Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ładne imiona :) Pomyślę....
Co do Jazona ,to nie pogryzł właściciela ,tylko opiekuna który się nim zajmował w gminnej przechowalni lub u weta ,bo sama nie wiem dokładnie gdzie był:roll:

Najgorsze jest to ,iż ten przystojniak jak się do niego wchodzi to napiera na wchodzącego :( Trzeba uważać ,aby się nie wydostał .
No i ma parcie na jedzenie .Rzuca się bardzo gwałtownie i pałaszuje aż miska podskakuje . Minutka a jedzenia nie ma ...potem nie chce oddać miski. No i zawsze trzeba z wymianą do niego wchodzić.Ciekawe ile mu się tego jedzonka zmieści....
Ma max 1,5 -2 lata.
Sunia mała też młodziutka ,ok 1,5 roku a szczeniorka ok 4-5 miesięcy.

Teraz przyjechała cudowna ON-ka z cycami do ziemi . Nie chuda ,ale wyniszczoną ma sierść. Bardzo ufna i spokojna.Zdjęcia jutro.

Co u Reya...?//
Ano super ,pan Tadeusz mówił iż Rey sobie jego żonę upodobał na panią i to całe swoje serducho jej oddaje.
Najpierw się go bała a teraz cały dzień przebywa u boku Reya.Chodzą na częste spacery,gdzie przyuczają chłopaka i uczą go dobrych manier. Rey ma teraz na imię Rex ,ze względu na ludzi w Nagłowicach aby się z niego nie śmiali.

Koty na głos Rexa omijają go dużym łukiem a kury , kaczki itp ptactwo ma on gdzieś . Dostaje dużo przysmaków i dobrego jedzonka,to surowizna go nie interesuje.
Sunię rezydentkę Rex troszkę stłamsił i sunia raczej jest mu posłuszna lub schodzi mu z drogi.
Ogólnie pan Tadeusz stwierdził ,iż Rex dużo umie ,szybko się uczy i zmienił się tak ,że tylko ma w głowie przytulanie .

On taki był ,tylko nie do wszystkich i cieszę się że trafił do tych uroczych ludzi....
Mam na telefonie jego zdjęcie z panią na spacerze ,ale wstawię jak mój mężulek mi na maila wyśle...tak jak zawsze .:oops:

Posted

Dziewczyny mam prośbę:)Potrzeba tą piękność ogłosić na Fb.

W Gliwicach jest taka cudowna goldenka Marika do oddania.
Jej właściciel ,młody chłopak nie daje rady z jej leczeniem i sunia ma się coraz gorzej:(
Całymi dniami jest sama w mieszkaniu i ta choroba się pogłębia ..ze względu na stres.
Z tego co mi wiadomo sunia ma ok 2 lat . Choruje na gronkowca ,ma bakterie coli i ogólnie jest bardzo wrażliwa i delikatna.Była leczona sterydami ,ale oprócz tego iż jej wyniszczyły organizm choroby nie wyleczyły:(
Domek musi być kanapowy ,bo ona śpi ze swoim panem w łóżku i innej opcji nie toleruje.

A to już słodziutka Marika.

Posted

Edi mam mały problem ze zdjęciami nowych psiaków - są za małe na stronę, mogłabyś mi wysłać je na maila w większym rozmiarze?:) dziś idę wcześniej spać, ale jutro po pracy bym stronę uzupełniła. Goldenkę mogę dodać do adopcji zewnętrznych -kontakt na Ciebie? Czy nie dodawać?:)

Posted

wegielkowa napisał(a):
Jaki piękny, stylowy Pan:)

I szczęśliwy:)

Andzia wielkie dzięki za Marikę:) i za tego połamańca:)

(niestety zdjęcia później:( 3 h się męczę z netem i nic nie mogę przesłać) Jakaś masakra!!!

Lisek Lesio ,mały piesio ...na rehabilitacji u weta po operacjach na 3 łapki:)
Chłopak ma się dobrze i już nie zdejmuje opatrunków ani syntetycznego gipsu:) Zaciskam kciuki aby cały się dobrze poskładał....a potem tylko znajdziemy mu domek i .....z połamańca zrobi się śliczny i szczęśliwy piesio :)

Dziewczyny kochane moje pomocne duszyczki ogłaszaczki :loveu: chciałam Wam bardzo podziękować za wszystko ,ale głupio mi dłużej Waszej dobroci nadużywać ,to już sama muszę to jakoś ogarniać i ogłaszać psiaki ....a Wy dobre ciocie ogłaszajcie inne kieleckie bidy ,bo one potrzebują dużo,dużo ogłoszeń.
Jeszcze raz dziękuję Wam i dziewczynom fotografkom za piękne zdjęcia:) Dobrze mi z Wami było ,ale pewnie macie mnóstwo innych psich bid i moje psiaki zabierają Wam czas.
Jesteście zawsze miło widziane w realu i w necie u nas ...tylko ja muszę się sama zabrać do roboty....
Jeszcze jeden domek się szykuje ...chcieli Reya a wezmą Nero:) byli dziś i Neruś im się bardzo spodobał:)

Posted

Edytka a co z Mariką? Miałam jej dzisiaj zrobić ale wzięłam sobie dwa brzydale na przechowanie i jakoś rozkojarzona jestem. Andzia jej coś znalazła czy jak?
Bo jutro mogłabym ogłosić.:oops:
Co do ogłoszeń, to jak mi się będzie nudzić to sobie coś kliknę poza konkursem, a ty sobie pracuj swoim rytmem.;);)
Cieszę się,że mogłam pomóc:p:p:p

Posted

Chyba mnie zaraz coś weźmie z tym internetem :(. Chciałam też dodać zdjęcia nowej Suni Onki i nic nie mogę przesłać. Może rano....

A teraz napiszę ,że słodka Kaukazka musiała jechać do weta na powtórną sterylizację:(...tylko innego.
Płyn ciągle się sączył i rana była brzydka. Podobno ponad tydzień temu była ciachana .

Co do dzikuska Timiego ,to chłopak już mnie nie gryzie ...przynajmniej bardzo:razz: i jak go wynoszę na dwór ,to on robi odwrót i szybciutko do domu ucieka . Czyli zwrot !!!...tylko czy dobry ?//Bo załatwiać w domu się nie chce i trzyma wszystko na potem :(

Wasabuś pozwala już mi na małe głaski pod mordką i noska ...oraz wystającej łapki:)Za to nowy psiak burczy cały czas na nas i nawet na rękę z pychotką. Patrzy prosto w oczy i przyjmuje pozycję do ataku :( Miejmy nadzieję iż się uspokoi i przekona ...bo my niestety nie gryziemy:razz: a czasami mam taką ochotę :evil_lol:

Marzenko proszę zapodaj te ładne imionka nowym psiakom ,bo brak netu i męka ze zdjęciami wszystkie dobre soki ze mnie wyciągnęła i brak mi ochoty.

Jeszcze słówko o nowej sunieczce Once ,jest bardzo potrzebująca człowieka. Kochana ,łasząca się i tańcząca sunia ,która całą sobą mówi,,pokochaj mnie a ja będę Twą najwierniejszą przyjaciółką"
Biedna cycatka,która tęskni za swoim ludziem lub swoimi dziećmi i ożywia się dopiero na nasz widok.
Wet ocenił ją na 4 lata . Ma sierść w złej kondycji z gołymi plackami ,za to charakter cudowny:)

Posted

savahna napisał(a):
Edytka a co z Mariką? Miałam jej dzisiaj zrobić ale wzięłam sobie dwa brzydale na przechowanie i jakoś rozkojarzona jestem. Andzia jej coś znalazła czy jak?
Bo jutro mogłabym ogłosić.:oops:
Co do ogłoszeń, to jak mi się będzie nudzić to sobie coś kliknę poza konkursem, a ty sobie pracuj swoim rytmem.;);)
Cieszę się,że mogłam pomóc:p:p:p

Beatko ,Andzia ją ogłosiła na Fb:) może to coś pomoże.....

Jeszcze dodam ,że dzwoniła pani Grażynka od Usi i Okeyka i jest bardzo zadowolona :) Kazała wszystkim bardzo podziękować za psiaki i powiedziała iż będzie nas wszystkim polecała .
Była z nimi u pani weterynarz ,która też kazała nas pozdrowić i przekazać że słodziaki są w świetnej kondycji ..aż miło:)
Okey już się z siusianiem uspokoił a Usia przekonała się całkowicie i czuje się już jak u siebie .
Są szczęśliwe:)

Posted

To jeszcze raz....proszę tylko napiszcie czy widać fotki ,bo znowu przez inny portal przesyłałam.

