Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
15 minut temu, Murka napisał:

Nie akceptowała prócz pani reszty członków rodziny. Prawdopodobnie zabrakło doświadczenia i podstawowej wiedzy, bo ludzie wcześniej nie mieli nigdy psa (Sami była u nas od grudnia i nie było z nią żadnych problemów, wręcz cieszyła się do obcych osób). Niestety nie chcieli żadnej pomocy, po prostu chcieli sunię oddać:(

Biedna sunia. Nie dostała czasu , którego potrzebowała. Myślę ,że nie są gotowi na żadnego psa :(

Posted
2 godziny temu, dwbem napisał:

Nie rozumiem tych ludzi - my w mieszkaniu 47 m2 mieliśmy cztery rottweilery i jakoś się mieściliśmy. Wcześniej na 24 m2 mieliśmy dwie ONki i też jakoś było dobrze. A teraz mam 65 m i dwa średnie pinczery bo dwa lata temu odeszła ostatnia rottka, wtedy była trójka.

Zapewne niechęć do spacerów przeważyła i ogólne przeświadczenie, że pies może być szczęśliwy tylko w domu z ogrodem. Państwo nie wychodzili z nią poza posesję, twierdzili, że Beza nie lubi spacerów, a to nieprawda, ona je uwielbia!

Posted

Po co głiupi ludzie biorą psa, bo taka moda? Myślą, że to pluszowa zabawka, ktora będzie siedzieć na półce i nie przeszkadzać?

My mając tyle dużych psów chodziliśmy kilometrami codziennie po pracy a w weekendy to już prawie całe dnie więc w domu psy odpoczywały inie przeszkadzało im mało miejsca, swoje miejsca miały.

• Like 1
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Na prośbę konfirm umieszczam nazwy leków, które ma do oddania, Kasiu, może u Ciebie jakiś bezdomniak potrzebuje?                                             

1. Gabapentin Teva 100 mg - 92 szt
2. Dermipred 20 mg 33 tab
3. Eutyrox N 200 3 cale op po 50 tab + 3 tab.
4. Vetmedin 10 mg - 90 tab.
5. Polfilin prolongatum 1 op = 20 tab + 11 tab ( jak Agapurin) 

Posted
Dnia 1.06.2021 o 20:11, Tola napisał:

Na prośbę konfirm umieszczam nazwy leków, które ma do oddania, Kasiu, może u Ciebie jakiś bezdomniak potrzebuje?                                             

1. Gabapentin Teva 100 mg - 92 szt
2. Dermipred 20 mg 33 tab
3. Eutyrox N 200 3 cale op po 50 tab + 3 tab.
4. Vetmedin 10 mg - 90 tab.
5. Polfilin prolongatum 1 op = 20 tab + 11 tab ( jak Agapurin) 

Dziękuję, ale akurat nic z tych leków obecnie nie mam w użyciu. U kikou są staruszki, może tam się przydadzą.

Posted
22 godziny temu, Murka napisał:

Dziękuję, ale akurat nic z tych leków obecnie nie mam w użyciu. U kikou są staruszki, może tam się przydadzą.

Tak, od razu napisałam i na wątku u Kikou

Posted

Trochę się u nas zakociło:)

Z Tomaszowa Lubelskiego przyjechała Milka:

milka2.jpg

oraz Lucek:

lucek5.jpg

A to 3 kociaczki znalezione przez TZ na... drzewie. Jest Migdał, Fistaszek oraz Oliwka. Jak nieco podrosną (mają dopiero 4-5 tygodni) będziemy szukać domków:)

kociaki.jpg

Posted

Wczoraj był dzień wymiany zwierzakowej:)

Do domu do Krakowa wybyła Szarka

szarka12.jpg

Do Janowa Lubelskiego Szafirek

szafirek2.jpg

A nowe nabytki to:

mała psotna Negri z Zamościa:

negri1.jpg

Oraz kudłacz Farcik także z Zamościa:

farcik1.jpg

Wątek Farcika:

https://www.dogomania.com/forum/topic/353651-czy-jeszcze-zaufa-człowiekowi-czy-przestanie-sie-bać-ma-szansę-na-normalne-psie-życiedlatego-bardzo-proszę-o-finasową-pomoc-dla-psiakao-deklarację-na-pobyt-w-hoteliku/#comments

• Like 1