Alicja Posted December 31, 2011 Share Posted December 31, 2011 [quote name='maciaszek']Nie, nie odczytałam go jako wpis przeciwko nam, ale troszkę jako wpis przeciwko osobom, które się tu pojawiły w ostatnich dniach, a część z nich pojawiła się właśnie za sprawą Vitis. Ale ok z grubsza rozumiem o co Ci chodzi :). .[/QUOTE] łatwiej powiedzieć niż napisać by było krótko i z sensem i aby wszyscy zrozumieli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sigourney.Weaver Posted December 31, 2011 Share Posted December 31, 2011 Proxima, napisałam ci o co mi chodziło , jeżeli dalej jest ci wygodniej udawać, że nie rozumiesz to przyjmuję to do wiadomości Ale poziom zideologizowania tematu mnie poraził . po prostu. Tym bardziej , że nikt nie b ył w stanie powiedzieć co dalej , co miałoby stać się tym psem w najbliższej przyszłości , gdyby jakimś cudem ziścił się różowy scenariusz, to kto miałby zostać jego opiekunem ? I dlaczego wciąż się upieracie ? Ten pies zaatakował kogoś, z kim miał podobno świetny kontakt. Skąd takie zachowanie ? Dla mnie jest jasne, że pies miał problem neurologiczny . Płacz nad rozlanym mlekiem nie ma sensu. Poużywajcie sobie jeszcze, bo w tym jesteście zdecydowanie najlepsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
diuna_wro Posted December 31, 2011 Share Posted December 31, 2011 cyt siebie: "nie wiem co poradzić. Trzeba władować w niego sporo kasy na hotel i terapię, jednak czy jakakolwiek terapia da osobom odpowiedzialnym za adopcję na tyle zaufania do Killera, że będą w stanie przekazać go komuś do adopcji? Czy wreszcie znajdziemy tego kogoś, kto narazi siebie i innych ludzi, adoptując go? (...) Nie wiem też, czy MY PSIARZE, mamy prawo z pełną świadomością występowania takich celowanych, wyspecjalizowanych ataków psa, wydawać go na kolejne kilkanaście lat między ludzi? Czy jesteśmy w stanie monitorować i korygować jego zachowania do końca jego życia? Czy to nie jest decyzja na zasadzie: "OK - niech idzie do adopcji, zgadzam się, by zabił człowieka" (...) Na co chory jest Killer, może określić tylko specjalista i to po wielomiesięcznej obserwacji, podczas której specjalnie prowokowane będą zachowania niepożądane." [B]gdzie tu racja? czy tymi pytaniami zajęłam stanowisko? NIE. To było jedno wielkie : NIE WIEM. Wątpliwości i wahania to rzecz ludzka, szczególnie w okresie gdy zaczyna analizować temat.[/B] Potem gdy czepiałam się braku kagańca, zarzucano mi, że żądam uśpienia snując czarne scenariusze. I powtarzałam, że chodzi mi o kaganiec, nie o natychmiastową eutanazję. Szukacie we mnie kata, a decyzji o uśpieniu nie podjęłam ja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proxima Posted December 31, 2011 Share Posted December 31, 2011 [SIZE=3][FONT=Calibri][quote name='Sigourney.Weaver'] dlaczego ciągle wałkujecietemat. [B]Rozsądni ludzie odpuścili.[/B] Jest po sprawie[/QUOTE][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Calibri]Widzę, że nadal jesteś z nami??[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Calibri] Fakt, nadszarpniętą reputację trzeba odbudowywać bez względu na [B]rozsądek[/B].[/FONT][/SIZE] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baster i lusi Posted December 31, 2011 Share Posted December 31, 2011 KILLER [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images10.fotosik.pl/488/92583a8e48074d8d.jpg[/IMG][/URL] "Śpij piesku, śpij... już odpocząć trzeba Może będziesz miał swój kawałek nieba Może będzie tam piękniej niż tu teraz Może spotkasz tych, których tu już nie ma... Śnij, piesku śnij... w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij a czas łzy osuszy" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciaszek Posted December 31, 2011 Share Posted December 31, 2011 Baster i lusi, dodam tyle... [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images10.fotosik.pl/488/92583a8e48074d8d.jpg[/IMG][/URL] ------------------------------------------------------- [B]Wrona[/B], jaki dokładnie jest dług