Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

po spacerze z psami dodam nowe psiaki na stronę :)

tymczasem zapraszam na bazarek ! kolejny...ja to jestem uparta z tymi bazarkami ;) tym razem wyprzedażowy! plus kilka nowych fantów :) bazarek do marca, następny będzie dopiero w maju ! w kwietniu nie wyrobie :(

http://www.dogomania.com/forum/topic/145625-wielka-wyprzeda%C5%BC-nowe-fanty-na-potrzeby-s%C5%82odkopsiak%C3%B3w-do-12-marca-br-godz-21-zapraszamy/

Posted

Leokadia pozdrawia ! 
Dzisiaj zareklamowałyśmy słodkopsiaki u Pani groomer :D Co prawda ona pieska już ma no ale xD Przynajmniej uświadomiona kolejna osoba o istnieniu przytuliska bo mam wrażenie, że większość zna tylko schronisko w dyminach.
Leokadia oczarowała Panią Paulinę która nie mogła uwierzyć, że taki cudak i z adopcji. Na co my, że wszystkie słodkopsiaki to cudaki :D 
A Leośka jak w swoim żywiole na stole groomerskim! Jedynie suszarka ją trochę postraszyła ... 
Ale warto było bo sucza jak wyprana w vanishu i bez tej kupy zbędnego futra :D

3353yq1.jpg

e9802d.jpg

Posted

Jaki on będzie piękny po kilku czesankach :P żeby tylko chciał współpracować :)

Niestety psiak jest na obserwacji odnośnie wścieklizny. 

A jego zachowanie nie jest przykładne. Warczy i rzuca się na wyciągniętą rękę . To chyba jest pierwszy pies, do którego boję się wchodzić, bo potrafi w trakcie dawania smakołyków warczeć i szczekać z zaciętością...no i nie boi się człowieka wręcz napiera na niego.

Także nikt u niego w boksie nie sprząta:( .....masakra, nie wiem jak będzie....

Raz macha ogonem raz atakuje bez powodu.

Całe szczęście,że opuchlizna z ręki Asi  pomału schodzi ...

Posted

zdrowia dla Asi!

mam dla Ciebie na chwilę obecną 9 obroży, 3 smycze i jedne szelki...wszystkie używane, w różnym stanie..znaczy fizycznie nic im nie dolega (większość jest dość mocnych) ale są trochę starte/wyblakłe itp, ale na spacery się nadają :) minusem niestety jest to, że wszystko na małe/średnie psy :( ale popytam jeszcze moich nielicznych znajomych czy przypadkiem nie wymieniają garderoby swoim psiakom :)

Posted

Leokadia pozdrawia ! 
Dzisiaj zareklamowałyśmy słodkopsiaki u Pani groomer :D Co prawda ona pieska już ma no ale xD Przynajmniej uświadomiona kolejna osoba o istnieniu przytuliska bo mam wrażenie, że większość zna tylko schronisko w dyminach.
Leokadia oczarowała Panią Paulinę która nie mogła uwierzyć, że taki cudak i z adopcji. Na co my, że wszystkie słodkopsiaki to cudaki :D 
A Leośka jak w swoim żywiole na stole groomerskim! Jedynie suszarka ją trochę postraszyła ... 
Ale warto było bo sucza jak wyprana w vanishu i bez tej kupy zbędnego futra :D

3353yq1.jpg

e9802d.jpg

Jaka piękna dumniacha:)

Posted

zdrowia dla Asi!

mam dla Ciebie na chwilę obecną 9 obroży, 3 smycze i jedne szelki...wszystkie używane, w różnym stanie..znaczy fizycznie nic im nie dolega (większość jest dość mocnych) ale są trochę starte/wyblakłe itp, ale na spacery się nadają :) minusem niestety jest to, że wszystko na małe/średnie psy :( ale popytam jeszcze moich nielicznych znajomych czy przypadkiem nie wymieniają garderoby swoim psiakom :)

Super Marzenko:) to wyceń to i daj znać...wszystko się przydaje ....tak je głodzę,że paskudy zjadają  notorycznie  uprząż  swoich pobratymców.

