Buńka Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Myślę że nie będę się bała, inna sprawa gdyby to był owczarek . . . ostatnio wygłaskałam Missi:) ewentualnie przyniose soczek z gumi-jagód na dodanie odwagi hi hi:evil_lol: Quote
słodkokwaśna Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 [quote name='(:Buńka:)']Myślę że nie będę się bała, inna sprawa gdyby to był owczarek . . . ostatnio wygłaskałam Missi:) ewentualnie przyniose soczek z gumi-jagód na dodanie odwagi hi hi:evil_lol:[/QUOTE] Hihii to super!!!! Nic nie mówiłaś ,że byłaś u niej w boksie.... Quote
słodkokwaśna Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 Dziś poszły pierwsze ogłoszenia z naszą zakochaną parką ....na razie na świętokrzyskie , a telefony miałam już z Wielkopolski i to o jednego psiaka z parki....A o naszą Limę miałam już 4 osoby zainteresowane z Wrocławia, po mimo,że tam w ogóle nie były dawane ogłoszenia.:roll: Quote
słodkokwaśna Posted June 23, 2012 Author Posted June 23, 2012 Dziś odezwała się do mnie bardzo sympatyczna pani co poszukuje swoich ukochanych psiaków ,bardzo podobnych do Laury i Filona .....tylko jest małe ale , te psiaki Pani miały tatuaże w uszach. nasze niestety nie mają , a szkoda bo Pani jest taka ,że jakby chciała to dałabym jej każdego psiaka . to link do ogłoszenia z jej psami .....może ktoś miał ostatnio do czynienia z dwoma lub jednym ON-kiem z tatuażem.... [url]http://tablica.pl/oferta/owczarki-niemieckie-ID1agTR.html#af0e5f0e;r:;s:[/url] Quote
słodkokwaśna Posted June 24, 2012 Author Posted June 24, 2012 Znowu mam 3 nowe psiaczki....cudną jamnisiowatą długowłosą panienkę....bez imienia!!! Ślicznego psiaka w typie border collie ...bez imienia i przeuroczą i dobrze wychowaną szczeniorkę ......bez imionka. Szczeniorka u mnie w domu bardzo szybko się odnalazła. Czekała tylko jak jej wskażę posłanko i zaraz na nim usnęła. Widać,że sunia domowa.Jutro fotki Tu Buńka chylę się ku Tobie i proszę o pomysły.......:razz: Quote
słodkokwaśna Posted June 24, 2012 Author Posted June 24, 2012 Nasza Szirka , to podróżniczka całą mordką:razz: o czym zawiadamia jej pani. Wyjeżdżam za granicę - wybrzeże w niemczech, częściowo praktyki, czesciowo urlop. DUŻO załatwiania, Szirka ma już czip, ponowiliśmy szczepienia, do tego jakies 6 czy 7 skladnikowe... no, dzisiaj wróciłysmy znad morza (polecam stronkę: [url]http://www.idara.pl/noclegi/obiekty_przyjazne_zwierzetom.php[/url] warto przekazać np. ludziom bojącym się co z psem na wakacjach ;) są domy wczasowe które bardzo chętnie przyjmą z psiakiem ;) ) no a wyjeżdżamy za tydzień, samochodem. Chcę jeszcze trochę pozwiedzać skałki, na miejscu oczekują nas dopiero za 2 tyg ;) Na razie ćwiczyliśmy chodzenie w kagańcu - nie przepada za nim, ale już go nie ściąga. pozdrawiamy, i może uda się nam odezwać jak już dotrzemy do miejsca przeznaczenia wakacyjnego, bo teraz za dużo zamieszania jest. Quote
Buńka Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Szira miała naprawdę przeogromne szczęście że taki domek jej się trafił:multi: A co do imionek hmm jak zobaczyłam Docenta to imię mi się od razu nasunęło a tutaj to mogę tylko strzelać:) Może jakieś spasuje:p Borderek może Raster albo Pedros albo (nie mam pomysłu:)) Jamnisia i Szczylkowa hmm Sula?, Sofi? Dolly? Buszi? Draga:cool3: (ryzykowne imie hi hi) Quote
słodkokwaśna Posted June 24, 2012 Author Posted June 24, 2012 A to nasza smutna królewna Bastunia na swoim łożu. [IMG]http://img341.imageshack.us/img341/8454/bastiaji.jpg[/IMG] Quote
słodkokwaśna Posted June 24, 2012 Author Posted June 24, 2012 [quote name='(:Buńka:)']Szira miała naprawdę przeogromne szczęście że taki domek jej się trafił:multi: A co do imionek hmm jak zobaczyłam Docenta to imię mi się od razu nasunęło a tutaj to mogę tylko strzelać:) Może jakieś spasuje:p Borderek może Raster albo Pedros albo (nie mam pomysłu:)) Jamnisia i Szczylkowa hmm Sula?, Sofi? Dolly? Buszi? Draga:cool3: (ryzykowne imie hi hi)[/QUOTE] Docentowi przypasiłaś bardzo;) Podoba mi się Pedros.....Dolly ,a szczeniaczce damy może jakieś inne..... Quote
słodkokwaśna Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 [quote name='Daisy94']a może Guzik? :) mi sie podoba[/QUOTE] hihiii dla dziewczynki? To jeszcze mamy 2 panienki do ochrzczenia, bo doszła dziś nowa beagelka z Wolicy. Sorki ,że nie ma fotek... mam ograniczoną liczbę fot w tym miesiącu. Wyskoczyła mi informacja ,że mogę tylko jeszcze kilka w tym miesiącu, bo przekroczę500....a chciałabym zrobić jutro zdjęcia ładne , takie do ogłoszeń dla Aksi , Divy i Docenta. Quote
Daisy94 Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 dla chłopczyka ;) a dla dziewczynki może być Szpilka Quote
ewes Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 czy też macie wrażenie, że dla psa jakoś łatwiej wybrac imię niż dla suczki? :roll: Quote
słodkokwaśna Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 [quote name='ewes']czy też macie wrażenie, że dla psa jakoś łatwiej wybrac imię niż dla suczki? :roll:[/QUOTE] Dla mnie tak....chyba dlatego ,że z dziewczynami się bardziej cackam....hihiii ,muszą być słodkie. Quote
ewes Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 ja dawno temu... jak zaczynałam wolontariat zrobiłam sobie spis imion... ale i tak żadne mi nie pasowało do psa, którego dostawałam pod opiekę... a w spisie między innymi (może któreś się spodoba ;) ) Afera, Bajka, Lajla, Lejdi, Dizzy, Cha-Cha, Bryza, Bajka, Samba.. i inne :p Quote
Buńka Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Jak dla mnie to w 100% łatwiej psa ochrzcić niż panienkę. Dla psiaków mam dużo pomysłów a dla kobitek jeszcze takie wymyśliłam: Devi, Zetka, Beza i trochę mitologicznie - Metis, Metyda - "Mądrość", "Przebiegła roztropność" i Hestia - bogini domowego ogniska. Quote
Buńka Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 hi hi ciociu ewes widzę że mamy taki sam system:) Ja też mam cały spis imion podzielony na psy i suczki. Tyle że przy komputerze jestem cwana a jak przyjdzie co do czego to albo żadnego nie pamiętam albo mi do psa nie pasuje:roll: Quote
ewes Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 mi też właśnie nigdy nie pasuje... jak mam dostac nowego psa pod opiekę to idę do schronu z wymyślonym imieniem.. a gdy psa zobaczę... to każde nie pasuje... Quote
Buńka Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Otóż to . . .! Najlepiej było by najpierw zobaczyć potem nazywać ale nie zawsze tak się da . . . Quote
Buńka Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 A właśnie zapomniała bym . . . Przychodzę jutro do słodkopsów!!! Po długiej nieobecności muszę wyprzytulać białą wariatuńcie(Leosia) i Docencika. Ależ się stęskniłam za tymi szorściakami:) No i nowosci wkońcu zobaczę:multi: Quote
słodkokwaśna Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 OOooooooooo to będzie nas jutro mnóstwo , nawet mój TZ przywiózł specjalnie moją córę do pomocy na jutro , bo Agniechy nie ma.A tu będzie tyle ludzi..... nie wiem tylko czy Agatka też będzie, ale zobaczymy..... Leośki nie ma , jest na sterylce u weta. Quote
eliza_sk Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 [quote name='słodkokwaśna']mam ograniczoną liczbę fot w tym miesiącu. Wyskoczyła mi informacja ,że mogę tylko jeszcze kilka w tym miesiącu, bo przekroczę500....a chciałabym zrobić jutro zdjęcia ładne , takie do ogłoszeń dla Aksi , Divy i Docenta.[/QUOTE] Załóż sobie drugie konto na innego maila :) Quote
Recommended Posts