Kilera? [URL="http://www.fotosik.pl"] [/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VitisVini Posted December 31, 2011 Share Posted December 31, 2011 [quote name='diuna_wro']cyt siebie: "nie wiem co poradzić. Trzeba władować w niego sporo kasy na hotel i terapię, jednak czy jakakolwiek terapia da osobom odpowiedzialnym za adopcję na tyle zaufania do Killera, że będą w stanie przekazać go komuś do adopcji? Czy wreszcie znajdziemy tego kogoś, kto narazi siebie i innych ludzi, adoptując go? (...) Nie wiem też, czy MY PSIARZE, mamy prawo z pełną świadomością występowania takich celowanych, wyspecjalizowanych ataków psa, wydawać go na kolejne kilkanaście lat między ludzi? Czy jesteśmy w stanie monitorować i korygować jego zachowania do końca jego życia? Czy to nie jest decyzja na zasadzie: "OK - niech idzie do adopcji, zgadzam się, by zabił człowieka" (...) Na co chory jest Killer, może określić tylko specjalista i to po wielomiesięcznej obserwacji, podczas której specjalnie prowokowane będą zachowania niepożądane." [B]gdzie tu racja? czy tymi pytaniami zajęłam stanowisko? NIE. To było jedno wielkie : NIE WIEM. Wątpliwości i wahania to rzecz ludzka, szczególnie w okresie gdy zaczyna analizować temat.[/B] Potem gdy czepiałam się braku kagańca, zarzucano mi, że żądam uśpienia snując czarne scenariusze. I powtarzałam, że chodzi mi o kaganiec, nie o natychmiastową eutanazję. Szukacie we mnie kata, a decyzji o uśpieniu nie podjęłam ja.[/QUOTE] Nie diuna- to nie brzmiało jak "nie wiem" to brzmiało jak NIE NIE NIE. nawet gdyby ten pies miał jakieś szanse to po takich"zachętach" nawet najtwardsi ludzie mogliby się przerazić. I wiesz mój cudny, rasowy dog argentyński wygryzie ci 4 litery jeśli tylko ośmielisz się do niego zbliżyć.Dlatego fakt, chodzi w kagańcu.Ale czasem mu zdejmuję- więc niech cię wtedy nie będzie w poblizu.Chociaż to chyba honor być dziabniętym przez rasowego psa.;) Trudno mi ci wybaczyć diuno, chociaż wiem,że zaraz powiesz,że żądnego wybaczenia to ty nie potrzebujesz, szczególnie ode mnie. Ale na spokojnie już mówiąc- zupełnie ten dzień forumowy nie był potrzebny.Wiedzieliśmy co robimy i zrobilibyśmy to i bez waszej 'pomocy".Atakowanie , przeinaczanie naszych słów i deprecjonowanie naszej pomocy było bardzo nie fair. No ale tak to bywa. Dobranoc mappety.Kiler już nie cierpi .I czy ja jeszcze muszę płakać przez ciebie maciaszku?:-( S[B]pij piesku spij, już odpocząć trzeba[/B] - a ja będę pamiętać i kiedyś cie poznam osobiście po drugiej stronie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
diuna_wro Posted December 31, 2011 Share Posted December 31, 2011 [B]Ciekawe czy tu obecni wiedzą, że wpadłaś wczoraj na mój wątek z wyzwiskami pod adresem mojej małej amstafki. Niczemu winne psie dziecko, które zwyzywałaś, oszkalowałaś i publicznie kazałaś uśpić. To najpodlejsza z parszywych form zemsty. Nie ma nic bardziej prymitywnego. [/B] Jakby sąsiad kopnął Twojego psa, to byś otruła psa sąsiada. Taka właśnie jesteś! Niepoczytalna. Dobrze, ze mod usunął Twoje posty i nie zaszkodzi w dalszym szukaniu małej domu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrona513 Posted December 31, 2011 Share Posted December 31, 2011 Oj co tu sie dzieje a ja powiem tak jechalem wczoraj z nastawieniem ze kiler pojedzie od chlopakow do szkoleniowca i wogole wiozlem mu 15 kg karmy. ale po tym jak rzucil sie na mnie i rozmowach z jego wlascicelami podjelismy decyzje ze najlepszym wyjsciem bedzie jego uspieni co w wielkim bolem serca wykonalem Dlug w lecznicy wynosi 280 leczenie +120 eutanazja z czego ja wczoraj dalem 50 zl dla weta to mamy 350 zl do uregulowania u weta za wszelkie koszty jesli ktos nie wierzy po nowym roku moge wstawic na forum kartke od weta ile zostalo do uregulowania Numer konta 36 2490 0005 0000 4000 5040 3891 Dziekuje bardzo mocno dla osob ktore wlozyly w to wiele serca za angazowania oraz serdeczne bog zaplac za pomoc finansowa Dla niedowiarkow skan swiadczenia zgonu zwierzecia [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/196/zgonf.jpg/][IMG]http://img196.imageshack.us/img196/6151/zgonf.