Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A pan radny mi nie jest w ogóle znany, dlatego napisałam,że jest prawie zajęty.

Cezar jest właśnie za mądry i dlatego nie jest z nim łatwo. Głupolek by dał sobie wyczyścić podstępem...a ten nie!

Wyczuwa podstęp na 100m.

szkoda tego piesia chorego z łapkami(podobny z daleka do Randusia)...może ten  mój czarodziejski lek by pomógł <<<?///???

Posted

może ktoś chciałby pudelka?

ZNALEZIONY MINIATUROWY PUDELEK. OSTROWIEC ŚW.

Oto piesek znaleziony przez panią z ostrowca, ktora ma sama 7 psów i nie może zaopiekować się na stale kolejnym. Jest raczej starszy, bardzo wygłodzony i wyziębnięty. Pochłania jedzenie i śpi na zmianę... Poszukuje swojego właściciela .

1385895_303278579867265_6362369235011766

Posted

Może Andzia Ty sobie weźmiesz :megagrin:

Cezarek dziś reagował lepiej na grzebanie w uszach:)

Już nie dziabie zębami, jedynie robi uniki a na drugim spacerze pozwolił sobie  na niezłe tarmoszenie i podchodził chętniej, ale z podkulonym ogonem.Cieszę się,bo jest już całkiem znośnie.Nawet pozwolił  sobie ruszać uszy Karoli.

Jeszcze pozostaje kwestia mega kołtunów przy uszach i na szyi.... są do wycięcia, czekam  tylko jak się  trochę odstresuje, bo nie chcę go dodatkowo stresować nożyczkami  przy słuchaczach;)

Pozostała sierść też fatalna, posklejana , w kołtunach i pełna łupieżu lub cosik podobnego.

Dlatego przy zabawie jak najwięcej go dotykamy i miętosimy, aby przyzwyczaił się do pielęgnacji i polubił. 

Całe szczęście uwielbia to szaleństwo i pochwały  .....no i piłki :)  które za każdym razem liczy  i pilnuje  przed nami;)

Nie jesteśmy w stanie mu dorównać z energią...nawet we dwie.

Coraz bardziej nam też udawadnia,że jest cwańszy od nas....no może tylko ode mnie :megagrin:

Mam wrażenie,że wcześniej nie umiał  a dziś załapał:

siad, zostaw, zostań!

Co do innych piesów, to dziś były na pierwszym po kwarantannie spacerze Bystry i Zuri:)

Bardzo dobrze sobie radziły na smyczy , tylko oczywiście w drodze powrotnej Bystry  bardzo szybko biegł całą drogę  prosto do boksu.

Były też na zabawie przed domkiem, gdzie Zuri się odstresowała i pięknie bawiła a Bystry myślał tylko o bliskości z człowiekiem...ciągle był na rzut beretem i miał gdzieś zabawy.

Bystry jest też mega zazdrosny o człowieka, kilka razy kiedy chciałam pogłaskać dzikuska Mundiego...ten go od razu sprowadza go  do parteru, dlatego mam dylemat czy czasem go nie przenieś, bo nie mogę z nim pracować.

Z drugiej jednak strony , są kuplami i jak mnie nie ma są względem siebie bardzo przyjacielscy.Nie wiem jak długo razem biegali na wolności, ale da się wyczuć więź , która ich łączy.

Później zdjęcia Bystrego i Zuri...

Posted

Jeśli można to mogę wrzucić Pudelasa do siebie na FB...
Ogólnie to tak ostatnio promuje bezdomniaki i słodkopsiaki. Tylko nie wiem co bardziej skuteczne czy pojedyncze jednostki pokazywać czy wszystko ogółem... 
Chociaż tak mogę "pomóc". A strasznie tęsknię za słodkopsiakami  :-( Mimo, że teraz większości tych psiaków nie znam to jakoś tak serducho boli... :( 

Posted

A strasznie tęsknię za słodkopsiakami  :-( Mimo, że teraz większości tych psiaków nie znam to jakoś tak serducho boli... :(

Buńka to wpadnij  na chwilę do słodkopsiaków;) To najlepsze na tęsknotę...

A to już zapowiedziane nowe przymilaki Zuri i Bystry( prawdziwnie bystry:))

Marzenko z góry przepraszam za brak segregacji zdjęć, ale tak jakoś wyszło.... :nonono2:

2kint3.jpg

10wvat2.jpg

27yzlhv.jpg

30iaxd1.jpg

312b589.jpg

Posted

Cezarro dzisiaj pozwolił sobie na obciachanie części kołtunów i grzebnięcie w uszach:) Cwaniak jeszcze robi uniki, ale przynajmniej nie gryzie i bardzo się już nie boi:) Na 100% uszy go już nie bolą, bo w zabawie mocno go tam tarmosimy a on się zachowuje  tak jakby tego nie zauważał.

Jeszcze trochę i będzie sam przychodził jak moje psy na komendę ,, czyścimy uszy".....:) 

Bardzo się cieszę:)

Zauważyłam też, że dzisiaj na spacerze warczał na jadący samochód w oddali, ale  tak na prawdę to nie wiadomo co wg. niego to było.

Samochody stojące ma gdzieś...

Jeszcze wariuje czasami z michą i nawołuje, tylko mniej , może się już pogodził z tą sytuacją///.....

Posted

Dzisiaj przyjechał do nas piesio z kulejącą  i spuchniętą  łapką:( ale widać,że to stara rana....jutro wet go obada, tylko pewnie na zabieg go jeszcze nie weźmie , bo psiak jest bardzo wychudzony.

A tak to wygląda jak chuda wersja  Harrego., tylko jest bardziej ufny i młodszy chyba też.

Jutro mu zrobię zdjęcia.

Mam wrażenie,że go gdzieś widziałam w necie w poszukiwanych psach////......ale może to tylko moje zwidy.

Posted

Niestety pojechał rano na prześwietlenie a potem na operację:( 

Ma złamaną kość w dwóch miejscach i operacja będzie ciężka...do tego mój wet ma niesprawną rękę i pojechał do innego na operację.

A piesio jest cudowny, bidulek wchodzi na kolana aby się przytulić ...słodziak.Przy badaniu nawet nie pisnął i martwię się, że mu się martwica wdała.

Wtedy trzeba by łapkę amputować:(

Posted

Piesio ma 2 kości złamane  w łapie a nie jak wcześniej pisałam jedną w dwóch miejscach.

O martwicy nie ma  mowy i to mnie cieszy najbardziej:)ale operacja będzie dosyć ciężka i kosztowna ...niestety :(

grunt,że da się łapkę uratować.

Prawdopodobnie  ktoś go uderzył tępym narzędziem w tą łapkę  :(

Taki fajny psiak....dostał dziś na imię Bingo:) 

Posted

Bingo dopiero jutro będzie operowany a dziś przyjechała nowa sunia szorstkowłosa ....ruda , ale przyjacielska:)

Podobna troszkę do Fanty .Prawdopodobnie zaciążona.

Po sterylce wróciły Kenia i Zuri .

Poza tym bez zmian....jedynie brak adopcji :placz:

Posted

Edi przepraszam, że nie odbieram - w pracy byłam ponad pół dnia :( wczoraj i dziś też...jeszcze jutro i dwa dni wolnego ;)

jak coś zadzwoń proszę rano, albo w piątek (już obojętnie o której) w piątek/sobotę też wezmę się za opisy psiaków :)

Posted

Już się o Ciebie martwiłam....dobrze,że wszystko w porządku:)

Nie napisałam, że Szon ma się już trochę lepiej po lekach...zaczął jeść i jest bardziej żywotny a dziś wet go obadał i stwierdził,że płyn zbierający się w jamie brzusznej znikł:) 

Cieszę się, bo był już  markotny ,słaby i nie specjalnie chciał jeść ....mam nadzieję, że się utrzyma jego teraźniejszy stan, bo  zawsze był pełen wigoru po mimo starszego wieku i jakoś nie pasuje  chorowanie do niego.

Posted

O mnie nie ma się co martwić ;) - Początkiem miesiąca zawsze zapracowana jestem (tak mam od dwóch miesięcy)..a  końcem wydają mi nadgodziny - wtedy mam prawie tydzień wolnego ;) dziwna filozofia jest w tej mojej pracy^^ trzy tyg pracowania jak na cały etat by tydzień mieć wolny ...bo ja tylko na 3/4 pracuje zgodnie ze swoją umową ;) 

Posted

Dzisiaj próbowaliśmy zrobić zdjęcia 2 energicznym panienkom Eri i Rivie:)

Graniczyło to z cudem....a wszystko działo się po wyczerpującej zabawie z Cezarem i nie miałam sił aby ubrać obie skoczne panienki( zajęło mi to tylko ok 15-20min :ices_bla:) 

Przy okazji sprawdziły się na kota ...pozytywnie:)

Poza tym przyszły mi z allegro zabawki dla psów i między nimi był  nowy smoczek niemowlęcy.Dorwała go Pchełka i tak z nim w pysku latała pół dnia:)  :megagrin:

Ubaw był niesamowity:)Szkoda ,że nie pomyślałam o zdjęciach, ale może jak do jutra smoczek jeszcze będzie to jej cyknę.

A teraz urocza Eria:)

jikx0y.jpg

11se688.jpg

r1bz13.jpg

2m5jjoj.jpg

10f4bv6.jpg