Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szalone foty Ninki są cudne. :D

Jeśli chodzi o karmy, to zawsze miałam zaufanie do czeskich. Nie są drogie, a naprawdę dobrej jakości.

Brit i Fitmin. Wszystko jest też ok przy karmieniu nimi.

Smakowitośc karmy...

Dla mojej suni wszystkie karmy są smakowite. Iw ogóle wszystko, co się do zjedzenia nadaje. ;)

a jak cenowo one wyglądają, i czy  mają bez-zbożowe?

Posted

I Brit i Fitmin mają oczywiście karmy bez zbóż.

W karmie Brit to Brit Care, a w Fitminie są dwie linie super premium.

Zwłaszcza w Fitminie jest dużo rodzajów tych karm, bo podział leci i wg wielkości psa i poziomu jego aktywności... (3 stronki w ofercie sklepu).

Podaję linki do jednego z dobrych sklepów:

http://zooart.com.pl/pol_m_Psy_Karmy-podzial-wg-firm_Brit-183.html

http://zooart.com.pl/pol_m_Psy_Karmy-podzial-wg-firm_Fitmin-187.html

Zorientujesz się Sylwijo, bo to tak trudno okreslić cenowo... Są promocje, dwupaki, a przy takiej ilości psiaków jak u Ciebie, pewnie upusty.

Gdzie mi do BDT Sylwiji z jedną sunią 9 kg?... ;)

Kupuję worki po 3 kg, bo na jednym małym psie i tak trudno dużo zaoszczędzic.

Zawsze taniej wychodzi cena za kg przy dużych worach 12, 15 kg.

Jest jeszcze smakowitosc karmy i gust psiaka.

Tu nic nie mogę ocenic,bo tak jak pisałam... Mojej suni smakują wszystkie karmy. :)

Guest TyŚka
Posted

My jedziemy od 6lat na Bricie. Żadna inna karma tak się nie sprawdziła, jak ta. Ostatnio próbowaliśmy Lukullus, ale pies dostał zapalenia okrężnicy i wypływała z niego woda... Jednak myślę, że skoro sprawdza się u Ciebie Josera to nie ma co zmieniać.

Posted

Ninuś była teraz zaszczepiona na wściekliznę
od powrotu z nieudanej adopcji
(po półtora roku, adoptowana jako szczeniak)
rok minął, właśnie po szczepieniu się zorientowałam..

koszt 15 zł,

11855827_983084961742388_897158181909716

11828832_983084145075803_603829362089731

11219127_983084171742467_114704510383486

11796190_983084111742473_624854522792633

Posted

Piękne zdjęcia Ninki. Prawda, Tysiu?... :D

Pamiętam, ze gdy dwa lata temu poznawałam Dogomanię, podobały mi się teksty pisane przez Ty$kę. :)

Teraz jest na Dogo TyŚka, ale pewnie talent ten sam. I wakacje są i więcej czasu wolnego... ;)

Posted

Sylvija, co myślisz o tym żeby skrócić ogłoszenie np:

Niewielka złocista łagodna sunia.

Ninka

Młoda, niewielka ( na fotkach wydaje się większa ), tolerancyjna dla kotów, przyjazna wobec psów, zakochana w ludziach... chociaż była już głodzona, poniewierana, straszona, a nawet bita.

Biega, skacze, bawi się z innymi psami, przytula koty i nie wie nawet, że może być jeszcze lepiej - własny dom, własna miska, własne legowisko, własny człowiek na wyłączność.

To wspaniała, przyjacielska sunia. Zachowuje czystość, jest pogodna i wdzięczna za wszystko. Nie ma skłonności niszczycielskich, uwielbia spacery i towarzystwo innych zwierząt.

Urodziła się w 2011r., waży ok.15kg , jest wysterylizowana, zaszczepiona i zachipowana.

Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przedadopcyjną i podpisanie umowy.

Przebywa w DT- okolice Warszawy. Odległość nie ma znaczenia.

Kontakt: Sylwia 514 xxx xxx sylwiapz@xxxxx

Było tak.

