słodkokwaśna Posted October 18, 2014 Author Posted October 18, 2014 Teraz psiaczek ok 3 letni...jak na razie bardzo grzeczny i skory do przytulania. Quote
słodkokwaśna Posted October 18, 2014 Author Posted October 18, 2014 Na koniec bardzo sympatyczna rodzinka:) Mamusia , 2 córcie i czarny synuś....Mama ok 1,5 roku a dzieciaki ok 6 miesięcy. Jak widać sama rozkosz:) Quote
Istar19 Posted October 18, 2014 Posted October 18, 2014 śliczne psiaki :) to jeszcze imiona poproszę i wieczorkiem dodam na stronę :) Quote
słodkokwaśna Posted October 18, 2014 Author Posted October 18, 2014 Z imionami jest tak sobie.... Mama Beta ,córcia podobna do mamusi Avia, druga Vera a synuś Power. Została bez imienia czarnulka i czekoladowy psiak.....może ktoś pomoże...... Quote
Istar19 Posted October 18, 2014 Posted October 18, 2014 to moze sunia Amber - była u was kiedyś Amber? Ma takie bursztynowe oczka :) albo Arabika :D od kawy ^^ Mali o..albo Lahja - w języku fińskim znaczy dar :) Quote
słodkokwaśna Posted October 18, 2014 Author Posted October 18, 2014 Mieliśmy Amber ...jeszcze na początku. Lajla też była....już mam pomerdane w głowie od tych imion. Quote
Istar19 Posted October 18, 2014 Posted October 18, 2014 Lahja - Lajla..no zbyt podobne..a Mali? albo zaraz poszukam czegoś fajnego :) a dla psiura może Chairo - po japońsku po prostu brąz :) Borvo - uzdrowiciel celtycki można poszukać też geograficznie...Jukon np fajnie brzmi :) Quote
Istar19 Posted October 18, 2014 Posted October 18, 2014 idąc tym tokiem myslenia sunie można by nazwać Kenia ;) Albo Tulia aaalbo coś wymyśl :D ja znikam z psami na spacer, trzeba skorzystać ze słonka które wyszło zza chmur :) Quote
słodkokwaśna Posted October 18, 2014 Author Posted October 18, 2014 Kenia mi się podoba:)tyż czarna a Jukon to chyba dla psów polarnych bardziej pasuje....a może Bystry...bo na takiego mi wygląda. Quote
słodkokwaśna Posted October 18, 2014 Author Posted October 18, 2014 No i przyjechał rudy dzikusek, co był łapany ok 2 tyg . Pies piękny , ale podobno dzikus atakuje dzieci :( Mój Andrzej sam to widział. Został złapany na strzała, bo cwany jest i nic innego nie skutkowało. Teraz śpi jak aniołek:) Ale najdziwniejsze jest to ,iż mnóstwo ludzi z tamtych okolic zaczepiało moją Asię czy też mogą oddać swojego psa....nawet jedna ,,pani'' przyznała się,że wzięła kiedyś psa od kogoś i miała tyle z nim kłopotów,że musiała sama się go pozbyć :lmaa: :nonono2: :pissed: Co za ...... :bad-word: Quote
andzia69 Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Edi - tu masz historię Cezara :( http://www.dogomania.com/forum/topic/138126-dt-lub-%C5%9Bmier%C4%87-na-cito-potrzeba-pomocy-dla-onkakielce/ Quote
Istar19 Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 Z bazarku http://www.dogomania.com/forum/topic/143196-ju%C5%BC-koniecrozliczams%C5%82odkopsiaki-zapraszaj%C4%85-do-1710/ uzbierało się dla słodkopsiaków 165 zł :) proszę o potwierdzenie dotarcia przelewu :) Quote
