mru Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Zuzia ma się coraz lepiej! Niebezpieczeństwo minęło, jeszcze nabierze trochę ciałka i będzie gotowa iść do nowego domu... :) Zuzia musi poczekać w lecznicy na sterylizację. Z dwóch powodów: 1 - nie wydajemy niewysterylizowanych zwierząt i 2 - Zuzia miała ropny wyciek z pochwy i lekarze uznali, ze trzeba jak najszybciej poddać ją zabiegowi sterylizacji. Oczywiście do zabiegu Zuzia musi nabrać ciała, ale ponieważ ma super opiekę i jest karmiona 5 razy dziennie jak szczeniak ;) idzie jej to całkiem sprawnie! Jej sierść zaczyna nabierać blasku, będzie dobrze! haha nie wiem czemu ona jest taka :) pewnie dlatego, ze jest mała - nadrabia, zeby inne psy nie myślały, ze jest słaba! :D bo skad - przecież nie jest :P mam nowe foty, zobaczycie, że trochę już Zuzka przytyła! Kubraczek - właśnie... też o tym myślałam... w ogóle nie wydaje Wam się, że Zuzia to jakiś mix charcika włoskiego? :P btw - czemu mikropsy są głuche na nasze prośby o wrzucenie małej do siebie......? :( Quote
mru Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 po paru dniach wygląda sto razy lepiej! i też chodzi inaczej, była taka matowa i skulona... Quote
Abrakadabra Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Mru, to pytanie n/t mikro piaków to bardzo dobre pytanie... Zuzia wygląda o niebo lepiej ! Quote
mru Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 mikro popędziłam i już jest Zuzia na FB :P Quote
Abrakadabra Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 mru napisał(a):mikro popędziłam i już jest Zuzia na FB :P Ooooo, super! zaraz zajrzę :) Quote
toyota Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='Abrakadabra']Muszę pomyśleć nad jakimś ciepłym kubraczkiem dla Zuzi ... Zima niedługo zaatakuje... Jak zaczyna warczeć, to znaczy, że lepiej :) Swoją drogą: dlaczego spora część tych kurdupli to takie "charakterne" stworzenia? A widziałyście dziewczyny bazarek kubraczkowy u taks: http://www.dogomania.pl/threads/216377-psie-kubraki-quot-na-miar%C4%99-quot-do-31.10 ? Sądzę, że naprawde warto, bo dobrze zakrywa brzuszek, a te sklepowe to różnie. Quote
Abrakadabra Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='toyota']A widziałyście dziewczyny bazarek kubraczkowy u taks: http://www.dogomania.pl/threads/216377-psie-kubraki-quot-na-miar%C4%99-quot-do-31.10 ? Sądzę, że naprawde warto, bo dobrze zakrywa brzuszek, a te sklepowe to różnie. Toyota, dzieki :) Quote
Charly Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 http://tablica.pl/oferta/zuzia-cala-ze-szmatek-czy-co-mozna-znalezc-przy-drodze-IDr041.html skopiowałam ten sam tekst na gumtree ale cenzura. nie rozumiem tego gumtree czasem Quote
IVV Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Zuzulina na pierwsza !!! dobry pomysl z tym kubraczkiem ,ona jest taka delikatna Quote
Abrakadabra Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 IVV napisał(a):Zuzulina na pierwsza !!! dobry pomysl z tym kubraczkiem ,ona jest taka delikatna Jutro wymierzę kruszynkę, mam nadzieję, że nabrała trochę ciałka :) Quote
Plicha Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Jak tam maleńka się czuje? Przytyła troszkę? Przy okazji zapraszam serdecznie na bazarek z super książkami dla 4 bidek w tym dwóch potwornie pogryzionych szczeniaczków, które walczą o życie :-( http://www.dogomania.pl/threads/217002-Super-ksi%C4%85%C5%BCki-na-pogryzione-Pepsi-i-Col%C4%99-oraz-Misi%C4%99-i-Gret%C4%99-do-11-listopada-24-00 Quote
Abrakadabra Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Hej :) Uchwycenie Zuzi w pozycji statycznej to nie lada wyzwanie :) Nawet mój aparat się poddał i odmówił posłuszeństwa, dlatego fotki tylko takie... Quote
Abrakadabra Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 I jeszcze :) Zuzia jest jeszcze bardzo chuda, sterczy jej kręgosłup, kości miednicy i żeberka.. Niemniej jednak wygląda zdecydowanie lepiej :) Sądzę, że przybyło jej jakieś 250g :) Boczki się zaokrągliły, sierść - tak jak pisała Mru zaczyna błyszczeć. Jest jak błyskawica, torpeda, wszędzie jej pełno, wszystko musi zobaczyć na WŁASNE oczy, wszędzie musi zajrzeć, wszystko skontrolować. Jest niesamowicie radosna - prawdziwa lalunia do przytulania :) A przytulać się uwielbia.., oj, uwielbia :) Ps.Mru, gdybyście jej nie zabrali to malizna za chwilę byłaby za TM... Czy mi się wydaje, czy ona ma jakieś blizny po pogryzieniach? Quote
arabiansaneta Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Ona jest rzeczywiście jakaś charcikowata - nawet spojrzenie... Quote
IVV Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Panna Zuzulina jest PRZEPIEKNA !!!!!! jestem kompletnie zakochana ;) chcialam wyslac pieniadze ,ale na tej podanej stronie nie widze konta PayPal :( Quote
Abrakadabra Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Wstyd się przyznać, ale muszę.. zgubiłam wymiary Zuzi... Idę przeczesać kosz na śmieci. A jak jeśli nie znajdę, to zakamarki pamięci.. Quote
Ewanka Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Cudna Zuzulinka, rzeczywiście ma coś z charcika :) To niesamowite, ale jest jakby skrzyżowaniem moich dwóch tymczasowiczek, czarnej, energicznej, wszędobylskiej Lenki i charcikowatej hrabianki Dosi :p Zuzik, hop na pierwszą :) Czy na prawej przedniej łapce to są jasne łatki, czy ślady po pogryzieniu? Quote
Elza22 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Śliczna dziewczynka jak można takie maleństwo doprowadzić do takiego stanu Quote
malagos Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 to jeszcze sterylka i można szuakć domu...... Quote
evel Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 http://i41.tinypic.com/2nltlu.jpg jakoś tak mi się ze skrzacikiem kojarzy ;) mru, ogromny szacun za to, że uratowaliście maleństwu życie! Quote
mru Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 ona ma jakieś małe ranki (już szramy bardziej). ale to na przedniej to wygolone :) do pobrania krwi i wiem że na łapce przedniej miala opuchliznę w dniu znalezienia, to pewnie też patrzyli sobie. ale to zeszło, chyba Zuzia już nie kuleje :) Abra, dzieki za foty! :D ja nie ogarnęłam i ich nie widziałam :( super, ze są! IVV - link do paypal znajdziesz na głównej stronie Vivy :) www.viva.org.pl po lewej stronie trochę w dół :) jak wpiszesz że to dla Zuzi to Zusia dostanie :) dzięki!!! Quote
mru Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 malagos napisał(a):to jeszcze sterylka i można szuakć domu...... już szukamy :) sterylka pewnie niebawem, mała ładnie tyje, krew dobra :) Quote
Recommended Posts