vega17 Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Czy macie u siebie szczeniaki docelowo duże ? od 25 kg w z wyż ? Quote
słodkokwaśna Posted February 21, 2014 Author Posted February 21, 2014 U nas takich na chwile obecną nie ma ,ale podobno w poniedziałek cosik ma trafić ,tylko nie wiem czy trafi i co . Teraz za to trafił do nas dziadzio ,lekko wyniszczony troszkę podobny do mojego Lordzika,tylko mniejszy ...taki lekko nad kolanko. Jutro zdjęcia . Timi,ślepy i gryzący dzikusek,co jest u mnie od kilku dni ,dziś się otworzył na tyle, iż w nocy zalał i obfajdał mi całe mieszkanie i nawet cosik zjadł i wypił:) Już nie muszę go strzykawkami faszerować ,ale do całkowitego doprowadzenia go do normalności nie będzie łatwo...sądzę nawet ,że to niemożliwe w jego przypadku:( Cały dzień śpi brzusiem do góry na Rozinki posłaniu i dopiero nocą buszuje jak my śpimy. Wszelkie, delikatne formy pieszczot kończą się gryzieniem z zaskoku. Ale dziś raz go pogłaskałam pod mordką i nie zdążył mnie dziabnąć:razz: Quote
eliza_sk Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Edyta, jakbyś miała fajne telefony o Reja, to od dziś u nas 2 ściuchrane onki - po lewej pies, po prawej suka. Jutro sesja. [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/i52uKanV2lJhCsVnk1kKuEt4cCzAkpyFyDfkudp4J54=w638-h480-no[/IMG] Quote
słodkokwaśna Posted February 21, 2014 Author Posted February 21, 2014 Dobrze wiedzieć ,bo pewnie będą jeszcze tel. Jakie piękne ,szczególnie sunia mnie urzekła. Piękna!!! Skąd takie bidy? Quote
eliza_sk Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 SAMIEC - uratowany w ostatniej chwili przed wyjazdem do obozu dla psów w WOJTYSZKACH. Zabrany z miejskiego kojca. Ma ok 4 lata, waży 37 kg, to wielki i potężny pies. W tej chwili to jakaś karykatura owczarka. Na grzbiecie popchelne zapalenie skóry, wyłysienia, podejrzanie podpuchnięty staw w lewej, przedniej łapie. Śmierdzący, zapuszczony. SUCZKA - błąkała się od kilku dni po Jędrzejowie. Dziś ją odłowiłyśmy. Wrak psa, ma ok. 2,5 roku, waży 30 kg, wielokrotnie rodziła. Chuda jak szkielet konia, śmierdząca, matowa. Jest wyczerpana, dziś ledwie stała na nogach. Z pięknego psa pozostała tylko wielka głowa. Quote
eliza_sk Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 [quote name='wegielkowa']Jeśli Pan z Gliwic nas nie przeklął, to weźmie samca.[/QUOTE] Jeśli mu będę chciała dać, to niech bierze :diabloti: Sprawa z dziś, piesy jeszcze świeże, do podleczenia, kastracji, sterylki. Podaj mu mój 501 nr. Quote
vega17 Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 [quote name='wegielkowa']Przepraszam za offa, Słodkokwaśna!!! patrycja, która ratuje psy w Połańcu, ma dwie sliczne suki, obecnie ok.5-miesięczne, ważą ok.14kg! Lena i Wena [IMG]https://mail.google.com/mail/ca/u/0/?ui=2&ik=60da818b85&view=fimg&th=14455dc7bffd2e42&attid=0.4&disp=inline&realattid=63762c956d5ccdb9_0.4&safe=1&attbid=ANGjdJ_tTPaKccSAKiPfBpzPnILbGbQ9jFbls6Eczorqa0uaS-7AKe2_p1nZrOsqPfPWOgU78KhQgohnnNmU-EXsOSHRhRYgtaYO8R4YcrFthxdkvRJTljlRFFTRye4&ats=1393009921284&rm=14455dc7bffd2e42&zw&sz=w1170-h468[/IMG] [IMG]https://mail.google.com/mail/ca/u/0/?ui=2&ik=60da818b85&view=fimg&th=14455dc312fcab80&attid=0.4&disp=inline&realattid=f95e5350d38535c5_0.4&safe=1&attbid=ANGjdJ-4N2_r6FoUlSZAAueS4yMA8O__DLSPsqRwwpMszV1oN9frcPyrOwJmZoVkgquM9zT5bX0jyR0BgA6r-isY5XGgwI6mwvvozs13fP1ChqD468mF7y1gW9bT8W0&ats=1393009903133&rm=14455dc312fcab80&zw&sz=w1170-h468[/IMG][/QUOTE] możesz dać mi namiary ? jakieś fotki psiaków? Quote
