Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='li1']jak sie chce pomagac, to sie pomaga. Bo to o psa chodzi, czy tak ?[/quote]
nie wiem o co tobie chodzi, jestem zniesmaczona tym co tu sie wypisuje, ta cała awantura zaszkodzi psu, nie pomagacie mu dajecie sobie po pysku!!!!skandal

Posted

Żeby sprawę uporzadkować to wedlug mnie Li1 powinna oplacic wszystkie rachunki weterynaryjne, których z piechcią nie uzgadniała i przyzwoicie byloby gdyby wszystkie diagnozy, wyniki badań i wskazania weterynaryjne wedrowaly razem z Basikiem - obojętnie gdzie się znajdzie. Bo na Dogomanii Li1 obwieszczala tylko, ze są złe albo lepsze, albo gorsze. Żadnych konkretów.
Gdzie w efekcie Basik się znajdzie to do uzgodnienia miedzy Li1 i piechcią.
Żal mi psa!!!! i obwiniam za to Li1

Posted

[quote name='Agata Balu']A nie u Li1? Miał tam być do 15 grudnia[/QUOTE]
Wszelkie info są strony wcześniej, a przynajmniej to, gdzie przebywa Basik, wynika z wpisów Patrycji.

Posted

ręce mi opadły i jestem załamana tą sytuacją i tym co czytam...

Taka jest wersja:
Pies jest teraz w PDT u Patrycji Ostrowskiej w Warszawie. Do 15.12 pobyt Basika u Patrycji opłaca Li1. Miał być u Li w mieszkaniu ale Li umieściła go w płatnym DT. Za pobyt u dr Garncarza nie potrzeba faktury, bo zapłaciła za to Patrycja.

Za pobyt w klinice na ul.Puławskiej faktura już jest u Mikropsów i rachunek już uregulowałam, będzie tu skan faktury ale to chwilę potrwa,Mikropsy prosiły nas o cierpliwość.
Proszę o wklejenie tu skanu faktury z kliniki SGGW, o pełen wykaz co pies miał robione, jakie badania i ceny. Coś mi tu za wysoko.Skoro hotel ok 70zł, miał robione badania krwi, usg i kilka kroplówek i to chyba wszystko o ile wiem lub o czymś zapomniałam.Może źle liczę. Mamy tyle pieniędzy ile mamy, resztę trzeba dozbierać.

trzeba znaleźć Basikowi taki dt, w którym nie będzie takich niejasności. Patrycji nie znam cię więc nie oceniam, ale za duże jest tu zamieszanie aby w to brnąć dalej.
Ponieważ Li1 nie chce się ze mną kontaktować, wnioski nasuwają mi się jedne.

Patrycjo czy mogłabyś zamieścić tu jakąś fotkę Basika?Miło by było go zobaczyć po tak długim czasie.

bardzo bym chciała mieć go u siebie już dzisiaj i mieć pretensje tylko do siebie za nieudane sytuacje, ale niestety nie mogę...Od kilku dni mam kociaka w domu, z którym Basik by z pewnością się nie polubił, a po za tym mieszkam z rodzicami, którzy nie wyrażają zgody na kolejnego psa:(

[B]Basik powinien mieć swoją teczkę z wynikami badań, opisem lekarza, spisem leków, zaleceń, kartą ze schroniska.Czy coś takiego jest??[/B]

bardzo proszę o pomoc mi w szukaniu dt, dzwońcie, rozmawiajcie z ludźmi bo ja sama nie daje już rady:(
w takim razie skoro Basik już nie musi być pod stałym nadzorem jednego lekarza to DT szukamy obojętnie gdzie.(Poznań?)

Posted

Mam skan 5 stronicowego wypisu Basika z lecznicy SGGW wraz z kosztami, niestety nie wiem jak wstawić na dogo. Jutro będę miała fakturę.
Proszę tylko powiedzcie jak to zrobić. Ewentualnie wyślę komuś maila, kto będzie w stanie tu wstawić.
Basik czuje się coraz lepiej.Byłam dziś u Garncarza. Odstawił antybiotyk do oczu i lek przeciwzapalny, zostawił tylko ten na jaskrę, który mam stopniowo podawać coraz rzadziej. Fakturę również będę miała jutro.
Basik czuje się coraz bardziej pewny siebie. Tarza się po dywanie i generalnie jest zrelaksowany, a nie umierający.
Basik na razie nie przytył i raczej wygląda tak samo jak przed tygodniem, więc nie wiem czy jest sens robić mu nowe zdjęcia.

Posted

[quote name='patrycja ostrowska'](...) Basik na razie nie przytył i raczej wygląda tak samo jak przed tygodniem, więc nie wiem czy jest sens robić mu nowe zdjęcia.[/QUOTE]
Zdjęcia nie są robione tylko po to, by oglądać jak pies przybiera na wadze, o czym jako osoba od lat współdziałająca z fundacją, opiekująca się psami schorowanymi winnaś wiedzieć.

Posted

A może warto ruszyć z ogłoszeniami?
Napisać tylko, że jest możliwość wzięcia psiaka na dt + pomoc finansowa w leczeniu?

Potrzebne są do tego nowe fotki- jeżeli nie ma możliwości takowych zrobić- mogę podjechać z tz i zrobić.
Co Wy na to?

aaa i jeszcze jedno: potrzeba jak najwięcej inf o psiaku- również jak zachowuje się w domu- ma lęk separacyjny? czy już nie wyje jak zostaje sam? brudzi? zachowuje czystość?

Posted

[quote name='magdyska25']A może warto ruszyć z ogłoszeniami?
Napisać tylko, że jest możliwość wzięcia psiaka na dt + pomoc finansowa w leczeniu?

Potrzebne są do tego nowe fotki- jeżeli nie ma możliwości takowych zrobić- mogę podjechać z tz i zrobić.
Co Wy na to?

aaa i jeszcze jedno: potrzeba jak najwięcej inf o psiaku- również jak zachowuje się w domu- ma lęk separacyjny? czy już nie wyje jak zostaje sam? brudzi? zachowuje czystość?[/QUOTE]
Może warto Magdysko ale trzeba mieć jasność, czy psiak już się nadaje do adopcji, czego ma się spodziewać dom adopcyjny (czy też mniej związany z dogo a mogący się objawić tymczasowy): zachowanie, leczenie, ewentualne dodiagnozowanie czegoś.

Twoja oferta pomocy zdjęciowej nieoceniona. :-)

Posted

to w takim razie czekam na wiadomość.
Jeśli obecny dt ma możliwości obfocenia psiaka (zdjęcia, które nadają się na ogłoszenia), bardzo poproszę i jak najwięcej inf by się przydało.
Stosunek do innych psów, do ludzi itp.

Posted

Basik ma całą galerię zdjęć zrobiona przed wizytą u Garncarza. robiła je Magda z mikropsów. Było to gdzieś tu wklejane i chyba powinno być w 1 poście.
moim zdaniem to pies powinien trafić od razu na ds ale to marzenia... Robić ogłoszenia oczywiście trzeba, ale to napewno potrwa. Dzisiaj ds nie znajdziemy, a ja chcę psa umieścić już w końcu w jakimś konkretnym dt który się nim zajmie do czasu ds. Oczywiście magdyska że marzeniem byłby BDT ale jeśli płatny będzie ok to staniemy na głowie aby go opłacić, nie wiem...

magdyska nie podjedziesz zrobić zdjęc bo nawet nie mamy telefonu ani adres Patrycji...:(

POPROSZĘ O ADRES I TELEFON DO PATRYCJI NA PW

z tego co wiemy do innych psów ok, na większe od siebie warczy, ale to pewnie strach, w domu już chyba nie brudzi z tego co wiem, a co z resztą to nie wiem. Wydaje mi się że po takich przeżyciach i po tylu miejscach w jakich on był lęk separacyjny to bankowa sprawa :(

dobrze by było gdyby Patrycja zrobiła tu opis psa, takie podsumowanie jego zachowania.Aby było wiadomo co ludziom mówić

Posted

To ja w takim razie zaraz stanę na głowie i może dt/ds się znajdzie?

Kuraki- to może Patrycja poda mi na pv swój adres? chętnie zobaczę psiaka- nie z czystej ciekawości ale z zamiarem obfocenia i znalezienia mu czegoś.
Po to tu jesteśmy. Prawda?!

