Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zdjęcia będą oczywiście, na pewno je dostaniecie kobitki!
Moja prośba zaś inna bardzo chciałabym nas jakoś zliczyć - więc wpisywać mi raz jeszcze, kto był (bom psy kojarzę mniej więcej, ale imion jeszcze nie - tzn imion przede wszystkim właścicieli ;))

A tymczasem!

Dziękuję Justynie za przygotowanie super trasy dla super wytrwałych, ale i takich sporo oczywiście było! Dzięki Wam poznałam te piękne tereny za Orłowską stadniną! Jak boga kocham myślałam, że tam tylko dla koni jest dojście, ale tytuł "blondyny" do czegoś zobowiązuje [IMG]http://www.amstaff-pitbull.eu/images/smilies/icon_cool.gif[/IMG]

Ogromnie dziękuję wszystkim [B]LICZNIE [/B]przybyłym za ten fantastyczny spacer! Dzięki także wszystkim, którzy po raz kolejny nie zawiedli schroniskowych psiaków i przyjechali po nie przed rozpoczęciem spaceru! Bardzo chciałam wszystkich zliczyć, ale to chyba awykonalne - niewątpliwie pobiliśmy niesamowity rekord. Obstawiam, że spokojnie koło 40 psów było!
Pogoda także mimo wszystko nam dopisała, a me modlitwy trwające od Gdańska chyba zostały wysłuchane - przynajmniej częściowo!

Dziękuję naszym nadwornym fotografom, w szczególności Tomkowi, Krzysiowi no i... Moniko Twojemu Tztowi! (przepraszam imienia nie pamiętam!) i raz jeszcze wszystkim za wspaniałe towarzystwo i, jak zwykle mile spędzony czas!

Na Pepsi udało się uzbierać bardzo ładną kwotę, bo [B]313,89zł [/B] [IMG]http://www.amstaff-pitbull.eu/images/smilies/icon_mrgreen.gif[/IMG] W tym miejscu ogromne podziękowania dla Ewy za bycie "kościelną" i oczywiście dla wszystkich, którzy tak hojnie uraczyli dziewczynkę!

I to by było na tyle - z czystej ciekawości będę kombinowała, coby nas zliczyć, mam nadzieję, że jakoś mi się to uda [IMG]http://www.amstaff-pitbull.eu/images/smilies/icon_e_wink.gif[/IMG]

Z dogo:

Monika - Lenny (pudel)
Żaneta & Jarek- Luna (mix)
Karolina - Rasta (ON)
Agata - Choco (mix nowofunlanda)
Basia - Toto (mix)
Natalia - Lasti (husky)
Wiktoria - Neska (sznaucer)

Czy kogoś stąd pominęłam?

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My również dziękujemy za świetny spacer :)

Lenny pospał w samochodzie i wbiegł do domu szukając piłki... na szczęście po chwili mu przeszło i teraz kima na kanapie - mam nadzieję że da nam trochę odpocząć, bo oboje lekko przemarznięci, przez co i zmęczeni..

Seba prosił przekazać, że foty będą najpóźniej w niedzielę, bo musi je obrobić, a niedługo jedzie na trening, więc dziś już nic nie da rady obrobić, jakby się jakieś komuś spodobały to macie brać ;)

Posted

Sebastian - postaram się zapamiętać!

Monika, jasne ze zdjęciami to na spokojnie, jak będą to będą!
Cieszymy się, że się podobało no i co najważniejsze przecież, że Lenny cały i zdrowy!
Zdecydowanie zrobił furrorę na spacerze, da się lubić tego Waszego czarnucha z.... rozetkami! Taak, już wiem - ro-ze-tki, a nie żadne bombki! ;)

Posted

My również dziękujemy!
Spacer był świetny, dobra socjalizacja. Rasta mimo, że przestraszona to w takiej grupie psów nie reaguje agresją tak jak to robi np. przy psach pojedynczo mijanych na ulicy.
Fakt faktem była mała sprzeczka, ale nikomu się krzywda nie stała. :)

Posted

Karolina to raczej drobna wymiana zdań po prostu ;)
Fajnie, że przybyłyście, suczydło pięknie Ci wygląda, tak z boku ją sobie obserwowałam - bo w takiej grupie psów siłą rzeczy nie da się pogadać ze wszystkimi ;)

Naliczyłam obecnych 41 psów, z nadzieją, że nikogo nie pominęłam!

Posted

[quote name='natalia_aa']Karolina to raczej drobna wymiana zdań po prostu ;)
Fajnie, że przybyłyście, suczydło pięknie Ci wygląda, tak z boku ją sobie obserwowałam - bo w takiej grupie psów siłą rzeczy nie da się pogadać ze wszystkimi ;)

Póki co z moich obliczeń wynika, że 40 psów było na pewno - nadal jednak nie wiem, czy to wszyscy ;)[/QUOTE]
Dziękujemy. :) Sama się nią zachwycam jak głupia a już drugi rok minął.

[quote name='wikikoniki']W parku doszedł ktoś chyba, nie ?
Sheltie i Welsh Corgi o ile się nie mylę...[/QUOTE]

Nie, oni byli przechodem, przywitali się z kilkoma psami i poszli w swoją stronę. ;)

Posted

My dziękujemy bardzo organizatorom i wszystkim biorącym udział za wspólny spacer :)
Jesteśmy bardzo zadowoleni, ja osobiście jestem dumna ze swojego Toto, że tak dzielnie dotrzymywał kroku (z takimi krótkimi nóżkami musiał dużo więcej się nadreptać niż inne psiaki ;)).
Toto ogólnie jest zmęczony i szybko chciał do domu, żeby się położyć na swoje poduchy, teraz się relaksuje :) w końcu tyle dziś emocji było.

Cieszę się, że mogliśmy wziąć udział w takim spacerze, wszystkie psiaki mi się podobały i wszystkim gratuluję takich piękności.

Posted

[B]natalia_aa[/B] ja z małżowinkiem byłam, więc aby nie czuł się pominięty, proszę o dopisanie do listy drugiego właściciela (w książeczkę zdrowia Luny też wpisany jest - Jarek) ;)
Ja też mam zdjęcia! Nie są świetnej jakości, ale jakby ktoś chciał, to proszę się częstować.

[url]https://picasaweb.google.com/106642482284749015763/SpacerDogomaniakow[/url]

Pozycja Lennego - boska :D

Posted

[quote name='Jean'][B]natalia_aa[/B] Ja też mam zdjęcia! Nie są świetnej jakości, ale jakby ktoś chciał, to proszę się częstować.

[url]https://picasaweb.google.com/106642482284749015763/SpacerDogomaniakow[/url]
[/QUOTE]
Mi wyskakuje "Niestety, nie znaleziono strony.", może masz zablokowane ogladanie?

Posted

Żaneta - Jarek oczywiście dopisany!
I napraw szybko ten link, bo wszystkim smaka narobiłaś a tu klops!

Bardzo się ciesze, iż tyle fajnych osób dołączyło!
Miło było Was wszystkich widzieć, choć o poznaniu ciężko mówić, bo jak już pisałam w tak dużej grupie ludzi ciężko zamienić choć słowo z każdym. Ale z niektórymi mi się udało :evil_lol:

edit: Działa - dziękujemy, przekleiłam na amstaffowe ;)

Posted

Już naprawiłam.. ale zdjęć jest malutko niestety, bo mąż robił, ale stwierdził jak zobaczył lepsze 'sprzęty' cytuje 'Chowam już ten nasz bo siara' :P

Posted

Ja tez dziękuje wszystkim za super spacer ;) Mój psiak do teraz śpi smacznie i chyba nie zamierza się obudzić w najbliższym czasie ;)
Do zobaczenia mam nadzieje w najbliższej przyszłości ;)

Posted

[QUOTE]Pozycja Lennego - boska :-D[/QUOTE]prawie wystawowa :-D

sprzęt nie ważny :P ja jeszcze kilka lat temu robiłam zdjęcia rozwalającym się kompaktem, który ostrość łapał pół godziny i cykał co drugie wciśnięcie XD a zawsze miałam najwięcej udanych fot z wystaw i zjazdów zaszczurzonych ;P ważna chęć i fotograf ;)

Posted

Dlatego, ja z tych co geriatrię kocham - mój pies śpi i obstawiam, że na wieczorny spacer będę ją wyciągać na siłę, zaiste i jutrzejszy dzień prześpi ;)
Nieznane mi takie problemy jak Moni od Lenniego, czy Twój Żaneta, coby pies wstawał i bawić się chciał ;)

Agata u nas spacery są regularne, także z tym problemu nie ma!

