wolf122 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 [QUOTE]Nie może dłużej zostać u wolfa122 bez szkody dla jego zdrowia - idą nocne przymrozki...[/QUOTE] Przymrozki u nas są już od dłuższego czasu ,także spóźniona troska.Wilgoć jest bardziej szkodliwa a to niestety nieodlączny element mikroklimatu. [QUOTE]Okazało się, że rozmowa z wolfem122 nie tylko nie rozwiała jego wątpliwości, ale je pogłębiła...[/QUOTE] Wolf stara się uczciwie i bez niedomowień przedstawić sylwetkę psa-czyli;nienaganny stosunek do człowieka,posłuszeństwo i wszelkie inne walory ,ktore Kanis posiada.Natomiast zaznaczylem ,że Kanis nie jest psem do rekreacji,jest mniejszy od przeciętnego owczarka,ma problem z biodrami i kręgosłupem oraz ubytek w tylnej łapie.Ubytek,ktory trzeba pielęgnować ale to czysta kosmetyka.Dodalem,że Kanis łapkę oszczędza .Jeżeli coś pominąlem,to poproszę p.Krzysztofa o korektę.Myślę rownież,że p.Krzysztof dlatego chciał ze mną rozmawiać,bo chcial uzyskać konkretny a nie podkolorowany obraz Kanisa.Kanis jest u nas już ponad kwartał więc coś mogę już o nim pisać,mowić i staram się to robić obiektywnie.Pozdrawiam i czekamy na Wasz krok,bo czas biegnie. Quote
Cantadorra Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Dobrze Wolf, że byłeś uczciwy w rozmowie, gdyż nie można dopuścić do oddania Kanisa, bo pies miał być inny niż okazał się w rzeczywistości. No nic, konieczne płatne domowe DT. Nie ma wyjścia. Quote
DONnka Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Zgadzam się z Tobą Cantadorra :) W rozmowach z Panią Gosią niczego nie koloryzowałam :roll: Poza tym zarówno Pani Gosia jak i Pan Krzysztof mają dostęp do wydarzenia Kanisa na fb, na którym jego wizerunek, stan zdrowia i charakter są dokładnie opisane Quote
dexterka Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 :( Wyróżniłam mu ogłoszenia na wrocław:) Quote
wolf122 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 [QUOTE]Poza tym zarówno Pani Gosia jak i Pan Krzysztof mają dostęp do wydarzenia Kanisa na fb, na którym jego wizerunek, stan zdrowia i charakter są dokładnie opisane [/QUOTE] Akurat na fb Kanis nie jest szczegolnie opisany,robilem to świadomie.Uważam,że jeśli ktokolwiek się zainteresuje,to i tak dopyta...Odnośnik (link) do jego historii na Dogo jest ,także ... Kanis to nie przedmiot,ktory trzeba za wszelką cenę wypchać ,kwestią jest sukces adopcji ,:shake: O tym z p. Krzysztofem rozmawiałem/również o tym,że Oni nie chcą wziąć psa na chwilę i fundować mu kolejną traumę ,jeśli psiak się nie zaaklimatyzuje ..Tyle:bluepaw: Quote
DONnka Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 (edited) [quote name='wolf122']Akurat na fb Kanis nie jest szczegolnie opisany,robilem to świadomie.Uważam,że jeśli ktokolwiek się zainteresuje,to i tak dopyta...Odnośnik (link) do jego historii na Dogo jest ,także ... [B]Kanis to nie przedmiot,ktory trzeba za wszelką cenę wypchać ,kwestią jest sukces adopcji ,[/B]:shake: O tym z p. Krzysztofem rozmawiałem/również o tym,że Oni nie chcą wziąć psa na chwilę i fundować mu kolejną traumę ,jeśli psiak się nie zaaklimatyzuje ..Tyle:bluepaw:[/QUOTE] Z tym akurat się zgodzę :razz: I nie sądzę, żeby trzeba było o tym komukolwiek tutaj przypominać :roll: Egradska dwoi się i troi, żeby znaleźć najlepsze rozwiązanie dla Kanisa :happy1: Zaangażowała wiele osób, które też starają się pomóc Wszyscy działają pod presją upływającego czasu, ale mimo to mają na względzie przede wszystkim dobro Kanisa Edited October 14, 2013 by DONnka Quote
wolf122 Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 [QUOTE]Egradska dwoi się i troi, żeby znaleźć najlepsze rozwiązanie dla Kanisa :happy1: Zaangażowała wiele osób, które też starają się pomóc Wszyscy działają pod presją upływającego czasu, ale mimo to mają na względzie przede wszystkim dobro Kanisa [/QUOTE]-presja czasu (zimowego) jest,co nie zmienia faktu,że Kanis nie wyląduje na ulicy....Oby tylko wybor był słuszny ,w obie strony....Skupmy się na Kanisku ... Quote
kakadu Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 wydaje mi się, że wszyscy są na nim skupieni... Quote
Cantadorra Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 Na wątku poniżej jest dziewczyna o niku dorock_36. Napiszcie do niej, może się zgodzi wziąć Kanisa i może wizyta PA będzie pozytywna. Nie znam tej osoby. [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247890-Dołek-w-ziemi-jego-domem-pomóżmy-Horacemu-przed-zimą-[/url]!!! Quote
