Istar19 Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 brawa dla Dużego :) ! my za to mamy dziś gorszy dzień....Holi w nocy wymiotowała, mnie coś teraz bierze...zastanawiam się co myśmy takiego jadły wczoraj ^^ bo że nas tak we dwie w ciągu 12 h...heh, i tyle z dnia wolnego ;) czekam na zdjęcie szczeniorka, jestem ciekawa jak wygląda. czemu rozdarty? skąd taki nabytek? bazarek jakoś wolno się toczy, ale do przodu, na razie szacowany zysk to ok 315 zł :) Quote
słodkokwaśna Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 Jezu...zapomniałam z tego wszystkiego o bazarku:( Marzenko przepraszam... Szczeniak troszku bullowaty, to dlatego rozdarty ;) chyba??//, bo wszystkie jakie znam i miałam z bullowatych to takie płaczki były oprócz Braunni . Został podrzucony..:( Łeb mi dziś od niego pęka i niestety chyba z imion nici chyba,że ktoś pomoże... wieczorem zdjęcia jak będzie mniej pracy Quote
Buńka Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Bardzo dobrze że Duży się tak szybko pozbierał :) Bo po ostatnich fotkach to straszne nieszczęście miał w oczkach. Teraz jak już wstał to powinno być dobrze :) Aż jestem ciekawa jak taki bullmix może wyglądać :D Może Dragon ? :D albo Maczo? Quote
słodkokwaśna Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 Szczeniaka przeniosłam do psiowego domku, bo mu tam lepiej pasuje:) W domu u mnie Oda na niego warczała a Patti ciągle zaczepiała do zabawy, na którą on nie miał ochoty. A piesio z raną jest kochany, tylko troszkę się boi , ale lubi się głaskać i wtykać ciekawsko łebek tam gdzie coś się dzieje..Jest młody.... przed rokiem. ..sika jeszcze jak sunia. Ma cudny nosek jak Muza:) Są na zdjęciach też dzika Kaja i Jula , bo pomieszkują po sterylce w domku. Zdjęcia z wieczornego spaceru, to troszkę mało widoczne. i jeszcze Patti się kręci.... Quote
słodkokwaśna Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 Marzenko jak się teraz czujecie? Jest lepiej? Bo mam na koniec dobrą wiadomość. Buńka , Maczo mi się podoba, bo Drago już był ,,,tyż owczarek chudzina. Bida przez tą ranę, musi siedzieć w klatce:( i dostawać codziennie zastrzyki. Quote
słodkokwaśna Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 No i mały płaczek;) ma na całym ciałku pełno ran po pchłach:( Quote
słodkokwaśna Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 Bunia stwierdzenie ,że to bullmix ...jest przesadzone ...raczej ma z 10% bulla w sobie;) Quote
Istar19 Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 dzięki :) czuje się już w miarę ok, znikam jednak spać, jutro pobudka o 4...źle czy nie do pracy trzeba iść biedny ten psiak z ta raną..brr. wygląda okropnie... Kai i Juli wpisałam już, że po sterylce, a zdjęcia dodam jutro wieczorem, jak poogarniam wysyłki z bazarku :) Dodam też Maczo (to ten 3 letni duży?) a jak piesio z raną się nazywa? ;) Quote
słodkokwaśna Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 Ta dziura jest głęboka, nie widać tego na zdjęciu.:( Quote
Buńka Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Tyle tych imionek już było, że się pozapominało... a Drago rzeczywiście był :D Maczo ma przesłodką mordę <3 Szybko znajdzie domek <3 A ta rana naprawdę okropna :( Biedne psisko :( Quote
andzia69 Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Edi - popros o receptę na maść mikulicza i smaruj mu tą ranę na zadku. powinnas mieć tą maść w lodówce na zaś ;) Quote
słodkokwaśna Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 Smaruje mu maścią Pana veyxal. Panazym maść. Czy ta Twoja jest lepsza, bo się nie znam... Quote
andzia69 Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 "moja" jest najlepsza :) tylko to maść robiona - wszystkie paskudne rany w schronie żeśmy nią smarowały - łącznie z dziurawą nogą suni po wnykach, gdzie miała dziurę na wylot Edi - będziesz mi potrzebna jak się uda wyciagnąć tego malucha https://www.facebook.com/video.php?v=522733977868285 i nie odmawiaj proszę Quote
