Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[QUOTE]Nie może dłużej zostać u wolfa122 bez szkody dla jego zdrowia - idą nocne przymrozki...[/QUOTE] Przymrozki u nas są już od dłuższego czasu ,także spóźniona troska.Wilgoć jest bardziej szkodliwa a to niestety nieodlączny element mikroklimatu.
[QUOTE]Okazało się, że rozmowa z wolfem122 nie tylko nie rozwiała jego wątpliwości, ale je pogłębiła...[/QUOTE] Wolf stara się uczciwie i bez niedomowień przedstawić sylwetkę psa-czyli;nienaganny stosunek do człowieka,posłuszeństwo i wszelkie inne walory ,ktore Kanis posiada.Natomiast zaznaczylem ,że Kanis nie jest psem do rekreacji,jest mniejszy od przeciętnego owczarka,ma problem z biodrami i kręgosłupem oraz ubytek w tylnej łapie.Ubytek,ktory trzeba pielęgnować ale to czysta kosmetyka.Dodalem,że Kanis łapkę oszczędza .Jeżeli coś pominąlem,to poproszę p.Krzysztofa o korektę.Myślę rownież,że p.Krzysztof dlatego chciał ze mną rozmawiać,bo chcial uzyskać konkretny a nie podkolorowany obraz Kanisa.Kanis jest u nas już ponad kwartał więc coś mogę już o nim pisać,mowić i staram się to robić obiektywnie.Pozdrawiam i czekamy na Wasz krok,bo czas biegnie.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze Wolf, że byłeś uczciwy w rozmowie, gdyż nie można dopuścić do oddania Kanisa, bo pies miał być inny niż okazał się w rzeczywistości. No nic, konieczne płatne domowe DT. Nie ma wyjścia.

Posted

Zgadzam się z Tobą Cantadorra :)
W rozmowach z Panią Gosią niczego nie koloryzowałam :roll:
Poza tym zarówno Pani Gosia jak i Pan Krzysztof mają dostęp do wydarzenia Kanisa na fb, na którym jego wizerunek, stan zdrowia i charakter są dokładnie opisane

Posted

[QUOTE]Poza tym zarówno Pani Gosia jak i Pan Krzysztof mają dostęp do wydarzenia Kanisa na fb, na którym jego wizerunek, stan zdrowia i charakter są dokładnie opisane [/QUOTE] Akurat na fb Kanis nie jest szczegolnie opisany,robilem to świadomie.Uważam,że jeśli ktokolwiek się zainteresuje,to i tak dopyta...Odnośnik (link) do jego historii na Dogo jest ,także ... Kanis to nie przedmiot,ktory trzeba za wszelką cenę wypchać ,kwestią jest sukces adopcji ,:shake: O tym z p. Krzysztofem rozmawiałem/również o tym,że Oni nie chcą wziąć psa na chwilę i fundować mu kolejną traumę ,jeśli psiak się nie zaaklimatyzuje ..Tyle:bluepaw:

Posted (edited)

[quote name='wolf122']Akurat na fb Kanis nie jest szczegolnie opisany,robilem to świadomie.Uważam,że jeśli ktokolwiek się zainteresuje,to i tak dopyta...Odnośnik (link) do jego historii na Dogo jest ,także ... [B]Kanis to nie przedmiot,ktory trzeba za wszelką cenę wypchać ,kwestią jest sukces adopcji ,[/B]:shake: O tym z p. Krzysztofem rozmawiałem/również o tym,że Oni nie chcą wziąć psa na chwilę i fundować mu kolejną traumę ,jeśli psiak się nie zaaklimatyzuje ..Tyle:bluepaw:[/QUOTE]

Z tym akurat się zgodzę :razz:
I nie sądzę, żeby trzeba było o tym komukolwiek tutaj przypominać :roll:
Egradska dwoi się i troi, żeby znaleźć najlepsze rozwiązanie dla Kanisa :happy1:
Zaangażowała wiele osób, które też starają się pomóc
Wszyscy działają pod presją upływającego czasu, ale mimo to mają na względzie przede wszystkim dobro Kanisa

