Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Andzike']To, że pokrótce pozbierać - plan jest taki :)

1. Siostra Mort zabiera dziś małego od chłopa.
2. Mały przyjeżdza dzisiaj do Warszawy z Santino i z Sajlaną i ląduje u Sajlany na awaryjnym DT do soboty, w międzyczasie sprawdzamy docelowy DT w Olsztynie
3. Docelowy DT w Olsztynie jest ok i w sobotę mort zawozi małego pociągiem do Olsztyna / docelowy DT nie jest ok (w co nie wierzymy;) ) i mały ląduje u mmd lub fior.
4. Mały znajduje super DS i wszyscy są szczęśliwi :)[/QUOTE]

to nie jest takie proste, ale naprawde - robimy wszytko aby scenariusz byl taki jak powyzej
1. siostra byla dzis u psiaka, nie wyglada zle, wyglodzony - ale dostal dobrego jedzonka, zostal wyglaskany (niestety - jest juz straszmie brudny), obolaly nie jest, wiec chcyba mocno nie oberwal... albo dzielny. na szczepienie nie pojechala bo tez wyrwala sie z pracy i musiala wracac. chlop tez juz dzis byl, powiedziala mu ze pies ma byc w dobrej formie bo inaczej nowy dom go nie zechce. a ze widzi on w tym nowym domu koniec swoich klopotow (bo dzwonimy, zawracamy glowe)
2. bede wiedziala ok. 17 czy uda sie zorganizowac przekazanie pieska dzis. ja to doceniam, ale zrozumcie tez nas, to nie jest tak ze piesek siedzi u nas.
wlamanie do chlopa odpada. z wielu względow.

i ja naprawde doceniam to co robicie, i bede Wam wdzieczna zawsze. siostra tez jest pod wrazeniem

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sajlana']no to czekam na jakies info....po części rozumiem, że dzisija nie jedziemy po psiaka?[/QUOTE]
wyslalam Ci pw z nr tel i prosba o Twoj, tak bedzie latwiej sie ew. umowic.

Posted

Nie widzę naprawdę powodów by go tam zostawiać... Nikt nie da gwarancji ze mu sie nic nie stanie do piątku a słowo tego chłopa można wsadzić nie powiem gdzie... Ja mogę dzis po niego pojechać bez zwrotu za koszty transportu, jest dt w Warszawie, jest transport pózniej do Olsztyna... Nie wiem czemu mialybysmy skazywać go na kolejna samotna zimna nic w szopie, bez jedzenia...

Posted

[quote name='santino']Udało mi sie połączyć ale tylko na chwile bo przez tel. Bez problemu mogę pojechać. Chciałabym z kimś bo razniej mi bedzie do chlopa z kims isc albo sama ale żebym mogła od kogoś innego niż od chłopa zabrać malucha... Będę jechać z centrum wawy (pl. Teatralny) mogę kogoś zgarnac jak ktoś chętny. Mmd, skojarzysz nas tel? Kończę prace ok 17,30

Spadam teraz. Mmd ma do mnie namiar jakby coś.[/QUOTE]
Santino, buziak!!!!:)

Posted

jestem jak najbardziej za tym aby go dzis zabrac!!
ale:
-ten czlowiek musi byc u siebie na dzialce
-moja siostra wlasnie organizuje siebie drugi dzis transport do tego miejsca. nie wiem czy jej sie to uda. pies nie jest u nas, zrozumcie to. poza tym miala juz inaczej zaplanowany dzien dzis, i musi wszytko odkrecac. ale robi wszytsko aby moc go przekazac. mam telefon do sajlany, ona do mnie, bedziemy w kontakcie
to nie jest tak ze siedzimy z zalozonymi rekami, naprawde!

kurcze znow pokrecilam
To Ty Satino mzoesz jechac, nie sajlana...
wysylam Ci moj nr, z prosba o Twoj

Posted

Wiem, wiem Mort, nie denerwuj się.
Musisz tylko jedno wiedzieć, że tak już na dogo, a i poza nim bywało, iż... wsio było dograne, były też zapewnienia, które jak słusznie zauważono można było sobie z perspektywy czasu wsadzić w... i... niestety, pomoc przychodziła za późno, czasami o zaledwie parę godzin. Stąd właśnie gorączkowe starania i naciski dziewczyn.

Posted

ja rozumiem
denerwuje sie ta cala sytacja od paru dni, wiec gorzej nie bedzie;)

tylko nie wszytsko jest zalezne od nas, pewnych spraw nie przeskoczymy. ale probujemy!

Posted

Ale Mort pisała że mały ma zrobione "wyjście na siusiu" z tej szopy.. Więc może jak go zawołają to wyjdzie a chłopu się powie że już został zabrany i cześć!

Posted

Jakby co, mam nr do Santino.
Mam nadzieję, że psiak dotrwa do piątku, bo idą mroźne noce...

Idę robić bazarek na bidy w potrzebie, na razie nic tu nie wymyślę...

Posted

[quote name='Beatrx']a chłop daleko od działek mieszka? nie da się go sprowadzić na określoną godzinę?[/QUOTE]
ustalamy, dziaalmy, trzymajcie kciuki, moze uda sie jednak tam jeszcze raz podjechac i zabrac go!

Posted

Coś się dzieje...
Santino dzwoniła do mnie, jest w kontakcie z Mort i Sajlaną. Na 99% (jak powiedziała Mort) psiak będzie do wzięcia, ale w Ciechanowie. Santino zrobi te dodatkowe 60 km w sumie.
Proszę, teraz trzymajcie kciuki albo módlcie się - co kto umie :)

Posted

Przeczytałam calutki wątek, ufffffff, mało na zawał nie zeszłam .....

... trzymam kciuki i modlę się jednocześnie, żeby wszystko się udało i żeby maluszek był już dzisiaj najedzony i bezpieczny w ciepłym domu!!!