Lisek Lesio ,mały piesio ...na rehabilitacji u weta po operacjach na 3 łapki:smile:
Chłopak ma się dobrze i już nie zdejmuje opatrunków ani syntetycznego gipsu:smile: Zaciskam kciuki aby cały się dobrze poskładał....a potem tylko znajdziemy mu domek i .....z połamańca zrobi się śliczny i szczęśliwy piesio :smile:

" class="ipsImage" alt="">

Beatko dziękuję za TinyPic:loveu:

Posted

Dla nowej onki może imię Gaja? ;)

dla szczeniorki Pestka
dla małej suni Nusia :)

jak pasuje to zaraz po obiedzie dodam im karty na stronie :) bo na razie są tylko w spisie suniek do adopcji

no i Lesia dodam, to ten psiak, co kiedyś pisałaś? ten co miał wypadek ? Ile on może mieć lat? :)

Posted (edited)

Tak ,Lesio powypadkowy,ma ok 2 lat .

Sunia Onka może Lora ,bo Gaja już u nas była.(też mi się Gaja w pierwszym momencie nasunęła,jakoś do niej pasuje)

Jeszcze zmieniłabym Leonkowi,bo do niego nie pasuje...może Nord?Tak mi bardzo mojego Lordzika przypomina ,że muszę mu imię zmienić.Cały czas to za mną chodzi....codziennie gdy na niego patrzę ,to nie wierzę że jest u mnie.Nawet tak samo dupcią rusza ze szczęścia ...łzy same napływają. To cud!!!
A dzisiaj jak płakałam ,to zachował się jak Lord ...zaczepiał mnie łapką a potem dupeczką kręcił aby mnie rozśmieszyć.
Tylko uuuuu jeszcze nie robi .

Możecie sobie myśleć ,że zbzikowałam ale ten pies jest u mnie dzięki Lordowi. Wierzę w to!!!

Reszta imionek Super:)

Dodam jeszcze ,że ta mała Pestka to nie córeczka Nusi.

Edited by słodkokwaśna
Posted

Popłakałam się :-(,ale waham się jeszcze cały czas....może czekam na jakiś znak.

Sorki za zaśmiecanie wątku słodkopsiakom...te moje wypociny ,to takie moje dziwne przemyślenia ,może dla niektórych zbyt nie na miejscu,to tym bardziej przepraszam.
Może mi kiedyś przejdzie....

Posted

No to jak już tak chwilowo nie w temacie to proszę :)
Filmik który miał nie ujrzeć światła dziennego ale pewna dogomaniaczka (a raczej pasożyt pseudonim "baton" :evil_lol:- wiem że to przeczytasz :diabloti:) nie dała by mi żyć :D Tak, tak pozdrawiam maryg22 :mad::loveu:
A więc oto i jest. Zupełnie amatorsko bo miał być tylko na próbę :roll: Jedyne co to muzykę chciałam dobrać z sensem i myślę, że mi się udało :)
Główna rola oczywiście Pani Leokadia:loveu:
[video=youtube;V0IbRtyeqls]http://www.youtube.com/watch?v=V0IbRtyeqls[/video]
PS: Na filmiku jest urywek komendy siad :D i obieganie które wychodzi diablicy już perfekcyjnie... niestety musiałyśmy sobie radzić same z nagrywaniem i efekt jest katastrofalny :D :D :D

Posted

Buńka ,no to Lea jeszcze gwiazdą filmową zostanie z takim talentem:evil_lol:

Dzisiaj było różnie ...odkleszczaliśmy i odpchlaliśmy wszystkie psiaki.
Jeden psiak trafił do nas ...zaraz zdjęcia.
I do domciu poszła taka panienka:

Nusia,mała lalusia jest już w swoim domku:)
:multi:

DUŻO SZCZĘŚCIA NUSIU, MIEJ ŻYCIE USŁANE SAMYMI ZABAWAMI, DOBRYMI PYCHOTKAMI I MIŁOŚCIĄ.......NIECH NIGDY JEJ CI NIE ZABRAKNIE!!!