Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A teraz nowy psiak Kodi ,młody ok roku . Bardzo kontaktowy ,aż łapie ten kontakt w powietrzu:razz: Lubi sobie podskoczyć i skraść buziaczka.

Czy komuś uciekł ,czy może został wyrzucony...oto zagadka,grunt że koczował u nas prawie pod płotem.

[IMG][IMG]http://i60.tinypic.com/2a62yhj.jpg[/IMG][/IMG]

[IMG][IMG]http://i57.tinypic.com/rw46d1.jpg[/IMG][/IMG]

[IMG][IMG]http://i57.tinypic.com/51szvd.jpg[/IMG][/IMG]

[IMG][IMG]http://i58.tinypic.com/2h4ccnn.jpg[/IMG][/IMG]

[IMG][IMG]http://i59.tinypic.com/14w97w1.jpg[/IMG][/IMG]

Jutro sprawdzimy czipa.

Posted

Zapomniałam napisać najważniejsze ,że Buńka ujarzmiła nam Jazonka:)Bo do tej pory był roztrojony ,raz się cieszył i nadstawiał na głaski a potem warczał a dziś po głaskach Buńki się odblokował i obyło się bez warczenia:)
Chyba przeprawa Buńki z Leośką się przydała:cool3:

Posted

Ptaszki mi wyćwierkały, że masz Edytko nowy ONkowaty "nabytek" ;)
Przyszłam zobaczyć cudeńko ...
Prawdziwa z niej etatowa matka karmicielka :shake:
Potrzebujesz dla niej czegoś ? Oprócz dobrego domku oczywiście ;)
Dobrze byłoby ją wysterylizować przed adopcją ...
SKARPETA może się dołożyć :razz:
Niech już więcej nie rodzi !!!

Posted

[quote name='DONnka']Ptaszki mi wyćwierkały, że masz Edytko nowy ONkowaty "nabytek" ;)
Przyszłam zobaczyć cudeńko ...
Prawdziwa z niej etatowa matka karmicielka :shake:
Potrzebujesz dla niej czegoś ? Oprócz dobrego domku oczywiście ;)
Dobrze byłoby ją wysterylizować przed adopcją ...

SKARPETA może się dołożyć :razz:
Niech już więcej nie rodzi !!![/QUOTE]

Te ptaszki ,to dobrze że ćwierkają bo wtedy zaglądasz do nas na wątek:eviltong:
Marzeńciu ,wysterylizujemy ją na pewno :) tak jak inne sunie . Mam na to zawsze fundusze ,tylko sunia dopiero jest zaszczepiona i musi też dojść do siebie po wykarmieniu szczeniaków.Jak będzie gotowa ,to ją mój wet wyciacha.
Lora jest cudowna i domek też taki musi mieć:) Dzwonią jeszcze ludziska o Reya ,ale same takie kojcowe domy.Ona musi być kanapową panienką:) Jest bardzo grzeczna i kocha człowieka bardzo:)
Wygląda na to ,że ją ktoś wywalił jak wykarmiła szczeniaki ,bo pojawiła się nagle i bez dzieci. Koczowała cały czas bida przy ulicy gdzie miejscowi ją tylko przeganiali ,bo bali się że zostanie na stałe:angryy:...zauważyli ,iż to przylepa.

Dzisiaj ją zabieramy na pierwszy spacer i pierwsze spotkania z psami ....zobaczymy czy jest towarzyska.

Marzenko Istar:) Piękna ,wiosenna i kolorowa strona:)

Dziękuję:loveu:

Posted (edited)

Rezolutna i wesoła Malinka jest już w swoim domku:)

[IMG]http://d.alegratka.pl/g2/o/39/5b/56/23550851_116_d.jpeg[/IMG]

MALINKO ,CUDNA DZIEWCZYNKO MIEJ ŻYCIE KOLOROWE I WESOŁE A TWOJA RODZINKA NIECH PAMIĘTA ,ŻE TY JESTEŚ CUD DZIEWCZYNKA MALINKA!

Dzwoniła już pani od Malinki i pannica szaleje . Rządzi całą rodziną i starszą wyżłowatą psiną:oops: ,która nota bene się przy niej bardzo ożywiła . Ma leczone stawy a na widok Malinki biega jak piesio młody i szczęśliwy.
Ale najbardziej zachwycony Malinką jest synek pani ,który bawi się z nią cały dzień:)Ganiają za piłką ,skaczą ,biegają itp
Rano tylko otworzy oczy ,szuka Malinki ....
Cała rodzina jest nią zauroczona . Pani chciała się nią pochwalić koleżankom ,ale Malinka tak wariuje ,że trudno jej zrobić zdjęcia ,to na razie czeka aż się pannica wyszaleje.
My też mamy obiecane fotki:)
Wykąpali ją już 2 razy ,ale suni się to bardzo podobało ...ogólnie jest odważna i ciekawska . Sama wskakuje do samochodu i czeka na wycieczkę.
Jest jej wszędzie pełno , to taka gwiazda każdej chwili i sytuacji :)

Edited by słodkokwaśna
Posted

[quote name='słodkokwaśna']
MALINKO ,CUDNA DZIEWCZYNKO MIEJ ŻYCIE KOLOROWE I WESOŁE A TWOJA RODZINKA NIECH PAMIĘTA ,ŻE TY JESTEŚ CUD DZIEWCZYNKA MALINKA!
[B]to taka gwiazda każdej chwili i sytuacji[/B] :)[/QUOTE]
To teraz mnie nie dziwi,że wpadła w oko Ewelinie.:lol:

Posted

Słodkokwaśna, czy miałaś może w styczniu adopcję jakiejś suni o imieniu Nika do Węgrzców pod Krk - sunia dzikuskowata, nie przyjęła się w domu, państwo skapitulowali i musiałaś ją odbierać ?

Szukam na ślepo, bo to sunia ze świętokrzyskiego jakaś.

Posted (edited)

Nie ,nie było u nas suni o imieniu Nika. A z dzikich ,to tylko Saya , Tusia ,Bunia i Fiona znalazły domek.
A odbierałam tylko Igę z domku.

A masz jakąś fotkę?

Edited by słodkokwaśna
Posted

[quote name='słodkokwaśna']Nie ,nie było u nas suni o imieniu Nika. A z dzikich ,to tylko Saya , Tusia ,Bunia i Fiona znalazły domek.
A odbierałam tylko Igę z domku.

A masz jakąś fotkę?[/QUOTE]

No właśnie nie, do znajomej ws. jej psa odezwał się ten dom i opisał taką sytuację. Nim na 100% zdecydują się na adopcję jej piesa tropimy, żeby zbadać czy dom wart zachodu, czy pies rzeczywiście był ciężki, czy państwo nie zrobili niezbędnego minimum, aby powalczyć.

Posted

[quote name='słodkokwaśna']Mają 2 staruszki psy a Malinka jest 3, o kotach nic mi nie wiadomo.
Kasia , zawsze mi fajne domki podsyłałaś ,ale tym razem to nie Ty:eviltong:[/QUOTE] Czyli domek z młodymi ludźmi nie zagospodarowany... a mam namiar:)

Posted

[quote name='słodkokwaśna']Nie wiem co my bez Ciebie zrobimy ??? Bo Jazonek znowu ma wahania tożsamości...[/QUOTE]
W czwartek przed wyjazdem może wpadnę po południu i mu coś szepnę na uszko :loveu:

Posted

Dziewczyny gdzieś za 3 tyg będę mogła przyjmować psiaki na domowe warunki . Muszę podratować budżet ,bo brakuje kasy na leczenie psich staruszków....no i ogólnie jest kicha:(
To jakby ktoś szukał miejsca dla małych , w miarę spokojnych:razz: psiaków zapraszam:)
Myślę ,że z osobami zainteresowanymi do ceny się jakoś dogadam.

Posted

Dzisiaj było zimno ,ale to nie przeszkodziło aby nasz Neron pojechał do swojego domku:)
Przyjechała po niego rodzinka ,co go wcześniej wybrała . Już mu wszystko pokupowali ,to go zabrali:)
Jedna Z córek ,dziewczynka kilku letnia mnie zadziwiła ,bo znała imiona wszystkich naszych psów:crazyeye:
Podobno często zagląda do nas na stronę.
No i sympatyczna rodzinka powiększyła się o sympatycznego psiaka Neronka:)

NERONEK JEST JUŻ W SWOIM DOMKU:multi:

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-FqkylFQjuMI/UtwwVsRsnRI/AAAAAAAAJdE/ZPfAhllbivA/w667-h452-no/_DSC2027.jpg[/IMG]
[COLOR=#000000][INDENT]NERONKU ,NIECH TWOJE NOWE ŻYCIE I NOWA RODZINA DOSTARCZA CI SAMYCH SZCZĘŚLIWYCH CHWIL...BĄDŹ KOCHANY ,UWIELBIANY I PRZEZ WSZYSTKICH ROZPIESZCZANY...!!![/INDENT]
[/COLOR]

Posted (edited)

