Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myślę że nie będę się bała, inna sprawa gdyby to był owczarek . . .
ostatnio wygłaskałam Missi:)
ewentualnie przyniose soczek z gumi-jagód na dodanie odwagi hi hi:evil_lol:

Posted

[quote name='(:Buńka:)']Myślę że nie będę się bała, inna sprawa gdyby to był owczarek . . .
ostatnio wygłaskałam Missi:)
ewentualnie przyniose soczek z gumi-jagód na dodanie odwagi hi hi:evil_lol:[/QUOTE]

Hihii to super!!!! Nic nie mówiłaś ,że byłaś u niej w boksie....

Posted

Dziś poszły pierwsze ogłoszenia z naszą zakochaną parką ....na razie na świętokrzyskie , a telefony miałam już z Wielkopolski i to o jednego psiaka z parki....A o naszą Limę miałam już 4 osoby zainteresowane z Wrocławia, po mimo,że tam w ogóle nie były dawane ogłoszenia.:roll:

Posted

Dziś odezwała się do mnie bardzo sympatyczna pani co poszukuje swoich ukochanych psiaków ,bardzo podobnych do Laury i Filona .....tylko jest małe ale , te psiaki Pani miały tatuaże w uszach. nasze niestety nie mają , a szkoda bo Pani jest taka ,że jakby chciała to dałabym jej każdego psiaka .
to link do ogłoszenia z jej psami .....może ktoś miał ostatnio do czynienia z dwoma lub jednym ON-kiem z tatuażem....

[url]http://tablica.pl/oferta/owczarki-niemieckie-ID1agTR.html#af0e5f0e;r:;s:[/url]

Posted

Znowu mam 3 nowe psiaczki....cudną jamnisiowatą długowłosą panienkę....bez imienia!!!
Ślicznego psiaka w typie border collie ...bez imienia i przeuroczą i dobrze wychowaną szczeniorkę ......bez imionka. Szczeniorka u mnie w domu bardzo szybko się odnalazła. Czekała tylko jak jej wskażę posłanko i zaraz na nim usnęła. Widać,że sunia domowa.Jutro fotki

Tu Buńka chylę się ku Tobie i proszę o pomysły.......:razz:

Posted

Nasza Szirka , to podróżniczka całą mordką:razz: o czym zawiadamia jej pani.

Wyjeżdżam za granicę - wybrzeże w niemczech, częściowo praktyki, czesciowo urlop. DUŻO załatwiania, Szirka ma już czip, ponowiliśmy szczepienia, do tego jakies 6 czy 7 skladnikowe... no, dzisiaj wróciłysmy znad morza (polecam stronkę: [url]http://www.idara.pl/noclegi/obiekty_przyjazne_zwierzetom.php[/url] warto przekazać np. ludziom bojącym się co z psem na wakacjach ;) są domy wczasowe które bardzo chętnie przyjmą z psiakiem ;) ) no a wyjeżdżamy za tydzień, samochodem. Chcę jeszcze trochę pozwiedzać skałki, na miejscu oczekują nas dopiero za 2 tyg ;) Na razie ćwiczyliśmy chodzenie w kagańcu - nie przepada za nim, ale już go nie ściąga. pozdrawiamy, i może uda się nam odezwać jak już dotrzemy do miejsca przeznaczenia wakacyjnego, bo teraz za dużo zamieszania jest.

