Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Basik po pożarciu swojej ostatniej ofiary ( gwiazdorek ) odkrył dzisiaj na podwórku piłeczkę :) Ja nie wiem jak on ja znalazł bo myślałam ze dawno ja zeżarły moje suki a tu niespodzianka, co prawda piłeczka cała w błocku i sadząc po zapachu nie tylko, Basio był rozkoszny :)

Posted

najbardziej się obawiam że na jednej wizycie w takim razie się nie skończy:( bo teraz pewnie każe zmienić bądź odstawić leki i pewnie będzie chciał go zobaczyć za jakiś czas.No ale trudno jak już udało nam się namierzyć transport to może się uda go jeszcze w przyszłości z raz wykorzystać:)

stoneczko a jak z opłatami za paliwo?auto jest na gaz czy benzyna?

Posted

kurcze zawsze w takich momentach mnie krew zalewa...bo moim autem pojechalibyśmy za góra 120zł:) no ale trudno. Trzeba jechać. A nikt przeciez na wodę nie jeździ, ale on napewno na benzynę

Posted

[quote name='piechcia15']kurcze zawsze w takich momentach mnie krew zalewa...bo moim autem pojechalibyśmy za góra 120zł:) no ale trudno. Trzeba jechać. A nikt przeciez na wodę nie jeździ, ale on napewno na benzynę[/QUOTE]

Tez tego nienawidzę, dlatego nasze psy zazwyczaj woziliśmy sami żeby nikogo nie prosić bo mnie to wku...a zawsze maksymalnie...

Posted

Basik dzisiaj miał humorek:) Nowa zabaweczka i okazuje się że tak niewiele pieskowi do szczęscia potrzeba:)
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-HVC5X268XXI/TyKK_kokvoI/AAAAAAAAAwE/iZ2xiYem1xk/s512/DSC06724.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-vGmPRhFQSYU/TyKLFdSiBEI/AAAAAAAAAwM/ehvpp4J10Fk/s512/DSC06734.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-7OhDoz-noZk/TyKLxVz6YxI/AAAAAAAAAxE/1pSWo89MAgo/s512/DSC06726.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-54DxTQ4eEdY/TyKLoRSPeTI/AAAAAAAAAw0/f48mI-Yfx-E/s576/DSC06745.JPG[/IMG]

Posted

kurcze ależ on fantastycznie wygląda.Na oko wygląda jakby przytył, ale to pewnie puszysta sierść:)zdjęcia jakby latem robione:)
gadałam dzisiaj z moim znajomym wetem co basika alarmowo na początku przyjmował i obstawia, że Garncarz nie usunie tego oka. Powiedział, że to za trudny zabieg aby go sobie robić ot tak aby oczko popsute usunąć, żeby nie przeszkadzało. Zobaczymy.
trzymamy kciuki aby nie wyszły z tego nieprzewidziane klocki:)

Posted

Utył, utył, nareszcie tyłek mu sie wypełnił :) żeberka tez juz nie sterczą, ale sierściucha tez podrosła, kiepska ma ta sierść ale ma:) Jezeli chodzi o oczko to ja tam bym je zostawiła, ono nawet ok wyglada, demoniczne takie:evil_lol: no zobaczy go Garncarz i będziemy wszystko wiedzieć, nie ma co gdybać.

Posted

obliczyłam że za 300 zł (do pokonania 600 km) auto musiałoby palić 9 l/ 100 km jeśli jest bezynowcem... żeby paliło 9l na trasie musiałoby być chyba jakąś terenówką z wielkim silnikiem....
szkoda że jeszcze ktoś na psach chce zarabiać :(

Posted

Boże mnie broń żebym kierowce tłumaczyła, ale km. jest od nas 313, czyli już mamy 626 dojazd po nas i powrót z zadupia to kolejne 40km to jest już 666km plus jazda po miescie ( [B]w związku z tym poproszę tez o adres kliniki[/B] :) ) diabli wiedzą ile tak naprawdę. Ja i tak kazałam mu policzyc dokładnie jeszcze raz, powiedziałam ze Basik w kasie nie pływa i mam nadzieje ze wyjdzie cos mniej ale nie wiem. Nasze auto pali jak smok i wiem że byłoby dużo drożej dlatego specjalnie nie oponowałam:oops:

