Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poniewaz bardzo duzo pomogliscie mi w ratowaniu Gai chcialabym teraz chociaz troche pomoc Diance.Ona tez ma tylko trzy lapki i jest jej nie latwo znalezc dom, a do tego jeszcze jest nie zupelnie zdrowa.W poniedzialek beda dla Dianki pieniadze na koncie.Czy konto Akrum jest jeszcze aktualne, czy macie teraz inne?

Posted

Dawno mnie nie było u mojej ulubienicy. Belcia zawiadomiła mnie że jest źle :( Dianko kochana NIE daj się choróbsku i zdrowiej!!!!!!!
Po niedzieli rusza duży bazarek oczywiście w połowie zostanie przeznaczony dla Dianki.
Trzymaj się sunieczko kochana !!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='Alexa77']Poniewaz bardzo duzo pomogliscie mi w ratowaniu Gai chcialabym teraz chociaz troche pomoc Diance.Ona tez ma tylko trzy lapki i jest jej nie latwo znalezc dom, a do tego jeszcze jest nie zupelnie zdrowa.W poniedzialek beda dla Dianki pieniadze na koncie.Czy konto Akrum jest jeszcze aktualne, czy macie teraz inne?[/QUOTE]

Alexa jesteś Aniołem Stróżem naszych psiaków. Konto Akrum jak najbardziej jest aktualne.

Diana jakby mogła podziękowała by Tobie najpiękniej, a wierz mi że Ona potrafi pięknie dziękować. Ale, że Diana nie może [B]TO MY DZIĘKUJEMY CI OGROMNIE W JEJ IMIENIU[/B]

Posted

Wczoraj byłam u naszego weta i rozmawiałam o Diance.
Wet powiedział, że macica była zrostami przyrośnięta do jelita (źle zrobiona cesarka w przeszłości), dlatego musiał się trochę nagimnastykować, by wszystko porządnie usunąć nie naruszając jelita. I praktycznie dzięki temu, że musiał zrobić większe nacięcie na brzuchu, ukazała mu się śledziona. 1/3 śledziony pokryta jest jakimś "tworem", naciekami - niestety Diana bardzo źle znosiła zabieg, dlatego wet już się tą śledzioną nie zajmował.
Diana ogólnie jest teraz osłabiona.

Bardzo schudła w przeciągu ostatnich 3 - 4 tygodni. Owszem, była na karmie light, bo musiała zrzucić ze 2-3 kg, ale teraz wygląda źle.
Zresztą po futerku też widac, że jest coś nie tak - jest matowe i z łupieżem.

Wet powiedział, że Diana musi dojść do siebie i za tydzień, dwa będzie trzeba pobrać krew i zrobić wszystkie badania.
Jesli okaże się, że ten guz na śledzione jest rakowy, będzie trzeba ją usunąć.
Natomiast jeśli wyniki będą ok, to póki co lekami będziemy walczyć, a witaminami i wspomagaczami będziemy doprowadzać Diankę znów do dobrej kondycji.

Oczywiście jak zwykle "my", nie pozostaniemy tylko przy jednej diagnozie.
Jak tylko Dianka dojdzie do siebie, pojedziemy z nią do Poznania do kliniki i tam zrobimy wszystkie badania łącznie z badaniem tej łapy.

Wet drugi raz podkreslił, że Diana wiele już musiała w życiu przejść i nie miała fajnego życia.

Dlatego tym bardziej teraz chcemy dołożyć wszelkich starań, by "postawić ją z powrotem na łapy".

Niestety to wszystko będzie kosztować, dlatego bardzo bardzo mocno dziękuję bela51, Martika@Aisha, Penny oraz przede wszystkim Alexa77 za chęć pomocy. Jesteśmy bardzo wdzięczne za zainteresowanie, za to że tu jesteście z nami.
My niestety z uwagi na to, że mamy z Pyrdką miękkie serce, nie potrafimy odmówić żadnej psinie i kotu pomocy i przygarnęłyśmy pod nasze skrzydła bardzo dużo psiaków, które czekały na pomoc, mimo iż wiedziałysmy, że po prostu nas nie stać... Jednak czy można odmówić psu,kotu w potrzebie pomocy??
Ja bynajmniej nie potrafię, a potem... potem są nerwy i kombinowanie, bo niestety często jest tak, że każdy psiak potrzebuje leczenia, lepszej karmy, a co za tym idzie - kasa,kasa i kasa. Niestety wszystko się kręci wokół pieniędzy.

Wiemy, że każdy z Was ma na swoim utrzymaniu mnóstwo podopiecznych bid, dlatego tym bardziej jesteśmy wdzięczni za pomoc.

DZIĘKUJEMY :)

Posted

[COLOR=#000000][SIZE=5][B]Sterylizacja Dianki została sfinansowana w ramach Akcji Kastracja prowadzonej przez Fundację Przyjaciele Czterech Łap.
Dziękujemy! Dziękujemy! Dziękujemy bardzo!:-)[/B][/SIZE][/COLOR]

Posted

[quote name='bela51']A jak Dianeczka sie miewa ?[/QUOTE]

Dianka jak na razie przebywa w domu u Pani Joanny (właścicielki hotelu Psanatorium). Ogólnie ma się dobrze. Bardzo lubi leżeć na fotelu i łóżku.

Posted

Wielka szkoda, że nie udało sie od razu tej śledziony usunąć. Kolejna narkoza to niestety dla niej wielkie ryzyko, a pewnie i tak trzeba bedzie to usunać zanim guz peknie albo da przerzuty (o ile jeszcze się tak nie stało....)

Posted

[quote name='fona']A chcecie książki i/lub filmy na bazarek?[/QUOTE]
pewnie, że chcemy :lol:
bo my już wszystko co miałyśmy zbędne w domu posprzedawałyśmy :oops:

Posted

Kurcze kiepskie wieści, jeśli chodzi o zdrowie Dianki :(

Jak byłyśmy w Psanatorium poznałam na żywo Dianę, znałam ją z wątku, bardzo zmartwiłam się tym guzem. Czekam na dalsze wieści po badaniach.

Niestety finansowo teraz nie mogę pomóc, ale jakbyście jechały na badania i trzeba było coś załatwić, to dajcie znać.

Posted

Tak mi przykro, że takie rzeczy dzieją się u Dianki. W lipcu postaram się pomóc słodkiej dziewczynce.
A tymczasem zapraszam na srebrny bazarek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228307-Kolekcja-Swarovski-oraz-wyroby-artystyczne-ze-srebra-na-Rudego-i-Sare-do-24-06-br[/url]

Posted

[quote name='sybillas']Wielka szkoda, że nie udało sie od razu tej śledziony usunąć. Kolejna narkoza to niestety dla niej wielkie ryzyko, a pewnie i tak trzeba bedzie to usunać zanim guz peknie albo da przerzuty (o ile jeszcze się tak nie stało....)[/QUOTE]

niestety Dianka bardzo źle znosiła zabieg sterylizacji, który musiał i tak potrwać trochę dłużej przez tą przyrośniętą do jelita macicę.
Gdyby wet miał jeszcze zajmować się śledzioną - Dianka mogłaby tego nie przeżyć.
I tak już były problemy, żeby ją wybudzić :shake:

Jeszcze 9 dni i będzie można myśleć o wyjeździe do Poznania na badania.
Taka niepewność jest bardziej stresująca, niż gdybyśmy już miały potwierdzoną diagnozę.

I tu się chyba będę musiała uśmiechnąć do imperatora o transport :oops::oops::oops: