sylwija Posted August 18, 2015 Author Posted August 18, 2015 kompanów to ona ma jeszcze 8, psich.. a kocich.. ale ona chciałaby mieć dom już.. prawidziwy.na zawsze. Quote
Guest TyŚka Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 Sylwio, mogę się zapytać ile masz obecnie tymczasów kocich i psich? ;) Zawsze jestem ciekawa jak ogarniasz taaaakie stado. Quote
sylwija Posted August 18, 2015 Author Posted August 18, 2015 heh tymczasów - to jeden pies Ninka, i 5 kociaków, kot Lolek i kot Anatol - który mam nadzieję wróci w końcu.. ale nie wiem poza tym rezydenci - z róznych względów, znalezione, starsze, specjalnej troski 8 psów - Aron adoptowany z przytuliska,a obecnie fundacji Znajdki, reszta znaleziona, zaopiekowana, nie-adopcyjna, tylko Runa może jak była szczeniakiem mogłaby być adopcyjna, ale była w takim stanie.. i leczenie trwało, a potem sie tak zwiazały z \Aronem, ze nie miałam sumienia jej wystawiac do adopcji, a kotow teraz prawie 30tka, starsze, z przewleklymi chorobami albo bojace sie ludzi.. liczę, że kociaki małe znajda domki wciaz za malo czasu finansowo katastrofa jakos tak. ostatnio, szczerze mowiac, mam kryzys..:( nie moge sie pogodzic - w grudniu odeszla Klusia - chloniak, nie bylo szans, mimo walki..w czerwcu Lemi - 16lat,tak chcialam,zeby jeszcze ze mna pobyl.. nie radze sobie z tym zupelnie, moglam wstawac w nocy, bylam wykonczona...ale teraz .. jest źle.bardzo i Antos, ktorego znalazlam potraconego, uszkodzony kregoslup., tyle staran, wysilku, leczenie, szpital, amputacja ogonka.. ale kot z adhd.. roznosil dom, zaczal koty inne bic, krzyczal, bo byl przeciez kotem wychodzacym, zaczelam wypuszczac, przychodzil, i w koncu.. wyszedl i nie wrocil no i ja jestem zalamana totalnie tym wszystkim zreszta teraz w ogole sie nawarstwilo mi wszystko, bo wiadomo - nieszczescia nie chodza parami, tylko calymi stadami, wiec i poza zwierzecymi, mam mase klopotów Quote
Elisabeta Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Jak się przeczyta z rana taki post... Przerasta mnie to. Osiem psów w domu jestem w stanie sobie wyobrazic... Ale trzydzieści kotów jeszcze?... Nie że te koty same w sobie przerażają, ale Wasz trud, Sylwijo... :( Pod każdym względem wielki trud... A jeszcze kłopoty, które niesie nasze życie... Ech... Sylwijo, rozwiązania problemów i siły Ci życzę, bo co mogę więcej?... Żeby choc Ninka szybko znalazła Domek. :mellow: Quote
sylwija Posted August 19, 2015 Author Posted August 19, 2015 niestety, jeszcze dopoki nie choruja zwierzaki, jakos jest..a tak to koszty masakryczne wrecz, nerwy.. koszmar.. w ogole przeciez w krotkim czasie dostalam info o smierci kilku bylych swoich podopiecznych - Tymon, Jasper, Aqsa, Ivor i Baltazar.. smutne to i dobijajace, i tez pojawia sie pytanie, czy np. w przypadku Tymona i Aqsy - to były starsze psiaki, czy zmiana z dt na ds tez nie przyspieszyla tego, to były starsze psiaki, ktore wyleczylam, odchuchalam i wydalam do nowych, naprawde dobrych domów...i czlowiek mysli, i sie zastanawia.. jakos nikt Ninka sie nie interesuje, zero telefonow.. Quote
Guest TyŚka Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Bardzo Cię podziwiam. Kryzysy są rzeczą ludzką, jednak Wy i tak macie siły nadludzkie ogarniać takie stado. Trzymam kciuki, by w końcu i po kotki, i po Ninkę ktoś zadzwonił. Quote
sylwija Posted August 19, 2015 Author Posted August 19, 2015 nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ;) Quote
sylwija Posted August 19, 2015 Author Posted August 19, 2015 to ja przypominam Nineczkę, która się poczuje w swoim domu jak ryba w wodzie ;) o ile ten dom w końcu znajdzie.. Quote
Guest TyŚka Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Jest superowa, ile bym dała za psa pływającego ;) 1 Quote
Poker Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Skromny bazarek dla Ninki http://www.dogomania.com/forum/topic/148309-przepisy-kulinarne-dla-ninkido-2308g22/?p=16341677 Quote
Elisabeta Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Ninko, dostałaś prezent. :) Od kochanej Poker. :) Zaraz zobaczymy bazarek... Quote
sylwija Posted August 20, 2015 Author Posted August 20, 2015 Przepyszny;) Ślicznie z Ninka dziękujemy Quote
sylwija Posted August 22, 2015 Author Posted August 22, 2015 okazało się, że dzisiaj pracuję i to nieststy, nie zdalnie więc jutro postaram sie wrzucic nowe zdjecia Nineczki dziekuje, ze zagladacie :) Quote
Guest TyŚka Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 I tak bardzo często wrzucasz zdjęcia, dyby tak każdy DT i hotelik regularnie wstawiał :) Więc nie masz za co przepraszać. Quote
Poker Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Przepyszny;) Ślicznie z Ninka dziękujemy Niestety dochód na razie niewielki. Quote
sylwija Posted August 22, 2015 Author Posted August 22, 2015 intencje się liczą :) i pomysł super Quote
sylwija Posted August 22, 2015 Author Posted August 22, 2015 :) Ninka fajna jest choć. nie ukrywajmy, wymaga pracy trzeba zasłużyć na jej zaufanie i przyjazń.. Quote
Elisabeta Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Może my tu już troszkę zasłużyłyśmy na przyjaźń cudnej Ninki. :) Pomarzyc sobie można... ;) Dobrej niedzieli. :) Quote
Guest TyŚka Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Eee, Ninka i tak jest super :D Kocham, kocham jej uszy :p Quote
Recommended Posts