Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest TyŚka
Posted

Sylwio, mogę się zapytać ile masz obecnie tymczasów kocich i psich? ;)

Zawsze jestem ciekawa jak ogarniasz taaaakie stado.

Posted

heh

tymczasów - to jeden pies Ninka, i 5 kociaków, kot Lolek i kot Anatol - który mam nadzieję wróci w końcu.. ale nie wiem

poza tym rezydenci - z róznych względów, znalezione, starsze, specjalnej troski

8 psów - Aron adoptowany z przytuliska,a obecnie fundacji Znajdki, reszta znaleziona, zaopiekowana, nie-adopcyjna, tylko Runa może jak była szczeniakiem mogłaby być adopcyjna, ale była w takim stanie.. i leczenie trwało, a potem sie tak zwiazały z \Aronem, ze nie miałam sumienia jej wystawiac do adopcji, a

kotow teraz prawie 30tka, starsze, z przewleklymi chorobami albo bojace sie ludzi.. liczę, że kociaki małe znajda domki

wciaz za malo czasu

finansowo katastrofa

jakos tak.

ostatnio, szczerze mowiac, mam kryzys..:(

nie moge sie pogodzic - w grudniu odeszla Klusia - chloniak, nie bylo szans, mimo walki..w czerwcu Lemi - 16lat,tak chcialam,zeby jeszcze ze mna pobyl.. nie radze sobie z tym zupelnie, moglam wstawac w nocy, bylam wykonczona...ale teraz .. jest źle.bardzo

i Antos, ktorego znalazlam potraconego, uszkodzony kregoslup., tyle staran, wysilku, leczenie, szpital, amputacja ogonka.. ale kot z adhd.. roznosil dom, zaczal koty inne bic, krzyczal, bo byl przeciez kotem wychodzacym, zaczelam wypuszczac, przychodzil, i w koncu.. wyszedl i nie wrocil

no i ja jestem zalamana totalnie tym wszystkim

zreszta teraz w ogole sie nawarstwilo mi wszystko, bo wiadomo - nieszczescia nie chodza parami, tylko calymi stadami, wiec i poza zwierzecymi, mam mase klopotów

Posted

Jak się przeczyta z rana taki post... 

Przerasta mnie to. Osiem psów w domu jestem w stanie sobie wyobrazic... Ale trzydzieści kotów jeszcze?...

Nie że te koty same w sobie przerażają, ale Wasz trud, Sylwijo... :( Pod każdym względem wielki trud...

A jeszcze kłopoty, które niesie nasze życie... Ech...

Sylwijo, rozwiązania problemów i siły Ci życzę, bo co mogę więcej?...

Żeby choc Ninka szybko znalazła Domek.  :mellow:

Posted

niestety, jeszcze dopoki nie choruja zwierzaki, jakos jest..a tak to koszty masakryczne wrecz, nerwy.. koszmar..

w ogole przeciez w krotkim czasie dostalam info o smierci kilku bylych swoich podopiecznych - Tymon, Jasper, Aqsa, Ivor i Baltazar..

smutne to i dobijajace, i tez pojawia sie pytanie, czy np. w przypadku Tymona i Aqsy - to były starsze psiaki, czy zmiana z dt na ds tez nie przyspieszyla tego, to były starsze psiaki, ktore wyleczylam, odchuchalam i wydalam do nowych, naprawde dobrych domów...i czlowiek mysli, i sie zastanawia..

jakos nikt Ninka sie nie interesuje, zero telefonow..

Guest TyŚka
Posted

Bardzo Cię podziwiam. Kryzysy są rzeczą ludzką, jednak Wy i tak macie siły nadludzkie ogarniać takie stado.

Trzymam kciuki, by w końcu i po kotki, i po Ninkę ktoś zadzwonił.

Guest TyŚka
Posted

Jest superowa, ile bym dała za psa pływającego ;)

• Upvote 1
Guest TyŚka
Posted

I tak bardzo często wrzucasz zdjęcia, dyby tak każdy DT i hotelik regularnie wstawiał :) Więc nie masz za co przepraszać.

Guest TyŚka
Posted

Eee, Ninka i tak jest super :D Kocham, kocham jej uszy :p