Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mmd - zawstydzasz mnie...

barb - obiecuję - kolejny "zestaw" będzie uwzględniał większe rozmiary

barb napisał(a):
Bazar świetny. Tylko ciuszki takie ... szczupłe...jak dla mnie

Posted

Powoli jest lepiej i Jagoda zaczęła znów jeść - zrobiła się szczuplutka, ale sądzę, że szybko nadrobi.
Mikrus chce rządzić - zaczepia inne psiaki - z nim jest teraz najwięcej pracy, ale mam nadzieję, że jakoś się uda.
Muszę się skonsultować ze znajomą behawiorystką (może uda się jutro), bo on jest dość pracochłonny i powoli moja wiedza się kończy. Miejmy nadzieję, że koleżanka pomoże. :)
Pozostałe zwierzaki coraz lepiej i są chętne do współpracy. Tunia wkracza w okres dojrzewania więc spore zmiany przed nią. Mam nadzieję, że uda mi się jutro dotrzeć z nią do doktora Komendy; ostatecznie zweryfikujemy rodzaj operacji. Oczko jest - pracuje, "widzi". Trzeba dokonać korekcji opadniętej powieki.
Wiecie jaka Tunia jest kochana? I jaką ma piękną, jedwabistą sierść?? Cudo..

Daisy będzie sterylizowana w piątek po południu, bo lada dzień dostanie kolejną cieczkę, a Mikrus jest nią mocno zainteresowany. Nie chcę, aby w kółko któreś z nich spędzało czas w klatce kennelowej.

Z kastracją Mikrusa trzeba zaczekać, ponieważ jest jeszcze zbyt chudy - chcę dać mu czas na dojście do siebie i nabranie wagi. Jest już znacznie lepiej niż tydzień temu, ale i tak od podania surowicy do szczepienia i dalszych kroków musi minąć więcej czasu. Prawdą jest, że dla niego kastracja to konieczność - chłopak ma duuuużo testosteronu. Jest podobny do pinczerka, a w sumie troszkę też do sznaucerka miniaturki, tylko włos ma króciutki. Oko Mikrusa znacznie lepiej, będzie na nie widzieć :) Rogówka się regeneruje; jeśli będzie uszkodzona to w nieznacznym stopniu. Podajemy Neomycynę, którą zakupiła Beatka :).
Dziękujemy !

Moje staruszki mają się dość dobrze; jak na kilkunastoletnie psiaki i towarzystwo młodzieży wokół to całkiem całkiem.

Królik powoli wychodzi z komplikacji po pomorze królików. Zapalenie płuc chyba opanowane, zrosty w płucach pewnie będą, ale jest szansa, że niewielkie:). To chyba i tak sukces - uratowałam 50 % królisiów z pomorem, którego śmiertelność sięga 100%.

Małe i duże kociaki mają się dobrze - choć one jedne ;)

Jednooki chomik też ma się dobrze.

Żółw też chyba uratowany - nigdy nie widziałam tak zagłodzonego żółwia. Otworzył w końcu oczy i zaczął sam jeść. Grzeje się pod lampą i ucieka przede mną ;) -> dobrze!

ps. jeśli ktoś miałby jakiegoś pieska do strzyżenia, trymowania itp..to ja chętnie się nim zajmę. Nie ma to jak praktyka, a pomoc bezdomniakom tym bardziej dla mnie cenna.

Posted

[SIZE="6"]Specjalna przesyłka z życzeniami z dogo poczty kwiatowej ,dla iwoniam.

[SIZE="6"]Wszystko co najlepsze ,oby przyszło z Nowym Rokiem.

[SIZE="5"]Życzy- ewu

Posted

Zatem....
Dziś Daisy została wysterylizowana.
Koszt - 150zł,
po sterylizacji była ze mną w pracy-wybudziła się i dzielnie mnie pilnowała śpiewając gdy się oddalałam. Trochę chyba nadszarpnęłam cierpliwości szefa, ale mam nadzieję, że mi to wybaczy - w końcu ostatni raz w tym roku przyniosłam do pracy zwierzaka ;)
Później, po powrocie do domu maleństwo padło.. Śpi w klatce kennelowej, odizolowana od pozostałego zoo, bo widać, że jest bardzo zmęczona.
mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Posted

Dzięki za wiadomość
Daisy ma się... tak sobie - nie idę dziś poza dom na żadną zabawę; dzieci wymagają opieki. Jak ma ktoś ochotę przyjść to zapraszam - dla każdego piesek/kotek do towarzystwa na pewno się znajdzie ;)
malunia dostała leki przeciwbólowe i przeciwzapalne, ale... wiem, że taki zabieg to dla pieska jednak nic przyjemnego..

Wszystkiego Dobrego dla Was !

Dzięki za info i czujność - >

[quote name='barb']Zobacz Iwoniam info o dt w Krakowie - na miesiąc, może moglabyś umieścić jednego pieska?
http://www.dogomania.pl/threads/220258-dom-tymczasowy-Kraków?p=18296894#post18296894

Posted

Dostałam ten link na moim wątku odnośnie sesji dla psiaków w potrzebie.
Iwonko, gdybyś potrzebowała zdjęć swoich tymczasowiczów do ogłoszeń czy coś to bardzo chętnie pomogę, oczywiście za darmo ;)

Posted

Ola164 napisał(a):
Dostałam ten link na moim wątku odnośnie sesji dla psiaków w potrzebie.
Iwonko, gdybyś potrzebowała zdjęć swoich tymczasowiczów do ogłoszeń czy coś to bardzo chętnie pomogę, oczywiście za darmo ;)

Dziekuję Olu, że tu zajrzalaś. :lol:

Posted

Tak czy inaczej dziękuję za wiadomości.
ja mam w rodzinie fotografów; niestety wszyscy strasznie zapracowani,
czekam na odpowiedź w sprawie Daisy i Jagody; może się uda,
Byłyby obie w jednej miejscowości, w dwóch dokach ale u jednej rodziny.
Oby się wszystko udało, bo maluszki muszą znaleźć wspaniałe domki !