Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

LUPUS ODSZEDŁ ZA TM DZISIAJ OK. GODZ. 16 W SCHRONISKOWEJ BUDZIE... NIE ZDĄŻYŁYŚMY MU POMÓC... ZAWSZE W NASZEJ PAMIĘCI...

Chyba mam na imię Lupus...
Nie jestem tego pewny, ponieważ imię nadano mi dopiero nie dawno...
Wcześniej byłem zwykłym bezimiennym psem...
Pewnie chcielibyście mnie bliżej poznać ale nie wiem wiele o sobie, choć postaram się odpowiedzieć na parę pytań...
Mówią że jestem w psem w typie owczarka niemieckiego...
Ile mam lat? Nie wiem... Może ok. 4...
Odkąd tu jestem? Nie wiem...
Dlaczego się tu znalazłem? Nie wiem...
Czy ktoś mnie szukał, pytał o mnie? Wiem, że nikt za mną nie tęskni i nie szuka...
Kiedy dostanę jeść? Nie wiem... Ale jestem bardzo głodny...
Kiedy ktoś przyjdzie mnie pogłaskać? Nie wiem, będę musiał poczekać...
Dlaczego jestem taki chudy? Nie wiem, może dlatego że jestem na coś chory...
Dlaczego mam takie dziwne uszy? Nie wiem, ale źle się z tym czuje...

Kiedy się stąd wydostane? Nie wiem, ALE JEST DLA MNIE SZANSA, ZNALAZŁ SIĘ DT, KTÓRY MNIE PRZYGARNIE I SIĘ MNĄ ZAOPIEKUJE, NIESTETY NIE MAM PIENIĘDZY...

Dlaczego mam takie smutne oczy? To wiem! Potrzebuje kogoś kto mi pomoże dowiedzieć się wszystkiego o sobie i odpowiedzieć na te pytania...
Być może jestem chory, ale tutaj nie ma możliwości zrobienia odpowiednich badań...

Żyje sobie w kojcu, od czasu do czasu dostanę jeść, nikt mnie nie głaszcze, jest zimno, brudno, jestem chudy, mam chore uszy, ale jest dla mnie szansa - TYLE WIEM NA PEWNO!

TAK WŁAŚNIE WYGLĄDAM...

WOŁAM O POMOC! MOŻE KTOŚ MNIE USŁYSZY!

NAJNOWSZE ZDJĘCIA...

• Replies 427
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Potrzebujemy funduszy na:

- hotelik 180zł/mc plus karma
- transport do hoteliku
- podstawowe badania
- ewentualne koszty związane z leczeniem

ROZLICZENIE

WPŁATY:

JEDNORAZOWE:

20zł- DONka dotarło

30zł - joteska dotarło

10zł - bella51 dotarło

100zł - Beata&Czata dotarło

200zł- wiesio

30zł- Telimena dotarłó

razem= 390zł

STAŁE:

20zł - joteska dotarło
50zł - nikolaczek

razem: 460zł

RAZEM: 460zł

VUTZ PODARUJE LUPUSOWI 180ZŁ NA PIERWSZY MIESIĄC W DT :D DZIĘKUJEMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

dzięki za obecność...

Psiak potrzebuje deklaracji, musimy dowiedziec sie czemu jest taki chudy, czy to wynik jakies choroby, a niestety tam gdzie przbywa nie jest to mozliwe...

POMÓŻCIE!

Posted

Jestem, na dobry początek mogę dać jednorazowo 20 zł
Stałej na razie nie dam rady, bo zadeklarowana jestem po kokardę
Porozsyłam wątek i będę podnosić
Wieczorem zrobię Lupusowi wątki na owczarkach :)
Zaraz napiszę do cioteczki fochu z prośbą o bannerek

Posted

jestem na zaproszenie cioci DONnki, będę pomagać i zaglądać, na pewno coś wyciułam jeszcze, jednorazowo 30, a potem coś na pewno
trzeba działać i to szybko, idzie zima a on taki biedny i chudzieńki
może poprosić o ogląd przez veta w schronie albo poza schronem?

Posted

tam nie ma weta w schronie, tam już schroniska nie ma, najbliższy jakiś sensowny wet to żyrardów lub grodzisk maz. a tak pewnie psa nie wydadzą a weta nie wpuszczą, bo "pies jest zdrowy" lub "odkąd przyjechał taki zawsze był".