Posted

one są za darmo - aż wstyd przyznać, ze wszytko to moje...moje psy mają tyle obroży, że się mogą podzielić ;) a i tak im zostawię jeszcze po trzy obroże ^^ Niestety tak mam, że do zoologa nie mogę wchodzić, bo zawsze wychodzę to z szelkami to z obrożą :D

w niedziele kupiłam im tak pomarańczowy zestaw (dla każdej) że w lesie czy w górach będzie nas widać z daaaaaaaaaaaaaleka ! Ale to właśnie z myślą o tym by było nas widać :) bo wiosna przyjdzie, czas dłuuugich wycieczek i po zmroku trza się przemieszczać bezpiecznie^^

Posted

Niestety tak mam, że do zoologa nie mogę wchodzić, bo zawsze wychodzę to z szelkami to z obrożą :D

To się cieszę, że nie jestem jedyna :D Do zoologa jak wchodzę to tylko z kimś znajomym albo z mamą bo wtedy ktoś czuwa i nie wykupuję połowy sklepu :D Ale i tak rzadko wychodzę z niczym ;) To jest uzależnienie trudne do wyleczenia ... 
Tyle że nasze gadżety długiej żywotności nie mają bo Leokadia lubi testować ich wytrzymałość xD 

Posted

Hehe to się nazywa zwierzakowy zakupoholizm ;)

Moje psice grzeczne...nie niszczą :D nie testują wwytrzymałości, tylko zgubić im się zdarza...do teraz nie wiem jakim cudem Masza zgubiła Swój kubraczek na spacerze w zeszłym roku ;)

Do zoologów staram się już nie wchodzić... Ale i na necie tyle pięknych obroży :P

Posted

Marzenko chciałam Cię prosić abyś zrobiła piękny opis staruszkom....zrobię im wspólne ogłoszenie.

Dlatego dzwoniłam do Ciebie,  ale chyba byłaś w pracy.

Jak będziesz mogła to daj znać,że Jesteś dostępna.

Nowy Simba od wczoraj coś niedomaga:( nie chce jeść i leży osowiały....nawet nie szczeka i nie warczy.

Krysia w spokoju u niego posprzątała.

Zjadł  jedynie kiełbaskę i pasztetową z lekiem. Ale już gotowany kurczak nie był dla niego rarytasem i nawet go nie tknął:(

Wygryza też sobie przednią łapę i nie wiem czy  czasem sobie jej nie zwichnął ....ale jak??? On jest raczej za ciężki na skoki i tylko paszczą pracuje .

Wet kazał go obserwować i w poniedziałek jak nic się nie będzie działo przyjedzie.

Skończyłam już remontować domek ...tylko ,że jest mały problem:( Z góry obok domku spływa woda z roztopów i przed domkiem tworzy się ciapowisko:(

Muszę kupić jakiś utwardzacz do ziemi ...może jakieś podkłady kolejowe lub coś podobnego a na to może sztuczna trawa ....sama nie wiem...

Tommy uczy się chodzić na smyczy i wygląda to tak, że się uczy......;)

A sam Tommy zrobił się bardzo fajnym psiakiem:) Już nie robi ze strachu na rękach i nawet lubi się przytulać.

15zjxio.jpg

9iveiv.jpg

1192is2.jpg

10wij3m.jpg

34xmb2c.jpg

Posted

bardzo Cię przepraszam. Faktycznie byłam w pracy prawie do 14...wróciłam do domu, wzięłam się za sprzątanie i mi wyleciało z głowy, ze miałam oddzwonić :(a potem to mi się w ogóle przysnęło...

tekst dla staruszków - zrobi się, postaram się jutro napisać, a jak mi się nie uda (też pracuje..) to do wtorku na pewno powstanie :)

biedny Simba, oby to nie było nic poważnego! A jak ręka Asi?

