Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myślałam że ten nowy agresor nazywa się Simba? mam mu zmienić na Sigma? :)

nową sunię dodam z rana, teraz maja prace serwerowe i strona administracji mi ciężko chodzi. szkoda mojego czasu i nerwów, skoro rano już będzie szybko i sprawnie :)

super że berneńka się znalazła! również ją rano zdejmę.

Posted

Mamy nowe psiaki całą rodzinkę Łatków;)

Mamusia ok 2 letnia, ma problem ze skórą i jest trochę wycofana. Wielkość suni to mała -średnia przed kolanko  a maluszki to 3 chłopaki i jedna pannica.

Mają ok 3 miesięcy i jedzą na potęgę!!! Aż muszę im jedzenie dozować, bo się boję że pękną.

Jeden tylko najmniejszy jest dokarmiany przeze mnie osobiście, bo to taki słabełuszek, co do michy i cyca nie ma szans się dopchać i nawet nie ma na to ochoty. 

Poza tym wszystkie maluszki podobnie jak matka są  troszkę dzikuskowate. Mam nadzieję,że szybko się odważą na kontakt z ludźmi.

To ten najmniejszy piesek:

2nlst46.jpg

30hublz.jpg

13zz5ew.jpg

21aw8b9.jpg

To największy chłopczyk:

eg7fwj.jpg

Posted

Przyjechał też nowy piesio w typie collie ...jeszcze nic o nim nie wiem, bo był łapany na sedalin ...nie chciał współpracować chłopak w ogóle:( uciekał na widok mojej córki i męża ile miał sił w łapkach.

znv3m0.jpg

Posted

rodzina Łatkowa śliczna ! Daj znać jak mamusia dostanie imię ;)

a psiak faktycznie w typie Collie ni to długowłosego ni to Smooth - może to jakiś brat Bety ? ;) też czekam aż dostanie imię :)

Posted

Nowa sunia ( mamusia) dziś była troszkę bardziej wystraszona, ale może przez to iż maluchy wyłaziły na zewnątrz i tym się denerwowała.

Ma na imię Reszka....

A nowy piesio jak się okazało to duży przytulak,

Dostał na imię Bonjour, bo to psiak, który potrafiłby człowiekowi umilić dzień  :) 

Niestety ma ok 8lat....

A Luka jest cudowna:) Zaskakuje nas na każdym kroku....nie możemy się nią nacieszyć.Jest kontaktowa, komunikatywna, usłuchana, czysta, grzeczna,mądra i przede wszystkim słodka.

Jak szybko nie pójdzie do domu, to zacałujemy ją całkowicie.;)

Posted

Chcialam napisac do Pani na PW, ale chyba ma Pani pelna skrzynke, wiec pisze tutaj ;P Zauwazylam teraz, ze mam nieodebrane polaczenie, a nie mam jak oddzwonic, wiec chcialam zapytac o co chodzilo ;)

Posted

Wczoraj do nas trafiły 2 psy:

Jeden to miał właściciela z Kielc, ale kontakt tylko przez lecznicę, gdzie był szczepiony....a niestety oni nie mają telefonu do niego, tylko adres.

Doktor ,,naczelny" osobiście był  pod tym wskazanym adresem 2 razy, ale nie zastał właściciela:( 

Psiak wielgaśny i piękny( w typie rasy broholmer ) ....i tak sobie myślę,czy nie był czasem uciążliwy dla właściciela w bloku .....czy się ucieszy na wiadomość o znalezieniu psa....???

Tylko tyle się dowiedziałam,że był szczepiony kompletem w 2014 r i ma na imię Riko lub Rico.

Sprawdzałam ....reaguje:)

A drugi to taki czekoladowy dzikusek....i tyle o nim. ;)

Jutro zdjęcia...

A dziś taki panicz Odi znalazł domek:)

odi2059029609.jpg

i wszystkie maluszki :)

339k6s4.jpg

Szczęścia, szczęścia i dobrego życia.....

Posted

Rico dziś raniutko został odebrany :) Pani ma go wykastrować i bardziej pilnować. 

Muszę  osobiście podziękować doktorowi, bo po mimo ,iż ma mało czasu, to  jeździł szukać właściciela.

Grunt ,że chłopak już w swoim domku:)

Posted

Nasz nowy, czekoladowy Wedel:) Ma ok roku i na razie strach w oczach na widok człowieka.

Jest piękny , mam nadzieję, że szybko nam zaufa i odbuduje również swoje zaufanie do innych ludzi. Zdjęcia robiła Karola i Klaudia:) 

2w7ekw3.jpg

28jyywl.jpg

wvo00i.jpg

2zejj0z.jpg

125055x.jpg

Posted

Jeszcze Bonjour  jednak ok 5-6 letni....ale chyba zmienię mu imię:( bo troszkę marudzi.

Jest bardzo pro ludzki aż za bardzo, bo ciągle nas woła...ciągle chciałby być przy człowieku.

Ładnie chodzi na smyczy, możliwe iż  wcześniej był u kogoś w domu.  Jest z Reszką, bo podobno się znają.

Dogadują się, ale entuzjazmu i radości jakoś nie ma.

Za to Reszka zaczęła machać na nasz widok:)

2zew4d4.jpg

140adtj.jpg

j81ycm.jpg

288qhdj.jpg

alrjmb.jpg

Posted

Wreszcie najważniejsza informacja od jakiegoś czasu;)

Moskalek, nasz  uroczy niedźwiedź  jest już w swoim domku!!!:)

moskal.jpg

TYLKO SZCZĘŚCIA, SAMYCH DOBRYCH DNI I SMACZNEGO JEDZONKA!!!

BĄDŹ GRZECZNY SŁODKI MOSKALKU!!!

Posted

dziś już znikam spać, weszłam tylko na chwilkę - jutro zdejmę szczęśliwców ! najbardziej cieszy Odi ;) Nie zapowiadało się na początku, że tak szybko znajdzie dom! 

Dodam też jutro Wedla :)