Guest TyŚka
Posted

Faktycznie ładny opis, chyba nie wymodziłabym nic innego :p

Oczywiście jeśli chcecie to siądę i przemyślę, ale... nie obiecuję cudów.

Guest TyŚka
Posted

Próbuję z opisem, ale mówiłam, że nie będzie rewelacji ;)
Jestem zwolenniczką, by przeszłości nie umieszczać w opisie, a przynajmniej na niej się nei skupiać: osoba zainteresowana podczas rozmowy tel.  dowie się szczegółów. A to dlatego, że historia psa zazwyczaj odstrasza, kiedy człowiek słyszy "pies bity", od razu myśli, że problematyczny, z traumą. Tak samo o warunkach adopcji wspominam w czasie rozmowy tel., bo wiele osób od razu czuje taką blokadę - w czasie rozmowy zawsze wyjaśniam na czym to wszystko polega, po co to wszystko i oswajam ludzi z tych straszydłem: jedni rezygnują, ale inni dają się przekonać/zaczynają rozumieć, że faktycznie jest to potrzebne ;).

Oczywiście można te informacje umieścić w opisie, czemu nie... ja tylko od opisów jestem ;).

Opis nr 1

Cześć! Jestem Ninka i urodziłam się w 2011r. Nie znam swoich rodziców, ale śmieją się, że w genach siedzi we mnie likaon - to wszystko przez moje zabawne uszy. I tak, jak one jestem baaardzo towarzyska: kocham psy, koty i ludzi. Wszystkich zapraszam do wspólnych zabaw i biegów, a odpoczywam najchętniej przytulona do swojego stada. Świat jest super! I choć nie jestem wielka (ważę 15kg) to mam ogromne serduszko, które pomieści również Ciebie! 

Niestety, sama nie wiem, jak to mieć własne stado. Od szczenięcia byłam bezdomna i przerzucana z kąta w kąt. Nie wiem czemu - czyżby ludzie nie lubili psich optymistów? Mimo wszystko uważam, że świat jest cudowny, a sama jestem wychowana i nie mam niszczycielskiej natury, do tego ładnie zachowuję czystość. Do pełni szczęścia brakuje mi jednego: własnej Rodziny.

Jeśli szukasz przyjaciela na dobre i złe, a przy tym potrzebujesz pozytywnej dawki energii to zadzwoń do moich Tymczasowych Opiekunów (mieszkają w okolicach Warszawy). Na pewno się dogadamy!

Jestem zaszczepiona, zachipowana i wysterylizowana.
Odległość przy adopcji nie ma znaczenia: trafię do Ciebie, choćbyś mieszkał na drugim końcu Polski.

Opis nr 2

Ninka to młodziutka  (4lata) i niewielka (15kg) suczka o niezwykle zabawnych uszach i wiecznej pogodzie ducha. Zawsze radosna i przyjacielska, nie ma w sobie agresji. Kocha ludzi, psy i koty, zaprasza wszystkich do wspólnych harców, a po zabawach uwielbia odpoczywać wtulona do swojego "stada". Nie ma skłonności niszczycielskich, jest ułożona i pojętna, ładnie zachowuje czystość. Ninka to niesamowita, pozytywna dawka energii. Będzie cudownym przyjacielem na dobre i na złe.

Ninka jest wysterylizowana, zaszczepiona i zachipowana. Od szczeniaka jest niechcianą sunią, ma wielkiego pecha.
Czeka na swoją Rodzinę w Domu Tymczasowym w ok. Warszawy.

Pomożemy przy transporcie.

Posted

TyŚko, a po co nam cuda i rewelacje? ;)

Bardzo fajne teksty. :)

Drugi jest prosty, zwięzły, konkretny.

Lubię, jak tekst "pisze pies" i dlatego bardziej mi się pierwszy podoba. Bardzo mi się podoba.  Tak napisałaby Ninka. To jest ona. :)

Ciekawe, co Sylwija napisze...

I Andegawenka... Czy będzie chciała skracac?...  Ładnie skracac... ;)