Posted

Vutz napisał(a):
jestem na zaproszenie DON-ki. gdzie on jest i gdzie jest ten jego DT za 180zł.? jaka to odległość do zawiezienia?

chudy jest bo nie jadł... :(

ewentualnie może nie przyswajać jedzenia, może trzustka.

jednak jak dla mnie to po prostu NIEDOŻYWIENIE...

dt jest u chauwa to jest 100 km od warszawy na białystok, a ze schroniska do wawy z drugiej strony ok 50 km.

Posted

DO K. WYDAJE MI SIĘ, ŻE JEST 70KM...

A U TEJ CHAUWY JEST ok ? MOŻE W TERESINIE W HOTELU BYŁOBY BLIŻEJ... TYLKO CHOLEWCIA DROŻEJ...

KURCZĘ, A WYDADZĄ TEGO PSA BEZ PROBLEMU?

JA MU MOGĘ TEGO 180ZŁ. ZAPŁACIĆ - NIE MA PROBLEMU. CZY TO JUŻ Z JEDZENIEM TA KWOTA ?

na kiedy wam ten transport potrzebny ???

Posted

Donka na owczarku juz zalozylam temacik...
wrazie co do transportu, to skad do kad? byc moze mi i chlopakowi udalo by sie do zawiesc, jesli to sa jakies okolice warszawy..

Posted

[quote name='Vutz']DO K. WYDAJE MI SIĘ, ŻE JEST 70KM...

A U TEJ CHAUWY JEST ok ? MOŻE W TERESINIE W HOTELU BYŁOBY BLIŻEJ... TYLKO CHOLEWCIA DROŻEJ...

KURCZĘ, A WYDADZĄ TEGO PSA BEZ PROBLEMU?

JA MU MOGĘ TEGO 180ZŁ. ZAPŁACIĆ - NIE MA PROBLEMU. CZY TO JUŻ Z JEDZENIEM TA KWOTA ?

na kiedy wam ten transport potrzebny ???

Cioteczko Vutz, cieszę się że przyszłaś
Wielkie dzięki :modla:
O szczegóły trzeba zapytać cioteczke tripti lub malvaa

Posted

[quote name='dagsam']Donka na owczarku juz zalozylam temacik...
wrazie co do transportu, to skad do kad? byc moze mi i chlopakowi udalo by sie do zawiesc, jesli to sa jakies okolice warszawy..

To super cioteczko :multi:
Dziekuję :):):)
DT jest u chauwa to jest 100 km od Warszawy na Białystok, a ze schroniska do Wawy z drugiej strony ok 50 km.

Posted

czyli stan na dzisiaj:

Jednorazowe:

20zł- DONka
30zł - joteska

razem= 50zł

z warszawy do K. jest 60km, czyli ze schroniska do chauwy były by do przejechania ok.130km w jedną strone...
mysle ze w sytuacji psa, gdzie nie ma deklaracji a potrzeba go natychmiast wyciagnac lepszym rozwiazaniem jest dt u chauwy, jesli dobrze zrozumialam na stronie to w tym jest wliczona karma. chauwa ma domowy tymczas, ogrodzoną działkę.

jesli vutz podaruje psu 180zł to zostala nam kasa na ewentualne leczenia, wiadomo na pewno ze pies potrzebuje badań...

Posted

byc moze jesli moj facet sie zgodzi to bysmy mogli go odwiesc jakos w tygodniu, bo i tak w te okolice bysmy pewnie jechali w niedlugim czasie.. ale musialabym sie zorientowac w grafiku i wogole ;)

Posted

malvaaa napisał(a):
czyli stan na dzisiaj:

Jednorazowe:

20zł- DONka
30zł - joteska

razem= 50zł

z warszawy do K. jest 60km, czyli ze schroniska do chauwy były by do przejechania ok.130km w jedną strone...
mysle ze w sytuacji psa, gdzie nie ma deklaracji a potrzeba go natychmiast wyciagnac lepszym rozwiazaniem jest dt u chauwy, jesli dobrze zrozumialam na stronie to w tym jest wliczona karma. chauwa ma domowy tymczas, ogrodzoną działkę.

jesli vutz podaruje psu 180zł to zostala nam kasa na ewentualne leczenia, wiadomo na pewno ze pies potrzebuje badań...

No to co, pora chyba wybierać skarbnika ?
Ciocia Vutz to poważna osoba i słów na wiatr nie rzuca :)

Posted

Vutz napisał(a):
DON-ka dzięki. :)
Napisałam PW do Tripti i do Malvaa :)
czekam na info od nich.

Nie ma za co ;)
Piszę, co myślę :)
Oby tylko udało się Go wyciągnąć :modla: