słodkokwaśna Posted April 22, 2016 Author Posted April 22, 2016 zdjęcia robiłam chyba 3 dni temu Quote
słodkokwaśna Posted April 22, 2016 Author Posted April 22, 2016 Z dobrych rzeczy, to oczywiście adopcje Kinto i Bolko i jeszcze jedna niesamowita rzecz. Zapomniałam...Chłopak, który był u nas w niedzielę, dziś zoorganizował zbiórkę kocy , ręczników i innych rzeczy na posłanka słodkopsiaków. Bardzo dziękuję Mariusz...Nie wiem czy to kiedykolwiek przeczytasz, ale zrobiłeś bardzo dobrą rzecz! Odzew był słaby, ale się bardzo cieszę, bo to nie było aż tak ważne ile zbierzemy posłanek, ale to, że poznałam Mariusza i że są jeszcze też dobrzy ludzie ... a może takie akcje spowodują, że ludzie zainteresują się bardziej naszymi psiakami. Jutro przychodzi młodzież na pogawędkę o bezpańskich psach i też mam nadzieję, że komuś serduszko mocniej zabije dla bezdomniaków . Może kiedyś przejmie moje obowiązki. Quote
słodkokwaśna Posted April 22, 2016 Author Posted April 22, 2016 Marzenko psiaki takie jak Rejtan, Chibka, Onyx, Sekret. Mają wszystko zrobione z weterynaryjnych rzeczy a Fenuś prawie, bo nie ma kastracji, ale czeka go chyba zabieg na chorą łapę( nie mogłam rozmawiać z wetem) ma prawdopodobnie zerwane więzadła w łapie i nie wiem ...co mu pomoże. Szczeniakom zrobię zdjęcia może jutro... rosną grubaski. A to nowy słodziaczek bez imienia ...młodziutki. Kontaktowy i przyjazny. Quote
andzia69 Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 Pani z Obozowej juz poudostępnniana gdzie się dało. Szuka nowego psa...ale dzwoni jej facet :P Quote
słodkokwaśna Posted April 22, 2016 Author Posted April 22, 2016 Marzenko to drugi psiaczek ( w typie corgiego), mało go znam, bo trafił od razu do schroniska . Jak dzwoniłam i pytałam..to podobno młody, fajny, tylko ma tasiemczycę. Jest też młodzieniaszek czarno podpalany, taki pod kolanko ...trochę wystrach , ale fajny. Wiem,że miał ciężki zabieg kastracji, bo miał wsteczne jądra. Zdjęcia ze schroniska. I jeszcze jest staruszek , średni.. ponad 15 letni, co nie czuje się dobrze. Zazwyczaj leży i się trzęsie. Miał robione prześwietlenie, badanie krwi(bardzo dużo białych krwinek)dostał leki i kroplówki . Ale nadal nie wiadomo co mu jest. Nie ma ran, jedynie miał chore spojówki, ale już podobno wyleczone. Obecnie przebywa w gabinecie wetowskim na obserwacji i kroplówkach. Nie mam zdjęć. a te co mam to nie mogę otworzyć:( Dzięki Andzia. Quote
Istar19 Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 jeśli w ostatnim poście miały być jakieś zdjęcia, to niestety ich nie widzę :( a czy mały czarno biały psiak może nazywać się Seal ? (Sil) po ang - foka...bo on tak jak foczka wygląda z pyszczka ! się ogarnę i dodam co potrzeba na stronę. I wiesz, co..ja nie jestem taka dobra ;) swoje za uszami mam...ale jedno jest pewne - nie lubię kiedy się smucisz :( kiedyś...zdaje mi się, jakby to było wieki temu, napisałam sobie taki wiersz - pomaga mi czasem. Przypomina mi, że cokolwiek by się w życiu nie działo - jeśli nie damy pogrzebać siebie - to wszystko się ułoży z czasem. Choć często bywa ciężko i nieraz idzie jak po gruzie...nie można się poddać, a przede wszystkim trzeba chcieć i twardo BYĆ...sobą. W myśli spraw codziennych pojawia się czasem pytanie - jak zmienić czas, życie, siebie, by być dla innych przykładem? W myślach, tych niezwykłych, co częściej snami niż życiem się jawią, widzimy życie lepsze lub gorsze... ...i drogę, tą rozwidloną. Bez drogowskazu. Jak więc żyć, kim być i trwać w tym świecie, by nie zatracić siebie, swej duszy i marzeń? Jedna jest odpowiedź, wiele jej ścieżek: Trzeba być sobą, żyć w zgodzie z sercem, a czas drogę pokaże. Quote
słodkokwaśna Posted April 24, 2016 Author Posted April 24, 2016 Marzenko...piękny wiersz...jak zawsze potrafisz mnie wzruszyć . Czytając go słyszę moją Asię, bo ona to zawsze powtarza. Nawet jak jechała do siebie, to mi też taki liścik zostawiła...co prawda nie wierszem pisany, ale te same słowa i sedno w nim było. Co do psiaków, to jeszcze Onyx ma już domek i dziś przyjechali fajni ludzie po Sekreta , ale zabrali nowego ...czarno podpalanego. Dziś przyjechał i już dom się znalazł dla niego.To zdjęcie dziś mu robiłam.Imienia jeszcze nie ma. Quote
słodkokwaśna Posted April 24, 2016 Author Posted April 24, 2016 A w sobotę mieliśmy pełno gości . Był też Mariusz z Dorotką , co robili zbiórkę posłanek dla słodkopsiaków. Marzenko jakbyś mogła podziękować wszystkim na stronie . Wyślę Ci szczegóły i zdjęcia ze zbiórki jak Mariusz mi dośle. No i były też dziewczynki z gimnazjum z Morawicy z sympatyczną nauczycielką od Biologii. Najbardziej podobały się im szczeniaki ....i Chibka:) Zaraz wkleję zdjęcia, które robił Mariusz:) Wczoraj trafiła też słodka sunia , szorstkowłosa, pszeniczna ...została przywiązana do ogrodzenia na lince holowniczej. Tylko wkleję zdjęcia jak mi Andrzej prześle, bo już trafiła na kwarantannę a ja nie zdążyłam ją obcykać. Szczylki...Joszka ich już od kilku dni nie karmi w ogóle:( to niestety są bidy na jedzeniu robionym. Wszystkie są wesołe i pełne energii. Na razie raz odrobaczone, ale jutro 2 raz je odrobaczę. Quote
słodkokwaśna Posted April 24, 2016 Author Posted April 24, 2016 A to już urocza Chibka, do ludzi cudowna i grzeczna a do psiaków to rządzicielka. Na smyczy chodzi bardzo ładnie. Quote
słodkokwaśna Posted April 24, 2016 Author Posted April 24, 2016 No i słodziutki i grzeczny skarbuś Fenuś:) nie wiem tylko czy da się tą łapkę uratować...jutro porozmawiam z wetem a dziś może poszukam w internecie . Chociaż ciężko to widzę. Quote
słodkokwaśna Posted April 24, 2016 Author Posted April 24, 2016 Jeszcze Monti, łobuz z mega energią, ale do ludzi jest przymilak:) Ma w sobie duszę psa myśliwskiego i to przypomina nam na każdym kroku. Ale po puszczeniu ze smyczy czasami reaguje;) Quote
Istar19 Posted April 25, 2016 Posted April 25, 2016 zdjęcia i psiaki piękne ! :) zaraz będą na stronie. wysłałam Ci maila z zapytaniem o tą zbiórkę - co dokładnie napisać na stronie. powiedz mi jeszcze, bo nie chce pomieszać - ten psiak już w domu, tak? czyli od razu dać go do zakładki mają dom ? :) na maila dostałam zdjęcia 2 tego psiaka w typie corgi? On ma jakieś imię ? czy ten biało czarny psiaczek z paru postów wyżej imię już ma? czy może być Seal ? (Sil) :) PS. czyli coś w tych moich słowach musi być, skoro i Twoja Asia myśli tak samo ! Quote
słodkokwaśna Posted April 25, 2016 Author Posted April 25, 2016 Tak , ten piesio poszedł do domu. Biały może być Sil a corgi wraca 28 do nas i nie ma jeszcze imionka. Quote
Istar19 Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 Corgi może będzie miał na imię Jaskier? albo Forest? albo coś wymyślicie :) Quote
słodkokwaśna Posted April 30, 2016 Author Posted April 30, 2016 Przepraszam za opóźnienie...Może być Forest:) jakoś kwiat na imię dla chłopaka cosik mi nie podchodzi. Dziś Fenuś miał amputowaną łapkę:(...niestety 2 wetów( nawet 3, ale tej wetce akurat nie wierzę) stwierdziło, że operacje nic nie dadzą:( Na razie jest na lekach, ale u mnie. Bidok :( taki słodziaczek i jak zwykle bez szczęścia. A to już nowe psiaki : urocza :może Blondi..? i jeszcze jeden ok 4-5 letni . Też kochany i grzeczny, ale śmieszny rozmiarowo, bo wygląda jak labek na jamniczych łapkach. Wpisz na razie Luky, bo tak go nazwali ci co go zgłosili. A to już dzisiejsze fotki Teo:) z Mariuszem i Dorotką:) Gdzie ten domek dla chłopaka??? a tak on lubi ludzi. Quote
słodkokwaśna Posted April 30, 2016 Author Posted April 30, 2016 I taki Forest , co ma długości tyle, ile uroku...sami zobaczcie! Część zdjęć w połowie czesania a druga część po prawie całkowitym czesaniu..to jest taki wyczesany Forest;) Ma ok 2 lat. Do ludzi jak widać a z psami różnie się dogaduje. Lubi sobie porządzić, ale na ogół jest pozytywny. Quote
Recommended Posts