Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to moze sunia Amber - była u was kiedyś Amber? Ma takie bursztynowe oczka :)

albo Arabika :D od kawy ^^

Mali

o..albo Lahja - w języku fińskim znaczy dar :)

Posted

Lahja - Lajla..no zbyt podobne..a Mali?

albo zaraz poszukam czegoś fajnego :)

a dla psiura może

Chairo - po japońsku po prostu brąz :)

Borvo - uzdrowiciel celtycki

można poszukać też geograficznie...Jukon np fajnie brzmi :)

Posted

idąc tym tokiem myslenia sunie można by nazwać Kenia ;)

Albo Tulia

aaalbo coś wymyśl :D ja znikam z psami na spacer, trzeba skorzystać ze słonka które wyszło zza chmur :)

Posted

No i przyjechał rudy dzikusek, co był łapany ok 2 tyg . Pies piękny , ale podobno  dzikus atakuje dzieci :(

Mój Andrzej sam to widział.

Został złapany na strzała, bo cwany jest i nic innego nie skutkowało.

Teraz śpi jak aniołek:) 

Ale najdziwniejsze jest to ,iż mnóstwo ludzi z tamtych okolic zaczepiało moją Asię czy też mogą oddać swojego psa....nawet jedna ,,pani'' przyznała się,że wzięła kiedyś psa  od kogoś  i miała tyle z nim kłopotów,że musiała sama się go pozbyć :lmaa:  :nonono2:  :pissed:

Co za ...... :bad-word:

Posted

Z bazarku

http://www.dogomania.com/forum/topic/143196-ju%C5%BC-koniecrozliczams%C5%82odkopsiaki-zapraszaj%C4%85-do-1710/

uzbierało się dla słodkopsiaków 165 zł :)

proszę o potwierdzenie dotarcia przelewu :)

Posted

Bardzo dziękuję Marzenko :)

Ostatnio ciągle leje, ale psy chcą chodzić na spacery....to chodzą a ja jeszcze bez aparatu:( czuję się tak jak bez ręki.

Może jutro....dosyć,że tyle to kosztuje, to jeszcze trzeba długo czekać.

Nowe psiaki mają się dobrze:) Nawet dzikusek bezimienny je mi już z ręki ...tylko Dropsik łobuzuje.... robi kolosalną demolkę!!!

Taki mały a rozwala i gryzie wszystko w drobny mak:(

Już drugi raz budę mu naprawialiśmy a dziś gruby materac z łóżka rozwalił doszczętnie.

Mamy nowego piesa Cezara:) na razie psiak jest lekko zdezorientowany :(Wyciszony, smutny i  czasami wyje z rozpaczy.

Wygląda to tak ,że Cezar   czuje się  teraz jak porzucony przez swoich opiekunów...

Dziś był na spacerze i pięknie chodzi na lince, ale ma kłopot gdy linka mu się zapląta między łapy.

Wtedy strach w oczach, ogon podkulony i ucieka przed siebie:( 

Jedna panika!!!

Poza tym jak na razie jest grzeczny , nie kłóci się z psami  i  raczej  też nie łaknie psiego towarzystwa, ale jeszcze jest zagubiony i ciężko go oceniać.

Nie interesują go też suczki na spacerze,wręcz podchodzi do nich ze strachem a jak jest wszystko w porządku , to Cezar odchodzi w spokoju  i w ogóle się już towarzyszkami nie interesuje.

Do boksu wraca biegiem i kiedy jest już w środku to widać jak  opuszcza go stres ...wtedy się uspokaja.

Mam wrażenie,że czeka na swoich opiekunów....właśnie tu gdzie go zostawili.

Do nas wczoraj był z dystansem, machał tylko ogonem na dole a dziś ogon pięknie wiruje u góry:)Pomału się otwiera ....

No i facio kocha zabawy z piłką:) szczególnie lubi te duże. 

Z apetytem też nie ma problemu,zjada ładnie a jak ma za dużo jedzenia, to potrafi nawet zostawić sobie  na potem.

To taki kochany psiak, troszkę zagubiony  co potrzebuje odrobiny ciepła i bezpieczeństwa  /////i zdrowia, bo ma  duże problemy ze skórą.

Wyniki badań we wtorek.

Posted

Jeszcze nie mam aparatu i dziś męczyliśmy  się robieniem zdjęć z telefonu.

Było ich ok 200 a wyszło ok 40 i je wkleję.Tak się towarzystwo ruszało,że nie było szansy telefonem ich uchwycić.

Na pierwszy rzut idzie sympatyczna rodzinka:) Dziewczyny są wszystkie urocze a młody nimi rządzi....coś mu się chyba pomieszało :nonono2:

Mamusia jest bardzo grzeczna i mądra :)Potrafi się ładnie bawić z maluchami 

1fmh.jpg

fu5e6d.jpg

2iogtg.jpg

xm7oly.jpg

3151pw4.jpg

Posted

Zdjęcia jak na robione telefonem wyszły super - a to że tylko 40...to i tak niezły wynik :D 

Jutro po pracy dodam na stronę te co są, może tiny.pic Ci ruszy :)