Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 427
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malvaaa napisał(a):
od 4.30 na nogach, jak troche odsapne to napisze cos wiecej :) jutro transport z Lupusem aktualny, tylko musze jeszcze dogadac godz.

no to bidna jesteś. rozumiem cię jak nie wiem, bo pobudka o 4.30 to moja codzienność... :)

czekam na wieści od was.

Posted

malvaaa napisał(a):
od 4.30 na nogach, jak troche odsapne to napisze cos wiecej :) jutro transport z Lupusem aktualny, tylko musze jeszcze dogadac godz.

No to szerokiej drogi :)
Trzymam mocno kciuki za Lupusa i nie tylko ;)
Czekam na dobre wieści :)

Posted

zajrzyjcie ....plis http://www.dogomania.pl/threads/2029...hlight=alibaba

cytuje

Wybaczcie,że wpadam jak po ogień... to nie lekceważenie Was... przed momentem miałam telefon z Fundacji..."mój" Alik... Ali Baba jest w bardzo złym stanie! :-(

UWAGA!...sprzed minuty:-(...

Błagam , pomóżcie... Monika jest teraz w lecznicy z Ali Babą:-(...miał być kastrowany, ale niepokoiło Fundację zachowanie Alika, więc zrobiono przy okazji prześwietlenie łapki na którą co jakiś czas kulał... jest podejrzenie nowotworu kości!:-(:-(:-(

Błagam... zaczynam robić nowe wydarzenie dla Alika, ale i inne zwierzęta w Fundacji potrzebuję wsparcia ...
http://www.dogomania.pl/threads/2162...1#post17875029

Pomózcie choć w pokazywaniu bazarku... podnoszeniu wątku Alika...miejcie także cierpliwość- ja nie umiem robić na dwa fronty:oops:

Posted

podziwiam osoby ktore wstają o 4.30 codziennie :)

Lupus jutro jedzie w droge :D

DZIEKUJE WSZYSTKIM ZAANGAZOWANYM!!!!!! I TYM KTORE POMOGLY W JAKIS SPOSOB!!! ALBO CHOCIAZ ZAJRZAŁY NA WATEK!!! MAM NADZIEJE ZE TERAZ JUZ BEDZIE LEPIEJ...

Posted

Teraz u Lupusa może być tylko lepiej!
Na czwartek mam zamówioną wizytę weta u niego.
Widział go! Miał zdziwienie w oczach, że w ogóle żyje!
Zaproponował na pierwszy strzał nawodnienie.
Mówiłam mu o badaniach krwi-skwitował, że wyniki będą wskazywać, że to żywy trup.
Będę musiała konsultować z Wami jego propozycje co do opieki i powrotu do świata żywych (leczenie wspomagające powrót do zdrowia-witaminy, środki na poprawę układu immunologicznego).
Muszę też wiedzieć czy mogę podejmować sama decyzje? Chce dla niego dobrze ale biorę pod uwagę fakt, że nie każdą sprawę będę w stanie z Wami obgadać bo na decyzje może być mniej czasu.

Posted

powiem tak, vet'ka z dogo widziała jego fotki... sugerowała zrobić badanie krwi i w zależności od wyników podać mu antybiotyk. jako że ON-ki mają bardzo wrażliwy przewód pokarmowy i biorąc pod uwagę jego wychudzenie sugerowała karmienie w małych ilościach, ale często - ryż z kurczakiem (oczywiście tylko jakiś czas, nie na stałe), gdyby to nie dawało rezultatu to wspominała o karmie Royal Canin Gastrointerstinal. tyle na podstawie zdjęć, nie wiem czy kroplówka jest potrzebna... sądzę, ze najlepiej wstrzymać się do wynków krwi, które zrobi MALVAAA w drodze do Chauwy - to chyba miało być w mar-wet w żyrardowie ?
tak czy inaczej - cały stan może być spowodowany wygłodzeniem... należy pamiętać, aby zbyt szybki i zbyt gwałtownie nie wejśc z leczeniem... nie wszystko na raz.
w/g mnie należałoby stopniowo pomalutku wszystko robić... aby nie wylać dziecka z kąpielą i z chęci pomocy nie zaszkodzić mu...

Posted

Dokładnie tam będą robione pierwsze badania.
Tylko pytanie z kim będą konsultowane wyniki badań krwi.
Z jakim weterynarzem.
Kurcze, żeby nie było tak, że jeden weterynarz będzie widział to w sposób numer jeden a ten z którego usług korzystam ja w jeszcze jeden rozbieżny niż ten pierwszy.
Potrzebuje jasnych i konkretnych decyzji.
Mój lekarz zalecił nawodnienie(oczywiście po przyjedzcie i przebadaniu może ulec zmianie jego pierwsza myśl), żeby mu żołądek nie zajmowała woda, wiadomo, że jego możliwości jedzenia są ograniczone.
Tak jak napisałaś Vutz czesto-10razy dziennie po małej ilości.

Posted

tak wszystko stopniowo, wszystko uzgodnione już, odwiedzą mar-wet, a sunieczka zabrana dziś ma guz na szyi wielkości cytryny :(
myślę, że weci w żyrardowie dadzą jakieś wskazówki i wogóle wypowiedzą się na temat stanu zdrowia i jeszcze ta morfologia rozjaśni sytuację, ocenią też czy robić biochemię.
a co oznacza nawodnienie - kroplówki?

