słodkokwaśna Posted February 26, 2015 Author Posted February 26, 2015 To były jej pierwsze minuty u nas, dlatego jeszcze była zestresowana. Quote
słodkokwaśna Posted February 26, 2015 Author Posted February 26, 2015 Marzenko jak będziesz dawała Lukę na stronę, to zdejm ogłoszenie tej małej pasterki....znalazła się:) Quote
Istar19 Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Myślałam że ten nowy agresor nazywa się Simba? mam mu zmienić na Sigma? :) nową sunię dodam z rana, teraz maja prace serwerowe i strona administracji mi ciężko chodzi. szkoda mojego czasu i nerwów, skoro rano już będzie szybko i sprawnie :) super że berneńka się znalazła! również ją rano zdejmę. Quote
słodkokwaśna Posted February 26, 2015 Author Posted February 26, 2015 Myślałam że ten nowy agresor nazywa się Simba? mam mu zmienić na Sigma? :) Marzenko orki, to ze zmęczenia....:( Quote
BlackShadow Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Mam nadzieję, że jakimś cudem Simba wreszcie zmądrzeje i złagodnieje, bo to na prawdę ładny pies :/ A Luka jest prawie identyczna jak Betka, tylko ma ciemniejszą sierść :) Quote
słodkokwaśna Posted March 1, 2015 Author Posted March 1, 2015 Mamy nowe psiaki całą rodzinkę Łatków;) Mamusia ok 2 letnia, ma problem ze skórą i jest trochę wycofana. Wielkość suni to mała -średnia przed kolanko a maluszki to 3 chłopaki i jedna pannica. Mają ok 3 miesięcy i jedzą na potęgę!!! Aż muszę im jedzenie dozować, bo się boję że pękną. Jeden tylko najmniejszy jest dokarmiany przeze mnie osobiście, bo to taki słabełuszek, co do michy i cyca nie ma szans się dopchać i nawet nie ma na to ochoty. Poza tym wszystkie maluszki podobnie jak matka są troszkę dzikuskowate. Mam nadzieję,że szybko się odważą na kontakt z ludźmi. To ten najmniejszy piesek: To największy chłopczyk: Quote
słodkokwaśna Posted March 1, 2015 Author Posted March 1, 2015 Przyjechał też nowy piesio w typie collie ...jeszcze nic o nim nie wiem, bo był łapany na sedalin ...nie chciał współpracować chłopak w ogóle:( uciekał na widok mojej córki i męża ile miał sił w łapkach. Quote
Istar19 Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 rodzina Łatkowa śliczna ! Daj znać jak mamusia dostanie imię ;) a psiak faktycznie w typie Collie ni to długowłosego ni to Smooth - może to jakiś brat Bety ? ;) też czekam aż dostanie imię :) Quote
słodkokwaśna Posted March 2, 2015 Author Posted March 2, 2015 Nowa sunia ( mamusia) dziś była troszkę bardziej wystraszona, ale może przez to iż maluchy wyłaziły na zewnątrz i tym się denerwowała. Ma na imię Reszka.... A nowy piesio jak się okazało to duży przytulak, Dostał na imię Bonjour, bo to psiak, który potrafiłby człowiekowi umilić dzień :) Niestety ma ok 8lat.... A Luka jest cudowna:) Zaskakuje nas na każdym kroku....nie możemy się nią nacieszyć.Jest kontaktowa, komunikatywna, usłuchana, czysta, grzeczna,mądra i przede wszystkim słodka. Jak szybko nie pójdzie do domu, to zacałujemy ją całkowicie.;) Quote
BlackShadow Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Chcialam napisac do Pani na PW, ale chyba ma Pani pelna skrzynke, wiec pisze tutaj ;P Zauwazylam teraz, ze mam nieodebrane polaczenie, a nie mam jak oddzwonic, wiec chcialam zapytac o co chodzilo ;) Quote
słodkokwaśna Posted March 6, 2015 Author Posted March 6, 2015 Wczoraj do nas trafiły 2 psy: Jeden to miał właściciela z Kielc, ale kontakt tylko przez lecznicę, gdzie był szczepiony....a niestety oni nie mają telefonu do niego, tylko adres. Doktor ,,naczelny" osobiście był pod tym wskazanym adresem 2 razy, ale nie zastał właściciela:( Psiak wielgaśny i piękny( w typie rasy broholmer ) ....i tak sobie myślę,czy nie był czasem uciążliwy dla właściciela w bloku .....czy się ucieszy na wiadomość o znalezieniu psa....??? Tylko tyle się dowiedziałam,że był szczepiony kompletem w 2014 r i ma na imię Riko lub Rico. Sprawdzałam ....reaguje:) A drugi to taki czekoladowy dzikusek....i tyle o nim. ;) Jutro zdjęcia... A dziś taki panicz Odi znalazł domek:) i wszystkie maluszki :) Szczęścia, szczęścia i dobrego życia..... Quote
słodkokwaśna Posted March 7, 2015 Author Posted March 7, 2015 Rico dziś raniutko został odebrany :) Pani ma go wykastrować i bardziej pilnować. Muszę osobiście podziękować doktorowi, bo po mimo ,iż ma mało czasu, to jeździł szukać właściciela. Grunt ,że chłopak już w swoim domku:) Quote
słodkokwaśna Posted March 8, 2015 Author Posted March 8, 2015 Nasz nowy, czekoladowy Wedel:) Ma ok roku i na razie strach w oczach na widok człowieka. Jest piękny , mam nadzieję, że szybko nam zaufa i odbuduje również swoje zaufanie do innych ludzi. Zdjęcia robiła Karola i Klaudia:) Quote
słodkokwaśna Posted March 8, 2015 Author Posted March 8, 2015 Jeszcze Bonjour jednak ok 5-6 letni....ale chyba zmienię mu imię:( bo troszkę marudzi. Jest bardzo pro ludzki aż za bardzo, bo ciągle nas woła...ciągle chciałby być przy człowieku. Ładnie chodzi na smyczy, możliwe iż wcześniej był u kogoś w domu. Jest z Reszką, bo podobno się znają. Dogadują się, ale entuzjazmu i radości jakoś nie ma. Za to Reszka zaczęła machać na nasz widok:) Quote
słodkokwaśna Posted March 8, 2015 Author Posted March 8, 2015 Wreszcie najważniejsza informacja od jakiegoś czasu;) Moskalek, nasz uroczy niedźwiedź jest już w swoim domku!!!:) TYLKO SZCZĘŚCIA, SAMYCH DOBRYCH DNI I SMACZNEGO JEDZONKA!!! BĄDŹ GRZECZNY SŁODKI MOSKALKU!!! Quote
słodkokwaśna Posted March 8, 2015 Author Posted March 8, 2015 Marzenko sunia Lisia z adopcji spoza przytuliska jest już w swoim domku:) To zdejm ją ze strony. Quote
Istar19 Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 dziś już znikam spać, weszłam tylko na chwilkę - jutro zdejmę szczęśliwców ! najbardziej cieszy Odi ;) Nie zapowiadało się na początku, że tak szybko znajdzie dom! Dodam też jutro Wedla :) Quote
BlackShadow Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 Bonjour i Wedel są przesłodcy <3 Jak już Wedel otworzy się na ludzi, to będzie świetnym psem ;) A z adopcji Moskalka bardzo się cieszę. Wreszcie znalazł swój własny dom :) Quote
słodkokwaśna Posted March 11, 2015 Author Posted March 11, 2015 Przyjechały 2 nowe psy...oba fajne:) machają ogonkami. Jutro zdjęcia...i więcej opisu. Quote
Recommended Posts