Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak z innej beczki . . .
Mogła by mi jakaś dobra duszyczka polecić jakieś fajne frisbee dla początkujących?
Bo ja jak na początkującą przystało ciemna jestem kompletnie w tych sprawach . . .
Zamiaruję liznąć troszku sportu z Leokadią:evil_lol:

Posted

:evil_lol::)
A ja powiem że psiaka już widziałam bo poszłam dziewczyną hotelowym zdać relacje na temat Leokadi i tak na serio to pasuje mu to Lilu albo Czako. Śliczne psisko i ma taką niewinną mordunie:loveu: Myślę że szybko znajdzie domek bo jest naprawdę uroczy;)

Posted

Nowy psiak będzie miał na imię Sing:) Mój mężulek mu tak nadał,a czasami trzeba słuchać męża:razz:chociaż muszę przyznać ,że to Fiołkowe bardziej mi się podoba:evil_lol:

A to on:

Całe szczęście ...jutro niedziela:)
Przyjdą Karola i Weronka na miziankoi zabawy z psiakami :)i spróbujemy może nowego tunelu na wybiegu>/?/ Tylko go trzeba jeszcze poprawić.
Dziś go Ala na zmianę ze mną testowała i nawet wytrzymał :eviltong:

Rambo jest bardzo zabawowym psiakiem,tak jak Kropcia...tylko niestety ma uraz do zakładania czegokolwiek na szyję.
Zabawa ,radość ...skakanie ,zaczepianie ....delikatna próba założenia obroży i nagle psiak się cały trzęsie i warczy.Dziwnie to wygląda:shake:
Do uszów już mi pozwala zaglądać ,w ogóle prawie na wszystko pozwala ....tylko ta obroża mnie martwi:(
Co będzie ze spacerami?/?/

Dostałam mnóstwo zdjęć Miszuni od Ani ,ale jutro wkleję...

Dzwoniła też Irenka od Bajci .....oczarowana sunią :loveu:
Cała rodzinka się nią zachwyca i chwali ... nawet córcia chodzi z nią do koleżanki.
Nie mogą wyjść z podziwu jaka to grzeczna i dobrze ułożona sunia....a do tego piękna:)
A Baja przeprowadziła się do pokoju 20 letniego -syna Irenki ,który na początku był nie przychylny wizji psa w domu ....a teraz?.....jest Bają oczarowany i to on przede wszystkim się nią zajmuje:)
No i podobno wszyscy znajomi chcą Baję ,nawet ludziska co nie lubią psów :roll:

Posted

[quote name='1izabelka1']doczytałam :) ''zakładanie czegokolwiek na szyje '' więc pewnie nie zadziała[/QUOTE]

Tak kochana ,wcześniej mi nawet do uszu nie pozwalał zaglądać ,wszystko co blisko szyi było źle u niego widziane.
Ma od kilku dni tą obrożę w boksie wysmarowaną boczkiem do zapachu ,ale totalnie ją ignoruje. Próbuję ją też wykorzystywać w zabawie,ale on nie umie się bawić przedmiotami ....tylko lubi takie ganianko ,zaczepianie ,drapanie , podskoki itp.
To znowu obrożę ignoruje.
Sama nie wiem co jeszcze można zrobić ?///
Myślałam o szelkach ,ale jest też bardzo ostrożny i dziwnie się na mnie patrzy jak je próbuję mu założyć ....tak jakby miał mówić,,tylko mnie tam dotkniesz a pożałujesz''

Posted

częściej mu zaglądać w uszy i majstrować przy szyi :) krótko ale częściej , jak w końcu pozwolił na te uszy to i do obroży się przekona widocznie za dużą traumę ma i potrzebuje więcej czasu . Będzie dobrze poradzisz sobie , jak zwykle :)

Posted

Kolezanka z pracy szuka psa. Kazałam jej jechać do schroniska ale weszła na strony dwóch i żaden jej nie wpadł w oko. Zreszta ma córke lat 10 i mówi ze sie boi bo dziecko podskakuje, podśpiewuje i nie każdy pies to lubi. Rozumiem ją tutaj akurat. I nadal sobie siedziałam cicho bo dałam jej namiary na portale ogłoszeniowe ale... Wczoraj powiedziała mi że skontaktowała sie z babką "hodującą tanio" i tutaj zaswieciła mi się czerwona zarówka. Postanowiłam jednak pomóc.
Ludzie jak ludzie. Ma być kudłaty choc trochę. Mały ale bez przesady. 8-12 kg z powodu córki aby niechcący nie rozdeptała ( to mi sie też spodobało bo większosć to chce do 3 kg ;) ) . I ta czarna sunia wpadła w oko http://img46.imageshack.us/img46/8729/img8345975x1024.jpg
Pies/suka - obojętne bo i tak sterylizacja. Wiek 2-3 lata- nie szczeniak bo boi sie że nie da rady wychować jak należy. Psiak wesoły, lubiący sie bawić ale bez ADHD. Ot radosny psiak i już.
W domu 2 praktycznie dorosłych synów i ta dziesięciolatka. Koleżanka jest bardzo energiczna. Jej mąż wrecz flegmatyk.
Można coś o tej czarnulce? Pasowałaby?