Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

daga31081980 napisał(a):

Tak Pekińczyka nie ma ,został sprzedany.

od samego początku Koci Świat azyl Płaskatych chciał pomóc-nie było transportu, jak się znalazł psa już nie było....trafił z deszczu pod rynnę, kolejny idiota będzie go jechał. Szlag...:wallbash:

Posted

Przepraszam za offa, ale bardzo pilnie poszukuję osoby do wizyty przedadopcyjnej w Krakowie. Piesek jest pod opieką naszej Fundacji, nie zdążyłam założyć mu wątku. Jest w typie spaniela. Bardzo ładny, grzeczny. Wszystkie info wyślę na maila. Czy ktoś moze mi pomóc?

Posted

[quote name='Zofija']Przepraszam za offa, ale bardzo pilnie poszukuję osoby do wizyty przedadopcyjnej w Krakowie. Piesek jest pod opieką naszej Fundacji, nie zdążyłam założyć mu wątku. Jest w typie spaniela. Bardzo ładny, grzeczny. Wszystkie info wyślę na maila. Czy ktoś moze mi pomóc?
Może tutaj spytaj:
http://www.dogomania.pl/threads/120874-KRAK%C3%93W-w%C4%85tek-zbiorczy-psiak%C3%B3w-pod-opiek%C4%85-karusiap-i-Jagienki?p=17933784#post17933784

Posted

daga31081980 napisał(a):
matko, przytył a dalej jeszcze chudziutki wracaj do zdrówka Maksiu!!!

Najważniejsze, że ma tak dobrą opiekę :) :)

Posted

Napewno jeszcze troche czasu potrzeba, aby doszedł do siebie, ale to juz inny psiak. Poza tym boksio z zabawka w pycholu to szczęśliwy boksio. W tygodniu wyśle znowu grosik dla Maksia. Buziaki w fafluny :-)

• 5 weeks later...
Posted

Dopiero teraz zaczyna się prawdziwa tragedia..

Domy tymczasowe bardzo zbagatelizowały sprawę..

4 DT nie odpowiedziały na nasze wielokrotne prośby o przysłanie obdukcji..

Kot, chart, pointer, jeden z jamników..

Nie mamy tych obdukcji..

Sprawa zostanie umorzona, a zwierzęta będziemy musieli oddać.

Myślałam, że wystarczająco wyraźnie wytłumaczyliśmy każdemu DT, jak bardzo ważna jest obdukcja każdego czworonoga... Choćby kilka słów o wychudzeniu, zarobaczeniu, zapchleniu... i pieczątka weterynarza..

Myślałam, że i domom tymczasowym będzie zależało na tym, żeby te obdukcje były, żeby te zwierzęta nie wróciły do tej rupieciarni, do klatek...

Niestety...

A potem będzie wielki płacz....

Posted

[quote name='_Aga_']Dopiero teraz zaczyna się prawdziwa tragedia..

Domy tymczasowe bardzo zbagatelizowały sprawę..

4 DT nie odpowiedziały na nasze wielokrotne prośby o przysłanie obdukcji..

Kot, chart, pointer, jeden z jamników..

Nie mamy tych obdukcji..

Sprawa zostanie umorzona, a zwierzęta będziemy musieli oddać.

Myślałam, że wystarczająco wyraźnie wytłumaczyliśmy każdemu DT, jak bardzo ważna jest obdukcja każdego czworonoga... Choćby kilka słów o wychudzeniu, zarobaczeniu, zapchleniu... i pieczątka weterynarza..

Myślałam, że i domom tymczasowym będzie zależało na tym, żeby te obdukcje były, żeby te zwierzęta nie wróciły do tej rupieciarni, do klatek...

Niestety...

A potem będzie wielki płacz....[/QUOTE]

hmmm, to co to za DT? jestescie z nimi w kontakcie i nie ma obdukcji, czy wcale kontaktu nie ma? jaja sobie chyba robiá.

Posted

Wiecie dobrze, że niestety nadal bardzo rzadko tych, którzy znęcają się nad zwierzętami, karze się surowo..

A ile spraw się umarza?

Może kiedyś to się zmieni, ale właśnie dlatego, że tak to wygląda, chcemy ze swojej strony zrobić wszystko, co w naszej mocy, by przedstawić rzetelne DOWODY..

Wejdźcie na naszą stronę.. link w moim podpisie.. na interwencje.. zobaczcie konie z Woli Szczucińskiej, które odebraliśmy...
Właściciel skupu nie został wogóle oskarżony.
Kara dla pracownika - 1 rok w zawieszeniu na 5 lat i kara 500 zł przeznaczona na OTOZ Animals.
I to tylko dzięki obdukcji dostarczonej przez nas..

Posted

Ale wydawałoby sie ,że ludzie co biorą zwierzaki po takich interwencjach mają wiedze co trzeba zrobić, aby były szanse na ukaranie sprawców ? Ale jak widać ...

Posted

To wszystko jest wina ludzi-szpanerów bo nie stac ich na kupienie psa z porządnej zarejestrowanej hodowli a jeden z drugim chcą pokazac że mają rasowego psa i własnie tak powstaja pseudohodowle -niech by ich szlak trafił