tripti Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 [quote name='bric-a-brac']Heh, odważna strasznie ;) Figu, a może zaproponować Państwu, żeby poznali Bawarkę i zweryfikowali? Skoro to i tak Warszawa, to nawet wskazane, żeby szukając psa, najpierw go poznali... Dziwne, żeby tak od razu po jednym skojarzeniu na podstawie ogłoszenia, psa odrzucać...[/QUOTE] Pani wybrała już innego psa. Quote
Figu Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='tripti']o to nie spodziewałam się, że Bawarka tak się zachowuje, jak była w dt w Żyrardowie tak nie robiła. Co do uczenia załatwiania na zewnątrz, to ostatnio przerabiałam to na 3 szczeniakach, przesuwanie podkładu nie przeszło, bo chwila nieuwagi a podkład fruwał w częściach po pokoju, więc niestety trzeba było zastosować lekkie skarcenie za kark tak jak np robi moja najstarsza suczka jak coś próbowały zniszczyć i na podwórko, załatwiły się na zewnątrz to nagroda, teraz żadnej wpadki a po powrocie z podwórka biegną pod szufladę i czekają na smakołyka. Mało pozytywna metoda, ale inaczej się nie dało i przyszłoby żyć w chlewiku. Jak się jeszcze uczyły to później załatwiały się albo pod drzwiami wyjściowymi albo pod balkonem, później już było widać kiedy proszą na podwórko. Jak na szczeniaki poszło naprawdę szybko.[/QUOTE] nie winię Bawarki - nam ostatnio brakuje trochę do idealnego DT. Pracujemy praktycznie cały dzień i nie mamy czasu na długaśne spacery poza łikendem. A ona tego w tej chwili potrzebuje - długiego spaceru, na którym na początku jest szał i radość, a potem pora na fizjo. I tak jest lepiej, bo w pierwszych dniach potrafiła wypiąć się metr od nas i patrząc prosto w oczy walnąć koopkę :) poza tym, nasza Cher znaczy bez przerwy wszystko co jej wpadnie pod łapę, szczególnie jeśli w domu pojawi się jakiś nowy pies, więc nie dziwię się że Bawarka jest zdezorientowana - zapachy sikowe są prawie wszędzie :( Quote
kasiek0502 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 i tak dobrze, że Rudej już nie ma, bobyście się w sikach utopili... Quote
Plicha Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Kochani, Bawarka finansowo na razie zabezpieczona, może zajrzycie na bazarek z mojego podpisu, tam 2 siostrzyczki zabrane z ulicy (jak Inka i Bawarka), jedna na pewno w ciąży, bardzo potrzebują pieniążków, są dopiero na pierwszym etapie drogi do lepszego jutra (miały wczoraj sterylizacje, są jeszcze lękliwe :( 1 cegiełka (zaspa do stopienia :) ) to tylko 6zł. Może ktoś z Was mógłby pomóc? :loveu: Quote
Tymonka Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 A ja będę miała dla Bawarki 23 zł z bazarku , poproszę o konto :) Quote
Figu Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 U Bawarki wszystko ok. Jest coraz odważniejsza, zaczepia nawet naszego benka Bolca (a wcześniej się go bała), chociaż jej ulubieńcem jest Rico - razem tworzą szatański duet.. Pożarli w sumie 5 butów (no dobra, same pięty zjedli), i znaleźli tajną siatkę z suchym chlebem dla kóz. A my się z miskiem dziwiliśmy, skąd się biorą kolejne piętki i okruszki na łózku :) No i jest dużo lepiej z sikaniem w domu, chyba w końcu załapała :) Quote
kasiek0502 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 no to Bawarka ras ras do domku stałego! :) Quote
jobu33 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Witam. Ja też bym chciała aby Bawarka w końcu znalazła domek:) Powodzenia Bawarko:) Quote
tusinka22 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [url]http://www.dogomania.pl/threads/224019-Naturalnie-w%C4%99dzone-kurze-%C5%82apki-dla-psa-na-Kaja-i-Crazy-do-05.03-godz-22-00[/url] zapraszam na bazarek, do kupienia wędzone kurze łapki dla Crazy i Kaja (oba psiaki pochodzą z tego samego schroniska co Bawarka) Quote
Plicha Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Fajnie że Bawarka zadowolona i załapała że toaleta jest na dworze :) Kto umie wyróżnioną tablicę i gumtree zrobić? Pomocy :) Quote
jobu33 Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 A co tu tak cicho:) Czekam na info o Bawarce i Ince-Tinie:)Pozdrawiam moje psinki:) Quote
kasiek0502 Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Znając życie Bawarka siedzi z psami w domku a oni w pracy ;) Quote
Plicha Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='Anja2201']A ja będę miała dla Bawarki 23 zł z bazarku , poproszę o konto :)[/QUOTE] Jejku Ania czy ja Ci wysłałam w końcu to konto bo już nie pamiętam :oops: i bardzo dziękujemy za pomoc dla Bawarki :loveu: Quote
Tymonka Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='Plicha']Jejku Ania czy ja Ci wysłałam w końcu to konto bo już nie pamiętam :oops: i bardzo dziękujemy za pomoc dla Bawarki :loveu:[/QUOTE] Nie , ale spokojnie , czekam jeszcze na ostatnie przelewy :) Quote
Plicha Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 To już wysyłam :) Edit: masz zapchaną skrzynkę :) Quote
Figu Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Naprawdę przydałoby się znaleźć niuni dom, bo jak dłużej będzie u nas, to trzeba ją będzie przenieść do działu -Monstrualne parówy w potrzebie :) Quote
jobu33 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 haha a może na monstrualne parówy będzie zapotrzebowanie:) Pogodnej nocy:) Quote
jobu33 Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Witam Oj co tu tak cicho:) Co tam u Bawarki, a co u Tiny:) Quote
tripti Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 pewnie dobrze, Bawarka potrzebuje ogłoszeń Quote
Rudzia-Bianca Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Kto ma fb zapraszam :smile: A kto nie ma proszę założyć sobie konto ;-) trzeba rozesłać do tych co jeszcze nie zapsieni ;-) [URL="https://www.facebook.com/events/350993828278660/"][COLOR=red][B]SZUKAMY DOMÓW TYMCZASOWYCH DOŁĄCZ DO AKCJI NA FB [/B][/COLOR][/URL] Quote
czunia Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Nie było mnie trochę. U Tiny-Iny wszystko dobrze. Zrobiła się pies stróżujący , bo ostatnio mój brat zapomniał klucza od domu i w nocy pukał żeby mu otworzyli to Tinka narobiła takiego rabanu, że pół bloku słyszało. Ale sprawa ze spacerkami też już wyszły na prostą-wychodzi już na całkiem długie spacery no i dama z niej:roll:, bo półgodzinne wyczesywanie to norma a ona tylko z boku na bok się przewraca. Postaram sie w sobotę wstawić jakieś zdjęcie Tinki:cool3: może się uda. Quote
bric-a-brac Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 To teraz tylko drugi taki domek dla Bawarki by się przydał ;) Czunia, a może na spacerach jak ktoś się zachwyca, to mów że jej kopia jeszcze domu szuka ;) Quote
Plicha Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Na Bawarki konto wpłynęło jeszcze 7zł z bazarku czyli razem z wpłatą czuni (50zł) sunia ma na koncie [SIZE=3][COLOR=red]432,50zł[/COLOR][/SIZE]. Figu czy coś dla suni potrzebujesz? Jak z jedzonkiem? Może wykupimy Bawarce pakiet ogłoszeń? Poproszę wtedy żeby osoba która będzie je robić wyróżniła Tablicę i Gumtree, jak myślicie? Quote
Figu Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Wykupcie jej ogłoszenia, duużo duużo :) Dna w psiej puszce jeszcze nie widać, tak że spoko, damy radę. Jak będę kupować kolejne wory, to Bawarka się dołoży :) Wczoraj zamiast grzecznie spać, to podstępnie wyżarła z kilogram kocich chrupków z szczelnie zamkniętego pojemnika :) spryciula Quote
Recommended Posts