Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnio padam z nóg....Dziś przywiozłam nowego dziadka w typie owczarka świętokrzyskiego. Był podobno trzymany w zamknięciu długi czas, a teraz jak uciekł to napadał na ludzi. Siał postrach w całej wsi..........:roll: Nawet sołtys był zaopatrzony w mega kij do obrony.Nie powiem , kiedy mnie zobaczył z ok 500m , rozpędził się i biegł prosto na mnie .....to troszku się wystraszyłam , ale nie było już odwrotu . Jak się okazało , to nawet dał się pogłaskać. Trochę warczał , ale chyba zrozumiał ,że ja się psów nie boję ....to mnie olał i się wycofał.A Teraz jest u mnie w boksie, Biedny psiak i tyle...... Nawet straż gminną na jutro wezwali , tak się go wszyscy bali . Sołtys był bardzo zdziwiony i nie mógł uwierzyć ,że przyjechała taka paniusia na obcasikach i psa do samochodu wsadziła. Cały czas powtarzał ,że to nie możliwe.....

a z wieści hotelikowych , to chyba najważniejsza ,że GRAND sam wychodzi na spacer::lol:

Posted

przykład tego że trzeba miec w sobie to cos żeby pracowac z psami:)
A Grandem to byłam bardzo zdziwiona. Jednego dnia "spacer na siłę" a drugiego jak z nim wyszłam to totalny szok że chętnie spacerował. Ania mi nie wierzyła że tak dziarsko chodził bez przekupienia pychotkami:) Bardzo cieszy że się wkońcu przełamał. Teraz to już z dnia na dzień będzie lepiej a jak przyję w sobotę to może byc tak że go na smyczy nie utrzymam hi hi:)

Posted

jak ja was podziwiam cioteczki... tyle psów uratowaliście - dosłownie uratowaliście!
i dalej działacie. 3mam kciuki za słodkopsy i za was! bo siły wam dużo potrzeba,
macie może jakieś wieści od Adolfa?

Pozdrowienia z Katowic;)

Posted

saphira18 napisał(a):
jak ja was podziwiam cioteczki... tyle psów uratowaliście - dosłownie uratowaliście!
i dalej działacie. 3mam kciuki za słodkopsy i za was! bo siły wam dużo potrzeba,
macie może jakieś wieści od Adolfa?

Pozdrowienia z Katowic;)

Kochana .....nic takiego nie robimy , tylko to co każdy normalny człek powinien. Zresztą znam masę ludzi bardziej zaangażowanych w pomoc psiakom. Pani od Adolfa się jeszcze nie odezwała,jutro do niej zadzwonię, bo nie chcę być nachalna.

Dziś podeślę Ci następne ogłoszonko.

Posted (edited)

Dzwoniłam do pani Adolfa vel Bakusia i są bardzo szczęśliwi. Bakuś jest dokładnie taki jak opisywałam....grzeczny, usłuchany i czysty. Załatwia się już tylko na spacerach . Kocha mizianie i jak ręka pana kończy mizianko to sam tą rękę sobie na siebie zarzuca. Na razie najbardziej kocha pana i średniego syna, ale wszystkich jednakowo słucha.Śmieją,się z niego jak gania po domu i szuka swojego odbicia w lustrze, bawi się ładnie z dziećmi......... w ogóle jest kochany i pocieszny ten nasz słodziak, tak jak tutaj. Cieszę się ogromnie że znowu nasz słodkopies znalazł Super domek!!!

Pani zadzwoni jeszcze za 3 dni , to więcej mi opowie........

Edited by słodkokwaśna
Posted

Adolfek ma bardzo osłodzone imię teraz:) super się czyta takie wiadomości ale jeszcze lepiej ogląda. Zuza bez zmian ADHD hi hi
Takie wiadomości zdjęcia i filmiki jeszcze bardziej napędzają do pomagania psiakom. serce się raduje na takie rzeczy:multi:

Posted

Tak ZUZA to ADHD , ale totalnie pozytywne,,,,Państwo od Zuzy to wspaniali ludzie .Kochają ją tak jak ja albo jeszcze bardziej....z resztą jak można jej nie kochać?/? Cieszę się ,że napisali do mnie , bo ostatnio o niej myślałam , ale nie chciałam się narzucać. Wiem ,że jest szczęśliwa teraz na pewno:multi: To jest jej dom , prawdziwy dom pełen ciepła i miłości wspaniałej rodziny!!!!!

Posted

[quote name='andzia69']o matko - aleś zdjęć natrzaskała:) tak patrzę na nią i patrzę...i nijak się nie mogę dopatrzeć tego bullowatego, którego w niej widzicie;):) a na zdjęciach wydaje się bardzo duża...jak onek;):)

http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,11576116,Mieszkancy_Bialogonu__Albo_psy__albo_blokada_drogi.html

No nie chciała mi Edyta dać innego modela, bo wszystkie ponoć obfocone, więc trzaskałam do bólu - a bo co :evil_lol:

Posted

[quote name='eliza_sk']No nie chciała mi Edyta dać innego modela, bo wszystkie ponoć obfocone, więc trzaskałam do bólu - a bo co :evil_lol:

Eliza , kłamałam.....moje psiaki nie mają tak cudnych zdjęć:roll: Zdjęcia cudeńka!!! PIĘKNE:p Przyjedź kiedyś wcześniej , to sobie pocykamy nawet pół dnia, dziś niestety głodne były już maluchy , a sesja u Ciebie trwa jak u dobrego zawodowca:evil_lol:

Ja nie wiem w jakim stopniu ona jest bullowata ,ale widzę w niej dużo podobieństwa do innych psiaków tych ras. Wilczka , może masz rację i to jest taki mix labka i bullka jak ten psiak>

http://tablica.pl/oferta/kanal---duzy-czarny-mix-amstaffa-z-labladorem-szuka-domu-IDwNuW.html#d0703c59;r:;s:

Posted

[quote name='słodkokwaśna']Eliza , kłamałam.....moje psiaki nie mają tak cudnych zdjęć:roll: Zdjęcia cudeńka!!! PIĘKNE:p Przyjedź kiedyś wcześniej , to sobie pocykamy nawet pół dnia, dziś niestety głodne były już maluchy , a sesja u Ciebie trwa jak u dobrego zawodowca:evil_lol:

Przecież pytałam głośno i po stokroć czy aby na pewno nic do focenia nie masz, to teraz masz nauczkę :diabloti: Dzięki za miłe słowo.

Dostałam wczoraj smsa, że Askar dojechał cały, ale widać, że bardzo umęczony.

Posted

Focie potwierdzam, naprawdę BOSKIE!!!
A Scarlettka to modelka pełną mordką:)

"Ja nie wiem w jakim stopniu ona jest bullowata ,ale widzę w niej dużo podobieństwa do innych psiaków tych ras. Wilczka , może masz rację i to jest taki mix labka i bullka jak ten psiak>

http://tablica.pl/oferta/kanal---duz...d0703c59;r:;s:"

PS. Scarletka rzeczywiście może byc mixem. Ciężko ją określic ale przez to jest taka wyjątkowa:)
No i wpadłam jak śliwka w Kanał hi hi ten pies z Tablicy.pl jest cudaczny:)
Poprostu piękny!!!! Że takie cudeńka są bezdomne to szok normalnie . . .