Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ależ to słodki stworek:loveu: bardzo się cieszę, że surowica działa :multi:

Posted

Jeśli macie KOGOKOLWIEK kto chciałby mieć małego pieska - rocznego lub szczeniaczka... to Daisy i Jagoda szukają domków...
Jagoda nie będzie duża.. U mnie jest już spore przepełnienie, a sami widzicie - nawet nie mam jak zwierzaków odizolować...
Może znajdzie się ktoś dla kogo Jagoda i Daisy będą tymi jedynymi na świecie... :-)

Posted

Ale śliczne sunie,cieszę się że Tunia zdrowieje.Iwoniam,przyślij mi konto na PW,postaram się choć trochę wspomóc,bo jestem bez pracy,a już kilku biedakom ostatnio pomogłam.

Posted

Bardzo dziękujemy - 50zł to zdecydowanie "wiele"!!!
Tunia ma się już całkiem dobrze - dziś byłam na extra szybkiej konsultacji - jest dobrze (krtań nadal czerwona + kaszel) ale ogólnie dobrze.
Jak dobrze, ze była surowica - bez niej byłoby bardzo trudno jej pomóc, a tak, z pomocą kroplówek jest lepiej.

Daisy i Jagoda mają się dobrze. Jutro Daisy dostanie 2ga dawkę surowicy. Jagoda zaczyna sie bawić - nagram filmik jak jeszcze dziś wstanie, a jak nie to jutro. Wiecie, jaka ona jest kochana?
One wszystkie są takie cudowne i tak bardzo spragnione miłości..
Bryza ma się dobrze - pomijając fakt, że chciałabym ( i sądzę, że ona też) aby miała juz operację osunięcia ząbków za sobą.. nie byłoby wysięku i stanów zapalnych... Już niedługo.. Już bardzo niedługo..

azalia napisał(a):
Jak się miewają sunieczki?Wysłałam im dzisiaj pocztą 50 zł,niewiele,ale zawsze coś.

Posted

Dziękuję wszystkim za odwiedziny :-)

Co potrzebujemy? jejjj...., nie wiem.. Będziemy potrzebować karmę. Gdyby ktoś miał karmę dla szczeniąt, suczek karmiących, jakąś taką.. chętnie przyjmiemy. Tunia szuka domu, ale zdaję sobie sprawę, że ciężko będzie ją wyadoptować z oczkiem do zoperowania.
I gdyby ktoś miał dostęp do taniego urine off :-(. Ja mam najtaniej za około 17-18zł/250ml. Z podłogi siku zmywam wodą z mydełkiem i solą (najlepszy sposób), ale z innych miejsc nie zawsze ten zestaw zdaje egzamin. Tak poza tym chyba dziewczynki mają to, co im potrzeba.

może głupie pytanie na forum - ale czy ktoś zna kogoś, kto ma tanie drewno do kominka? Muszę zamówić jeszcze trochę na zimę, a najtańsze jakie znam to za około 200zł/kubik.. Przepraszam, ze pisze to tu, ale może ktoś z was ma akurat informację skąd wziąć taniej..

annakom napisał(a):
Chciałabym jeszcze jakoś pomóc, co iwoniam potrzebujecie...?

słodkie dziewczynki

Posted

Otrzymałam dziś wpłaty =
salibinka - 30zł - dla Tuni
smillea - 50zł - dla Tuni, 50 zł dla pozostałych maluszków
agusiazet - 50zł - dla Tuni

bardzo, bardzo Wam wszystkim dziękuję w imieniu dziewczynek
Wpisuję na początku wątku w rozliczeniu.

Posted

iwoniam napisał(a):
... może głupie pytanie na forum - ale czy ktoś zna kogoś, kto ma tanie drewno do kominka? Muszę zamówić jeszcze trochę na zimę, a najtańsze jakie znam to za około 200zł/kubik.. Przepraszam, ze pisze to tu, ale może ktoś z was ma akurat informację skąd wziąć taniej..

