Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='wilczka']http://tablica.pl/oferta/pilnie-potrzebny-duzy-pies-IDW0Ab.html#c76e5469
moze heman alfa?

Już dzwoniłam pan chce tylko psa i do tego owczarka, bo ma już sukę.

http://tablica.pl/oferta/przyjme-psa-IDWubJ.html#c76e5469

astka?

A tu Eliza niech sprawdzi...Aniu podaj jej linka ....chociaż to mi wygląda na fabrykę szczeniaków...

Edited by słodkokwaśna
Posted

słodkokwaśna napisał(a):
A tu Eliza niech sprawdzi...Aniu podaj jej linka ....chociaż to mi wygląda na fabrykę szczeniaków...

Sama nie wiem... Skontaktuje sie z nimi ale mi też sie to nie podoba...
Mam pytanie od osoby zainteresowanej Scarlettką - czy ona toleruje koty i czy może mieszkać w mieszkaniu?? To drugie z jej spokojnym usposobieniem raczej tak , a koty??? jak myślisz ???

Posted

z kotami...to szkoda ,że figla nie wykorzystaliśmy jak mogliśmy...ale może się by udało sprawdzić jeszcze.... Co do mieszkania , to ona jak najbardziej może , nawet musi ...tylko ona uwielbia porządki wg własnego gustu....hihihihii to raczej sama nie może zostawać na długo. Była już w 4 boksach i w 4 boksach scarlettka robiła WIELKIE PORZĄDKI:)

Posted

słodkokwaśna napisał(a):
z kotami...to szkoda ,że figla nie wykorzystaliśmy jak mogliśmy...ale może się by udało sprawdzić jeszcze.... Co do mieszkania , to ona jak najbardziej może , nawet musi ...tylko ona uwielbia porządki wg własnego gustu....hihihihii to raczej sama nie może zostawać na długo. Była już w 4 boksach i w 4 boksach scarlettka robiła WIELKIE PORZĄDKI:)

Wielkie porządki mówisz..Tzn..... :cool3: musze to wiedzieć żeby kitów ludziom nie wciskać:eviltong:

Posted (edited)

ania1985 napisał(a):
Wielkie porządki mówisz..Tzn..... :cool3: musze to wiedzieć żeby kitów ludziom nie wciskać:eviltong:

To znaczy ,że jak się jej coś nie podoba to wyrzuca, najlepiej przyjedź to zobaczysz:) Najbardziej jej się nie podobają wejścia do boksów i bud, no sama wiesz ,że są takie nie gustowne:roll:, to się dziewczyna musi dużo napracować aby wszystkie dokładnie usu:razz:nąć. Uwielbia także wietrzenie posłań. Czysta i schludna dziewczynka:p poza tym wszelkie przebieranki i przymiarki w jej wykonaniu są bardzo pocieszne.:lol:

Edited by słodkokwaśna
Posted

słodkokwaśna napisał(a):
To znaczy ,że jak się jej coś nie podoba to wyrzuca, najlepiej przyjedź to zobaczysz:) Najbardziej jej się nie podobają wejścia do boksów i bud, no sama wiesz ,że są takie nie gustowne:roll:, to się dziewczyna musi dużo napracować aby wszystkie dokładnie usu:razz:nąć. Uwielbia także wietrzenie posłań. Czysta i schludna dziewczynka:p poza tym wszelkie przebieranki i przymiarki w jej wykonaniu są bardzo pocieszne.:lol:

Acha czyli jedym słowem - nasza piękna nie moze się nudzić:cool3:bo dziwne pomysły jej do glowy przychodzą. Jest charakterna:lol:
Koniecznie musze się do Was wybrać porobić nowe zdjęcia - bo będę ruszała z nową rundą ogłoszeń Scarletki. W kwietniu napewno się pojawię, żeby tylko pogoda dopisała. Przywiozę pomocnicę - moją bratanicę, jak jej opowiedziałam ile tam psiaków to już się nie możne doczekać:multi:Ma to po mnie:cool3:

Posted

Były dziś spacery , tylko z przerwami na grad, śnieg i deszcz.
Super Aniu , każda pomoc się liczy. Scarlettka bardzo się ucieszy :)

Maks

Młody ok 8miesięczny pies , pełen energii i bardzo wesoły. Toleruje wszystkie psy i suki bez wyjątku. Do człowieka jest pozytywnie nastawiony , chociaż był przywieziony jako bardzo wycofany i chory pies. Jest odrobaczony i zaszczepiony.

Posted

TaK niestety...:( Wszysto co się dało demolował/////////// Pan miał kojec 4mx8m to cały podopał i siatkę porwał.Puszczony na podwórku ganiał Kury, a w między czasie rozwalał wszystko do okoła. Szkoda:(

Posted

wyslalam ci smsem adres meilowy-pani chce duzego psa-najlepiej samca na podworko,myslalam o prymusie ale ona chce przyjaznego kontaktowego-moze heman?pani prosila o zdjecia to wyslij.ki8elce albo bliska okolica wiec psiak na miejscu zostaje,jest jeden domowy maly(chyba-albo mi sie pomylilo cos)

Posted

Mamy Erko .... Bardzo chudego Granda, dopiero po szczepieniu ....chyba ma więcej niż 5 lat ,ale może to jego wygląd na to wpływa. Jutro dodam tu jego nowe zdjęcia.
Mamy też Rando , ale wiek to chyba ponad 8lat.....chociaż nie wiadomo , to pies po PUK-owski...

Dzięki Wilczka, zaraz zerknę i napiszę....tak Hymen dobry wybór , bo duży , piękny i lagodny.

Posted (edited)

Ten psiak został wyrzucony z samochodu.....jest w Kielcach . Może uda mu się znaleźć dom . To wiadomości od Pani , która go obserwuje i dokarmia:

piesek pozostawiony na parkingu na Galenowej 7 bardzo cierpi Okazuje to zalosnym szczekaniem przy odjezdzie kazdego samochodu Garnie sie do do dzieci malutkich i w wieku szkoly podstawowej radosnie podbiega do psow prowadzonych na smyczy daje sie odczuc ze zyl w rodzinie z dziecmi Jezeli bedzie narazony na napastowanie przez inne psy a widac ze nie umie sie bronic ,zimno , deszcz ihuliganow nie pociagnie za dlugo Wszelkie proby zapraszania go do cieplej klatki schodowej nie powiodly sie Prosimy o pomoc i to jak najszybciej Elzbieta

Pani Edyto dziekuje za zainteresowanie Sytuacja jest dla nas wyjatkowa i dlatego tacy jestesmy w wiekszosci zainteresowani losem naszego psiaczka Do poludnia molestowal go inny pies nasz sie pokladal a tamten go atakowal Po poludniu glosno i zalosnie szczekal i blisko podbiegal do kazdego samochodu Zalosny szczek prawie jak placz slychac przy zamknietych oknach Nie chce wejsc do klatki Pod dwoma samochodami ulozylam z mloda pania z sasiedniego bloku kawalki wykladzin inasz pieniek z dugim malym kolega ukladaja sie pod jednym z nich Zobaczymy jak minie noc Nasz byl mokry i lekko drzal Oby sie nic nie stal bo bardzo blisko podbiega do samochodow CIekawa jestem czy zdjecia dotarly ale itak nie oddadza jego uroku . Pozdrawiam Elzbieta BP

Nie macie czasem chętnego na tego małego ,miłego psiaka............może ktoś z kielc lub okolic go przygarnie. Psiak jest piękny.

Edited by słodkokwaśna
Posted

erka napisał(a):
Macie jakies ON-ki, tylko spokojne, moga byc ok.4-5 lat.

Witam,
Bardzo dobrze się składa bo dziś dowiedziałam się o suni młodej ON która pilnie szuka domu- przybłakała sie na jedna z posesji ale nie może tam zostać.. Jutro zamieszczę zdjęcia i przedstawię jej historie.

Posted

słodkokwaśna napisał(a):
Mamy Erko .... Bardzo chudego Granda, dopiero po szczepieniu ....chyba ma więcej niż 5 lat ,ale może to jego wygląd na to wpływa. Jutro dodam tu jego nowe zdjęcia.
Mamy też Rando , ale wiek to chyba ponad 8lat.....chociaż nie wiadomo , to pies po PUK-owski...

Dzięki Wilczka, zaraz zerknę i napiszę....tak Hymen dobry wybór , bo duży , piękny i lagodny.

Dostałam dziś informacje że w okolicy pewna Pani dokarmiała sunię ON a ta przyprowadziła jej niedawno na podwórko swoje szczeniaki z pól:crazyeye:. Najprawdopodobniej uciekła z nimi przez wypalaniem traw, bo żyła na łąkach od jakiegoś czasu. O szczeniakach nikt nie wiedział...Pani ma nielada problem bo sunia już odstawiła młode, a te mają wilczy apetyt i ma problem z ich wykarmieniem, nie ma też możliwości żeby psiaki czy ich matka zostały u Pani na stałe. Nie rozmawiałam osobiście z tą kobietą, ale z jej sąsiadka która jest przejęta losem psiej rodzinki i bardzo prosi o pomoc.
Mam namiar na to miejsce jutro tam jadę z aparatem i karmą. Na chwile obecną jest sześć szczeniąt -1 piesek i 5 suczek:crazyeye:. Było podobno więcej ale ludzie z okolicy już kilka przygarnęli ( niewiem czy się cieszyć z tego - bo najprawdopodobniej maja w perspektywie życie łańcuchowe albo w kojcu...)Maluchy i matka sa na chwile obecna zabezpieczone o tyle że mają dach nad głową - są w stodole. Ustalę jutro jak wygląda sytuacja i co robić... Mam nadzieje że podobnie jak w przypadku podhalanów - szczeniaki w przeciągu 2 tygodni znajdą domki... Jutro podeślę zdjęcia całej rodzinki i zaczynamy z szukaniem domków.....
Trzymajcie kciuki...Przydadzą się...

Posted

To wstaw Aniu na wątek , pewnie też się szybko dobrzy ludzie znajdą. Dobrze ,że podhalanki tak szybko domek znalazły.:multi: Szczeniaki mają większe szanse na adopcje , tylko doroślaki mają marne ....niestety, a starszaki to już w ogóle beznadziejne :-(

Posted

Wiadomość od pani Suzi:
Lody już zostały przełamane!Suzi bardzo polubiła moją córkę i odważyła się wyjść z nią do ogrodu, chodziła i wąchała, choć nie zdecydowała się na siusiu i kupkę. Wieczorem ją wykąpałam i zrobiło się jeszcze lepiej - obeszła całe mieszkanie i stała się śmielsza, nawet jest merdanie ogonem! Więc chyba będzie dobrze>
Pozdrawiam
PBB