Edited by DONnka
Posted

[QUOTE]Egradska dwoi się i troi, żeby znaleźć najlepsze rozwiązanie dla Kanisa :happy1:
Zaangażowała wiele osób, które też starają się pomóc
Wszyscy działają pod presją upływającego czasu, ale mimo to mają na względzie przede wszystkim dobro Kanisa [/QUOTE]-presja czasu (zimowego) jest,co nie zmienia faktu,że Kanis nie wyląduje na ulicy....Oby tylko wybor był słuszny ,w obie strony....Skupmy się na Kanisku ...

Posted

Na wątku poniżej jest dziewczyna o niku dorock_36. Napiszcie do niej, może się zgodzi wziąć Kanisa i może wizyta PA będzie pozytywna. Nie znam tej osoby.
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247890-Dołek-w-ziemi-jego-domem-pomóżmy-Horacemu-przed-zimą-[/url]!!!

Posted

[quote name='Martika@Aischa']czyżby coś się miało wydarzyc w ten piękny i słoneczny dzień ? ;)[/QUOTE]
No :) Cieszymy się Egradska, co nie? Madziakato musi napisać szczegóły :) To jej sprężyna :)

Posted

[quote name='Cantadorra']No :) Cieszymy się Egradska, co nie? Madziakato musi napisać szczegóły :) [B]To jej sprężyna[/B] :)[/QUOTE]

Dokładnie :razz:
[B]Cantadorra[/B], wysłałam Ci PW, nie chcę odbierać dziewczynom tej zasłużonej radości opisania wszystkiego

Żeby tak jeszcze "mój" Cywil ... :oops:

Posted (edited)

Bede dozgonnym fanem Madzi za Ludzi, ktorym zaproponowala Kanisia. Mysle, ze sama napisze szczegoly, ja tylko wspomne, ze lez bylo co niemiara. :loveu: Kanisku, powodzenia

edit: wlasnie dostalam fotki na komorke, Kanisek padl po zabawie i przywitaniu z wszystkimi Domownikami:loveu:

edit2: bardzo dziekuje wszystkim, ktorzy towarzyszyli Kanisiowi na drodze od schroniska do domku, :loveu:

Edited by egradska
Posted

Kanisek już śpi, na razie wybrał kuchnię- na wszystko przyjdzie czas... Był na pierwszym spacerku z nowym Panem- siku, kupka na dworku:-) ma swoich , wspaniałych ludzi, są pełni ciepła- będzie dobrze. Z dziećmi- wspaniale(wiedziałam!)

Posted

To teraz trochę szczegółów- z nowym DS Kaniska znamy się od ok. 3 lat. Od około miesiąca rozmawialiśmy o psiaku dla nich właśnie( zasługa moich schroniskowych psiaków...). Dużo rozmawiamy, o oczekiwaniach wobec potencjalnego psa, o tym, co mogą mu zaoferować itd....
Jakieś 3 tygodnie temu pokazałam im Kaniska, jego wątek na dogo, na FB, dużo rozmów o nim- o jego ograniczeniach(dysplazja), o wspaniałym charakterze.... Zostawiam ich z tematem Kanisa samych... Czas na przemyślenia- w czwartek sms- cytuję: "Madzia, zdecydowaliśmy się adoptować Kanisa, zadzwoń do nas:-)". Zapoznanie dzisiaj, u Bogdana.... Myślę sobie- " Spokojnie, może być różnie, ważne żeby zaiskrzyło...."

Spotkanie- Zaiskrzyło!!!! Łzy, radość, zero wątpliwości(Egradska świadkiem!!!!). Ok, uzgadniamy szczegóły, ale i tak najważniejsze dało się wyczuć - TO JEST TO!!!!