Jagoda Posted January 28, 2004 Posted January 28, 2004 Porozmawiam z Olgą- szefową forum Molosy. Molosy mają sklepik internetowy-gdyby sie zgodzili -równiez tam mozna by prowadzic sprzedaz koszulek :D Quote
bea100 Posted January 28, 2004 Posted January 28, 2004 w temacie zgłoszenia zakupu T-shirtów: myślę, że na początek będzie mi potrzeba ( tak na pnu) 10szt*30 zł z możliwością rozszerzenia tej ilości ( pod warunkiem, że będżie rozmiar XL i XXL i nie będą ...no, takie jednorazowe :oops: ) Kochani: wyczytałam w dzisiejszej prasie, że Paluch dostał 50szt palet z drewna (by pieski nie marzły na betonowych wybiegach)- super pomysł :P . MałGoś: czy w Wieluniu są betonowe wybiegi? No i udało mi się pożyczyć na sobotę aparat cyfrowy, jak wrócimy, obejrzycie sobie zdjatka :D Quote
Jagoda Posted January 28, 2004 Posted January 28, 2004 Loodzie: wiec mam juz koce i inne rzeczy od Moniki z wątku o Tarzanku. Bardzo jej dziekuję :P Oraz odebrałam mnóstwo zarcia ze Szkoły Podstawowej. Tu mam pytanie do Małgosi: Małgoś: czy jest taka mozliwośc, żeby Ewa w imieniu schroniska lub ToZ Wieluński napisał jakiś list z podziekowaniem dla dziewczynek z tej klasy III e :P , bo one wg słów Magdy, mojej koleżanki a ich nauczycielki zorganizowały zbiórke w szkole podczas dyskoteki szkolnej :D Słuchajcie: sa jeszcze w Polsce dobrzy, prawdziwi nauczyciele, którzy promują zachowania i działania prozwierzęce czyli poprostu ludzkie. Dla tych dziewczynek to by było niezwykłe wyróżnienie. Quote
FlashQ Posted January 28, 2004 Posted January 28, 2004 Hej, a jutro Jaskier odbiera ode mnie 4 wory kocy, recznikow i innych tym podobnych "oceplaczy". Mam kumpelke w Wawie. Moze nam pomoc ( jakas karma, moze kilka kocy ). Prosi tylko o kontakt. Bea lub SAIDA czy ktoras z was moze sie z nia skontaktowac??? Jej numer gg : 2814002 :) Ma na imie Paulina :) Quote
MałGośka Posted January 28, 2004 Author Posted January 28, 2004 W sobote będę w Gorzowie Kurcze, Rotti - Ada z Gorzowa brała ode mnie adres schroniska, żeby wysłać paczke, a ja jakoś przeoczyłam Twoją propozycję :oops: Adres do niej mam niestety w pracy, ale spróbuję ją z Tobą skontaktować, dobrze? czy jest taka mozliwośc, żeby Ewa w imieniu schroniska lub ToZ Wieluński napisał jakiś list z podziekowaniem dla dziewczynek z tej klasy III e Oczywiście - nie ma problemu :D Wspaniałym dzieciaczkom należy sie choć taka pochwała :lilangel: Wszyscy - listy z podziękowaniem Jeżeli tylko uważacie, że ktoś kto pomógł wieluńskim ogonom powinien takie otrzymać podrzućcie razem z darami lub napiszcie mi na priv ich namiary (nazwę lub nazwisko, pełen adres). Mam kumpelke w Wawie. Moze nam pomoc ( jakas karma, moze kilka kocy ). Prosi tylko o kontakt. Bea, Sajdka - skontaktujecie się z nią? :modla: Flaszeczka - dzięki za dary :angel: czy w Wieluniu są betonowe wybiegi? Wybiegi to trochę za duzo powiedziane-kojce są betonowe, a wybiegów nie ma wcale :-( Ale palety przydały by się - pod same budy, bo te sensowniejsze stoją bezpośrednio na ziemi, a są też budy bez dna - Ewa wpycha tam po prostu słomę... Quote
tufi Posted January 28, 2004 Posted January 28, 2004 Zapraszam na strone http://www.ipto.info/schronisko.php - zrobilismy podstronke o akcji poznanskiej :) Quote
Rotti Posted January 29, 2004 Posted January 29, 2004 Małgośka spróbuję ją z Tobą skontaktować, dobrze? Jasne :) Czekam na info :lol: Quote
bea100 Posted January 29, 2004 Posted January 29, 2004 .... Mam kumpelke w Wawie. Moze nam pomoc ( jakas karma, moze kilka kocy ). Prosi tylko o kontakt. Bea lub SAIDA czy ktoras z was moze sie z nia skontaktowac??? Jej numer gg : 2814002 :) Ma na imie Paulina :) Napisałam do Pauliny na gg/ czekam niecierpliwie na odzew :D (a czasu do wyjazdu już niewiele :wink: ) Quote
Grzesio Posted January 29, 2004 Posted January 29, 2004 Grzesiu - to wielkie "kroplisko" :) Ale po kolei: * podziękuj wszystkim, którzy zaofiarowali swoją pomoc, oki? * jaki jest link na to kocie forum? Z chęcia bym tam zajrzała... * na allegro sam będziesz wystawiał, czy przez mojego Blinka? Gosiu za każdym razem wszystkim dziękuję, osób powoli przybywa i tak: Pieniążki ma wysłać Magda która na mojej Księdze Gości się zadeklarowała, numer konta już jej przekazałem jak i kontakt do Ciebie w razie czego. Gosiu apropo kociej listy dyskusyjnej to nie jest Forum, tylko lista dyskusyjna miłośników kociaków coś takiego jak Psiakość. Małgosiu jak mogę wystawić do Allegro rzeczy przez Twojego blinka nigdy tego nie robiłem napisz mi na priv. Do Wszystkich jak wiecie prowadzę stronkę Pomocy Zwierzakom, mogę pokombinować i stworzyć tam sklepik lub link do Allegro z naszymi akcjami i rzeczami. Apropo koszulek dzisiaj biegałem po mieście, ale Radom to straszne zdzieruchy, ale poszukam jeszcze czegoś pod Radomiem. Do Jagódki Kiedy wyrusza transport Jagódko od Ciebie. Odezwała sie do mnie dziewczyna na maila, ze chce przekazać dary. Mieszka we Wrocławiu. Mogę podać jej kontakt z Tobą?? Do Saidy lub Bea Dziewczyny mam prośbe, może, jak będziecie w Wieluniu porobiłyście zdjęcia piesków do adopcji, kilka fotek z przekazania darów, potem ja bym to wszystko wstawił na stronkę. Quote
Rotti Posted January 29, 2004 Posted January 29, 2004 Info Dary z Gorzowa przywiozę w sobote do Poznania :) Palkaty na akcję tufi gotowe :lol: Quote
bea100 Posted January 29, 2004 Posted January 29, 2004 Grzesiu: masz mnie na pv :P Jagódko: załatwiłam/ przekazałam :D Rotti nasz wspaniały :angel: : ruszyłaś z posad bryłę (Poznań) Świata.... :wink:, Kochani, jesteście :olympic: Quote
FlashQ Posted January 29, 2004 Posted January 29, 2004 Jaskier był u mnie dzisiaj po ocieplacze :) Teraz napisalam posta do Beaglomaniakow na Forum Zwierzaki, zeby nam pomogli :) Ależ to schronisko jest w tragicznej sytuacji !!! http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=9839&start=0 Popatrzcie sobie na fotki i sami powiedzcie. Poprzedni "opiekun" ( ) schroniska po prostu spakowal manatki i odszedl zostawiajac biedne psiaki na pastwe losu. Zajela sie nimi energiczna i pełna pomysłow Ewa. Zbieramy wszystko: jedzenie, koce, reczniki, smycze, obrózki, leki, srodek przeciw pchlom.... Doslownie wszystko jest pootrzebne. Jesli cos sie znajdzie to wyslijcie to na adres Schronisko dla zwierząt, ul. Zielona 22 A, 98-300 Wieluń Lub, jesli oczywiscie mozecie, wspomuzcie schronisko finansowo PEKAO SA I o/Wieluń 10801431-325868-27006-801000 z dopiskiem "Pomoc dla schroniska" Bede baaaaaaaaaaaaaardzo wdzieczna kazdemu kto da chociaz paczke ryzu Pozdrawiam Flaszka Jedna dziewczyna juz sie zgłosiła :) Oby tak dalej :) Quote