Posted

Lenny już był na kolejnym spacerze - ale taki lajcik 30min i do domu ;) a teraz obkłada mnie zabawkami, bo się zdecydować nie może czym się mamy bawić - czy poszarpać szarpakiem (ale tu pytanie, ostrzej czyli dłuższym, czy delikatniej krótszym) czy poganiać za piłką, a może jednak polatać samotnie ze sznurek czy piszczałką... no biedaczek nie wie sam co chce XD

Posted

Matko, szczerze? Nie zazdroszczę ;)
Monika, a ja myślałam, że nasz spacer sprawi, że pies Wam padnie skutecznie do późnych godzin wieczornych, a tu się okazuje, że to jakaś nędzna wycieczka była po prostu :P

Posted

[quote name='natalia_aa']Dlatego, ja z tych co geriatrię kocham - mój pies śpi i obstawiam, że na wieczorny spacer będę ją wyciągać na siłę, zaiste i jutrzejszy dzień prześpi ;)
Nieznane mi takie problemy jak Moni od Lenniego, czy Twój Żaneta, coby pies wstawał i bawić się chciał ;)

Agata u nas spacery są regularne, także z tym problemu nie ma![/QUOTE]

A ile Dora ma? Nie miałaś jej od szczeniaka że ominęły Cię takie problemy? :)

Lenny chyba całkiem nieświadomie tak staje, z przyzwyczajenia, co? :)

Posted

RAZ nam się go udało wymęczyć - 5h spaceru, non stop szliśmy, bez przystanków, pół spaceru spuszczony to od nas odbiegał, to do nas wracał, drugie pół po mieście, między samochodami i ludźmi - jak o 16 wróciliśmy do domu to spał do 21 XD ale to tylko raz się udało w ciągu jego dorosłego życia, bo jako szczyl odpadał szybciej :P

Lenny ogólnie tak staje, wynika to z budowy, bo pozy wystawowe są podyktowane budową :) ale tu do wystawowej mu brakuje trochę (ustawienie łap równolegle) i to jest przeważnie to co sama mu na wystawie muszę poprawić :P

tu stoi prawie idealnie [url]https://lh3.googleusercontent.com/-JrsdX1bXJ_o/TwcupYRGYjI/AAAAAAAAARQ/zQRtvMGesEQ/s640/SDC14947.JPG[/url] tylko trochę za bardzo się rozciągnął XD ale dzięki wam wiem, że on sam potrafi tak ładnie stanąć :P

Posted

Dora ma ok 9 lat, adoptowałam ją z gdyńskiego schroniska w sierpniu 2007roku, gdy w nim jeszcze pracowałam ;)
Więc gdy ja brałam miała jakieś 4,5roku, ale dostarczała mi innych atrakcji za to, także na nudę nie narzekałam.
Dora miała poważne problemy m.in z agresją lękową.

Posted

[quote name='natalia_aa']Dora ma ok 9 lat, adoptowałam ją z gdyńskiego schroniska w sierpniu 2007roku, gdy w nim jeszcze pracowałam ;)
Więc gdy ja brałam miała jakieś 4,5roku, ale dostarczała mi innych atrakcji za to, także na nudę nie narzekałam.
Dora miała poważne problemy m.in z agresją lękową.[/QUOTE]

Biedulka.. Ale najważniejsze, że już wszystko ok.

[B]sachma[/B] nie ma za co ;) :P

Posted

No dobra, trochę go wymęczyło - znów poszedł spać, więc nie jest źle :) już się bałam że będzie teraz za tą piłką tak ganiał XD coś mi się wydaje że dziś będzie wieczór snu przeplatanego z zrywami do zabawy :)