Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Tahoma]Kilka dni temu gość mieszkający na trasie moich spacerów z psami znalazł w odludnym miejscu małego szczeniaczka. Wziął go do domu i postanowił zatrzymać. W związku z tym za flaszkę oddał nie wiadomo gdzie swojego starszego psa, bo miał dwa, a trzy to dla niego za dużo. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Maluch przez kilka dni był maskotką w domu, a dzisiaj okazało się, że znudziło im się trzymać go w domu i ten szkrab stoi przy budzie na ciężkim łańcuchu, choć słowo buda jest tu nadużyciem, bo jest to jakaś stara szafka.[/FONT]
[FONT=Tahoma]W tej chwili mały ma ok. 7 tygodni, nie jest zaszczepiony, ani odrobaczony, wychodzą z niego robale. Po godzinnej negocjacji dostałam zgodę na wykupienie go za 2 flaszki. Ponieważ reszta rodziny nie chce go oddać, nie mogę wdawać się w szczegóły gdzie jest i kiedy będzie zabrany. Mam jednak nadzieję, że wszystko dobrze się skończy.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Kazałam mu odpiąć psa z łańcucha i porobiłam zdjęcia, dałam maluszkowi trochę karmy mojego psa, rzucił się na nią wygłodniały. Zdjęcia robione komórką nie są najlepszej jakości, ale lepsze to niż nic.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Jak facet szedł w jego stronę, schował się do budy ze strachu i piszczał nie chcąc wyjść. Jak ja go zawolałam znowu stał się młodym i radosnym szczeniaczkiem gotowym do zabawy. [/FONT]

[FONT=Tahoma]Muszę go stamtąd zabierać czym prędzej.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Zobaczcie, jaki słodziak:-)[/FONT]

Żeby tego było mało, znalazłam rodzeństwo maluszka - siostrzyczkę i braciszka. Oboje zabieram do DT i szukam im domów. Mieszkają przy kontenerze z ludźmi tam koczującymi. Warunków tam nie ma żadnych do tego, żeby się zdrowo chowały. Psiaki są zarobaczone. Ponieważ sytuacja z maluszkiem powyżej skomplikowała się (co opisane jest w dalszych postach) i w chwili obecnej nie ma możliwości odebrania go ludziom, u kórych jest, szukam domu dla tych dwóch. O pierwszym maluszku nie zapomnę i będe trzymala rękę na pulsie...

• Replies 500
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Post rozliczeniowy:

Wpłaty:
15.10 - 100 zł - od Agnieszki Suchory
17.10 - 100 zł - od Ani Shirley
19.12 - 151,95 - bazarek biżuteryjny Ewy Marty
http://www.dogomania.pl/threads/218709-KONIEC!-ROZLICZAM!-Bazar-z-BIŻUTERIĄ-srebrną!!!-do-10-grudnia-do-godz.-22-00

Wydatki:

14.10 - 39,00 zł posłanko-budka
14.10 - 50,00 zł wet 2 x badanie, odrobaczanie, szczepienie, tabletki na odrobaczanie na kolejny raz, książeczki zdrowia
15.10 - 16,90 zł 10 sztuk podkładów
19.10 - 15,00 zł pakiet 130 ogłoszeń zamówionych u CatAngel dla Karo
26.10 - 58,85 zł 4 puszki Animondy i szeleczki
28.10 - 63,20 zł 16 puszek 400 g Animondy junior kupione na allegro
28.10 - 34,00 zł 2 kg Royal canin dla juniorów (niestety Hillsa nie chciały jeść:-( )
01.11 - 15,00 zł pakiet 130 ogłoszeń zamówionych u CatAngel dla Pika

17.11 - 60,00 zł drugie szsczepienie na choroby wirusowe Syriuszka

Aktualnie na koncie maluszków jest: 0,00 zł

Dary rzeczowe:

