Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem, dziś miałam szkolenie w pracy i nie było możliwości skorzystania z neta. Więc sprawa wygląda tak że wczoraj przyszli do mnie Państwo zobaczyć Lusława no i jak możemy się domyślać spodobała się :) pięknie się zareklamowała, rozjechała się na plecach w kuchni, dała się im głaskać, podchodziła do nich a w Pana się wtuliła. Jako ze poprzedniego psa mieli jak swierdzili TYLKO 7 lat, był ze schroniska i miał już 4, zachorował i bardzo się bali zeby Lusiowa łapka nie była czymś co zagraża jej życiu-typu nowotwór. Pani była na tak, Pan troszkę mniej ale nie dlatego ze jest antypsiarz bo jest bardzo psiarz ale raczej z powodu uniknięcia tego typu ciężkich rozstań z psim przyjacielem. Chcieli ją brać od razu,nawet mieli ze sobą smycz ;) jednak z racji tej że jest jeszcze niezachipowana to poprosiłam o trochę zwłoki i miała iść jutro ale nie pójdzie. Zaproponowałam tej Pani żeby podeszła do naszej Kasi i wypytała o tą łapę, żeby wiedziała fachowo wszystko co i jak bo naprawdę się przejmowała tym. Faktycznie była dziś w gabinecie i jednak wspólnie stwierdziliśmy że Lusia pojedzie w przyszły weekend a my jeszcze migusiem ją ciachniemy żeby oszczędzić jej az tylu stresów na raz :) tak więc wszystko jest na dobrej dorodze, aha z racji tego że Pan był taki nie do końca zadowolony kazałam im na spokojnie przemyśleć w domu wszystko jeszcze raz, jednak Pani zapomniała okularów u mnie i jak się po nie wróciła to już powiedziała że na 100% ją biorą :) ogólnie wygląda to dobrze, mam nadzieje że się nie rozmyślą :)

Pozatym to wszystko jest ok, Lusia była w czwartek bite 8 godzin sama, zrobiła siku pod drzwiami ale to akurat zrozumiałe i zjadła mi troszkę piżamy :D także mam dziurę w kolanie ale i tak jestem z niej dumna. Była dziś u weta, dostała zastrzyk p.zapalny i p.bólowy i tabletki do domu.

[IMG]http://i42.tinypic.com/1686ckk.jpg[/IMG]

[IMG]http://i40.tinypic.com/2sbvha0.jpg[/IMG]

[IMG]http://i44.tinypic.com/b80ab4.jpg[/IMG]

[IMG]http://i42.tinypic.com/2lm78ue.jpg[/IMG]

moja twarz wymagała drobnej korekty :D

[IMG]http://i42.tinypic.com/4ktxeo.jpg[/IMG]

Posted

Trzymać trzymać ! :) dzwoniłam dziś jeszcze do tej Pani żeby się zapytać jak po rozmowie z wetem i powiedziała że ona już nie zrezygnuje :) zapomniałam wczoraj Wam dopisać że Lusia bedzie średnio co dwa tygodnie jeździła z Państwem do domku pod lasem a tam ? raaaaaaj do szaleństw bo jeżdżą wszyscy, łącznie z kotami :D

Posted

Lusława pojechała na sterylkę, nie było mnie przy tym ale mama dzwoniła że ładnie weszła wetowi do auta :) zwrot psa przewidziany na 14 30 ;)

Posted

Lusia odpoczywa, czuje się w miarę dobrze. Dzielna i grzeczna z niej dziewczynka, podczas narkozy weteryanrze powyginali jej łapkę, poobmacywali na spokojnie korzystając z okazji i zachipowali. Lusiowa przyszła właścicielka dzowniła dziś do mnie zeby zapytać jak się ma i kiedy mogą ją zabrać :)

Posted

Paulinka10 napisał(a):
Jak tam nasza Lusienka sie czuje?
cos czuje że Luska trafi do super domku:)

Luśka czuje się wspaniale ! Sterylka już poszła w zapomnienie, czasami tam zajrzy do szwów ale raczej nie zwraca na to uwagi, wczoraj i przedwczoraj nie pozwalałam jej za bardzo na jakieś dzikie szaleństwa ale dziś myślę że wybierzemy się wkońcu na jakiś spacerek :) chyba już ostatni. Lusia zafundowała mi dziś dziki budzik, nie wiem czy źle wymierzyła odległość przy wskakiwaniu na łóżko czy co, w każdym razie upolowała mnie jak kot i zatrzymała się na mojej twarzy :) tak więc z rana zostałam powitana soczystym buziakiem w same usta :D Do domku pójdzie najprawdopodobniej jutro :)

Posted

Pegaza napisał(a):
Takie buziaki z rana mam dziennie hehe oczywiscie od psa;)
a to w jakim miescie bedzie mieszkac?:)

W Zabrzu niedaleko mnie :) a już parę kroków ma do lecznicy gdzie pracuje Formica :)

Posted

marra napisał(a):
Luśka zjadła mi wczoraj trochę pościeli :) także mam nocny komplet piżama z dziurą + pościel z dziurami :)

Hm..to ona widac taka niszczycielka..ja bym uczulila tych ludzi na te jej brzydkie zabawy..obawiam sie ze tez z tego powodu byla wyrzucona z domu..
oby i Oni nie zmienili po czasie zdania..

Posted

Pegaza napisał(a):
Hm..to ona widac taka niszczycielka..ja bym uczulila tych ludzi na te jej brzydkie zabawy..obawiam sie ze tez z tego powodu byla wyrzucona z domu..
oby i Oni nie zmienili po czasie zdania..

Uwierz mi, to nie jest typ niszczyciela, do takich zalicza się nasz Czarek:mad: Lusia to aniołek, myślę że Renata może coś w tym temacie Wam powiedzieć:roll:
Ci Państwo wiedzą że ona może coś zniszczyć, wogóle się tym nie przejęli, wręcz machnęli na to ręką. NIe mogą się już jej doczekać, dzownili dziś do mnie z pytaniem kiedy ją dostaną, już słyszałam taki żal w głosie bo już bardzo na nią czekają:loveu: Miała iść dzis ale niestety się nie wyrobiłam. Jutro już jesteśmy umówieni :)

O! właśnie mam wycie na trzy głosy na podwórku do karetki ;)

Posted

marra napisał(a):
Uwierz mi, to nie jest typ niszczyciela, do takich zalicza się nasz Czarek:mad: Lusia to aniołek, myślę że Renata może coś w tym temacie Wam powiedzieć:roll:
Ci Państwo wiedzą że ona może coś zniszczyć, wogóle się tym nie przejęli, wręcz machnęli na to ręką. NIe mogą się już jej doczekać, dzownili dziś do mnie z pytaniem kiedy ją dostaną, już słyszałam taki żal w głosie bo już bardzo na nią czekają:loveu: Miała iść dzis ale niestety się nie wyrobiłam. Jutro już jesteśmy umówieni :)

O! właśnie mam wycie na trzy głosy na podwórku do karetki ;)

A to spoko..jak wiedza o tym..;)
ja bym chyba cierpliwosci do niszczenia domu nie miala..:roll: w sensie ze posciel wygryziona..:roll:
podziwiam takich ludzi..za cierpliwosc..;)