Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

brawa dla Dużego :) ! 

my za to mamy dziś gorszy dzień....Holi w nocy wymiotowała, mnie coś teraz bierze...zastanawiam się co myśmy takiego jadły wczoraj ^^  bo że nas tak we dwie w ciągu 12 h...heh, i tyle  z dnia wolnego ;)

czekam na zdjęcie szczeniorka, jestem ciekawa jak wygląda. czemu rozdarty? skąd taki nabytek?

bazarek jakoś wolno się toczy, ale do przodu, na razie szacowany zysk to ok 315 zł :)

Posted

Jezu...zapomniałam z tego wszystkiego o bazarku:( 

Marzenko przepraszam...

Szczeniak troszku bullowaty, to dlatego rozdarty ;) chyba??//, bo wszystkie jakie znam i miałam z bullowatych to takie płaczki były oprócz Braunni .

Został podrzucony..:( 

Łeb mi dziś od niego pęka i niestety chyba z imion nici chyba,że ktoś pomoże...

wieczorem zdjęcia jak będzie mniej pracy

Posted

Bardzo dobrze że Duży się tak szybko pozbierał :) Bo po ostatnich fotkach to straszne nieszczęście miał w oczkach. Teraz jak już wstał to powinno być dobrze :) 
Aż jestem ciekawa jak taki bullmix może wyglądać :D  
Może Dragon ? :D albo Maczo? 

Posted

Szczeniaka przeniosłam do psiowego domku, bo mu tam lepiej pasuje:)

W domu u mnie Oda na niego warczała a Patti ciągle zaczepiała do zabawy, na którą on nie miał ochoty.

A piesio z raną jest kochany, tylko troszkę się boi , ale lubi się głaskać i wtykać ciekawsko łebek  tam gdzie coś się dzieje..Jest  młody.... przed rokiem. ..sika jeszcze jak sunia.

Ma cudny nosek jak Muza:)

Są na zdjęciach też dzika Kaja i Jula , bo pomieszkują po sterylce w domku.

Zdjęcia z wieczornego spaceru, to troszkę mało widoczne.

vxfbjr.jpg

i jeszcze Patti się kręci....

bgpe75.jpg

2vum2jl.jpg

2rpa3no.jpg

10pav74.jpg

Posted

Marzenko jak się teraz czujecie? Jest lepiej?

Bo mam na koniec dobrą wiadomość.

Buńka , Maczo mi się podoba, bo Drago już był ,,,tyż owczarek chudzina.

308zfyr.jpg

egpdec.jpg

2yl0e1x.jpg

2ci7nki.jpg

2nkjmkm.jpg

Bida przez tą ranę, musi siedzieć w klatce:( i dostawać codziennie zastrzyki.

261ddu8.jpg

Posted

dzięki :) czuje się już w miarę ok, znikam jednak spać, jutro pobudka o 4...źle czy nie do pracy trzeba iść 

biedny ten psiak z ta raną..brr. wygląda okropnie...

Kai i Juli wpisałam już, że po sterylce, a zdjęcia dodam jutro wieczorem, jak poogarniam wysyłki z bazarku :)

Dodam też Maczo (to ten 3 letni duży?)  a jak piesio z raną się nazywa? ;)

Posted

Tyle tych imionek już było, że się pozapominało... a Drago rzeczywiście był  :D Maczo ma przesłodką mordę <3 Szybko znajdzie domek <3 
A ta rana naprawdę okropna :( Biedne psisko :( 

Posted

Buńka to który ma być Maczo? bo się pogubiłam...

No i dobra wiadomość na koniec dnia :)

Skaut , cudowny pies jest już w swoim domu:)

2m6v50k.jpg

SKAUCIKU ŻYJ W SZCZĘŚCIU , RADOŚCI I MIŁOŚCI SWOICH BLISKICH!!!