słodkokwaśna Posted February 23, 2014 Author Posted February 23, 2014 Jestem troszkę niedyspozycyjna :roll: i dopiero teraz wklejam nowego psiaka. Pies ,to Leon ok 5 letni ...ząbki ma białe ,tylko z przodu starte (łańcuch) Jest uroczy i merda ogonem od pierwszych chwil kiedy do nas trafił,zachowuje się jakby mnie znał . Na jego widok serce podchodzi mi do gardła i nie wiem co o tym sądzić.Jest tak bardzo podobny do Lordzika i nawet ta pokiereszowana mordka mi przypomina o zszywanym nosku mojego Niuniusia. To niesamowite !!! Proszę napiszcie czy widać zdjęcia ,bo wklejałam przez nowy program. Quote
słodkokwaśna Posted February 23, 2014 Author Posted February 23, 2014 savahna napisał(a):Ja widzę fotki. Fajny psiak. Bardzo się cieszę:) Quote
wegielkowa Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 No to Leon zostaje u słodkokwaśnej:) Quote
słodkokwaśna Posted February 23, 2014 Author Posted February 23, 2014 wegielkowa napisał(a):No to Leon zostaje u słodkokwaśnej:) Ty nie bądź taka Hop ...bo to jeszcze za wcześnie na takie decyzje. Nie mogę znaleźć tej petycji ,link mi nie działa. Quote
andzia69 Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 Edi - pamiętasz onka Argo? którego Pasja łapala z panią Renatą? i który poszedł do księdza? potem do kolejnego i kolejnego domu...teraz w hotelu zajrzyj: http://www.dogomania.pl/forum/threads/248654-Omar-za-TM-%28*%29-ARGO-kasa-na-hotel-albo-TM-!!!-Wyb%C3%B3r-nalezy-do-Ciebie!/page14 Quote
savahna Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 A Irys by nie nadawał się do tego sadu Edytka?:roll: Quote
słodkokwaśna Posted February 23, 2014 Author Posted February 23, 2014 Może i by się nadawał ...no zobacz ,nie pomyślałam:oops: proszę wyślij mi namiary i wiadomość od państwa. Nie wiesz czy są dzieci? Quote
savahna Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 Wegielkowa ma namiary,podeśle Ci jeszcze raz.Dzieci raczej nie ma,Chłopak 24 lata z matką mieszka.Tyle wiem.;) Quote
wegielkowa Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 savahna napisał(a):Wegielkowa ma namiary,podeśle Ci jeszcze raz.Dzieci raczej nie ma,Chłopak 24 lata z matką mieszka.Tyle wiem.;) [email protected] Grójec Quote
słodkokwaśna Posted February 23, 2014 Author Posted February 23, 2014 wegielkowa napisał(a):[email protected] Grójec Dzięki Kasiu:lol: Quote
Buńka Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 Irys na spacerach jest teraz mega kontaktowy :loveu: A jak się bawi :D bez problemu daje sobie zaczepiać ogon, łapy tarmosić brzuszek uszyska no istna zabaweczka :D I sam zaczepia a jak się go olewa to łapie za sznurówki :D Ma taki charakterystyczny odgłos w zabawie że jak by go kto nie znał to by się wystraszył :D Ale tak to jest już git <3 Quote
