Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 522
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo dziękujemy. O ile pojawiło się światełko na DT dla białasa, to niestety dług w lecznicy został:( Dokładne rozliczenie poda opiekun psiaka.

Posted

O matko, jaki on bidok chudy :(. 31 kg, przy tym "wzroście"... sporo do nadrobienia mu jeszcze zostało...

Przydałoby się więcej osób na wątek ściągnąć.
a może ktoś mógłby zrobić allegro cegiełkowe?

Posted

[quote name='wrona513']Szczuplutki szczuplutki ale przybiuera na wadze :) w dobote mielismy juz praiwe 31 kg na pokladzie a dzis trzeba bylo powiekszyc obroze ktora trzyma kolnierz na kolejna dziurke bo chlopcu urusl kark :) heh :cool1::cool1:[/QUOTE]
31 kg to już coś, ale i tak jeszcze sporo do nadrobienia pozostało... Ale wierzę, że dogoni swoją wagę:)

pzdr.

Posted

zapisuje psiaka...co za ludzie mogli go tak zostawic...;/ dajcie na PW namiary na pomoc (nie wiem czy od razu ale na pewno po 10-tym pomoge choc troche;) )

Posted

Śliczny białas-faktycznie chyba za duży na amstafa ale zgadzam się z maciaszkiem,że na pierwszych zdjęciach mordkę miał więcej amstafowatą niż dogowatą.Jak zwał tak zwał dobrze ze kapitan Wrona ;) (nomen omen z tymi Wronami- dobre ludzie to są:lol:) go przygarnął

Oby dom znalazł a kasę jakoś uskrobiemy- trzeba piesa (a nie lepiej by mu jednak jakieś łagodniejsze imię dać- nasza Bazylka jakby nazywała się Killerka to nie wiem...:cool3:)
podnosić na wątku , żeby dobrzy ludzie się o nim dowiedzieli.
Przyślijcie mi namiary na priv , to co mam to dam-niewiele ale grosz do grosza.

Posted

Jutro juz jedziemy na zdjecie szfow u kilera :) i wkoncu bedzie mogl sobie chlopak pobiegac troche a tak jak szybko sie pokazalo swiatelko na dt rowniez szybko zgaslo i nadal szukamy chlopakowi dt/ds jutor postarams ie zrobic mu nowe foteczki

Posted

Witaj Vitisku kochany. Wiedziałam, że na Ciebie można liczyć!

[quote name='wrona513']Jutro juz jedziemy na zdjecie szfow u kilera :) [/QUOTE]
Szybko. Toć to zaledwie tydzień od ciachania minął. Tak ładnie wszystko się zagoiło? :)

Posted

takie zalecenie weta ze mamy zjawic sie w piatek ale tam wszystko wyglada ok zadnych obrzekow ani nic wiec mam nadzieje ze juz szfy zdejma i bedzie mozna go wymeczyc bo go energia rozpiera :) chlopiec dostaje juz nawet takiej masy miesniowej o ile to mozna tak nazwac :)
VitisVini czaku poszly pw dziekuje bardzo

Posted

On naprawdę był do drzewa przywiązany??? Wspominaliście,że umie chodzić na smyczy i jeździć samochodem, czyli to nie wiejski burek . co go jakiś rolnik ( z całym szacunkiem dla rolników mimo wszytko ) chciał się pozbyć.
Żeby takie barbarzyństwo uskuteczniać w dzisiejszych czasach to się w głowie ciągle nie mieści.
Priva dostałam ,to w poniedziałek kaska małą wyjdzie.
A co do imienia to maciaszek niech myśli;). Ona ma talent do szczęśliwych imion. Słyszysz maciaszku??? Myśl! On ma taka "dziecinną" jeszcze mordkę, jak zadziwiony królik:lol: Ale potencjał też ma, po odpasieniu powinien z niego piękny pies się zrobić.Bardzo ostrożnie trzeba z nowym właścicielem, bardzo bo taki chłopak jak malowanie to zaraz może komuś nieodpowiedniemu w oko wpaść

A jak długo on może zostać Wrono u ciebie?
Na wątku Bazylki już wspomniałam,że trzeba by jednak spróbować z cegiełkowym allegro, albo może wystawić aukcje charytatywną z jakimiś przedmiotami?
Sporo kasy trzeba dozbierać.
Myślcie co tam macie w szafach.Ja mogę dla małego zrobić branosoletkę ale to chwile potrwa.
Wrono ile masz czasu żeby cię wet z komornikiem nie ganiał?Pewnie to pytanie retorycze bo już cię gania- to ukrywaj się póki się da:evil_lol:

Posted

Tak naprawde był do drzewa przywiązany ale chlopak jest tak posluszny doslownie zaryzykowal bym powiedziec ze on szybciej sie uczy i lepiej sie slucha jak moja suzi :) Przed chwileczka zdjelismy szwy wszystko sie zagoila jak na "psie" :lol::lol: a co do popbytu u mnie to im szybciej tym lepiej bo juz mnie i tak wszyscy w domu z nozami ganiaja ;p za niego hehe ale dom musi miec pierwsza klasa zeby nikt nie zmarnowal psa od momentu kiedy jest u mnie juz mamy 7 kg do przodu dzis zwarzony byl i mamy prawie 33 kg juz jest cos ale nie duzo ale nabral masy bo kolczatka w ktorej chodzil do weta na poczatku byla luzna a teraz na styk juz mamy :)
Co do weta to im szybciej tym lepiej okreslonej daty nie mamy z wetem ustalonej bo to idzie tak jakby troche przez to ze sie znam z tym wetem juz jakis czas i leczylem sorga starego swojego ast-a i suze i teraz kilera ale tak jak mowie im szybciej tym lepiej tym bardzije ze na dzine dzisiejszy mamy 635zl jeszcze do splaty a w 9 mamy kontrolne baanie krwi i jeszcze jeden zastrzyk po babeszji :) i dziekuje VitisVini za pomoc :)

Do tej pory Finansowo dla kilera pomogli
Gryf80-20pln
Elinaa-20pln
Madii-30pln
Danuta.M-70pln
Mariusz.K-30pln
Reszte Środków na leczenie ktore dnia 26/10/11 wynosily 773zl to bylo bez kastracji Pokryslismy ze zbiórek przerowadzonych po znajomych i zakladach naszych pracy :)

Posted

[B]Vitis[/B], ale może wrona513 nie chce wcale zmieniać białasowi imienia...? A poza tym ja tylko ludzkie imiona psom nadaję (wyjątkiem była Bazylka, ale to była żeńska wersja Bazyla ;) ), a to nie wszystkim się podoba ;).
[B]
a.s.[/B], wpisz w pierwszym poście rozliczenie (żeby było wszytko widoczne i żeby mod się nie przyczepił). Zmień może też tytuł. Bo dt psiak ma ;), potrzebuje natomiast kasy i... ds.

Jakby co to mogę wystawić allegro ogłoszeniowe albo ze sprzedażą jakiegoś przedmiotu. Cegiełkowe nie bardzo.

Posted

Tylko ludzkie imiona maciaszku...hmmm to może Anatol:lol:. Wrona pozwolił na ewentualna zmianę imienia- ten pies szybko się uczy i już przywykł do Killera-a naprawdę uważam,ze w świetle co i rusz jakis nagonek na |groźne psy typu"amstaf pogryzł babcię i dziecko" to Kiler jest jak nomen omen.Po co kusić los? Poza tym takie imię może przyciagąć potencjalnych świrów chętnych na psa.Oni się świetnie czasami kamuflują... że u nas w schronie była okropna historia.Wydadaptowali przemiłego pitbula( w typie).Taki tłuściutki miś, znałam go, zawsze uśmiechnięty paszczą i ogonem.nasi ludzie są bardzo ostrożni przy adopcji takich psów- gościu przyjeżdżał, wychodził na spacery, wszytko wydawało się w porządku.Poczym w miesiąc po zabraniu, uśpił psa:-(.Ponoć na niego nawarczał... świr cholerny,mógł go przecież oddać do schroniska.Co sobie wspomnę to mnie aż w sercu kłuje.:-(

Tak, popieram tytuł można by zmienić-w końcu sytuacja nie jest aż tak różowa i potrzeba sporo pieniędzy jeszcze.Trzeba jakoś zwabić ludzi :lol:I pisać o nim tylko jako DA- przy tym wzroście raczej mu z amstafem nie po drodze chyba.Ma fajny przód- mocarne łapy i jak klatka się rozrośnie to będzie zuch na schwał.
No z cegiełkami na allegro to chyba masz rację maciaszku, mogą się czepiać.
Ale będziesz go wystawiać jako poszukującego domu?

Nie dziekuj wrona, co to za pomoc, chciałabym móc coś więcej zrobić- a ty i tak największa odpowiedzialność na siebie wziąłeś.Będę myśleć przez weekend- może znowu bazarek jak przy Bazylce-ale musiałbym coś naprodukować a to potrwa.Ale nie damy się żywcem;)
Poki co- to jak myślisz Wrona- casting na imię ogłaszmy?:lol:
Np."mały biały miś,bez łat lalalalala......

Posted

Swierzutkie fotki :) na jedenj z nich widac jak kiler zapiera sie zeby nie isc na werande na ktorej u mnie mieszka bo niestety on tak bawic sie chce ze nie mozna pozwolic na to zeby dwa takie psy biegaly u mnie w domu wiec dt szukamy tez i ds :)
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/37/48216962.jpg/][IMG]http://img37.imageshack.us/img37/4380/48216962.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/233/19415252.jpg/][IMG]http://img233.imageshack.us/img233/7090/19415252.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/828/87970185.jpg/][IMG]http://img828.imageshack.us/img828/1298/87970185.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/52/62405594.jpg/][IMG]http://img52.imageshack.us/img52/7497/62405594.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Coraz bardziej argentyńczyk z niego wychodzi :).

----------------

Vitis, z allegro cegiełkowym to nawet nie chodzi o to, że będą się czepiać. Ja odpadam ze względów czasowych. Trzeba śledzić wpłaty, odpisywać kupującym, wysyłać cegiełki, itp. Nie dam rady.

Na allegro mogę go wystawić ogłoszeniowo, w sensie że domu szuka.

----------------

A imiona? Hmmm... Bruno? Olaf? Emil?
:)

Posted

a.s. , wrona513 czy z Waszej strony jest możliwa pomoc dziewczynce z tego wątku ? :
[url]http://www.dogomania.pl/threads/217206-Szczeniaki-4-szukaj%C4%85-domu-!-Nwm-co-mam-zrobic-..-POmocy[/url]