Posted

"moja" jest najlepsza :) tylko to maść robiona - wszystkie paskudne rany w schronie żeśmy nią smarowały - łącznie z dziurawą nogą suni po wnykach, gdzie miała dziurę na wylot

Edi - będziesz mi potrzebna jak się uda wyciagnąć tego malucha

https://www.facebook.com/video.php?v=522733977868285

i nie odmawiaj proszę

Nie mogę odmówić....Tobie/? i takiemu bobasowi....nigdy;) Nie ma takiej możliwości...nawet jakbym chciała;)

Posted

Jeszcze będą dobre wiadomości w tym tygodniu, ale najpierw codzienność...

Taki szczylek dziś do nas trafił...ma ok 6-7miesięcy. Uroczy grubasek:) miał na sobie 2 obroże bardzo mocno zaciśnięte jedna skórzana z metalowymi ozdóbkami  a druga na czerwona na pchły.

Prawdopodobnie bardzo dawno zaginął, bo nawet małego palca się nie dało wsadzić między obrożę a szyję. Przeraźliwie śmierdzi jakimś chemicznym zapachem.

2hqggf7.jpg

2py6hq8.jpg

Jak widać na zdjęciach pies jest bardzo zły:);)

2lom0i.jpg

lehrs.jpg

1041639.jpg

Posted

jejciu jaki słodziak!

dla uporządkowania, bo ja ostatnio nie kumata jestem, potrzebuje czarno na białym ;)

Duży, smutas - nie ma imienia?

psiak z paskudną dziurą to Maczo?

szczenior mix bulla bezimienny ? i tak pewnie szybko dom znajdzie, więc dodam go na stronę jako szczenior_styczeń ^^

nowy młodzik ma imię ?;)

Pippi ile ma lat? nadal nie chce pozować do zdjęć ?

jakiegoś psiaka ominęłam?

Posted

Pippi, sama pisałaś ile ma lat:)...muszę zerknąć na stronę do zaginionego jej kompana.

Z imionami też zgłupiałam...prosiłam o imię dla Dużego a Bunia nazwała  wczorajszego maluszka , tzn że inne nie mają imienia. 

Chociaż Asia na Fb  nazwała dużego Maczo, bo myślałyśmy że to dla niego imię .

sama nie wiem...mam dzisiaj niezły bałagan w głowie...a teraz idę do psiaków , to same się główcie nad imionami...;)

Posted

nah, mówię że nie kumata jestem ...Pipi już mam 13 lat :]

Maczo bardziej mi do Dużego pasuje - jeśli Buńka nie ma nic przeciwko ;) ani TY

a ten z raną to może Hardy - bo ma wielki hard ducha ;)

Posted

Właśnie wróciłam i ten Hardy rzeczywiście robi się hardy ....atakuje małego rudego kudłacza:( z zazdrości . Broni małego czarnego i nas.  A  ten rudy kudłacz wcale się go nie boi tylko jeszcze bardziej zaczepia. 

Poza tym rudzielec pięknie staje na 2 łapkach i macha pozostałymi.  Robi to tak ,jak pieski cyrkowe...fajnie to wygląda.

Jeszcze zauważyłam,że Duży się panicznie boi wiadra z wodą, jak wchodziłam teraz do niego z jedzeniem to wyszedł do mnie a jak przyniosłam wodę w wiadrze, to w panice uciekł do środka.

Posted

ahahh a ja myślałam, że chodziło o imię dla maluszka a że duży smutas to Duży :D 
Ale jak już jest mu przypisane Maczo to pewnie, że niech tak zostanie :) Jemu też pasuje ;) 
Rudy kudłacz może będzie Luzak ? :D 

Posted

to Duży jest Maczo, Hardy Hardym, a rudasek ?;) zostaje Luzakiem? swoją drogą rudzielec powinien szybko znaleźć dom, bo jest śliczny..a jeszcze jak ma do tego fajny charakter to już w ogóle ;)