słodkokwaśna Posted February 23, 2014 Author Posted February 23, 2014 Wiem Bunia ,ale jednak do małych dzieci jeszcze bym go nie dawała. Co do ślepego ,dzikuska Timiego ,to wczoraj najadłam się strachu . On w nocy buszuje a w ciągu dnia śpi jak trusia do góry brzusiem i w ogóle nie reaguje na nic. Zawsze wychodziłam przy nim przez taras i nigdy nie reagował ,że mu wrota otworzyli...aż do czasu :cool3: Bo właśnie wczoraj rano ,zrobił mi niespodziankę i jak wracałam do domu od piesów to go łazikujcego przyuważyłam na dworze...a ,że on ślepek to i tak biegał po omacku ...aby przed siebie. Do łapania się nastawiłam ,Buńkę i Krysię zawołałam do tarasowania mu drogi ,wzięłam kocyk aby go wziąć w ręce bez uszczerpku bo mendka gryzie i....złapałyśmy go w 2 minutki ,ale strachu się najadłam że na ulicę ucieknie ,bo był już blisko. Co by ten biedaczek,ślepaczek sam na świecie robił:( Bosze ,co za głupol ze mnie..brak słów:shake: Quote
savahna Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 (edited) No głupol, głupol...;);) Ze zwierzakami tak bywa.Ja kiedyś wieczorem poszłam wyrzucić śmieci, zostawiając furtkę uchyloną, miałam dwa kroki dosłownie.Moja sucz znalazła się nagle na środku drogi,bo dojrzała naszego kota po drugiej stronie i chciała go pogonić.Samochód już mknął zza zakrętu...:roll: FREDDY na Warszawę http://www.morusek.pl/ogloszenie/218898/FREDY-idealnie-grzecznylagodnysredni-pies-mix-border-collieADOPCJA/#.Uw23is7Bdvw KAPRAL na Kraków http://www.morusek.pl/ogloszenie/218943/KAPRAL-pies-idealnywpradzie-ma-6latale-cudowny-charakter/#.Uw36AM7Bdvw IRYS na Warszawę http://www.morusek.pl/ogloszenie/218949/IRYS-malykotolubnylagodnybiszkoptowy-piesekADOPCJA/#.Uw4Fjs7Bdvw Edited February 26, 2014 by savahna Quote
słodkokwaśna Posted February 26, 2014 Author Posted February 26, 2014 (edited) Wczoraj nie miałam netu i nie miałam jak wkleić nowych psiaków ,a przyjechały. Sunia w typie Kaukaza ...może Luxja ok 4 lat ,zaniedbana sierść ale grubaśna:) Jest kontaktowa ,słodka ,urocza:) Po szczepieniach i sterylizacji ...tylko brzydką ma ranę :( Sunia bez imionka ,mała merdająca trzpiotka :) Żywa , wesoła i przymilaśna.Wiek ok 2-3 lat ,ale jeszcze do pycholka nie zaglądałam ,to potem to skoryguje. Ma szczepienia i jest po sterylizacji. Sunieczka -szczeniorka ,tyż jeszcze bez wieku:razz: .troszku bojaźliwa ,ale tylko troszeczkę. Tak to jest cudowna,urocza sunia. Ma szczepienia. Piesolw typie amstaffa z charakterkiem diablika:evil_lol: Bez wieku ,po szczepieniach. Niestety warczy od pierwszych chwil na nas na przemian z merdaniem i przymilaniem . Cosik mu się pomerdało ,bo sam nie wie co robić. Ma druta przy obroży. Podobno był na łańcuchu , pogryzł swojego późniejszego opiekuna...nie znam szczegółów ,ale z tego co słyszałam to się wcześniej do niego przymilał . Pana nie było kilka dni i jak do niego przyszedł ,psiak go zaatakował i poszarpał grubą kurtkę. Pies ma przepuklinę na brzuchu. Edited February 26, 2014 by słodkokwaśna Quote
słodkokwaśna Posted February 26, 2014 Author Posted February 26, 2014 Mam wiadomości od Reya ,ale o tym potem.... Quote
Buńka Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Ja też wczoraj byłam bez internetu :roll: Psiska świetne ale chyba nie muszę mówić który mi najbardziej przypada do gustu ;) :D Biedny psina musi być bardzo pogubiony :-( Nie żal mi właściciela jak by to okrutnie nie brzmiało... dostał karę za ten łańcuch :mad: Mam propozycje na imiona dla suniek :) Pestka, Żelka, Rubi i Nusia :loveu: A przystojniak :loveu::loveu::loveu: może będzie Fontos - z węgierskiego znaczy ważny albo Hades. No i jeszcze może Jazon ... nigdy nie umiem zdecydować na jedno :D Quote
Recommended Posts