Tommy jest śliiiiczny! teraz to już powinien dom znaleźć ;)

Posted

Moje domowe panienki poszły do swoich domków ( zaraz napiszę które) Andrzej wyjechał z Asią na 2 dni , to wzięłam sobie do towarzystwa w domu Toję:)

Na początku bardzo się męczyła, ciągle ziajała i szukała wyjścia, ale jak wróciłam od psiaków na dłużej do domu to nawet jej się spodobało.

Teraz już nie schodzi z kanapy ...jeszcze ziaje, ale już nie chce wychodzić na dwór.

A to już ona Toja :) osobiście

svrixd.jpg

34i655k.jpg

2iscqr9.jpg

jfkiuq.jpg

2ecdls1.jpg

Posted

11w6h5i.jpg

117dair.jpg

fuc61g.jpg

2drdsoh.jpg

Marzenko chciałabym ,abyś dodała do opisu staruszków zdanie, że są tak samo jak starsi ludzie odsuwani na bok i niezauważalni a przecież są mądrzejsi i bardziej potulni....lub coś podobnego.

Tak jak zrobiłaś opis staruszkom na naszej stronie.

Z tym,że tu bym chciała zrobić domowym staruszkom i osobno podwórkowym tj.  Wodnik.

Posted

Dziś Łatek miał pierwszy spacer na smyczy:) Oczywiście wcześniej miał próby smyczy w boksie, ale i tak sobie nieźle radzi. Mądry psiak:)

Zazwyczaj jest bardzo wesoły i kręci dupcią z radości a na spacerze jest taki poważny...mordę musiałyśmy mu przekręcać do obiektywu, bo całkowicie nas ignorował i nasze nawoływania. Co spojrzał na chwilkę, to zaraz się odwracał.

Ale reagował na ,,chodź" przy zmianie kierunku. Może to stress na widok aparatu, bo nawet nie chciał pychotek i przytulania, które tak lubi.

30axhep.jpg

esqoua.jpg

357nlv7.jpg

1zn4ktw.jpg

2ro6lp0.jpg

Posted

Nowy Sigma niestety jest agresywny:(  ciężko mi to pisać, bo chyba piszę to pierwszy raz...nawet o Wasabim nigdy tak nie pisałam...

Ale Wasabi wpuszczał nas chociaż do boksu a Sigma nie:(

W trakcie karmienia pychotkami warczy na nas i szczeka odstraszająco...chociaż wcale się nas nie boi, wręcz przeciwnie.

Jedzeniem z miski gardzi natomiast żywi się samymi przysmakami...chyba,że jest głodny to coś niecoś z niej  zje.

Poza tym wygryza sobie łapę bez fizycznej przyczyny, bo stawia łapę normalnie w trakcie chodzenia. Może trauma ...stress...??

Dostaje leki (antybiotyk i przeciwbólowy) i jedynie po nich nabrał więcej wigoru a łapa dalej jest podgryzana.

Zobaczymy co z nim będzie dalej....

A dziś trafiła do nas sunia ok 5-6 miesięczna, bardzo podobna do Betki, tylko mniejsza. 

Pannica była  widziana od grudnia w lesie, w Borkowie , gdzie z innym psem mieszkała w opuszczonym budynku.

Tam była dokarmiana przez jedną dobrą panią i jej rodzinę.

Jest urocza ,wesoła ,  kontaktowa i nawet już załapała swoje imię, Luka.:)

Troszkę płakała na początku u mnie w domu i nie potrafiła się odnaleźć do póki nie poznała kanapy;)

Teraz już z niej nie schodzi...chyba,że na spacer. 

A na spacerze aż dziw!!! Luka ładnie chodzi na smyczy i wygląda, że to nie jest jej pierwszy raz.

facyoh.jpg

155hz6f.jpg

15s69ue.jpg

2efj3pk.jpg

xf3pmf.jpg