Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
10 godzin temu, Ra_dunia napisał:

Ha, wiedzialam, ze dlugo w hoteliku nie posiedzi :D

Termin wizyty juz ustalony?

Wizyta była wczoraj (serdeczne podziękowania dla elik za wizytę, zwłaszcza, że musiała jechać przez całe miasto) - na FB pewnie będzie dokładne info.

Puszek w przyszłym tygodniu jedzie do Krakowa:)

Posted

Dziś do DT do Warszawy pojechał Jogi

456a17b5be43acdegen.jpg

A my mamy nową lokatorkę, 3-kilogramową Lalunię bez przedniej łapki, to chyba najmniejszy dorosły pies, jakiego do tej pory mieliśmy pod opieką. Suńka jest mniejsza od naszych kotów:)

233df5e9835328b2gen.jpg

6b9b7885d42c408bgen.jpg

eb91003aa8579b2bgen.jpg

• Upvote 2
Posted
7 godzin temu, Jelena Muklanowiczówna napisał:

Ale jest urocza! :)

Wiadomo jak straciła łapkę?

Sunię potrącił samochód. Przednia łapka była zmiażdżona i trzeba było amputować. Tylną udało się uratować, jest sprawna, ale sunia często podnosi ją do góry i... chodzi na dwóch po jednej stronie ciała:) Nic sobie z tego nie robi, to niesamowite jak utrzymuje równowagę.

Suńka straciła DT i nie miała się gdzie podziać, bo... boi się obcych i gryzie. Na szczęście jak się okazało więcej w tym strachu niż agresji. Bardzo szybko się przyzwyczaja, mi po jednym dniu lizała ręce i brzuszek wystawiała go głaskania:) Hania ją już karmi z ręki. Słodka malizna z niej.

Posted
6 godzin temu, Ra_dunia napisał:

Swietnie, ze jest ruch w hoteliku :) i adopcje.

O Puszku juz wszystko wiem :) ogromne podziekowania za opieke nad nim i za wizyte przedadopcyjna.

Teraz czas na Azunie ;)

Azuni muszę fotki porobić pod ogłoszenia, tylko chcę jeszcze poczekać na kontrolne badanie krwi.

Posted

Mam pytanie - czy czarna wstążka (tzn. pasek z cienkiej sztucznej skóry ) zawiązana jak obroża ale na kokardkę cos oznacza ? Na obroże za cieńkie.  Znajdka mam , od tygodnia siedział w jednym miejscu z takim czymś i dziś środkami przymusu bezpośredniego czyli swojskim boczkiem zarekwirowałem na podwórko i do domu ;) Po nakarmieniu nabytek bardzo mocno wkleił się we mnie ;)

(bambus bardzo "zadowolniony"   z nabytku , pajacuje przeokrutnie  :D  )

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, wojciech_s napisał:

Mam pytanie - czy czarna wstążka (tzn. pasek z cienkiej sztucznej skóry ) zawiązana jak obroża ale na kokardkę cos oznacza ? Na obroże za cieńkie.  Znajdka mam , od tygodnia siedział w jednym miejscu z takim czymś i dziś środkami przymusu bezpośredniego czyli swojskim boczkiem zarekwirowałem na podwórko i do domu ;) Po nakarmieniu nabytek bardzo mocno wkleił się we mnie ;)

(bambus bardzo "zadowolniony"   z nabytku , pajacuje przeokrutnie  :D  )

Ludzie mają różne dziwne pomysły... Zapewne dla żartu ta kokardka... A może jakieś dziecko kokardkę zawiązało, dla spokoju sumienia można przejrzeć dział zaginione na olx.

Super, że się wraz z Bambusem zaopiewaliście biedactwem. Zarzucisz jakąś fotką?:)

Posted
28 minut temu, Murka napisał:

Ludzie mają różne dziwne pomysły... Zapewne dla żartu ta kokardka... A może jakieś dziecko kokardkę zawiązało, dla spokoju sumienia można przejrzeć dział zaginione na olx.

Super, że się wraz z Bambusem zaopiewaliście biedactwem. Zarzucisz jakąś fotką?:)

Taki "dżeki szczeki" na zapałkach . 8-10 kg .Zero kamienia na zębach czyli rok może dwa . Teraz  Florian czyli Florek . Wysokości i długości bambusa tylko o połowę węższy :D

Jakby to powiedzieć , bardzo dystyngowany egzemplarz ;] I strasznie mu gorąco , potwornie sapie . Tydzień na mrozie poprzestawiał mu temperaturki . Futro nie na ten klimat (włos o połowę krótszy od bambusowego)

IMG_20180115_222159.jpg

Posted
1 godzinę temu, Jelena Muklanowiczówna napisał:

Ja się nigdy z czymś takim nie spotkałam, ale z opisu wynika, że ktoś tego znajdka wywalił, skoro siedział i czekał w jednym miejscu. Nie pozostaje nic innego, tylko się opiekować! A Bambusiak się przyzwyczai.

Działam , Florek odzyskuje "prawidłowe parametry" ;) . Do żarcia chyba nic nie dostał przez ten czas  bo ma strasznie kościstą d""pe .

Posted

Troche miał niefart (a może i fart) przez lokalizację , w tym miejscu zawsze kręci się masa małych miejscowych burków i zgubionego blabladora (własciciel się znalazł) który łaził razem z Florkiem ktoś wrzucił na spotted wieluń  a na tę sierotkę nikt nie zwrócił uwagi bo się wmieszał w tłum , dziś już lezał pod słupem telepiąc się z zimna no to kilka pytań do miejscowych czyja to zguba  i pies mój ;)

PS

Ogona też nie ma , tzn. 5cm kikut . Ja tam wolę ogoniaste , ale "jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co przylezie " :D

• Upvote 3
Posted
2 godziny temu, Tianku napisał:

ha ha święta prawda super teksttoo-funny-smiley.png

"ukradam"  sobie hi hi

Można kraśc do woli , tekst oczywiście ;)

Florka na wszelki rozwiesze tu i ówdzie , ta opaska skórzana to było przygotowywanie do smyczy której florek panicznie sie boi . Więc jak ktoś go tak przygotowywał to może mu zależeć na psiaku a ten jest wyjątkowym spryciarzem i mógł zajść naprawdę daleko a utkwił tutaj bo miał ekipę przyjaznych kundli . Jak sie komuś podobny pies gdzieś w zagubionych z okolic Czarnożył czy Wielunia rzucił w oczy to niech da znać . Tylko mam dylemat , kanapę zaanektował błyskawicznie , na ręku da się nosić (nawet na rowerze z nim jechałem ;] ) ale na drzwi to mi nalał (już załapał że nie tędy droga - uczy się błyskawicznie) , czy to egzemplarz ze schroniska czy nieudany prezent (taki to by raczej nie miał problemu ze smyczą) . Taki "księciunio" ale z naleciałościami rodem z "chłopskich czworaków" ;]

florek1.jpg

Posted

Bardzo kibicowałam Bambi, kiedy jeszcze była u Murki. Ucieszyłam się ogromnie, kiedy okazało się, że ma taki fajny domek, a teraz jeszcze zyskała kumpla. Super! W dodatku takie są genialne opisy, zdjęcia i filmiki.