Iza i Avanti Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 A ja tak OT na poprawę nastroju :evil_lol: Syn pisze list do matki: "Droga Mamo! Urodził mi się syn. Żona nie miała pokarmu, wzięła mamkę Murzynkę, więc synek zrobił się czarny." Matka odpisuje: "Drogi Synu! Gdy Ty się urodziłeś, również nie miałam mleka w piersiach. Wychowałeś się na krowim, ale rogi ci wyrosły dopiero teraz." Nauczycielka pierwszej klasy, Pani Magda miała ciągłe kłopoty z jednym z uczniów. Spytała więc: - Jasiu, o co ci chodzi? Jasiu odpowiedział: - Jestem za mądry do pierwszej klasy. Moja siostra jest w trzeciej klasie, a ja jestem mądrzejszy od niej! Myślę, że też powinienem być w trzeciej klasie! Pani Magda miała dosyć. Zabrała Jasia do gabinetu dyrektora. Kiedy Jasiu czekał w sekretariacie, nauczycielka wyjaśniła dyrektorowi całą sytuację. Nauczyciel powiedział pani Magdzie, że chciałby zrobić chłopcu test i jeśli nie odpowie na żadne pytanie będzie musiał wrócić do pierwszej klasy i nie sprawiać więcej żadnych kłopotów. Nauczycielka się zgodziła. Jasiowi wytłumaczono wszystkie warunki i zgodził się na przeprowadzenie testu Dyrektor: - Ile jest 3 x 3? Jasiu: - 9. Dyrektor: - Ile jest 6 x 6? Jasiu: - 36. I Jasiu odpowiadał na każde pytanie, które wymyślał dyrektor uważając, że trzecioklasista powinien znać odpowiedzi. Dyrektor spojrzał na Panią Magdę i powiedział: - Myślę, że Jasiu może iść do trzeciej klasy. Pani Magda spytała czy i ona może zadać Jasiowi kilka pytań. Zarówno dyrektor jak i Jasiu zgodzili się. Pani Magda spytała: - Co krowa ma cztery, czego ja mam tylko dwa? Jasiu, po chwili: - Nogi. Pani Magda: - Co ty masz w spodniach, a ja tego nie mam? Jasiu: - Kieszenie. Pani Magda: - Co zaczyna się na "K" kończy na "S", jest owłosione, zaokrąglone, smakowite i zawiera białawy płyn? Jasiu: - Kokos. Pani Magda: - Co wchodzi twarde i różowe a wychodzi miękkie i klejące? Oczy dyra otworzyły się naprawdę szeroko, ale zanim zdążył powstrzymać odpowiedź Jasia, Jasiu powiedział: - Guma do żucia. Pani Magda: - Co robi mężczyzna stojąc, kobieta siedząc, a pies na trzech nogach? Dyrektor ponownie otworzył szeroko oczy, ale zanim zdążył się odezwać... Jasiu: - Podaje dłoń. Pani Magda: - Teraz zadam kilka pytań z serii: "Kim jestem?", dobrze? Jasiu: - OK. Pani Magda: - Wkładasz we mnie swój drąg. Przywiązujesz mnie. Jest mi mokro wcześniej niż tobie. Jasiu: - Namiot. Pani Magda: - Palec wchodzi we mnie. Bawisz się mną, kiedy się nudzisz. Drużba zawsze ma mnie pierwszą. Dyrektor patrzy niespokojnie i widać, że jest nieco spięty. Jasiu: - Obrączka ślubna. Pani Magda: - Mam różne rozmiary. Gdy nie czuję się dobrze, kapię. Kiedy mnie dmuchasz, czujesz się dobrze. Jasiu: - Nos. Pani Magda: - Mam twardy drążek. Mój szpic zagłębia się. Wchodzę z drżeniem. Jasiu: - Strzała. Dyrektor odetchnął z ulgą: - Wyślijcie Jasia od razu na studia! Ja sam na ostatnie dziesięć pytań źle odpowiedziałem! [B]Bilunia! A to widziałaś na forum FBwP?[/B] [URL="http://img3.imagebanana.com/"][IMG]http://img3.imagebanana.com/img/k12ynlx/image001.jpg[/IMG][/URL] Quote
Alicja Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]:oops::oops::oops:jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Iza ..... [/B][/COLOR][/FONT]:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Bila Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='Iza i Avanti'] [B]Bilunia! A to widziałaś na forum FBwP?[/B] [URL="http://img3.imagebanana.com/"][IMG]http://img3.imagebanana.com/img/k12ynlx/image001.jpg[/IMG][/URL][/quote] Widziałaś:lol::lol::lol:. Dobrze, że nie mam tygrysa:evil_lol::evil_lol:, choć te ekscesy Bilbusiowi już nie w głowie:diabloti: Quote
