słodkokwaśna Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 Ostatnio padam z nóg....Dziś przywiozłam nowego dziadka w typie owczarka świętokrzyskiego. Był podobno trzymany w zamknięciu długi czas, a teraz jak uciekł to napadał na ludzi. Siał postrach w całej wsi..........:roll: Nawet sołtys był zaopatrzony w mega kij do obrony.Nie powiem , kiedy mnie zobaczył z ok 500m , rozpędził się i biegł prosto na mnie .....to troszku się wystraszyłam , ale nie było już odwrotu . Jak się okazało , to nawet dał się pogłaskać. Trochę warczał , ale chyba zrozumiał ,że ja się psów nie boję ....to mnie olał i się wycofał.A Teraz jest u mnie w boksie, Biedny psiak i tyle...... Nawet straż gminną na jutro wezwali , tak się go wszyscy bali . Sołtys był bardzo zdziwiony i nie mógł uwierzyć ,że przyjechała taka paniusia na obcasikach i psa do samochodu wsadziła. Cały czas powtarzał ,że to nie możliwe..... a z wieści hotelikowych , to chyba najważniejsza ,że GRAND sam wychodzi na spacer::lol: Quote
Buńka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 przykład tego że trzeba miec w sobie to cos żeby pracowac z psami:) A Grandem to byłam bardzo zdziwiona. Jednego dnia "spacer na siłę" a drugiego jak z nim wyszłam to totalny szok że chętnie spacerował. Ania mi nie wierzyła że tak dziarsko chodził bez przekupienia pychotkami:) Bardzo cieszy że się wkońcu przełamał. Teraz to już z dnia na dzień będzie lepiej a jak przyję w sobotę to może byc tak że go na smyczy nie utrzymam hi hi:) Quote
saphira18 Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 jak ja was podziwiam cioteczki... tyle psów uratowaliście - dosłownie uratowaliście! i dalej działacie. 3mam kciuki za słodkopsy i za was! bo siły wam dużo potrzeba, macie może jakieś wieści od Adolfa? Pozdrowienia z Katowic;) Quote
słodkokwaśna Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 saphira18 napisał(a):jak ja was podziwiam cioteczki... tyle psów uratowaliście - dosłownie uratowaliście! i dalej działacie. 3mam kciuki za słodkopsy i za was! bo siły wam dużo potrzeba, macie może jakieś wieści od Adolfa? Pozdrowienia z Katowic;) Kochana .....nic takiego nie robimy , tylko to co każdy normalny człek powinien. Zresztą znam masę ludzi bardziej zaangażowanych w pomoc psiakom. Pani od Adolfa się jeszcze nie odezwała,jutro do niej zadzwonię, bo nie chcę być nachalna. Dziś podeślę Ci następne ogłoszonko. Quote
słodkokwaśna Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 (edited) Dzwoniłam do pani Adolfa vel Bakusia i są bardzo szczęśliwi. Bakuś jest dokładnie taki jak opisywałam....grzeczny, usłuchany i czysty. Załatwia się już tylko na spacerach . Kocha mizianie i jak ręka pana kończy mizianko to sam tą rękę sobie na siebie zarzuca. Na razie najbardziej kocha pana i średniego syna, ale wszystkich jednakowo słucha.Śmieją,się z niego jak gania po domu i szuka swojego odbicia w lustrze, bawi się ładnie z dziećmi......... w ogóle jest kochany i pocieszny ten nasz słodziak, tak jak tutaj. Cieszę się ogromnie że znowu nasz słodkopies znalazł Super domek!!! Pani zadzwoni jeszcze za 3 dni , to więcej mi opowie........ Edited April 18, 2012 by słodkokwaśna Quote
słodkokwaśna Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 [video=youtube_share;vEZRKLT5PTY]http://youtu.be/vEZRKLT5PTY[/video] To jest największy hicior tego roku ......popłakałam się. Moja Zuzola ukochana!!! Quote
słodkokwaśna Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 (edited) Grand na dzisiejszym spacerku... A to nasz Czester , który jest jeszcze na kwarantannie poszczepiennej. Edited April 18, 2012 by słodkokwaśna Quote
Buńka Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Adolfek ma bardzo osłodzone imię teraz:) super się czyta takie wiadomości ale jeszcze lepiej ogląda. Zuza bez zmian ADHD hi hi Takie wiadomości zdjęcia i filmiki jeszcze bardziej napędzają do pomagania psiakom. serce się raduje na takie rzeczy:multi: Quote
słodkokwaśna Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Tak ZUZA to ADHD , ale totalnie pozytywne,,,,Państwo od Zuzy to wspaniali ludzie .Kochają ją tak jak ja albo jeszcze bardziej....z resztą jak można jej nie kochać?/? Cieszę się ,że napisali do mnie , bo ostatnio o niej myślałam , ale nie chciałam się narzucać. Wiem ,że jest szczęśliwa teraz na pewno:multi: To jest jej dom , prawdziwy dom pełen ciepła i miłości wspaniałej rodziny!!!!! Quote