słodkokwaśna Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 Bardzo dziękuję Marzenko :) Ostatnio ciągle leje, ale psy chcą chodzić na spacery....to chodzą a ja jeszcze bez aparatu:( czuję się tak jak bez ręki. Może jutro....dosyć,że tyle to kosztuje, to jeszcze trzeba długo czekać. Nowe psiaki mają się dobrze:) Nawet dzikusek bezimienny je mi już z ręki ...tylko Dropsik łobuzuje.... robi kolosalną demolkę!!! Taki mały a rozwala i gryzie wszystko w drobny mak:( Już drugi raz budę mu naprawialiśmy a dziś gruby materac z łóżka rozwalił doszczętnie. Mamy nowego piesa Cezara:) na razie psiak jest lekko zdezorientowany :(Wyciszony, smutny i czasami wyje z rozpaczy. Wygląda to tak ,że Cezar czuje się teraz jak porzucony przez swoich opiekunów... Dziś był na spacerze i pięknie chodzi na lince, ale ma kłopot gdy linka mu się zapląta między łapy. Wtedy strach w oczach, ogon podkulony i ucieka przed siebie:( Jedna panika!!! Poza tym jak na razie jest grzeczny , nie kłóci się z psami i raczej też nie łaknie psiego towarzystwa, ale jeszcze jest zagubiony i ciężko go oceniać. Nie interesują go też suczki na spacerze,wręcz podchodzi do nich ze strachem a jak jest wszystko w porządku , to Cezar odchodzi w spokoju i w ogóle się już towarzyszkami nie interesuje. Do boksu wraca biegiem i kiedy jest już w środku to widać jak opuszcza go stres ...wtedy się uspokaja. Mam wrażenie,że czeka na swoich opiekunów....właśnie tu gdzie go zostawili. Do nas wczoraj był z dystansem, machał tylko ogonem na dole a dziś ogon pięknie wiruje u góry:)Pomału się otwiera .... No i facio kocha zabawy z piłką:) szczególnie lubi te duże. Z apetytem też nie ma problemu,zjada ładnie a jak ma za dużo jedzenia, to potrafi nawet zostawić sobie na potem. To taki kochany psiak, troszkę zagubiony co potrzebuje odrobiny ciepła i bezpieczeństwa /////i zdrowia, bo ma duże problemy ze skórą. Wyniki badań we wtorek. Quote
PaSja Hera Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 Dziękujemy za wieści o Cezarku :) Biedny jest strasznie,tak mi go żal :( W wolnej chwili wrzuć jakąś foteczkę Edytko :loveu: Quote
Istar19 Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 Jeśli mogę porwać z wątku Cezara zdjęcia to wieczorkiem wrzuciłabym go na stronę :) Quote
słodkokwaśna Posted October 25, 2014 Author Posted October 25, 2014 Jeszcze nie mam aparatu i dziś męczyliśmy się robieniem zdjęć z telefonu. Było ich ok 200 a wyszło ok 40 i je wkleję.Tak się towarzystwo ruszało,że nie było szansy telefonem ich uchwycić. Na pierwszy rzut idzie sympatyczna rodzinka:) Dziewczyny są wszystkie urocze a młody nimi rządzi....coś mu się chyba pomieszało :nonono2: Mamusia jest bardzo grzeczna i mądra :)Potrafi się ładnie bawić z maluchami Quote
słodkokwaśna Posted October 25, 2014 Author Posted October 25, 2014 Widzę,że resztę zdjęć dam jutro lub ....dziś później, jak tiny pic zacznie działać, bo mi nie chce już zdjęć przetwarzać. Quote
Istar19 Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 Zdjęcia jak na robione telefonem wyszły super - a to że tylko 40...to i tak niezły wynik :D Jutro po pracy dodam na stronę te co są, może tiny.pic Ci ruszy :) Quote
słodkokwaśna Posted October 26, 2014 Author Posted October 26, 2014 Już działa tinypic:) Wczorajsze zdjęcia Keni i Dropsika:)któremu nota bene było najciężej zrobić zdjęcia i dlatego ma ich najmniej. Quote
Recommended Posts