madziakato Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Jutro chyba ma być piękne popołudnie, jak myślicie?:eviltong: Quote
Cantadorra Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 [quote name='madziakato']Jutro chyba ma być piękne popołudnie, jak myślicie?:eviltong:[/QUOTE] Oby było słonecznie i pięknie jesiennie droga się pokolorowała :) Quote
egradska Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 [quote name='madziakato']Jutro chyba ma być piękne popołudnie, jak myślicie?:eviltong:[/QUOTE] madziukato, nie moge sie doczekac... Quote
DONnka Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 (edited) [quote name='egradska']madziukato, nie moge sie doczekac...[/QUOTE] Ja też :razz: [B]Madziakato [/B]:buzi: Edited October 18, 2013 by DONnka Quote
Martika&Aischa Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='madziakato']Jutro chyba ma być piękne popołudnie, jak myślicie?:eviltong:[/QUOTE] czyżby coś się miało wydarzyc w ten piękny i słoneczny dzień ? ;) Quote
Cantadorra Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='Martika@Aischa']czyżby coś się miało wydarzyc w ten piękny i słoneczny dzień ? ;)[/QUOTE] No :) Cieszymy się Egradska, co nie? Madziakato musi napisać szczegóły :) To jej sprężyna :) Quote
DONnka Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='Cantadorra']No :) Cieszymy się Egradska, co nie? Madziakato musi napisać szczegóły :) [B]To jej sprężyna[/B] :)[/QUOTE] Dokładnie :razz: [B]Cantadorra[/B], wysłałam Ci PW, nie chcę odbierać dziewczynom tej zasłużonej radości opisania wszystkiego Żeby tak jeszcze "mój" Cywil ... :oops: Quote
Martika&Aischa Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 no to kurcze dopiero zrobiłam się niecierpliwa ;) tym bardziej że znam Kaniska osobiście i życzę mu jak najlepiej :) Madziakato przybywaj i pisz bo jajo zniosę :eviltong: Quote
stzw Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [url]https://www.facebook.com/events/555175361197922/?ref_newsfeed_story_type=regular[/url] Quote
Martika&Aischa Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='stzw'][URL]https://www.facebook.com/events/555175361197922/?ref_newsfeed_story_type=regular[/URL][/QUOTE] no i cudnie :multi::multi::multi: powodzenia psiaku kochany :loveu::loveu::loveu: Quote
egradska Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 (edited) Bede dozgonnym fanem Madzi za Ludzi, ktorym zaproponowala Kanisia. Mysle, ze sama napisze szczegoly, ja tylko wspomne, ze lez bylo co niemiara. :loveu: Kanisku, powodzenia edit: wlasnie dostalam fotki na komorke, Kanisek padl po zabawie i przywitaniu z wszystkimi Domownikami:loveu: edit2: bardzo dziekuje wszystkim, ktorzy towarzyszyli Kanisiowi na drodze od schroniska do domku, :loveu: Edited October 19, 2013 by egradska Quote
Cantadorra Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Nareszcie we własnym, ciepłym domu, wybawiony przy swoim ludziu. Cudowne wiadomości :) Wolf, zwiazales się na pewno z Kanisem. Masz ogromne serce dla psiaków :) Quote
madziakato Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Kanisek już śpi, na razie wybrał kuchnię- na wszystko przyjdzie czas... Był na pierwszym spacerku z nowym Panem- siku, kupka na dworku:-) ma swoich , wspaniałych ludzi, są pełni ciepła- będzie dobrze. Z dziećmi- wspaniale(wiedziałam!) Quote
madziakato Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Zdjęcia i wieści obiecuję na bieżąco, to moi dobrzy znajomi:-):razz: Quote
madziakato Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 (edited) [B]Wolf wraz z żoną- [/B]I Love you! Jesteście wspaniali!!!!! Edited October 19, 2013 by madziakato Quote
madziakato Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 To teraz trochę szczegółów- z nowym DS Kaniska znamy się od ok. 3 lat. Od około miesiąca rozmawialiśmy o psiaku dla nich właśnie( zasługa moich schroniskowych psiaków...). Dużo rozmawiamy, o oczekiwaniach wobec potencjalnego psa, o tym, co mogą mu zaoferować itd.... Jakieś 3 tygodnie temu pokazałam im Kaniska, jego wątek na dogo, na FB, dużo rozmów o nim- o jego ograniczeniach(dysplazja), o wspaniałym charakterze.... Zostawiam ich z tematem Kanisa samych... Czas na przemyślenia- w czwartek sms- cytuję: "Madzia, zdecydowaliśmy się adoptować Kanisa, zadzwoń do nas:-)". Zapoznanie dzisiaj, u Bogdana.... Myślę sobie- " Spokojnie, może być różnie, ważne żeby zaiskrzyło...." Spotkanie- Zaiskrzyło!!!! Łzy, radość, zero wątpliwości(Egradska świadkiem!!!!). Ok, uzgadniamy szczegóły, ale i tak najważniejsze dało się wyczuć - TO JEST TO!!!! Quote
Recommended Posts