Jump to content
Dogomania

Inka i Bawarka w swoich własnych domkach! Dziękujemy serdecznie wszystkim za pomoc

Recommended Posts

Posted

[quote name='bric-a-brac']Heh, odważna strasznie ;)

Figu, a może zaproponować Państwu, żeby poznali Bawarkę i zweryfikowali? Skoro to i tak Warszawa, to nawet wskazane, żeby szukając psa, najpierw go poznali... Dziwne, żeby tak od razu po jednym skojarzeniu na podstawie ogłoszenia, psa odrzucać...[/QUOTE]

Pani wybrała już innego psa.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='tripti']o to nie spodziewałam się, że Bawarka tak się zachowuje, jak była w dt w Żyrardowie tak nie robiła.
Co do uczenia załatwiania na zewnątrz, to ostatnio przerabiałam to na 3 szczeniakach, przesuwanie podkładu nie przeszło, bo chwila nieuwagi a podkład fruwał w częściach po pokoju, więc niestety trzeba było zastosować lekkie skarcenie za kark tak jak np robi moja najstarsza suczka jak coś próbowały zniszczyć i na podwórko, załatwiły się na zewnątrz to nagroda, teraz żadnej wpadki a po powrocie z podwórka biegną pod szufladę i czekają na smakołyka. Mało pozytywna metoda, ale inaczej się nie dało i przyszłoby żyć w chlewiku. Jak się jeszcze uczyły to później załatwiały się albo pod drzwiami wyjściowymi albo pod balkonem, później już było widać kiedy proszą na podwórko. Jak na szczeniaki poszło naprawdę szybko.[/QUOTE]

nie winię Bawarki - nam ostatnio brakuje trochę do idealnego DT. Pracujemy praktycznie cały dzień i nie mamy czasu na długaśne spacery poza łikendem. A ona tego w tej chwili potrzebuje - długiego spaceru, na którym na początku jest szał i radość, a potem pora na fizjo.
I tak jest lepiej, bo w pierwszych dniach potrafiła wypiąć się metr od nas i patrząc prosto w oczy walnąć koopkę :)

poza tym, nasza Cher znaczy bez przerwy wszystko co jej wpadnie pod łapę, szczególnie jeśli w domu pojawi się jakiś nowy pies, więc nie dziwię się że Bawarka jest zdezorientowana - zapachy sikowe są prawie wszędzie :(

Posted

Kochani, Bawarka finansowo na razie zabezpieczona, może zajrzycie na bazarek z mojego podpisu, tam 2 siostrzyczki zabrane z ulicy (jak Inka i Bawarka), jedna na pewno w ciąży, bardzo potrzebują pieniążków, są dopiero na pierwszym etapie drogi do lepszego jutra (miały wczoraj sterylizacje, są jeszcze lękliwe :(
1 cegiełka (zaspa do stopienia :) ) to tylko 6zł. Może ktoś z Was mógłby pomóc? :loveu:

Posted

U Bawarki wszystko ok. Jest coraz odważniejsza, zaczepia nawet naszego benka Bolca (a wcześniej się go bała), chociaż jej ulubieńcem jest Rico - razem tworzą szatański duet.. Pożarli w sumie 5 butów (no dobra, same pięty zjedli), i znaleźli tajną siatkę z suchym chlebem dla kóz. A my się z miskiem dziwiliśmy, skąd się biorą kolejne piętki i okruszki na łózku :)
No i jest dużo lepiej z sikaniem w domu, chyba w końcu załapała :)

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/threads/224019-Naturalnie-w%C4%99dzone-kurze-%C5%82apki-dla-psa-na-Kaja-i-Crazy-do-05.03-godz-22-00[/url]

zapraszam na bazarek, do kupienia wędzone kurze łapki dla Crazy i Kaja (oba psiaki pochodzą z tego samego schroniska co Bawarka)

Posted

[quote name='Anja2201']A ja będę miała dla Bawarki 23 zł z bazarku , poproszę o konto :)[/QUOTE]
Jejku Ania czy ja Ci wysłałam w końcu to konto bo już nie pamiętam :oops: i bardzo dziękujemy za pomoc dla Bawarki :loveu:

Posted

[quote name='Plicha']Jejku Ania czy ja Ci wysłałam w końcu to konto bo już nie pamiętam :oops: i bardzo dziękujemy za pomoc dla Bawarki :loveu:[/QUOTE]

Nie , ale spokojnie , czekam jeszcze na ostatnie przelewy :)

Posted

Naprawdę przydałoby się znaleźć niuni dom, bo jak dłużej będzie u nas, to trzeba ją będzie przenieść do działu -Monstrualne parówy w potrzebie :)

Posted

Kto ma fb zapraszam :smile: A kto nie ma proszę założyć sobie konto ;-) trzeba rozesłać do tych co jeszcze nie zapsieni ;-)

[URL="https://www.facebook.com/events/350993828278660/"][COLOR=red][B]SZUKAMY DOMÓW TYMCZASOWYCH DOŁĄCZ DO AKCJI NA FB [/B][/COLOR][/URL]

Posted

Nie było mnie trochę. U Tiny-Iny wszystko dobrze. Zrobiła się pies stróżujący , bo ostatnio mój brat zapomniał klucza od domu i w nocy pukał żeby mu otworzyli to Tinka narobiła takiego rabanu, że pół bloku słyszało.
Ale sprawa ze spacerkami też już wyszły na prostą-wychodzi już na całkiem długie spacery no i dama z niej:roll:, bo półgodzinne wyczesywanie to norma a ona tylko z boku na bok się przewraca. Postaram sie w sobotę wstawić jakieś zdjęcie Tinki:cool3:
może się uda.

Posted

Na Bawarki konto wpłynęło jeszcze 7zł z bazarku czyli razem z wpłatą czuni (50zł) sunia ma na koncie [SIZE=3][COLOR=red]432,50zł[/COLOR][/SIZE].
Figu czy coś dla suni potrzebujesz? Jak z jedzonkiem?
Może wykupimy Bawarce pakiet ogłoszeń? Poproszę wtedy żeby osoba która będzie je robić wyróżniła Tablicę i Gumtree, jak myślicie?

Posted

Wykupcie jej ogłoszenia, duużo duużo :)
Dna w psiej puszce jeszcze nie widać, tak że spoko, damy radę. Jak będę kupować kolejne wory, to Bawarka się dołoży :)

Wczoraj zamiast grzecznie spać, to podstępnie wyżarła z kilogram kocich chrupków z szczelnie zamkniętego pojemnika :) spryciula