eliza_sk Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 No to jedziemy ze Scarlettką ... Portrety poziome ... Quote
andzia69 Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 o matko - aleś zdjęć natrzaskała:) tak patrzę na nią i patrzę...i nijak się nie mogę dopatrzeć tego bullowatego, którego w niej widzicie;):) a na zdjęciach wydaje się bardzo duża...jak onek;):) http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,11576116,Mieszkancy_Bialogonu__Albo_psy__albo_blokada_drogi.html Quote
eliza_sk Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 [quote name='andzia69']o matko - aleś zdjęć natrzaskała:) tak patrzę na nią i patrzę...i nijak się nie mogę dopatrzeć tego bullowatego, którego w niej widzicie;):) a na zdjęciach wydaje się bardzo duża...jak onek;):) http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,11576116,Mieszkancy_Bialogonu__Albo_psy__albo_blokada_drogi.html No nie chciała mi Edyta dać innego modela, bo wszystkie ponoć obfocone, więc trzaskałam do bólu - a bo co :evil_lol: Quote
wilczka Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 [quote name='andzia69']o matko - aleś zdjęć natrzaskała:) tak patrzę na nią i patrzę...i nijak się nie mogę dopatrzeć tego bullowatego, którego w niej widzicie;):) a na zdjęciach wydaje się bardzo duża...jak onek;):) http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,11576116,Mieszkancy_Bialogonu__Albo_psy__albo_blokada_drogi.html ona mi przypomina czekoladowego labka,tylko z obcietymi uszami:) Quote
słodkokwaśna Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 [quote name='eliza_sk']No nie chciała mi Edyta dać innego modela, bo wszystkie ponoć obfocone, więc trzaskałam do bólu - a bo co :evil_lol: Eliza , kłamałam.....moje psiaki nie mają tak cudnych zdjęć:roll: Zdjęcia cudeńka!!! PIĘKNE:p Przyjedź kiedyś wcześniej , to sobie pocykamy nawet pół dnia, dziś niestety głodne były już maluchy , a sesja u Ciebie trwa jak u dobrego zawodowca:evil_lol: Ja nie wiem w jakim stopniu ona jest bullowata ,ale widzę w niej dużo podobieństwa do innych psiaków tych ras. Wilczka , może masz rację i to jest taki mix labka i bullka jak ten psiak> http://tablica.pl/oferta/kanal---duzy-czarny-mix-amstaffa-z-labladorem-szuka-domu-IDwNuW.html#d0703c59;r:;s: Quote
ania1985 Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 [quote name='eliza_sk'] Jesteś wielka Eliza:) Dziękuje i robię Scarletce nowe ogłoszenia Quote
eliza_sk Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 [quote name='słodkokwaśna']Eliza , kłamałam.....moje psiaki nie mają tak cudnych zdjęć:roll: Zdjęcia cudeńka!!! PIĘKNE:p Przyjedź kiedyś wcześniej , to sobie pocykamy nawet pół dnia, dziś niestety głodne były już maluchy , a sesja u Ciebie trwa jak u dobrego zawodowca:evil_lol: Przecież pytałam głośno i po stokroć czy aby na pewno nic do focenia nie masz, to teraz masz nauczkę :diabloti: Dzięki za miłe słowo. Dostałam wczoraj smsa, że Askar dojechał cały, ale widać, że bardzo umęczony. Quote
Buńka Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Focie potwierdzam, naprawdę BOSKIE!!! A Scarlettka to modelka pełną mordką:) "Ja nie wiem w jakim stopniu ona jest bullowata ,ale widzę w niej dużo podobieństwa do innych psiaków tych ras. Wilczka , może masz rację i to jest taki mix labka i bullka jak ten psiak> http://tablica.pl/oferta/kanal---duz...d0703c59;r:;s:" PS. Scarletka rzeczywiście może byc mixem. Ciężko ją określic ale przez to jest taka wyjątkowa:) No i wpadłam jak śliwka w Kanał hi hi ten pies z Tablicy.pl jest cudaczny:) Poprostu piękny!!!! Że takie cudeńka są bezdomne to szok normalnie . . . Quote
słodkokwaśna Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 Pozdrowienia dla wszystkich ciotek i cioteczek od Demo Quote
słodkokwaśna Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 Wczoraj pojechał do nowego domku ASKAR,bardzo grzeczny i ułożony psiak/ Będzie miał nową kochaną rodzinę, która zajmie się nim tak jak na to zasługuje. Quote
Recommended Posts