10.10 - 8 kg karmy Hillsa dla szczeniaczków od Ellig:-)
10.10 - 2 półlitrowe "argumenty" do oddania psiaków - 36 zł od Ewy Marty
13.10 - 10 puszek 400 g dla szczeniaczków, dużo smaczków, smyczki, obroże, zabawki, 2 kocyki od Rity i Ewy Marty i inne drobizagi na kwotę 177,65 zł
17.10 - zabawki pluszaki, sznurki, piłeczki, buciki z białej skóry, patyczki do gryzienia od Ewy Marty na kwotę 57,40 zł
03.11 - sterylka mamusi szczeniaczków załatwiona przez Ellig
03.11 - Pyralgina i 10 szt podkładów dla mamusi szczeniaczków od Ewy Marty
04.11 - 10 puszek mięsnych 1250 g, smakołyki, obroże, miseczki, przepiękne posłanko dla mamusi szczeniaczków od Ellig

Inna pomoc, która jest bezcenna i nie da się jej policzyć:-)

Przyjęcie na BDT najpierw Karo, potem Pika (Syriusza) przez Nausicę:-)
Wizyta przedadopcyjna i zawiezienie Pika do DS - Gallegro i jego TZ-ka
Przepiękny tekst do ogłoszeń dla maleńkiej Karo - Nutusia

Posted

W chwilę po tym, jak pisałam o psiaku na wątku innego malucha, dostałam wspaniałą propozycję DT w Warszawie od przyszłego poniedziałku. Mam nadzieję, że wspaniały Anioł, który mi to zaproponował ujawni się na wątku i będzie z nami:-)
Maluszek potrzebowałby karmy i funduszy na szczepienie, odrobaczanie, odpchlenie itp zabiegi:-) Jak sobie pogadałam z wyżej wymienionym Aniołem przez telefon, to od razu świat wydal mi się piękniejszy:-)

Pięknie dziękuję za błyskawiczną reakcję Ellig, Gallegro, i mmd:loveu: jesteście wspaniali. Od każdego dostałam propozycję pomocy.
Gallegro obiecał allegro;-)
Ellig obiecala super karmę Hillsa dla szczeniąt:-)
Mmd zaproponowała DT w Łodzi:-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']
Pięknie dziękuję za błyskawiczną reakcję Ellig, Gallegro, i mmd:loveu: jesteście wspaniali. Od każdego dostałam propozycję pomocy.
Gallegro obiecał allegro;-)
Ellig obiecala super karmę Hillsa dla szczeniąt:-)
Mmd zaproponowała DT w Łodzi:-)[/QUOTE]

Nie dziwi mnie to :) Nie zostawią żadnego psiaka w potrzebie :)

Posted

[quote name='Equus']Skoro ten maluch już bezpieczny to zerknijcie proszę do tego szczeniaka - też z Warszawy. Jest w dt ale może tam zostać tylko tydzień a potem będzie musiał zostać oddany do schronu :( Może ktoś z Was ma konto na gumtree, cafe i mógłby zrobić ogłoszenia?
http://www.dogomania.pl/threads/215655-4-miesi%C4%99czna-sunia-szuka-domu

Ten maluch jeszcze nie jest bezpieczny, bo wisi na łańcuchu, ale zaświeciło małe światełko w tunelu narazie...

Posted

rozumiem i trzymam kciuki za niego! Ale skoro propozycja dt dla niego już jest i ktoś jeszcze ma "wolne" dt dla szczeniaka to fajnie jakby rozważył tą suńkę (jeśli się przez tydzień nie znajdzie dla niej dom). I może ktoś by mógł też ją poratować ogłoszeniami?

Posted

[quote name='Equus']rozumiem i trzymam kciuki za niego! Ale skoro propozycja dt dla niego już jest i ktoś jeszcze ma "wolne" dt dla szczeniaka to fajnie jakby rozważył tą suńkę (jeśli się przez tydzień nie znajdzie dla niej dom). I może ktoś by mógł też ją poratować ogłoszeniami?[/QUOTE]

Sunia śliczna, byłam na jej wątku. Niestety nie znam innego DT. Ogłoszenia można jej wykupić na bazarku. ja zawsze tak robię dla moich podopiecznych, bo sama jestem noga w tej kwestii:-(

Posted

[quote name='mysza 1']Naprawdę prawie berneńczyk :) Za światełko trzymam kciuki.[/QUOTE]

Ale w wersji mini:-) Nie będzie taki duży;-) Jak go już capnę, to obejrzymy go z wetem dokładnie.

Posted

Ale wielki!
No, zaproponowałam DT, ale tylko awaryjne, bo ja tak mogę max 3-7 dni (tyle mój chłop wytrzyma). Na szczęście chyba się nie przydam, na szczęście tego malucha oczywiście (i mojego TZ;) )

Posted

[quote name='mmd']Ale wielki!
No, zaproponowałam DT, ale tylko awaryjne, bo ja tak mogę max 3-7 dni (tyle mój chłop wytrzyma). Na szczęście chyba się nie przydam, na szczęście tego malucha oczywiście (i mojego TZ;) )

Niewielki:-) Zobacz jaki maly przy mojej 17 kg suni:-) Do tego puchaty jest...

Posted

[quote name='Pragnienie-Milosci']ooooo,to jakieś połączenie berna z owczarkiem chyba? Jakby Enzo(mój tymczasowicz) znalazł DT, to również mogę go zabrać. Myślę, że można podrzucić go na wątek szwajcarów, na pewno udzielą wsparcia. Cudny jest :)))[/QUOTE]

Przeoczyłam Twój post, przepraszam:-) Mam pewnien trop dotyczący jego pochodzenia, ale nie chcę narazie grzebać i dopytywać. Jak już będzie bezpieczny, wtedy będę szukać. Dzięki za propozycję, zawsze milej wiedzieć, że psiak jest chciany w kilku miejscach:-)

Posted

Link do Allegro psiaka (umieściłem go w zamian za błyskawicznie wyadoptowanego Tobiaszka z innego wątku):
http://allegro.pl/show_item.php?item=1852799376
Nawet tytułu nie musiałem zmieniać.
Za to swoją sygnaturkę, kierującą do wątku Tobiego, z lekka wyedytowałem i jest jak znalazł ;-).

@Ewa Marta, dla uproszczenia opisu założyłem, że szczeniorek jest już na tymczasie. Ludzie mogą nie zrozumieć zawiłości związanych z obecnym "opiekunem".
Podałem Twoje namiary. Zapytania via email, przekieruję do Ciebie.
Jeśli chciałabyś coś zmienić/uzupełnić, daj znać.

Posted

[quote name='gallegro']Link do Allegro psiaka (umieściłem go w zamian za błyskawicznie wyadoptowanego Tobiaszka z innego wątku):
http://allegro.pl/show_item.php?item=1852799376
Nawet tytułu nie musiałem zmieniać.
Za to swoją sygnaturkę, kierującą do wątku Tobiego, z lekka wyedytowałem i jest jak znalazł ;-).

@Ewa Marta, dla uproszczenia opisu założyłem, że szczeniorek jest już na tymczasie. Ludzie mogą nie zrozumieć zawiłości związanych z obecnym "opiekunem".
Podałem Twoje namiary. Zapytania via email, przekieruję do Ciebie.
Jeśli chciałabyś coś zmienić/uzupełnić, daj znać.

Gallegro, jest idealnie! Bardzo dziękuję za pomoc. Mam nadzieję, że ktoś go zauważy...
Dzisiaj rano stał biduś przy budzie i patrzył smutno:-( Pstryknęłam jedno zdjęcie, po południu zobaczę czy coś na nim widać. Wracając ze spaceru pstryknęłam drugie, jak już spał w budzie. Na tym łańcuchu jest przeraźliwie smutny:-(