Edit:
A jeśli mam coś od siebie dodać to Piechcia na Twoim miejscu nie zrzekłabym się psa....może i dla jego dobra?

Posted

W moim hoteliku, choć na niego plujecie Basik dochodzi do zdrowia, Li1 , na którą też plujecie płaci za hotel i załatwiła ze mną szpital na SGGW, który najprawdopodobniej uratował psu życie.
Wysłałam komuś z wcześniejszego postu skan wypisu Basika wraz z kosztami, ale nikt tego nadal nie umieścił na wątku.
Przypominam, że kwota do zapłacenia to 965 zł
Basik odstawił wszystkie leki prócz jaskrowego. Jego stan jest stabilny, musi tylko nabrać masy.
Zachowuje się już grzecznie w domu. Przestał sikać i wyć, gdy wychodzę. Próbuje się bawić w 'gryzienie', przeciąga się i tarza po dywanie. Gdy przychodzę cieszy się i skacze na mnie. Słowem normalny pies.
Nie chodzi w tej chwili na długie spacery, bo jest za zimno. Rozważam mu kupno ubranka, bo sierść ma rzadką i zero podściółki tłuszczowej. Wychodzi ze swoim kolegą - niewidomym shi tzu, którego tez mam w hotelu ok. 5 razy dziennie. Mieszka jeszcze z moją suczką i dwoma kotami. Ze wszystkimi się zgadza.
Jeżeli ktoś chce zabrać psa, proszę bardzo. Obfotografować - też zapraszam.
Mieszkam w Warszawie na Czerniakowskiej,mój nr 883 075 565

Posted

[quote name='magdyska25']To ja w takim razie zaraz stanę na głowie i może dt/ds się znajdzie?
[/QUOTE]

super, wielkie dzięki!!!!

myślę że można ruszyć z ogłoszeniami, potrzebne są informacje o psie :
- obecny stan zdrowia
- jakich leków potrzebuje
- zachowanie względem psów
- zachowanie względem ludzi
- czy zostaje sam w domu
- czy załatwia się w domu
- czy niszczy przedmioty w domu
- jakie ma preferencje odnośnie jedzenia
- przeciętny miesięczny koszt utrzymania (wraz z lekami)

Moim zdaniem powinien trafić do domu bez małych dzieci, bez sfory psów (ewentualnie z jednym, niedominującym), z ludźmi doświadczonymi w opiecie nad psami.

Posted

A ja z beczki innej, bo nie każdy pewno zagląda na bazarek, który robiłam dla Basika. Zebrała się na nim łączna kwota 175zł, która zasiliła Basikowe konto.
Koszty wysyłki również weszły w stan posiadania Basika, tylko tak mogłam jeszcze pomóc. W dniu dzisiejszym wszystkie fanty zostały wysłane.

Posted

A ja zapraszam na mój który jest 'w toku'..

[url]http://www.dogomania.pl/threads/218090-Pi%C4%99kne-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-Basika-i-Brego!!-Lampiony-bi%C5%BCuteria-i-inne.-Do-27.11-godz.20-00[/url]

Posted

majqa to chyba jeszcze jakieś wpłaty do mnie nie doszły?bo ja mam 125zł,chyba że coś przeoczyłam.

łącznie wszystkich wpłat z dotychczasowymi bazarkami jest 424zł ale jeszcze nie wszyscy się rozliczyli więc ostateczne rozliczenie do postu 1 wstawię jak będzie po wszystkim. Rachunku całego nie uregulujemy w lecznicy, zapłacimy tyle ile mamy, ale dopiero jak zobaczę fakturę.
Myślę, że trzeba zrobić zarówno allegro cegiełkowe jak i zwykłe, szukające domu narazie na podstawie tych zdjęć, które mamy.

Patrycja czy ty wiesz jaki jest koszt leczenia Basikowej jaskry?te krople będzie dostawał dożywotnio?co powiedział lekarz, jakie są plany co do oczu?

zaraz spróbuję podsumować wszystko o basiku i wysłać do selengi.A umiałby ktoś wymyślić czuły tekst do allegro adopcyjnego?czy pisać tylko suche fakty bez żadnych czułości i wzruszeń.