Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czekamy na relacje i zdjęcia psiaczka z dt :).
A przepraszam, co to jest GA ?
Rozumiem że fundusze na psiaczka potrzebne to jak będę robić bazarek to też będzie częściowo na niego :).

Posted

GA to Grupa Alternatywy, czyli grupa moja i piranhii, gdzie we współpracy z innymi osobami bierzemy pod opieką psy i zbieramy na nie fundusze itd. Wszystko jest w podpisie moim (pod czerwonymi literami GA). Piranha zaraz wrzuci foty. Fundusze potrzebne oczywiście, na utrzymanie w DT (fryzjer, wet itd), dziękujemy za chęć wsparcia :)

Posted

byłam dziś u Czarusia....no zaszalały dziewczyny z nożyczkami, zaszalały...niestety psiak miał tyle dredow ze nie dalo się go na szybko (przy okazji kastracji) obciąc pięknie, wiec jest jak jest:-)
w dt trzeba będzie go wykąpać, wyczesac i jak troszke sie oswoji to jakiegos fryzjera psiego zaliczyć. Czaruś jest mega wystrazonym pieskiem,ale mimo wielkiego strachu nie pokazuje, ani nie probuje uzyć zębów...takie biedne przestraszone piesie na kolana:-)
Dostał dziś od GA frontline combo, bo w naszym rejonie mimo ze listopad to kleszczorów maaasa

Posted

Wiem, że to niewiele, ale pamiętajcie, że mam namiar na groomerkę na Czubach w Lublinie co tanio obcina bezdomniaki - obcinano u niej mojego pachruścia, spaniela Johnny'ego, Atosa i chyba jeszcze kogoś ;)

Posted

evel napewno będziemy brac namiar, bo jak psiak troszke odsapnie i wyluzuje to trzeba by mu wyrownac te schodki;-)
no Czarus ma sliczny czekoladowy nosek, bardzo boi sie ludzi, trzeba mu spokoju i cierpliwosci...
transport do dt bedzie niestety płatny, no i fryzjer, wirusowki...wiec jakby ktos mogl pomoc jakakolwiek nawet najmniejsza wplata to bedziemy wdzieczne

Posted

evel napisał(a):
Wiem, że to niewiele, ale pamiętajcie, że mam namiar na groomerkę na Czubach w Lublinie co tanio obcina bezdomniaki - obcinano u niej mojego pachruścia, spaniela Johnny'ego, Atosa i chyba jeszcze kogoś ;)

Morela jeszcze ;)

sacred PIRANHA napisał(a):
evel napewno będziemy brac namiar, bo jak psiak troszke odsapnie i wyluzuje to trzeba by mu wyrownac te schodki;-)
no Czarus ma sliczny czekoladowy nosek, bardzo boi sie ludzi, trzeba mu spokoju i cierpliwosci...
transport do dt bedzie niestety płatny, no i fryzjer, wirusowki...wiec jakby ktos mogl pomoc jakakolwiek nawet najmniejsza wplata to bedziemy wdzieczne

Z tego co wiem, DT też ma swojego fryzjera zaprzyjaźnionego jak coś, ale zawsze evel może się z DT skontaktować, w koncu to samo miasto. Zbieramy na wirusówki, fryzjera, transport może uda się bezpłatny.

Posted

Czarek w sobotę jedzie do DT do Lublina (transport bezpłatny, przy okazji zawiezie go DS Liji, drugiej naszej podopiecznej). Z DT podpiszemy umowę o DT, żeby każda ze stron czuła się bezpiecznie :)

Posted

Czaruś juz w podróży do Lublina do swojego bdt u Dagmary. Dzięku uprzejmosci nowego ds naszej zamojskiej Liji ma transport gratis - dziękujemy bardzo!
Psiak dzisiaj nieco żywszy, chętnie wyszedł z boksu na smyczy, dał sobie załozyć szeleczki choć bał się nie probował gryźć. Wejście do samochodu było w miare;-)
usadowił się w przygotowanym dla niego pudełku i siedział grzecznie poki drzwi nie otworzyłam hihii
kolejne info juz z dt;-)

jeszcze fotka Czarusia z samochodu (zza szyby bo przy otwartych drzwiach chcial wysiadac caly czas hih)

Posted

Czarek ma się coraz lepiej, przestaje bać się ludzi, merda, chętnie do nich podchodzi, szczególnie do opiekunów. Jego chodzenie po schodach wygląda już o wiele lepiej - powolutku, zachęcany, przestaje się bać i pokonuje schody bez problemu. Dziś pierwszy raz wytrzymał całą noc z załatwieniem potrzeb i załatwił się na spacerze - wszystko dzięki cierpliwości i wiedzy DT. DT go też nieco wyczesał i wykąpał - w środę Czarek ma umówioną wizytę u profesjonalnego psiego fryzjera, prosimy o wsparcie finansowe na nią.

A oto Czarek:

Posted

Mały śliczny, taka morelka z czekoladowym noskiem :loveu:.

Ja ciągle mam telefony o innego kudłatego pieska z woj. mazowieckiego.
Wiele domów to domy z dziećmi, i był jeden z kotem.

Wiem że to jeszcze nie czas na ogłaszanie i adopcje psiaka, ale jeśli można by sprawdzić z czasem jak psiaczek do dzieci, kotków to zawsze to lepiej potem.

Z mojego bazarku pieniążki będą dopiero po 30 listopada.

Posted

powiem Dagmarze (dt), zeby sprawdzila go na kociate i dzieciate;-) ale na razie psiak zestresowany wiec to mało miarodajne by było raczej, dajmy mu jeszcze pare dni.
W czwartek idzie do fryzjera wyrównać schody powstałe przy wycinaniu dredow (są na tyłu tułowia wiec na fotch nie widac hihii), mam nadzieje ze chłopak nie zestresuje sie za bardzo...

Posted

I jeszcze kilka:

Z wieści - Czarek jest bardzo przyjaźnie nastawiony do innych psów, z każdym chce się zaprzyjaźnić. Robi znaczne postępy w nauce załatwiania potrzeb na dworze. Boi się mopa, więc pewnie nie ma dobrych wspomnień z tego rodzaju rzeczami, musiał być bity. Przywiązuje się do nowych opiekunów - przychodzi na mizianie, cieszy się na ich widok. Zostaje ładnie sam w domu. Na spacerach radzi sobie coraz dzielniej. Wg pani zoopsycholog nie nadaje się do bardzo małych dzieci oraz do dzieci, które są bardzo głośne/nad którymi rodzice nie panują; zaliczył spotkanie z grzecznym, spokojnym i cichym 3latkiem i spotkanie to przebiegło bardzo pozytywnie - Czarek chodził za dzieckiem, lizał je po rękach, merdał ogonem. Jeszcze nie umie bawić się różnymi piłkami itd., ale chętnie ciumka sobie gryzaki ;)

Posted

Podniosę cudniaczka, może jakieś newsy dziś z DT będą. Niedługo zacznę go ogłaszać, trzeba szukać domku. Wydatki póki co to na razie tylko 30 zł na weta.