słodkokwaśna Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 Buńka to który ma być Maczo? bo się pogubiłam... No i dobra wiadomość na koniec dnia :) Skaut , cudowny pies jest już w swoim domu:) SKAUCIKU ŻYJ W SZCZĘŚCIU , RADOŚCI I MIŁOŚCI SWOICH BLISKICH!!! Quote
słodkokwaśna Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 "moja" jest najlepsza :) tylko to maść robiona - wszystkie paskudne rany w schronie żeśmy nią smarowały - łącznie z dziurawą nogą suni po wnykach, gdzie miała dziurę na wylot Edi - będziesz mi potrzebna jak się uda wyciagnąć tego malucha https://www.facebook.com/video.php?v=522733977868285 i nie odmawiaj proszę Nie mogę odmówić....Tobie/? i takiemu bobasowi....nigdy;) Nie ma takiej możliwości...nawet jakbym chciała;) Quote
Istar19 Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Powodzenia Skaut ! cudownie, że znalazł się dla niego dom :) Quote
Buńka Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Maczo miało być dla maluszka :) Takie dobre wiadomości chciało by się widzieć codziennie :) Quote
słodkokwaśna Posted January 19, 2015 Author Posted January 19, 2015 Jeszcze będą dobre wiadomości w tym tygodniu, ale najpierw codzienność... Taki szczylek dziś do nas trafił...ma ok 6-7miesięcy. Uroczy grubasek:) miał na sobie 2 obroże bardzo mocno zaciśnięte jedna skórzana z metalowymi ozdóbkami a druga na czerwona na pchły. Prawdopodobnie bardzo dawno zaginął, bo nawet małego palca się nie dało wsadzić między obrożę a szyję. Przeraźliwie śmierdzi jakimś chemicznym zapachem. Jak widać na zdjęciach pies jest bardzo zły:);) Quote
Istar19 Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 jejciu jaki słodziak! dla uporządkowania, bo ja ostatnio nie kumata jestem, potrzebuje czarno na białym ;) Duży, smutas - nie ma imienia? psiak z paskudną dziurą to Maczo? szczenior mix bulla bezimienny ? i tak pewnie szybko dom znajdzie, więc dodam go na stronę jako szczenior_styczeń ^^ nowy młodzik ma imię ?;) Pippi ile ma lat? nadal nie chce pozować do zdjęć ? jakiegoś psiaka ominęłam? Quote
słodkokwaśna Posted January 19, 2015 Author Posted January 19, 2015 Pippi, sama pisałaś ile ma lat:)...muszę zerknąć na stronę do zaginionego jej kompana. Z imionami też zgłupiałam...prosiłam o imię dla Dużego a Bunia nazwała wczorajszego maluszka , tzn że inne nie mają imienia. Chociaż Asia na Fb nazwała dużego Maczo, bo myślałyśmy że to dla niego imię . sama nie wiem...mam dzisiaj niezły bałagan w głowie...a teraz idę do psiaków , to same się główcie nad imionami...;) Quote
Istar19 Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 nah, mówię że nie kumata jestem ...Pipi już mam 13 lat :] Maczo bardziej mi do Dużego pasuje - jeśli Buńka nie ma nic przeciwko ;) ani TY a ten z raną to może Hardy - bo ma wielki hard ducha ;) Quote
słodkokwaśna Posted January 19, 2015 Author Posted January 19, 2015 Właśnie wróciłam i ten Hardy rzeczywiście robi się hardy ....atakuje małego rudego kudłacza:( z zazdrości . Broni małego czarnego i nas. A ten rudy kudłacz wcale się go nie boi tylko jeszcze bardziej zaczepia. Poza tym rudzielec pięknie staje na 2 łapkach i macha pozostałymi. Robi to tak ,jak pieski cyrkowe...fajnie to wygląda. Jeszcze zauważyłam,że Duży się panicznie boi wiadra z wodą, jak wchodziłam teraz do niego z jedzeniem to wyszedł do mnie a jak przyniosłam wodę w wiadrze, to w panice uciekł do środka. Quote
Buńka Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 ahahh a ja myślałam, że chodziło o imię dla maluszka a że duży smutas to Duży :D Ale jak już jest mu przypisane Maczo to pewnie, że niech tak zostanie :) Jemu też pasuje ;) Rudy kudłacz może będzie Luzak ? :D Quote
Istar19 Posted January 20, 2015 Posted January 20, 2015 to Duży jest Maczo, Hardy Hardym, a rudasek ?;) zostaje Luzakiem? swoją drogą rudzielec powinien szybko znaleźć dom, bo jest śliczny..a jeszcze jak ma do tego fajny charakter to już w ogóle ;) Quote
Recommended Posts