Posted

nie no nikt nie chce go bronić i oskarżać.Są ludzie i ludziska, na to wpływu nie mamy, Niestety na chwilę obecną to jedyny transport i musimy się tego trzymać:(
to skopiowałam ze strony:[B]
Okulistyczna Przychodnia Weterynaryjna[/B], ul. Grupy AK "Północ" 2 lok. U10 (dojazd od ul. Bartyckiej),00-713 Warszawa. Do jazd na samą ulicę jest chyba trudny z tego co pamiętam jak my błądziłyśmy. To jest na takim nowym osiedlu w bloku chyba jak dobrze pamiętam.
Co do wizyty to zgadamy się lub zdzwonimy w niedzielę aby obgadać sprawę:)
[LEFT][COLOR=#900][B] [/B][/COLOR][/LEFT]

Posted

Przy dzisiejszej cenie paliwa to ,50 goszy za km to nie jest duzo a tu wyjdzie znacznie mniej. Weźcie pod uwage też że ktoś traci cały dzień (mógły załatwiać swoje sprawy), wlewa tam olej, płyn do spryskiwaczy, płaci mandaty i naprawia auto a póżniej jeszcze musi to auto posprzatać. Zarobek zaden. I jeszcze uslyszy że na biedzie psów zarabia choć chce pomóc. 8 litrow spalania to standard w autach większych. Zarabiacze biorą 1,2- 1,5zł za kilometr. A terenowka pali 12
Proszę nie rzucajcie oskarżeń tak swobodnie bo nikt nie będzie chciał pojechać w przyszlości.
Ja sama jak mam pomysleć że później bede musiała to auto doprowadzać do porządku i strace kolejne pół dnia to się dwa razy zastanawiam.

Posted

[quote name='storozak']Basiku kochanie, bawisz się jak gdyby nigdy nic... musisz być bardzo szczęśliwym psem:)[/QUOTE]

Szczęśliwy to on będzie we własnym domku i z własnym człowiekiem do czesania i przytulania :)

Posted

[quote name='LILUtosi']Przy dzisiejszej cenie paliwa to ,50 goszy za km to nie jest duzo a tu wyjdzie znacznie mniej. Weźcie pod uwage też że ktoś traci cały dzień (mógły załatwiać swoje sprawy), wlewa tam olej, płyn do spryskiwaczy, płaci mandaty i naprawia auto a póżniej jeszcze musi to auto posprzatać. Zarobek zaden. I jeszcze uslyszy że na biedzie psów zarabia choć chce pomóc. 8 litrow spalania to standard w autach większych. Zarabiacze biorą 1,2- 1,5zł za kilometr. A terenowka pali 12
Proszę nie rzucajcie oskarżeń tak swobodnie bo nikt nie będzie chciał pojechać w przyszlości.
Ja sama jak mam pomysleć że później bede musiała to auto doprowadzać do porządku i strace kolejne pół dnia to się dwa razy zastanawiam.[/QUOTE]

ja nikogo nie oskarżam, wyrażam jedynie swoje opinie a do tego chyba mam prawo ?

Sama jeżdże z psami i doskonale wiem z czym się to wiąże.

Posted

[quote name='modliszka84']ja nikogo nie oskarżam, wyrażam jedynie swoje opinie a do tego chyba mam prawo
[/QUOTE]

A pewnie że masz.
Ja też woże psy hotelowe do weta, za każdym razem to jest 50km w dwie strony, nie biorę za to kasy bo wiem jak trudno jest wysupłac każdy grosz, też umieszczałam psy w hotelach i żebrałam o kasę na wszystko. Nie każdy jednak chce robić to na swój koszt. Takie jego prawo.

Piechcia miałaś dzwonić ale chyba nie dałaś rady, wyłożę jutro te 3 stówy na paliwo. Nie zadzwonie bo mam puste konto :(