Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

marra napisał(a):
?? nie rozumiem.

Ostatnimi dniami odkrywam w swoim pokoju coraz to nowsze dziury :D dziś znalazłam wygryziony kawałek w kocyku od mojej psicy i ubytek w misiowym psie na ogonie i od WEWNĘTRZNEJ strony klapniętych uszu :) zastanawiam się czy mam myszy w domu ;)

Bankowo ze ma masz myszy i ja Ci powiem w tajemnicy kto Ci je podrzucil haha
Paula :evil_lol:

• Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Hehehehe... dobre to :D to ja się chyba cieszę, że mieszkam tak daleko - do mnie chyba nie dojdą?:D

Dojdą dojdą :D prędzej czy później zrobią Ci najazd na chate :D:D:D

Posted

Chodziło mi o to że jeszcze nie w dziale "już w nowym domu",ale już jesteśmy;)

Daria:eviltong::eviltong::eviltong:

I wesołych Świąt dla Wszystkich trzymających kciuki za naszą Pysie-Lusie-Ade;)

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Jakieś newsy?;)

Marra - przypadłaś mi do gustu;) heheheh, a raczej avatarek:D

Haha no miło mi :D na avatarku Liwiec, moja pierwsza niezapomniana konikowa miłość...bardzo wiele przeszedł ten koń.

O Lusi nie mam żadnych nowych wiadomości, myślę że zadzwonię po sylwestrze z pytaniem od razu jak go przeżyła, przed świętami i w święta nie chciałam zawracać głowy. Myślę że w połowie stycznia pójdę zobaczyć jak się ma :)

Posted

Paulinka10 napisał(a):
Poczekamy,chociaż bardzo jestem ciekawa jak sie Lusi żyje:)jak sie uda to może przy okazji jakieś fotki zrobisz Marra...;)

Zrobię napewno :)

Posted

Dzwoniłam jak obiecałam :) Ogólnie jest dobrze, Lusia pokochała ich ze wzajemnością, z kotem nie ma problemow. Zapisali ją do kliniki u nas w Zabrzu na konsultacje w sprawie nóżki, bardzo fajnie że coś chcą w tym kierynku robić i starają się za wszelką cenę poprawić jej komfort życia :) a nóż się uda. Jest jeden tylko problem z nią, duży dość a mianowicie zdarzy jej się nasikać w domu i nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie fakt że robi to na łóżku !! Zielonego pojęcia nie mam o co jej chodzi, gdyby popuszczała to inna sprawa ale ona świadomie kuca i sika mimo że wychodzi regularnie na częste spacery. U mnie się to nie zdarzało choć raz wydawało mi się że mam wilgotną kołdrę jednak głowy nie dam bo mojej psicy zdarza się czasami nieświadomie posiusiać a pozatym było to w miejscu "ubitej" kołdry czyli leżała na niej a nie poszła i nasikała...nie wiem jak u Karmelci to wyglądało, czy ktoś ma jakieś rady na to ??

Posted

To super, że się pokochali:loveu::loveu:

Co do siusiania, to może to dziwnie zabrzmi, ale moja znajoma, która miała taki problem kładła folię/ coś szeleszczącego na łóżko. Psiak tylko raz wskoczył i się wystraszył, tak, że łóżko omija szerokim łukiem, a jak wychodzą z domu to folia leży na łóżku;) może tak?

Posted

Super że Lusieńka ma sie dobrze:):)
no z takim siusianiem na łóżko to faktycznie problem,ja nie pomoge bo moje nie miały takich akcji,moja Maja czasem mi leje w domu ale na dywan...i też nie umiem jej tego oduczyć....no ale dywan można przeżyć.

Posted

Paulinka10 napisał(a):
Martwi mnie to siuskanie Lusi na łóżko...oby właściciele mieli duużo cierpliwości a Lusia sie opamiętała...

Oj tak duzo sily trzeba im zyczyc..

Posted

No wiec Lusia oprócz tego ze sika na łóżko to ma się przecudownie :) Poradziłam ile mogłam z tym sikaniem zobaczymy czy oda się ją nawrócić...podobno upodobała sobie tylko łóżko w sypialni a gdy ten pokój jest zamknięty nie sika nigdzie, taka cwaniara. Jest grzeczna, ma pełno pluszowych miśków i nie niszczy niczego innego. Spuszczana na podwórku przychodzi na zawołanie. Ładnie je. Przywitała mnie z wybuchem radości, skakała, całowała i podgryzała ale iść ze mną zdecydowanie nie chciała tylko się tak dziwnie patrzyła, jaby chciała zapytać "a dlaczego już idziesz? " :) pozatym konsultują jeszcze tę łapkę u nas w klinice jednak diagnoza pozostaje bez zmian czyli nic nie będą tam ruszać bo nie opłaca się. Przypuszczenia wetów skad mógł się wziąść taki uraz są mrożące krew w żyłach choć możliwe. Mówią ze wygląda na to że miała wbitą kosę, widły bądź pręt w tej łapie :(