Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='ania1985']10 nieszczęść, 10 niechcianych szczeniaków, efekt ludzkiej głupoty ... Sunia w wysokiej ciąży została wyrzucona na ulicę, oszczeniła się i wraz z 10 szczeniakami koczuje w szałasie z gałęzi blisko ruchliwej drogi. Malce powoli zaczynają się rozłazić, więc o nieszczęście nie będzie trudno ...:shake:

Śnieżynka jest suką w typie podhalana. Młoda, łagodna, kochana i niezwykle cierpliwa matka. Szczeniaki mają w tej chwili ok. 3-4 tygodnie, są to najprawdopodobniej 4 chłopcy i 6 dziewczynek. W większości są bardzo podobne do siebie, białe puchate kulki, z jakimś znaczeniem na głowie lub łatką na ciele. Szczeniaki jedzą już same, mają ząbki, więc sunia nie jest chętna, aby je karmić.

Szczyle i matka muszą jak najszybciej znaleźć domy tymczasowe, inaczej grozi im jedno z najgorszych schronisk w Polsce, lub śmierć pod kołami samochodów. Rodzina znajduje się w Jędrzejowie (woj. świętokrzyskie).

PROSIMY PILNIE O POMOC !

[FONT=Verdana] Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/FONT]
[FONT=Verdana] 28-300 Jędrzejów, woj. świętokrzyskie[/FONT]
[FONT=Verdana] tel. 501 341 021 ( po godz. 15)[/FONT]
[FONT=Verdana] e-mail: [email protected][/FONT]
[FONT=Verdana] www.obrona-zwierzat.pl[/FONT]

WITAJ ANIU:)MIŁO CIĘ TU U NAS GOŚCIĆ .....W REALU TEŻ BYŁO MIŁO:)ZAGLĄDAJ DO NAS ZAPRASZAMY:)
Aniu są piękne:) Znajdą domki na pewno tylko super fotki można im zrobić , zobacz moje szczyle z 1 strony rozeszły się jak świeże bułeczki.A telefon o nie dzwonił jeszcze długo po tym.

Edited by słodkokwaśna
Posted

wilczka napisał(a):
edi wlasnie dostalam meila ws szeryfa,ludzie chca go do domu.poprosilam o nr tel-jak tylko dostane to wysle ci smskiem bo chodzi o transport-katowice

To Super Wilczka:) Zobacz jaką cudnotę mamy......Tylko potrzeba Twoich umiejętności groomerskich , aby ją troszkę doprowadzić do porządku.

Posted

(:Buńka:) napisał(a):
hmm znowu duża i kudłata ... fajne ma imię mercedes i naprawdę do miszki podobna.
mam nadzieję że mnie nie zje jak przyjdę. . .

Najpierw Cię wyliże , a potem zje:)
Misza jest bardziej mężny i postawny.....ale te oczy i ogólne wrażenie .....podobna.Miszka ma oczywiście cudowny wielki nochal , ona troszkę mniejszy.

Posted

z bazarku zostało jeszcze 20 ogłoszeń na Katowice:) (można na inne miasto zmienić) - dla wszystkich 5 psiaków
tak podczytuję że jest zainteresowanie Szeryfem i Szumi (bardzo się cieszę!) to może chciałybyście ogłosić inne psy?
jeśli tak to dane ślijcie na maila ([email protected]) jeśli nie to napiszcie tutaj

Pozdrawiam

Posted

saphira18 napisał(a):
z bazarku zostało jeszcze 20 ogłoszeń na Katowice:) (można na inne miasto zmienić) - dla wszystkich 5 psiaków
tak podczytuję że jest zainteresowanie Szeryfem i Szumi (bardzo się cieszę!) to może chciałybyście ogłosić inne psy?
jeśli tak to dane ślijcie na maila ([email protected]) jeśli nie to napiszcie tutaj

Pozdrawiam

Zaraz coś podeślę:)

Posted

Te szczeniorki po mix podhalance mi się z naszym Nerusiem kojarzą:)
wersja szczeniaczkowa:)

Niom:)Super są:) Pewnie też był taki ślicznota.....
Prima jedzie do Zawiercia.....to znowu rejony naszych dziewczyn z Katowic.....ale teraz to pewniak. Dom z dużym podwórkiem i spanko w domu.

Posted

Ja również witam P. Aniu wśród dogo-cioteczek:)

Ja też witam wszystkich cieplutko;) Tylko nie "Pani" - Anka jestem:) do pani mi daleko:razz:
A co do szceniorów to mam nadzieje ze sie nie mylicie i ze szybko znajda domy bo rozłażą się po okolicy a obok samochody jeżdżą jak szalone:angryy:
Już sa poogłaszane także czekamy:)

Posted

no to super jej się trafiło. mam nadzieję że nie będzie miała takich przygód jak Prymusek.
no i pewnie znowu nie zdąrzę się pożegnac z kolejną dziewczynką . . .

Posted

ania1985 napisał(a):
Ja też witam wszystkich cieplutko;) Tylko nie "Pani" - Anka jestem:) do pani mi daleko:razz:
A co do szceniorów to mam nadzieje ze sie nie mylicie i ze szybko znajda domy bo rozłażą się po okolicy a obok samochody jeżdżą jak szalone:angryy:
Już sa poogłaszane także czekamy:)

A więc Aniu uwierz że lada dzień będą telefony bo maluchy rozkoszne:)
Małe niedźwiadki:)
A jest wybór bo są i pieski i suczki więc chętni będą na 100%

Posted

wilczka co z moim "owco-loczkiem". ciepło się zrobiło to by mógł iśc pod nożyczki:)
nieprzyjemny się w dotyku robi przez te kołtuny no i przy ślepiach też by się przydało fachowo obciąc bo ja nie daje rady. On ma ADHD:)

Posted (edited)

wilczka napisał(a):
kiedy jedzie?wyslalam ci nr do prymusa-on do katowic,to kumple z jednej celi wiec mogliby jechac jednym transportem:)
HIHIIII niom...tylko nikt telefonu nie odbiera. ale próbuje...cały czas. Saphira czy dawałyście szumi na Lubelskie ? bo nawet
stamtąd dzwonią:) Szumi ma branie , to chyba opis Buńki tak zadziałał :)

Już się dodzwoniłam.....dosyłam zdjęcia itp i prowadzę jeszcze rozmowy.....może się uda:) Wilczka trzymaj kciuki:)

Edited by słodkokwaśna