Cholerka, gdybym wiedział wcześniej... :( Kuzyn jest leśnikiem w okolicach Tarnowa i sprzedawali ostatnio drewno (drzewo) bukowe z wycinki. Własnie do Niego dzwoniłem, ale niestety już wysprzedane :(, a cena była bardzo przystępna.
Gdybyś natomiast potrzebowała pociąć zakupione drewno, to posiadam piłę spalinową i chętnie pomogę :)

Posted

i ja zagladam. trzymam kciuki za zbliżającą się operację ząbkowa kici Bryzuni, no i oczywiście za słodką Daisy z córeczka, by jak najszybciej znalazły dobre domy. Sa obie śliczne :)

Posted

Jeśli mieliby jakieś drewno prędzej czy później = chętna jestem i będę do zakupu w korzystnej cenie. dzięki za odpowiedź.

Romi napisał(a):
Cholerka, gdybym wiedział wcześniej... :( Kuzyn jest leśnikiem w okolicach Tarnowa i sprzedawali ostatnio drewno (drzewo) bukowe z wycinki. Własnie do Niego dzwoniłem, ale niestety już wysprzedane :(, a cena była bardzo przystępna.
Gdybyś natomiast potrzebowała pociąć zakupione drewno, to posiadam piłę spalinową i chętnie pomogę :)

Posted

AgaG - dziś byłam na konsultacji = operacja Bryzy w poniedziałek po godzinie 11ej. Wyniki na tyle dobre, że Bryza powinna nie mieć kłopotów po zabiegu. Ma jeść co je + essentale forte/ heparegen i w poniedziałek jedziemy.
Tunia ma się coraz lepiej, Daisy dostała dziś drugą dawkę surowicy. Maleństwo jest słodkie. Dziś ono także było u pani doktor - wszystko z nią dobrze.

AgaG napisał(a):
i ja zagladam. trzymam kciuki za zbliżającą się operację ząbkowa kici Bryzuni, no i oczywiście za słodką Daisy z córeczka, by jak najszybciej znalazły dobre domy. Sa obie śliczne :)

Posted

Świetnie, kocinka ulgę poczuje, mój Pomponik niesamowicie odzył, jak mu Małgosia ząbki usunęła. Trzymam mocno za kocinkę :)

dziś napiszę do elik, by sie umówić na odbiór surowicy, Małgosia zgodziła się, by jej oddać dwa opakowania, a 140 zlotych, które wpłaciłam ( w tym 20 złotych od iwoniam) zwróciła.
Ola przekazała 20 zlotych na surowicę, więc podaję rozliczenie:

surowica u Elik bedzie kosztować 2x po 32 czyli 64 zlote.
z czego: 20 od iwoniam, 20 od Ola Kł, 44 AgaG. dziękuję bardzo Gosi mojej wetce. :)

Posted

AgaG - to wspaniale, że tak się udało :-)
dziewczynki mają się dobrze.
pozdrawiają i przekazują liźnięcia :-)

AgaG napisał(a):
Świetnie, kocinka ulgę poczuje, mój Pomponik niesamowicie odzył, jak mu Małgosia ząbki usunęła. Trzymam mocno za kocinkę :)

dziś napiszę do elik, by sie umówić na odbiór surowicy, Małgosia zgodziła się, by jej oddać dwa opakowania, a 140 zlotych, które wpłaciłam ( w tym 20 złotych od iwoniam) zwróciła.
Ola przekazała 20 zlotych na surowicę, więc podaję rozliczenie:

surowica u Elik bedzie kosztować 2x po 32 czyli 64 zlote.
z czego: 20 od iwoniam, 20 od Ola Kł, 44 AgaG. dziękuję bardzo Gosi mojej wetce. :)

Posted

Trzymam kciuki za śliczną mamusię Daisy i za jagódeczkę. Dobrze, że maja Ciebie i poznają, co to znaczy miłośc i opieka :)

Posted

Dobrze sie mają :-)
maleństwo rośnie jak na drożdżach (ale na takich małych drożdżach;-)) bo jest nadal malutka i raczej wielkim pieskiem Jagódka nie będzie.
Daisy dobrze, po 2 dawce surowicy okay. Wszystkie się bawią. Tunia też super - powoli nabiera znów wagi po parwo.
filmik będzie za 2 minutki