tiffani Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Moja psina TIFFANI od ostatniego szczepienia tzn.2grudzien br niechce jesc karmy suchej,ktora zawsze jadala.Po tej wizycie strasznie bolalo ja miejsce w ktorym podano jej zaszczyk i miala zgrubienie.Probowalam zmieszac karme sucha z puszka,ale niestety bez skutku.Wczoraj dalam jej piers z kury oczywiscie kawalek i zjadla lecz miala wzdecia i nie zalatwila sie.Ma duzo energii,nie wymiotuje,niema biegunki.Dzisiaj pojechalam z nia do lekarza i okazalo sie ze jest zdrowa i nie spadla na wadze.Lekarz dal mi w puszce karme ktora mam mieszac z sucha do 2tygodni,zmniejszajac dawke karmy z puszki.Lecz i tak nie chce jesc.Powacha i odchodzi lub zje odrobine.DAlam jej ugotowana piers z marchewka i ryzem.Cos wiecej zjadla ale juz ma wzdecia.Prosze o rady bo juz naprawde niewiem co mam robic.Jadala karme PURINA ,NUTRO.Pies ma niecale 4miesiace rasy chiuhuahua mix. Quote
Rybc!a Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [quote name='tiffani'] rasy chiuhuahua mix.[/quote] O ile mi wiadomo, to jeszcze nie ma takiej rasy :roll: Quote
nathaniel Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 A próbowałaś jej tą karmę namaczać w bulionie jakimś? Niektórzy tak robią i im to działa. Quote
Gosia>>> Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 spróbuj suchą karmę rozmiękczyć w wodzie, lub tak jk poprzedniczka napisała-w bulionie. Możesz też mieszać ją z ryżem i piersią z kurczaka. Quote
Behemot Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [quote=Gosia>>>;2625552]Możesz też mieszać ją z ryżem i piersią z kurczaka.[/quote] Słyszałam, że lepiej nie mieszać suchej karmy z gotowanym jedzeniem, bo to grozi niestrawnością, ale do suchej możesz dorzucić odrobinkę wędlinki czy pasztetu dla smaku - i dla zmyłki :cool3: Quote
Gosia>>> Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Bahemot ja też tak słyszałam ale to chyba od psa zależy... Mój teraz tylko na suchym z jagnięciny jest ze względu na problemy skórne ale wcześniej mieszałam mu i nie byo problemów, teraz jak je same suche to jest gorzej, bo się załatwić nie może. Quote
Behemot Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [quote=Gosia>>>;2625590]Bahemot ja też tak słyszałam ale to chyba od psa zależy... [/quote] Możliwe, ale lepiej nie eksperymentować - tym bardziej, że piesek tiffany ma wrażliwy żoładek. Quote
pidzej Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [QUOTE] Cytat: Napisał(a) [B]tiffani[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2624746#post2624746"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL] [I]rasy chiuhuahua mix.[/I] O ile mi wiadomo, to jeszcze nie ma takiej rasy :roll: [/QUOTE] :shake: :shake: :shake: Quote
xxxx52 Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 pidziel i inne dogomanianki -czy to ma znaczenie czy mix czy nie .Jest piesek ktory ma problemy ze spozywaniem karmy!!!!Nie przywiazujcie ciagle uwagi do malo istotnych spraw,pies jest psem,czy rasowy ,czy mix Powracajac do tematu to ,znam te problemy.Moim pieskom niejadkom,Kupuje produkty Select Gold,dolewam wody ,kiedy karma namieknie podaje,lub dla specjalnych niejadkow dodaje do namieknietej karmy mieso z puszki dla psow,lub pomielona ugotowana wolowine bez rosolu. Quote
pidzej Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [QUOTE]pidziel i inne dogomanianki -czy to ma znaczenie czy mix czy nie .Jest piesek ktory ma problemy ze spozywaniem karmy!!!!Nie przywiazujcie ciagle uwagi do malo istotnych spraw,pies jest psem,czy rasowy ,czy mix [/QUOTE] pseudohodowle to mało istotne sprawy? jak dla mnie jedna z ważniejszych(->schroniska) Quote
tiffani Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 dla wyjasnienia jest to chihuahua tzn.matka chihuahua krotkowlosa a ojciec????ale napewno nie z tej samej rasy dziekuje wszystkim za rady ale wszystko to juz przeszlam opadaja mi rece dzisiaj rano juz nic nieje jeszcze wczoraj jadla do wieczora rzy z piersia i marchewka dzisiaj nie pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
nathaniel Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [quote name='tiffani']dla wyjasnienia jest to chihuahua tzn.matka chihuahua krotkowlosa a ojciec????ale napewno nie z tej samej rasy dziekuje wszystkim za rady ale wszystko to juz przeszlam opadaja mi rece dzisiaj rano juz nic nieje jeszcze wczoraj jadla do wieczora rzy z piersia i marchewka dzisiaj nie pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote] ile ona ma? Czasami pies sobie sam robi głódówki. Ale jeśli masz jakieś wątpliwości to idź jeszcze do innego weta, on pieska zobaczy, zbada. Quote
tiffani Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 dokladnie 29grudnia skonczy 4miesiace Quote
Gosia>>> Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 tiffani koniecznie idź do weta. Przyczyny mogą być różne. Czy była odrobaczana? My nie widząc psa możemy tylko snuć teorie. Lekarz musi sunię obejrzeć i zbadać. Quote
zaba14 Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [quote name='Behemot']Słyszałam, że lepiej nie mieszać suchej karmy z gotowanym jedzeniem, bo to grozi niestrawnością, ale do suchej możesz dorzucić odrobinkę wędlinki czy pasztetu dla smaku - i dla zmyłki :cool3:[/quote] dla zmyłki? :cool3: ja jak zmieszam mojemu psu puszke z sucha karma to mam mnustwo sprzatania.. :lol: puszka zjedzona a karma powypluwana.. tak samo jest z tabletkami itp. zawsze probowałam mu podawac je w pasztecie bo go wrecz uwielbia, ale lipa... z kurczakiem tez lipa... :placz: a ze tabletki musi brac codziennie to ogolnie mamy nieciekawie ale da sie zyc :lol: dziwne że psiak skonczyl jesc akurat po szczepieniu :roll: a ze ma zgrubienie to nic strasznego ;) mój przez cały tydzien dziennie dostawal po 3 zastrzyki i dopiero po miesiacu buła zaczeła schodzic :roll: Najwazniejsze to znalezc dobrego weta, Twoj piesek jest mlodziutki i byc moze jeszcze nie masz rozeznania jak to jest z wetami w Twoim mieście ;) Quote
Behemot Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [quote name='zaba14']dla zmyłki? :cool3: ja jak zmieszam mojemu psu puszke z sucha karma to mam mnustwo sprzatania.. :lol: puszka zjedzona a karma powypluwana.. tak samo jest z tabletkami itp. zawsze probowałam mu podawac je w pasztecie bo go wrecz uwielbia, ale lipa... z kurczakiem tez lipa... :placz: [/quote] Ano widzisz, a Soni wystarczyło wrzucić strzępek szyneczki do suchego i już jej się wydawało, że cała porcja karmy to świeżutka, soczysta szyneczka :cool3: Z tabletkami też jakoś nigdy nie miałam problemu: oblepiam pasztetem albo zawijam w kawałeczek chleba i wcina, aż jej się uszy trzęsą :evil_lol: Rutinoscorbinu nawet nie musiałam przemycać - wtranżalała jak cukierki :evil_lol: No, ale to pies, któremu wszystko jedno, co je - byle coś do gęby włożyć :evil_lol: Quote
TangoBlue Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Tak, gosia ma racje. Ja bym poszla do weterynarza, bo tylko on moze pieska dokladnie obejrzec. Ja tak mialam w czwartek z kotem. Nie mogl sie zalatwic. 3 dni byl w klinice, teraz mu podaje antybiotyki, ale ma sie zdecydowanie lepiej, chociaz jeszcze tydzien bedzie dostawal wlasnie ten antybiotyk, ktory mu przepisala wetka. My tutaj chyba nic nie wymyslimy, oczywiscie z calym szacunkiem dla wszystkich forumowiczow. Quote
tiffani Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 dziekuje wszystkim za rady.Dzisiaj ide do innego weterynarza,podobno chce zbadac krew Tiffani,moze to cos wykryje.Aktualnie mieszkam w Stanach Zjednoczonych i jest male skupisko polskich lekarzy, amerykanom nie wieze.Dam znac co stwierdzil lekarz dzieki wielkie!!!! Quote
tiffani Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 odrobaczona byla 3razy, dzieki Quote
TangoBlue Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Tiffani - Ja tutaj preferuje wetke Amerykanke od dunskich specow, no ale nie mialam wyjscia akurat w czwartek. Dunczycy sie nim zajmowali, i poki co jest dobrze na szczescie. Trzymam kciuki, daj znac jak bedziesz mogla jak sie psiaczek czuje. Pozdrawiam Cie serdecznie. Quote
tiffani Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 bylam wczoraj u lekarza innego jest wszystko ok,zdrowa nawet 8dag przybrala,problem byl wtym ze sprobowala na poczatku grudnia ludzkie jedzenie(oczywiscie moja siostra sie zlitowala).Dziekuje wszystkim za dobre rady,teraz Tiffani zaczyna jesc karme suche.pozdrawiam wesolych i spokojnych swiat dla was kochani i dla waszych pupili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
bozena60 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Witam!!! Mam suczke,która skończyła 7-cy, jest oczywiscie niejadkiem,karmie ją pro-planem tz. Kamą suchą dokładam jej też jakies mięsko z piersi,lub pasztet drobiowy. Pytanie moje jest czy można jej dać jakieś surowe mięsko? Ostatnio wyjadała z wielkim apetytem dobermanowi mięso surowe z kurczaka. Quote
Recommended Posts