halbina Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='apple'][FONT=Century Gothic][COLOR=green][B]Aaa bo sie właśnie dowiedziałam że administracja przez 24 miesiace nie naliczała mi opłaty za wode......dowiedziałam się tego przypadkiem bo odebrałam aneks płatnościowy dla sąsiadki....patrzę a tam ona ma wyszczególnione wszystko łączne z wodą a u mnie tego nie ma........w sumie wiedziałam ze tego nie mam na wyszczególnieniu ale myślałam że inni też nie mają a opłata wliczana jest w czynsz..........a tu doopa:angryy:[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]Więc dzwonię do administracji a tam mnie Pani łaskawie informuje że od stycznia 2007 na tym mieszkaniu ma zarejestrowane UWAGA - 0 osób:crazyeye: i że zwyczajnie dlatego nie wliczali mi wody do czynszu....I jeszcze się mnie pyta czy ja mam założony wodomierz........Nie kurka nie mam:cool1:.....z kosmosu podawałam kwoty do rozliczeń:angryy:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]W ogóle powiedziała że tak to tutaj u niej w kompie wyglada jakby na tym mieszkaniu nikt nie mieszkał.........no wiec kto płacił czynsz do tej pory....pytam się grzecznie Pani:cool1:...może duchy?:cool1:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]pani poklikawszy poinformowała mnie że w związku z tym faktem mam dodatkowo do czynszu dopłacać 250 zł! co miesiąc i jeszcze zapłacić zaległość 450 zł. NIEDOCZEKANIE:angryy::shake: Nie wiem jak ona to policzyła bo mnie wychodzi zupełnie inaczej........i znowu muszę tam iść i burdel zrobić:angryy::angryy::angryy::mad:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]Normalnie wymiękam:mdleje: jestem duchem...nie ma mnie i nie istnieje w rejestrze:roll:[/COLOR][/FONT][/B] [/quote] Ja 17:49:59 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f85/argon-serce-sylwa-szczescie-gacek-iskierka-mamy-raj-d-37334/index2790.html[/URL] co byś poradził w takiej sprawie? Grzegorz 18:18:24 jak rozumiem w sprawie tej wody tak? ;) Ja 18:18:36 <tak> Grzegorz 18:19:07 zapłacić za zużycie i tak trzeba więc tu bym się nie spodziewał jakiegoś umorzenia, są dwa sposoby rozliczeń Grzegorz 18:19:55 pierwszy indywidualny w budynkach gdzie nie ma zarządcy nieruchomości wtedy trzeba mieć umowę żeby mieć wodę i jest ok bo są liczniki legalizowane a umowa odnawiana nawet jak sie cena zmienia Grzegorz 18:20:33 drugi grupowy w budynkach administrowanych, obowiązkiem administratora budynku jest prowadzić rozliczenia Ja 18:20:58 czyli trzeba zapłacić naraz? Grzegorz 18:21:43 z tego obowiązku wynika m.in. też to że skoro woda jest dostarczana to musi ktoś za nią płacić, skoro jest licznik to musi być zalegalizowany na kogoś, tu pani z administracji albo jest idiotką albo po prostu nie chce się przynać do błędu Ja 18:22:04 no właśnie Grzegorz 18:22:10 nie pewnie że nie, po co płacić skoro można się pobawić w pisma Ja 18:22:33 i o to mi chodziło... do kogo i o czym te [isma? Grzegorz 18:23:06 tylko jednego nie rozumiem tam jest mowa o licznikach i podawaniu stanu liczników, komu ta osoba podawała te stany skoro administracja nie wiedziała o jej istnieniu ;) przecież podawała pracownikowi administracji właśnie Ja 18:23:55 no Grzegorz 18:24:06 z tego wynika że administrator budynku nie dopełnił swoich obowiązków wobec lokatora, i uwaga kto powinien zapłacić za błąd... napięcie rośnie... ADMINISTRATOR ! Grzegorz 18:25:20 notabene to nie jest dług ściąglalny, albowiem administracja jest tu wierzycielem nie wodociągi, administracja pokrywała za tę panią rachunki przez dwa lata, ale za swoje błędy administrator płaci sam !! Ja 18:27:28 <rotfl> Grzegorz 18:28:25 takie pismo do administracji trzeba skierować, drugie do [zarządu spółdzielni jeśli mieszkanie spółdzielcze jest] kolejne do Rzecznika Praw Obywatelskich z nagłówkiem SKARGA Grzegorz 18:28:36 Biuro Rzecznika Praw Obywatelskich Aleja Solidarności 77 00 - 090 Warszawa Grzegorz 18:29:05 ale lepiej tutaj wysłać Grzegorz 18:29:09 Pełnomocnik Terenowy w Katowicach (dla woj. śląskiego, małopolskiego, świętokrzyskiego) ul. Jagiellońska 25 pokój 122 40 – 032 Katowice Grzegorz 18:29:26 no i zaczekać jakiś miesiąc Ja 18:29:33 ok Grzegorz 18:30:44 potem rzecznik zarząda wyjaśnień i się zobaczy dalej, jeśli oni nogliby żądać tych pieniędzy to tylko poprzez wyrok sądu powszechnego, niech se sprawę założą, chodzi o to że nie moga tego zrobić jeśli w sprawie toczy się postępowanie z udziałem rzecznika ;) Ja 18:31:25 ok, dzięki Grzegorz 18:31:34 zresztą nie mają żadnych podstaw, jedyne co moga zrobić to wydać decyzję o ponownej legalizacji wodomierzy i zrobić sobie porządek u siebie Grzegorz 18:32:04 za legalizację się jednak płaci niestety, ale tego mają prawo żądać Grzegorz 18:32:36 choć oczywiście możnaby się kusić o oskarżenie ich o szykany, ale to już grubsza polka ;) Ja 18:32:40 aha Ja 18:32:47 <lol> Grzegorz 18:33:28 jak to mówią autorytety: śmierć s......nom ;) Grzegorz 18:34:00 [url=http://www.rpo.gov.pl]Rzecznik Praw Obywatelskich[/url] Grzegorz 18:34:11 tam jest wszystko co trzeba wiedzieć ;) Ja 18:34:33 <brawo> Grzegorz 18:35:53 aha no i jeszcze warto by poprosić ich o decyzję co zrobić teraz na PIŚMIE jak wysmażą takie głupoty na papierze jak to co powiedziała pani to sprawa załatwiona kopie się wysyła do rzecznika ;) Ja 18:36:15 hi hi Grzegorz 18:36:36 i się nie przejmować że u góry tam będzie napisane DECYZJA, decyzja wydana niezgodnie z prawem nie istnieje ;) Grzegorz 18:38:21 Dobra Halina skoro jedną sprawę już załatwiliśmy to co robimy z Chinami, bo trzeba podjąć jakąś decyzję ;) Ja 18:38:36 atom Grzegorz 18:38:41 okej Grzegorz 18:38:45 wciskam Ja 18:38:48 załatwi wszystkie problemy Grzegorz 18:38:51 czerwony guzik buuuuuuuuuuuum! Quote
Alicja Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Halbinko ....:cool2:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Menrzuś Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Nie wiem czy to nie za duże ryzyko cokolwiek tutaj cytować :crazyeye: :evil_lol: Quote
apple Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]:crazyeye::crazyeye::crazyeye:ja pierdziu skoro masz liczniki to najnormalniej w świecie można zrobić rozliczenie .... nie rozumię co to jakieś symulacje ze strony tej pani :roll:[/B][/COLOR][/FONT][/quote][FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]No tak ale ona nie ma tych odnotowań....poszły w kosmos:cool1: halbinko Kochana:loveu: Ale czy ja dobrze rozumiem że jest mozliwość ze nie będę musiała płacić....czy tak czy tak będę musiała:roll: Bo się pogubiłam:roll: [/B][/COLOR][/FONT] Quote
apple Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='Menrzuś']Akurat Twojego wpisu nie miałem na myśli :p[/quote] [FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]No chyba nie o moim myślisz:roll:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
halbina Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 a czego się boisz... Grześ to specjalista od praw człowieka... :evil_lol: Quote
Alicja Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]:razz::razz:ale masz sie fajnie ....też bym chciała takich znajomych ....bo ja to pismo do Sądu Pracy dla TZta sama musiałam kombinować :angryy:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Menrzuś Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Akurat Twojego wpisu nie miałem na myśli :p Quote
apple Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='Menrzuś']Akurat Twojego wpisu nie miałem na myśli :p[/quote] [FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]aha......:roll:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
apple Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]ehhhhh....nie chcą tu ze mną gadać dzisiaj......nic no...pozostaje iść spać chyba:roll:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
apple Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='Menrzuś']Zara....zara.....już jestem :multi:[/quote] [FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]No bo juz myslałam że mam sobie iść:roll: Gdzie łazisz?:mad: I jeszcze mi poslady pokazuje 11 min z przodu:evil_lol: [/B][/COLOR][/FONT] Quote
apple Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='Menrzuś']Coraz bardziej z tyłu zostajesz :lol::evil_lol:[/quote] [FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]a bo siłów coś nie mam:shake:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
apple Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='Menrzuś']Poczekaj - zrestartuję się.....raz pomogło[/quote] [FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]Szczekam:roll:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
apple Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='Menrzuś']Tylko nie wyj :evil_lol:[/quote] [FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]No chyba będę......nadal 6 min do przodu:evil_lol: gdzie Ci tak spieszno?:razz:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Menrzuś Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='apple'][FONT=Century Gothic][COLOR=green][B]ehhhhh....nie chcą tu ze mną gadać dzisiaj......nic no...pozostaje iść spać chyba:roll:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] Zara....zara.....już jestem :multi: Quote
apple Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='Menrzuś']no, ale zwolniłem przecież :evil_lol: dawaj do przodu :multi:[/quote][B][FONT=Century Gothic][COLOR=Green]Że co mam się zresecić?:roll:[/COLOR][/FONT][/B] Quote
Menrzuś Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='apple'][FONT=Century Gothic][COLOR=green][B]No bo juz myslałam że mam sobie iść:roll:[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]Gdzie łazisz?:mad:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]I jeszcze mi poslady pokazuje 11 min z przodu:evil_lol:[/COLOR][/FONT][/B] [/quote] Coraz bardziej z tyłu zostajesz :lol::evil_lol: Quote
Menrzuś Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Poczekaj - zrestartuję się.....raz pomogło Quote
Menrzuś Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='apple'][FONT=Century Gothic][COLOR=green][B]Szczekam:roll:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] Tylko nie wyj :evil_lol: Quote
apple Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='Menrzuś']Goń króliczka :roflt:[/quote][FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]Alllle smieszne:evil_lol:...zreseciłam się...ciekawe:roll: [/B][/COLOR][/FONT] Quote
apple Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]Doopa...teraz to jestem jeszcze bardziej do tyłu:angryy:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Menrzuś Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='apple'][FONT=Century Gothic][COLOR=green][B]No chyba będę......nadal 6 min do przodu:evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]gdzie Ci tak spieszno?:razz:[/COLOR][/FONT][/B][/quote] no, ale zwolniłem przecież :evil_lol: dawaj do przodu :multi: Quote
Recommended Posts