Posted

Szira miała naprawdę przeogromne szczęście że taki domek jej się trafił:multi:
A co do imionek hmm jak zobaczyłam Docenta to imię mi się od razu nasunęło a tutaj to mogę tylko strzelać:)
Może jakieś spasuje:p
Borderek może Raster albo Pedros albo (nie mam pomysłu:))
Jamnisia i Szczylkowa hmm Sula?, Sofi? Dolly? Buszi? Draga:cool3: (ryzykowne imie hi hi)

Posted

[quote name='(:Buńka:)']Szira miała naprawdę przeogromne szczęście że taki domek jej się trafił:multi:
A co do imionek hmm jak zobaczyłam Docenta to imię mi się od razu nasunęło a tutaj to mogę tylko strzelać:)
Może jakieś spasuje:p
Borderek może Raster albo Pedros albo (nie mam pomysłu:))
Jamnisia i Szczylkowa hmm Sula?, Sofi? Dolly? Buszi? Draga:cool3: (ryzykowne imie hi hi)[/QUOTE]

Docentowi przypasiłaś bardzo;)

Podoba mi się Pedros.....Dolly ,a szczeniaczce damy może jakieś inne.....

Posted

[quote name='Daisy94']a może Guzik? :) mi sie podoba[/QUOTE]

hihiii dla dziewczynki?
To jeszcze mamy 2 panienki do ochrzczenia, bo doszła dziś nowa beagelka z Wolicy.
Sorki ,że nie ma fotek... mam ograniczoną liczbę fot w tym miesiącu. Wyskoczyła mi informacja ,że mogę tylko jeszcze kilka w tym miesiącu, bo przekroczę500....a chciałabym zrobić jutro zdjęcia ładne , takie do ogłoszeń dla Aksi , Divy i Docenta.

Posted

[quote name='ewes']czy też macie wrażenie, że dla psa jakoś łatwiej wybrac imię niż dla suczki? :roll:[/QUOTE]
Dla mnie tak....chyba dlatego ,że z dziewczynami się bardziej cackam....hihiii ,muszą być słodkie.

Posted

ja dawno temu... jak zaczynałam wolontariat zrobiłam sobie spis imion... ale i tak żadne mi nie pasowało do psa, którego dostawałam pod opiekę... a w spisie między innymi (może któreś się spodoba ;) ) Afera, Bajka, Lajla, Lejdi, Dizzy, Cha-Cha, Bryza, Bajka, Samba.. i inne :p

Posted

Jak dla mnie to w 100% łatwiej psa ochrzcić niż panienkę. Dla psiaków mam dużo pomysłów a dla kobitek jeszcze takie wymyśliłam: Devi, Zetka, Beza i trochę mitologicznie - Metis, Metyda - "Mądrość", "Przebiegła roztropność" i Hestia - bogini domowego ogniska.

Posted

hi hi ciociu ewes widzę że mamy taki sam system:) Ja też mam cały spis imion podzielony na psy i suczki. Tyle że przy komputerze jestem cwana a jak przyjdzie co do czego to albo żadnego nie pamiętam albo mi do psa nie pasuje:roll:

Posted

mi też właśnie nigdy nie pasuje... jak mam dostac nowego psa pod opiekę to idę do schronu z wymyślonym imieniem.. a gdy psa zobaczę... to każde nie pasuje...

Posted

A właśnie zapomniała bym . . . Przychodzę jutro do słodkopsów!!!
Po długiej nieobecności muszę wyprzytulać białą wariatuńcie(Leosia) i Docencika. Ależ się stęskniłam za tymi szorściakami:)
No i nowosci wkońcu zobaczę:multi:

Posted

OOooooooooo to będzie nas jutro mnóstwo , nawet mój TZ przywiózł specjalnie moją córę do pomocy na jutro , bo Agniechy nie ma.A tu będzie tyle ludzi..... nie wiem tylko czy Agatka też będzie, ale zobaczymy.....

Leośki nie ma , jest na sterylce u weta.

Posted

[quote name='słodkokwaśna']mam ograniczoną liczbę fot w tym miesiącu. Wyskoczyła mi informacja ,że mogę tylko jeszcze kilka w tym miesiącu, bo przekroczę500....a chciałabym zrobić jutro zdjęcia ładne , takie do ogłoszeń dla Aksi , Divy i Docenta.[/QUOTE]

Załóż sobie drugie konto na innego maila :)