Posted

MALVAAA twierdzi, że w Mar-wet wyniki badań krwi są po 15 min. Myślę, że lekarz będzie przecież wiedział skąd pies jest i że jedzie do DT.

MALVAAA na pewno przywiezie Ci odpowiednie instrukcje co do dalszego postępowania. To rozsądna dziewczyna.

CHAUWA - wszystko będzie dobrze. Nie denerwuj się. Ja od czasu do czasu podjadę do Ciebie - często nie, bo to jednak kawałek ode mnie, ale podjadę.

Posted

W takim razie jego leczenie będę konsultować z Nią.
Lekarz podejmie decyzje jak przyjedzie, to był jego pierwszy osąd dla mnie logiczny i widzenie czy nie widzenie go nie ma tu nic do rzeczy.
Dla mnie jest ważny wybór jednego lekarza w którego rekach będzie spoczywać opieka i powrót do zdrowia!
Chyba nie myślicie, że lekarz ode mnie zrobi i wdroży leczenie o ile takie będzie potrzebne bo ja mu tak karze po konsultacjach z innym lekarzem?
On może to widzieć inaczej i nie chcieć podejmować się leczenia według zaleceń innego lekarza i co wtedy? Lekarz z Żyrardowa będzie do niego jechał ?
Przekaże zalecenia bo pewnie dużej różnicy w decyzjach nie będzie.
To tak jak ludzki lekarz-mamy jednego prowadzącego, nie podoba nam się jego leczenie to go zmieniamy a nie idziemy do innego żeby nas leczył drugi z zaleceniami pierwszego bo wtedy nas leczyć nie będzie.
Uzgodnię wszystko z @ malvaaa żeby nie było problemów dla dobra psa, zaproponuje Jej żeby ze mną pojechała do mojego weta z tymi badaniami.

Posted

Jeśli pies jest odwodniony to kroplówki to bardzo dobra rzecz. My opiekując się w moim gabinecie skrajnie wycieńczoną Norą dawałyśmy na początku jej tylko kroplówki dożylne, potem stopniowo jedzenie do pyszczka. Lupus nie jest w aż tak ciężkim stanie co nie oznacza, że kroplówki nie wzmocnią go i nie poprawią jego kondycji. Jeśli badania krwi zrobi się po kilku dniach a nie od razu to to nic nie zmieni. Lekarz ma rację, że początkowe wskażą wyniszczenie i odwodnienie, dopiero kolejne będą bardzo wiarygodne. Starajcie się słuchać lekarza, który będzie psa widział na żywo a nie porad ze zdjęć. Chętnie coś podpowiem ale zdjęcia to tylko zdjęcia. Psa trzeba dotknąć, omacać, sprawdzić czy coś go boli, czy jest odwodniony czy tylko wychudzony itd. Myślę, że lekarz, który na dzień dobry proponuje nawodnienie jest rozsądny.

A co z pieskiem, który jest na zdjęciu z Lupusem? To zdaje się sunia? Też nędznie wygląda :(.

Posted

chauwa a masz zaufanie do tego lekarza? jesli masz to dobrze, ja mojej wetce powierzylabym kazdego psa w kazdym stanie, mam pelne zaufanie, a to jest bardzo wazne mysle, przy dluzszym leczeniu.

wszystko sie jutro okaze po wynikach, nie jestem weterynarzem ale wydaje mi sie ze kroplowka w takim stanie napewno nie zaszkodzi...

trzymajcie kciuki i czekajcie na relacje :D

Posted

[quote name='malvaaa']chauwa a masz zaufanie do tego lekarza? jesli masz to dobrze, ja mojej wetce powierzylabym kazdego psa w kazdym stanie, mam pelne zaufanie, a to jest bardzo wazne mysle, przy dluzszym leczeniu.

wszystko sie jutro okaze po wynikach, nie jestem weterynarzem ale wydaje mi sie ze kroplowka w takim stanie napewno nie zaszkodzi...

trzymajcie kciuki i czekajcie na relacje :D

Malvaa, szerokiej drogi !!!
Kciuki zaciśnięte aż do bólu :)

Posted

chauwa napisał(a):
Tak mam pełne zaufanie!
@ Malvaa jesteśmy w kontakcie, szerokiej drogi!

to rób co radzi i przekaż nam co powiedział, poproś, żeby założył książeczkę i wszystko wpisywał (powiedz, że osoby sponsorujące psa zobowiązały Cię do tego, żeby na Ciebie krzywo nie patrzył), książeczkę bierz ze sobą i pisz tu, co pies dostawał to będziemy mieć kontrolę co psu daje i jeśli coś nas zaniepokoi to zareagujemy

Posted

Telimena napisał(a):
to rób co radzi i przekaż nam co powiedział, poproś, żeby założył książeczkę i wszystko wpisywał (powiedz, że osoby sponsorujące psa zobowiązały Cię do tego, żeby na Ciebie krzywo nie patrzył), książeczkę bierz ze sobą i pisz tu, co pies dostawał to będziemy mieć kontrolę co psu daje i jeśli coś nas zaniepokoi to zareagujemy

Wiem o tym, już go uprzedziłam.
Będę o wszystkim informować.
Zrobie też na swoim blogu zakładkę dla Lupusa gdzie będę wszystko skrupulatnie wpisywać .