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haliza Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Poczytałam ten wątek, a szczególnie ostatnie posty.....biedny psiak, ofiara [SIZE=3][COLOR=red][B]człowieka[SIZE=2][COLOR=black],[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=2][COLOR=black] biedne nieszczęśliwe [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]zwierzątko :-(, śpij w spokoju :-( Ale chciałabym napisać sig...że zamiast marnować tyle energii na wyzywanie tego biednego psa w typie rasy :shake: (nie wziął się z powietrza) przyjrzałaby się swoim kolegom, hodowcom zarejestrowanym w związku kynologicznym, bo te pseudohodowle psy rasowe biorą z hodowli :mad:a później rozmnażają je bez papierów.Może trzeba by też przyjrzeć się tym [COLOR=red][B]pseudohodowlom z papieram[/B]i !!!![/COLOR][COLOR=black]a nie wyzywać kundle :shake: A swoją drogą psy takich ras z list powinny być u ludzi wcześniej poddanych testom czy nadają się na opiekuna takiego psa......[/COLOR] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chima Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 [quote name='VitisVini']Sig odkryłam spisek na dogo przeciwko tobie.A skoro to wątek publiczny i ciągle istniejący to pozwolę sobie wkleić. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/214580-Klubowa-Wystawa-Dogo-Argentino-Warszawa-11.09.2011[/URL] Dlaczego ten pan z końca wątku aż tak cię nie polubił? Też był idealistą ? a oni to wiadomo wariaci sa jak wyżej napisałaś i lubią pluć No ale przynajmniej fajnie że się dorzucasz:diabloti:[/QUOTE] Vitis Chyba to trochę zły przykład, ten człowiek jak to ujęłaś z końca wątku ten, który zaspamował połowę treści to skrajny d**il nie mający pojęcia po co w ogóle się pojawił na forum. To całe twa z FM nie powinno się pojawiać chociażby tutaj. Było by zdecydowanie ciekawiej. Killer patrząc na to jak opisywano jego zachowanie powinien zostać uśpiony już dawno temu. Każdy behawiorysta lub szkoleniowiec jaki go podobno badał doszedł by do tego wniosku już dawno. Szkoda psa jak każdego nieprzystosowanego psa, ale trafił się agresor z problemem i niestety... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrona513 Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Na dzien dzisiejszy na kotno dlugu kilera wplynelo Deede 50pln EFFA 20pln Dziekuje ogromnie za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrona513 Posted January 3, 2012 Share Posted January 3, 2012 Dzis doleciala kolejna kaska na dlug w lecznicy za ktora dziekujemy mocno Deede 50pln EFFA 20pln Bombon z Da 50pln Vitnis 50 pln Proxima 50pln co nam daje 220 zl na dlug w lecznicy czyli jak to wplacimy zostanie nam 130 zl do splaty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MalgosMalgos Posted January 3, 2012 Share Posted January 3, 2012 Pozwole sobie zabrac glos, bo doszly mnie sluchy, ze sa rozbieznosci zdan, dotyczace mojej deklaracji 100 Euro To byla moja ostatnia awaryjna stowa, ktora zdecydowalam sie oddac, zeby pomoc nieznanemu zwierzakowi, po dostaniu wiadomosci o jego smierci zuzylam ja na benzyne, zeby w Sylwestra odwiedzic moich starych rodzicow w Polsce.. Przepraszam, chwilowo jestem bez grosza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aanka Posted January 3, 2012 Share Posted January 3, 2012 [url]http://www.dogomania.pl/threads/208538-Tygrys-mix-amstaffa-dominant-i-indywidualista............./page4[/url] proszę zajrzeć .Tygrys zniknąłł ..:-(:-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrona513 Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 Deede 50pln EFFA 20pln Bombon z Da 50pln Vitnis 50 pln Proxima 50pln bobon 130 pln Sinorney waver 30 pln co nam daje 30 zl na plusie wiec mysle ze ostatnia wplata od sinurey waver musi zostac zwrocona prosze o dane do przelewu bo przelew byl wykonany na poczcie Dziekuje wszystkim ktorzy nam pomogli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suślik Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 A co z moim przelewem? Doszedl? robiłam go tuż po nowym roku. Ale nie widzę w rozliczeniach, żeby był. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrona513 Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 wrona513 Deede 50pln EFFA 20pln Bombon z Da 50pln Vitnis 50 pln Proxima 50pln Suślik 10 pln bobon 130 pln Sinorney waver 30 pln co nam daje 30 zl na plusie wiec mysle ze ostatnia wplata od sinurey waver musi zostac zwrocona prosze o dane do przelewu bo przelew byl wykonany na poczcie Przepraszam suslik napisalem go na kartce lecz nie przepisalem na komputer moje omkniecie przepraszam jeszcze raz najmocniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrona513 Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 wiec dzis uregulowalem dlug kilera u weterynaza mamy czyste konto u weta lecz na moim koncie jest 40 zl za duzo i moje pytanie komu je zwrocic czy przekazujemy je na jakiegos innego pieska prosil bym o zabranie glosu osoby ktore wplacaly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baster i lusi Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Zajrzyjcie do suni . [quote name='fioneczka'][B]Wklejcie proszę na swoje wątki ... poproście znajomych, przyjaciół ... każde 5 - 10 zł jest na wagę złota ...[/B] [SIZE="3"][CENTER][B]Do dziś nie miała nawet własnego imienia ... dziś nadałam jej imię [COLOR="blue"]Wiki[/COLOR][/B] [B]Wiki to młodziutka suczka, weksploatowana i porzucona jak niepotrzebny śmieć.[/B] [B]Wiem, że jej historia jest niemal identyczna jak wszystkich innych psiaków jednak ... spójrzcie w te oczy, które błagają o pomoc [/B][/SIZE] [IMG]http://i1134.photobucket.com/albums/m604/nitka31/PC310038.jpg[/IMG][/CENTER] [SIZE="3"][CENTER][B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/221204-STRACH-i-PRZERAŻENIE-...-WIKI-sunia-w-typie-AST?p=18411835#post18411835[/url] [U]Strach i przerażenie to jedyne co teraz czuje. [COLOR="blue"]Sprawmy razem, po raz kolejny aby psie oczy znowu zaczęły błyszczeć ... aby wróciła wiara w człowieka [/COLOR] [/U] [B]Jest szansa na umieszczenie jej w hotelu ... dlatego znowu proszę Was o pomoc. O deklaracje stałe i jednorazowe choćby najmniejsze. Koszt hotelu to 450 zł / miesiąc ... podróż w dwie strony ok 1100 km czyli ok 500 zł Bez Was ta mała nie ma szans ... schronisko jej nie wysterylizuje, przynajmniej teraz ... nie ma gdzie umieścić jej po operacji ... jeśli "trafi się" zainteresowany zabierze ją i być może dokończy dzieła które już zostało rozpoczęte ... sunia już nie raz rodziła PROSZĘ pomóżcie ... [/B] [/B][/CENTER][/SIZE] [B]z rozliczenia Śnieżki i szczeniaka z Ostródy zostało 160 zł ... to tak na DOBRY początek ... jednak to o dużo za mało :([/B][/QUOTE] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fioneczka Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 potwierdzam wpłatę 40 zł na konto Wiki ... suni z powyższego postu Dziękuję :Rose: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baster i lusi Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 [INDENT] [SIZE=3][I][B]Psy które wyszły na wieczny spacer cierpliwi towarzysze dziecinnych zabaw dyskretni świadkowie pierwszych pocałunków piastunki naszych dzieci psy o tyle od nas mniej skomplikowane że rozumiały co to wierność która jest dla nas abstrakcyjnym rzeczownikiem odmienianym przez losowe przypadki psy zazdrosne ale nie zawistne które umiały patrzeć prosto w oczy naszej samotności urodzeni komicy z pantoflem w pysku psy które nie przyjdą już na zawołanie[/B][/I][/SIZE] [CENTER][SIZE=5][I][B]P A M I Ę T A M [/B][/I][/SIZE] [IMG]http://howlingforjustice.files.wordpress.com/2011/11/candle-gif-photobucket-21.gif?w=353[/IMG] [/CENTER] [/INDENT] [/QUOTE] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 [CENTER][IMG]http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/rozne/inay430h.gif[/IMG] [/CENTER] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts