Ewa Marta Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [FONT=Tahoma]Kilka dni temu gość mieszkający na trasie moich spacerów z psami znalazł w odludnym miejscu małego szczeniaczka. Wziął go do domu i postanowił zatrzymać. W związku z tym za flaszkę oddał nie wiadomo gdzie swojego starszego psa, bo miał dwa, a trzy to dla niego za dużo. [/FONT] [FONT=Tahoma]Maluch przez kilka dni był maskotką w domu, a dzisiaj okazało się, że znudziło im się trzymać go w domu i ten szkrab stoi przy budzie na ciężkim łańcuchu, choć słowo buda jest tu nadużyciem, bo jest to jakaś stara szafka.[/FONT] [FONT=Tahoma]W tej chwili mały ma ok. 7 tygodni, nie jest zaszczepiony, ani odrobaczony, wychodzą z niego robale. Po godzinnej negocjacji dostałam zgodę na wykupienie go za 2 flaszki. Ponieważ reszta rodziny nie chce go oddać, nie mogę wdawać się w szczegóły gdzie jest i kiedy będzie zabrany. Mam jednak nadzieję, że wszystko dobrze się skończy.[/FONT] [FONT=Tahoma]Kazałam mu odpiąć psa z łańcucha i porobiłam zdjęcia, dałam maluszkowi trochę karmy mojego psa, rzucił się na nią wygłodniały. Zdjęcia robione komórką nie są najlepszej jakości, ale lepsze to niż nic.[/FONT] [FONT=Tahoma]Jak facet szedł w jego stronę, schował się do budy ze strachu i piszczał nie chcąc wyjść. Jak ja go zawolałam znowu stał się młodym i radosnym szczeniaczkiem gotowym do zabawy. [/FONT] [FONT=Tahoma]Muszę go stamtąd zabierać czym prędzej.[/FONT] [FONT=Tahoma]Zobaczcie, jaki słodziak:-)[/FONT] Żeby tego było mało, znalazłam rodzeństwo maluszka - siostrzyczkę i braciszka. Oboje zabieram do DT i szukam im domów. Mieszkają przy kontenerze z ludźmi tam koczującymi. Warunków tam nie ma żadnych do tego, żeby się zdrowo chowały. Psiaki są zarobaczone. Ponieważ sytuacja z maluszkiem powyżej skomplikowała się (co opisane jest w dalszych postach) i w chwili obecnej nie ma możliwości odebrania go ludziom, u kórych jest, szukam domu dla tych dwóch. O pierwszym maluszku nie zapomnę i będe trzymala rękę na pulsie... Quote
Ewa Marta Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 ciąg dalszy zdjęć maluszka na łańcuchu: Zwróćcie uwagę na "oczko łańcuszka" przy obroży i wyobraźcie sobie ten łańcuch:-( A tu będę wgrywać skany rachunków: Quote
Ewa Marta Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 Post rozliczeniowy: Wpłaty: 15.10 - 100 zł - od Agnieszki Suchory 17.10 - 100 zł - od Ani Shirley 19.12 - 151,95 - bazarek biżuteryjny Ewy Marty http://www.dogomania.pl/threads/218709-KONIEC!-ROZLICZAM!-Bazar-z-BIŻUTERIĄ-srebrną!!!-do-10-grudnia-do-godz.-22-00 Wydatki: 14.10 - 39,00 zł posłanko-budka 14.10 - 50,00 zł wet 2 x badanie, odrobaczanie, szczepienie, tabletki na odrobaczanie na kolejny raz, książeczki zdrowia 15.10 - 16,90 zł 10 sztuk podkładów 19.10 - 15,00 zł pakiet 130 ogłoszeń zamówionych u CatAngel dla Karo 26.10 - 58,85 zł 4 puszki Animondy i szeleczki 28.10 - 63,20 zł 16 puszek 400 g Animondy junior kupione na allegro 28.10 - 34,00 zł 2 kg Royal canin dla juniorów (niestety Hillsa nie chciały jeść:-( ) 01.11 - 15,00 zł pakiet 130 ogłoszeń zamówionych u CatAngel dla Pika 17.11 - 60,00 zł drugie szsczepienie na choroby wirusowe Syriuszka Aktualnie na koncie maluszków jest: 0,00 zł Dary rzeczowe: 10.10 - 8 kg karmy Hillsa dla szczeniaczków od Ellig:-) 10.10 - 2 półlitrowe "argumenty" do oddania psiaków - 36 zł od Ewy Marty 13.10 - 10 puszek 400 g dla szczeniaczków, dużo smaczków, smyczki, obroże, zabawki, 2 kocyki od Rity i Ewy Marty i inne drobizagi na kwotę 177,65 zł 17.10 - zabawki pluszaki, sznurki, piłeczki, buciki z białej skóry, patyczki do gryzienia od Ewy Marty na kwotę 57,40 zł 03.11 - sterylka mamusi szczeniaczków załatwiona przez Ellig 03.11 - Pyralgina i 10 szt podkładów dla mamusi szczeniaczków od Ewy Marty 04.11 - 10 puszek mięsnych 1250 g, smakołyki, obroże, miseczki, przepiękne posłanko dla mamusi szczeniaczków od Ellig Inna pomoc, która jest bezcenna i nie da się jej policzyć:-) Przyjęcie na BDT najpierw Karo, potem Pika (Syriusza) przez Nausicę:-) Wizyta przedadopcyjna i zawiezienie Pika do DS - Gallegro i jego TZ-ka Przepiękny tekst do ogłoszeń dla maleńkiej Karo - Nutusia Quote
Ewa Marta Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 W chwilę po tym, jak pisałam o psiaku na wątku innego malucha, dostałam wspaniałą propozycję DT w Warszawie od przyszłego poniedziałku. Mam nadzieję, że wspaniały Anioł, który mi to zaproponował ujawni się na wątku i będzie z nami:-) Maluszek potrzebowałby karmy i funduszy na szczepienie, odrobaczanie, odpchlenie itp zabiegi:-) Jak sobie pogadałam z wyżej wymienionym Aniołem przez telefon, to od razu świat wydal mi się piękniejszy:-) Pięknie dziękuję za błyskawiczną reakcję Ellig, Gallegro, i mmd:loveu: jesteście wspaniali. Od każdego dostałam propozycję pomocy. Gallegro obiecał allegro;-) Ellig obiecala super karmę Hillsa dla szczeniąt:-) Mmd zaproponowała DT w Łodzi:-) Quote
Ewa Marta Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 [quote name='ania shirley']Ja tylko podniosę....[/QUOTE] Tu nie ma "tylko" Aniu, każda pomoc jest cenna:-) dziekuję:-) Quote
ataK Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='Ewa Marta'] Pięknie dziękuję za błyskawiczną reakcję Ellig, Gallegro, i mmd:loveu: jesteście wspaniali. Od każdego dostałam propozycję pomocy. Gallegro obiecał allegro;-) Ellig obiecala super karmę Hillsa dla szczeniąt:-) Mmd zaproponowała DT w Łodzi:-)[/QUOTE] Nie dziwi mnie to :) Nie zostawią żadnego psiaka w potrzebie :) Quote
Pragnienie-Milosci Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 ooooo,to jakieś połączenie berna z owczarkiem chyba? Jakby Enzo(mój tymczasowicz) znalazł DT, to również mogę go zabrać. Myślę, że można podrzucić go na wątek szwajcarów, na pewno udzielą wsparcia. Cudny jest :))) Quote
Equus Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Skoro ten maluch już bezpieczny to zerknijcie proszę do tego szczeniaka - też z Warszawy. Jest w dt ale może tam zostać tylko tydzień a potem będzie musiał zostać oddany do schronu :( Może ktoś z Was ma konto na gumtree, cafe i mógłby zrobić ogłoszenia? http://www.dogomania.pl/threads/215655-4-miesi%C4%99czna-sunia-szuka-domu Quote
Ewa Marta Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 [quote name='Equus']Skoro ten maluch już bezpieczny to zerknijcie proszę do tego szczeniaka - też z Warszawy. Jest w dt ale może tam zostać tylko tydzień a potem będzie musiał zostać oddany do schronu :( Może ktoś z Was ma konto na gumtree, cafe i mógłby zrobić ogłoszenia? http://www.dogomania.pl/threads/215655-4-miesi%C4%99czna-sunia-szuka-domu Ten maluch jeszcze nie jest bezpieczny, bo wisi na łańcuchu, ale zaświeciło małe światełko w tunelu narazie... Quote
Equus Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 rozumiem i trzymam kciuki za niego! Ale skoro propozycja dt dla niego już jest i ktoś jeszcze ma "wolne" dt dla szczeniaka to fajnie jakby rozważył tą suńkę (jeśli się przez tydzień nie znajdzie dla niej dom). I może ktoś by mógł też ją poratować ogłoszeniami? Quote
Ewa Marta Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 [quote name='Equus']rozumiem i trzymam kciuki za niego! Ale skoro propozycja dt dla niego już jest i ktoś jeszcze ma "wolne" dt dla szczeniaka to fajnie jakby rozważył tą suńkę (jeśli się przez tydzień nie znajdzie dla niej dom). I może ktoś by mógł też ją poratować ogłoszeniami?[/QUOTE] Sunia śliczna, byłam na jej wątku. Niestety nie znam innego DT. Ogłoszenia można jej wykupić na bazarku. ja zawsze tak robię dla moich podopiecznych, bo sama jestem noga w tej kwestii:-( Quote
mysza 1 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Naprawdę prawie berneńczyk :) Za światełko trzymam kciuki. Quote
Ewa Marta Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 [quote name='mysza 1']Naprawdę prawie berneńczyk :) Za światełko trzymam kciuki.[/QUOTE] Ale w wersji mini:-) Nie będzie taki duży;-) Jak go już capnę, to obejrzymy go z wetem dokładnie. Quote
ZZPON Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 3mamy kciuki, żeby operacja uwolnienia maluszka się powiodła. Quote
mmd Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Ale wielki! No, zaproponowałam DT, ale tylko awaryjne, bo ja tak mogę max 3-7 dni (tyle mój chłop wytrzyma). Na szczęście chyba się nie przydam, na szczęście tego malucha oczywiście (i mojego TZ;) ) Quote
Ewa Marta Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 [quote name='mmd']Ale wielki! No, zaproponowałam DT, ale tylko awaryjne, bo ja tak mogę max 3-7 dni (tyle mój chłop wytrzyma). Na szczęście chyba się nie przydam, na szczęście tego malucha oczywiście (i mojego TZ;) ) Niewielki:-) Zobacz jaki maly przy mojej 17 kg suni:-) Do tego puchaty jest... Quote
Ewa Marta Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 [quote name='Pragnienie-Milosci']ooooo,to jakieś połączenie berna z owczarkiem chyba? Jakby Enzo(mój tymczasowicz) znalazł DT, to również mogę go zabrać. Myślę, że można podrzucić go na wątek szwajcarów, na pewno udzielą wsparcia. Cudny jest :)))[/QUOTE] Przeoczyłam Twój post, przepraszam:-) Mam pewnien trop dotyczący jego pochodzenia, ale nie chcę narazie grzebać i dopytywać. Jak już będzie bezpieczny, wtedy będę szukać. Dzięki za propozycję, zawsze milej wiedzieć, że psiak jest chciany w kilku miejscach:-) Quote
gallegro Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Link do Allegro psiaka (umieściłem go w zamian za błyskawicznie wyadoptowanego Tobiaszka z innego wątku): http://allegro.pl/show_item.php?item=1852799376 Nawet tytułu nie musiałem zmieniać. Za to swoją sygnaturkę, kierującą do wątku Tobiego, z lekka wyedytowałem i jest jak znalazł ;-). @Ewa Marta, dla uproszczenia opisu założyłem, że szczeniorek jest już na tymczasie. Ludzie mogą nie zrozumieć zawiłości związanych z obecnym "opiekunem". Podałem Twoje namiary. Zapytania via email, przekieruję do Ciebie. Jeśli chciałabyś coś zmienić/uzupełnić, daj znać. Quote
Patkant Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 to samo było u mnie w mieście. Szczeniak - około 3 miesięczny - na łancuchu. Do tego suńka, więc za pare miesięcy już byłaby w ciąży... Zabrałam ją i teraz jest bezpieczna w DT. Tutaj wątek: http://www.dogomania.pl/threads/215325-SZCZENIAK-NA-%C5%81A%C5%83CUCHU!-Malutka-suczka-w-typie-cavaliera-szuka-domu! Quote
Ewa Marta Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 [quote name='gallegro']Link do Allegro psiaka (umieściłem go w zamian za błyskawicznie wyadoptowanego Tobiaszka z innego wątku): http://allegro.pl/show_item.php?item=1852799376 Nawet tytułu nie musiałem zmieniać. Za to swoją sygnaturkę, kierującą do wątku Tobiego, z lekka wyedytowałem i jest jak znalazł ;-). @Ewa Marta, dla uproszczenia opisu założyłem, że szczeniorek jest już na tymczasie. Ludzie mogą nie zrozumieć zawiłości związanych z obecnym "opiekunem". Podałem Twoje namiary. Zapytania via email, przekieruję do Ciebie. Jeśli chciałabyś coś zmienić/uzupełnić, daj znać. Gallegro, jest idealnie! Bardzo dziękuję za pomoc. Mam nadzieję, że ktoś go zauważy... Dzisiaj rano stał biduś przy budzie i patrzył smutno:-( Pstryknęłam jedno zdjęcie, po południu zobaczę czy coś na nim widać. Wracając ze spaceru pstryknęłam drugie, jak już spał w budzie. Na tym łańcuchu jest przeraźliwie smutny:-( Quote
dagsam Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 to i ja podniose :) jest przesliczny, oby szybkoo jakies miejsce dla niego sie znalazlo.. Quote
malvaaa Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 jesy sliczny, i wcale nie taki 'niewielki' :) czy dt jest tylko na kilka dni czy juz macie dla niego cos bardziej na stałe? Quote
Recommended Posts