[quote name='słodkokwaśna']Te ptaszki ,to dobrze że ćwierkają bo wtedy zaglądasz do nas na wątek:eviltong:
Marzeńciu ,wysterylizujemy ją na pewno :) tak jak inne sunie . Mam na to zawsze fundusze ,tylko sunia dopiero jest zaszczepiona i musi też dojść do siebie po wykarmieniu szczeniaków.Jak będzie gotowa ,to ją mój wet wyciacha.
Lora jest cudowna i domek też taki musi mieć:) Dzwonią jeszcze ludziska o Reya ,ale same takie kojcowe domy.Ona musi być kanapową panienką:) Jest bardzo grzeczna i kocha człowieka bardzo:)
Wygląda na to ,że ją ktoś wywalił jak wykarmiła szczeniaki ,bo pojawiła się nagle i bez dzieci. Koczowała cały czas bida przy ulicy gdzie miejscowi ją tylko przeganiali ,bo bali się że zostanie na stałe:angryy:...zauważyli ,iż to przylepa.

[B]Dzisiaj ją zabieramy na pierwszy spacer i pierwsze spotkania z psami ....zobaczymy czy jest towarzyska.[/B]
[/QUOTE]

I jak po spacerku ???
Lubi towarzystwo innych psiaków czy chce mieć ludzia tylko dla siebie ?

[SIZE=3][B]Edytko[/B][/SIZE], sorki, że wczoraj nie oddzwoniłam, ale miałam do późnego wieczora gorącą linię ;)
Rozmawiałam m.in. z p. Agnieszką, która do mnie skierowałaś...
Będzie ciężko znaleźć COŚ dla Niej - jest już małe dziecko, pekińczyk i 6-miesięczna ONKa :roll:
No i pies ma być młody 2-3 lata... ostatnio mam szczęście do ludzi, którzy chcą psiaki akurat w tym przedziale wiekowym...

Czy to o tym chciałaś pogadać ?

Edited by DONnka
Posted

Edytko pozwalam sobie napisać tutaj
[B]zabezpieczajcie zwierzaki przeciw kleszczom![/B]
Ania w poniedziałek znalazła na bernardynce żywego nachlanego kleszcza i to tydzień po zakropleniu Fiprexem :angryy:, już nie wiem co w tym roku będzie skuteczne?

Posted

[quote name='DONnka']I jak po spacerku ???
Lubi towarzystwo innych psiaków czy chce mieć ludzia tylko dla siebie ?

[SIZE=3][B]Edytko[/B][/SIZE], sorki, że wczoraj nie oddzwoniłam, ale miałam do późnego wieczora gorącą linię ;)
Rozmawiałam m.in. z p. Agnieszką, która do mnie skierowałaś...
Będzie ciężko znaleźć COŚ dla Niej - jest już małe dziecko, pekińczyk i 6-miesięczna ONKa :roll:
No i pies ma być młody 2-3 lata... ostatnio mam szczęście do ludzi, którzy chcą psiaki akurat w tym przedziale wiekowym...

Czy to o tym chciałaś pogadać ?[/QUOTE]

Niom,o tym właśnie chciałam pogadać.

Lora jest bardzo towarzyska do psiaków:) Wręcz zaczepia do zabawy. Natomiast nie lubi kotów, naszą kotkę chciała pogonić,,gdzie pieprz rośnie''
Na spacerze jest wyjątkowo szczęśliwa i pobudzona ....co trochę się kładzie na trawie i cieszy robiąc różne wygiby:cool3:

Sunia była prawdopodobnie uwiązana na łańcuchu, bo ma wytartą sierść na szyi na szerokości ok 15 cm a na smyczy nie umie chodzić.
Sierść jest w kiepskim stanie, łyse plamy i wytarcia.Jest też matowa i szorstka, ale myślę że to kwestia 3 tyg i nabierze blasku oraz zgęstnieje.
Poza tym dostała grzecznego Nordzika do kojca i odżyła . Ciągle go zaczepia do zabawy i ociera się o niego.

Posted

Właśnie przyjechała nowa sunieczka-dzikuska.
Jak ją w klatce wnosiliśmy do boksu,to darła się tak jakbyśmy ją obdzierali ze skóry:roll:
Jest średnio -mała o umaszczeniu czarno-podpalanym jak większość psiaków, ale ma cudny, czarno różowy nosek:)
Ma mniej niż rok, jeszcze szczeniorka, tylko boi się bardzo ludzi i wymaga jeszcze trochę czasu aby się nadawała do adopcji.
Jutro zdjęcia, bo dziś nie chcę ją męczyć, no i net mi zamula :(
Na dniach mam mieć nowego operatora ...może już jutro:)

Marzenko-Istar, znowu chyba źle wkleiłam moją sygnaturkę, bo mi się nie otwiera. Czy mogłabyś u mnie na koncie pobuszować i 2 sygnaturki porządnie mi zainstalować?