Kora Posted January 29, 2004 Posted January 29, 2004 MalGosia i Blink, wszystkie gry, i plyty mam juz w domu! Malibu przyjedzie jutro i robimy zdjecia :) . Co zalatwiles z Allegro :-? Producen obiecal wiecej lepszych gier, ale dopiero na 17.02, bedziesz mial okazje zobaczyc jakie pokazuja w programie (wiesz jakim, w niedziele rano). Quote
MałGośka Posted January 29, 2004 Author Posted January 29, 2004 tufi - stronka i info na forum eMiasta - super! :grins: Grześ - Jagódka prosiła, żeby przekazać, że nie ma problemu - możesz przekazać jej namiary gdzie trzeba :-) allegro - Blink trzyma rękę na pulsie, tylko go w tej chwili firmowe sprawy wybiły z obiegu :roll: Grzesiu - on się z Tobą skontaktuje. Flaszka - dzięki! :multi: Jedna uwaga: Poprzedni "opiekun" ( ) schroniska po prostu spakowal manatki i odszedl zostawiajac biedne psiaki na pastwe losu. nie tyle odszedł - co po prostu został zwolniony i dzięki temu mogła się w jego miejsce pojawić Ewa 8) Co bardzo uszczęśliwiło nie tylko zwierzaki... :lol: Ale za całość masz buziaki :wink: Podrzucisz link do tego forum? koszulki - Wieluń też oczywiście pisze się na parę sztuk (dla siebie i paru znajomych). Jeżeli to wypali to na wiosnę /lato może nam się tu przyda większa ilość - do sprzedaży w trakcie jakichś imprez :drinking: Zdjęcia z sobotniego "zrzutu darów" :wink: oczywiście bedą! Quote
Rotti Posted January 29, 2004 Posted January 29, 2004 Bea Dzieki, ale ja tylko topic załozyłam, a ruszyłaś Ty i cała reszta wspaniałych ludzi :angel: Quote
jovka Posted January 29, 2004 Posted January 29, 2004 Byliśmy dziś u Saidy zawieźć rzeczy i Jej miły mąż pokazał nam wnetrze ducato - :o - tyle jest tam zgromadzonych rzeczy, choć to podobno tylko jedna ich część. Bardzo nam się podobało :D Miłego transportu życzymy i dużo radości w Wieluniu!!! Quote
bea100 Posted January 29, 2004 Posted January 29, 2004 BeaDzieki, ale ja tylko topic załozyłam, a ruszyłaś Ty i cała reszta wspaniałych ludzi :angel: no, no...nie bądź taka skromna :D wiem, że w pięknym Poznaniu zbiórka aż huczy :wink: Jovka: dzięki za wszystko :D pojedziemy choćby nie wiem co, bo bardzo ,,...nas tam potrzeba", jak będzie, zaraz Wam kochani opiszemy :P Quote
Grzesio Posted January 30, 2004 Posted January 30, 2004 Małgosiu Bea przekazałem już kontakt do Jagódki tej dziewczynie z Wrocławia. Małgosiu napisałem Ci coś na priv. jak możesz to odpisz jak najszybciej. Quote
Grzesio Posted January 30, 2004 Posted January 30, 2004 Do wszystkich z samochodem Czy jest ktoś tutaj wśród nas który mógły odebrać dary na trasie pomiedzy Mszaną Dolną a Limanową? Quote
Rotti Posted January 30, 2004 Posted January 30, 2004 Grześ Ja w prawdzie nie, ale zapytam o Mszanę Dolną. Tam też zbierają ??? Mam tam rodzinę :angel: Quote
FlashQ Posted January 30, 2004 Posted January 30, 2004 SAIDA & Bea czekamy na fotki z Wielunia :) Quote
MałGośka Posted January 31, 2004 Author Posted January 31, 2004 Już po... ale emocje jakoś nie mogą opaść :silly: Po kolei: Od rana na niczym nie mogłam się skupić (co mój ukochany Blink może potwierdzić ;-) - więc oddałam się niecierpliwemu oczekiwaniu... Pierwszy zgłosił się Wrocław - przyjechała kochana Jagódka ze swoimi chłopakami - przesympatycznym Bartkiem i niezależnym Tadeuszem (dla niewtajemniczonych - Tadzio ma ogonek i siega do kolan ;-) ) Nie zdążyłam się nawet obejrzeć jak pojawiła się Warszawa - czyli niesamowita Bea i jako mistrz kierownicy - niezastąpiona Sajdka. Zintegrowaliśmy się szybciutko przy herbatce i pojechalismy do Ewy, p. Janka i Marka - TŻ Ewy. A tam.... :laola: Darów co niemiara!!! Masę czasu spędziliśmy wnosząc te dobra - a czego tam nie było! Jedzonko - pod różnymi postaciami, koce, kołdry, wiadra, miski, boszeee - juz sama nie pamiętam co jeszcze! Wypakowywanie tego w każdym razie trwało baaaaaaaardzo długo - no i teraz Ewa z panem Jankiem mają co robić: przeglądać, sortowac, układać... :D Po tej wyczerpującej, aczkolwiek niesamowicie przyjemnej pracy :D udaliśmy się (poza p. Jankiem, który pozostał przywalony darami ;-) ) zregenerować nadwątlone siły :drinka: ;-) Ciężko było mi się z nimi rozstać - niestety nie chcieli, nie wiedzieć czemu, zostać do jutra :cry: ;-) Więc z Blinkiem, Ewą i jej Markiem pomachaliśmy łapkami Wrocławowi i Warszawie... :hand: No a teraz to na co chyba wszyscy czekają... zdjęcia!!! http://www.wielun.ptssa.pl/schronisko/ Znajdziecie tam między innymi: * przepiękny i solidny chwytak zrobiony własnoręcznie przez męża Bei - jak widać na zdjęciach ucieszył wszystkich, a p. Janek zaraz go porwał :klacz: * oczekiwane przez wszystkich materacyki Mokki (z wykorzystaniem włóczki Piki ;-) ) Psy aż przysiadły z zachwytu! Mokka - a nie myślałaś o hutowej produkcji tych cudeniek?!?! :buzi: * książeczka od Gosi o porozumiewaniu sie psami - dla p. Janka :lol: * 700 tabletek na odrobaczanie od kochanej Szanty :angel: Było tego tak dużo, że nie jestem w stanie wymienić, no i tylu z Was włożyło masę sił i czasu w zdobycie tego wszystkiego.... Więc: dziękuję z całego serca i wszystkich sił, w imieniu wieluńskich bezdomnych psiaków, WSZYSTKIM którzy wsparli je choćby najmniejszym darem - nie tylko materialnym. Jesteście :angel: !!!!!!!!! Quote
Ciapa Posted January 31, 2004 Posted January 31, 2004 :modla: Chyle czoła.... Jestescie wielcy :klacz: :klacz: :klacz: Quote
MałGośka Posted January 31, 2004 Author Posted January 31, 2004 I jeszcze jedno :-) Wiem, że burmistrz chciał osobiście uścisnąć łapki przybyłych dogomaniaków i podziękować im (czyli tym samym Wam wszystkim) za zaangażowanie :lol: Niestety nie dał rady dotrzec na czas do schroniska :-? Quote
PIKA Posted January 31, 2004 Posted January 31, 2004 Ja baaaaardzo dziekuje za zrobienie i zamieszczenie zamówionych przeze mnie zdjęcia materacyków :modla: :lol: :lol: MOKKA MATRACYKI SA SUPER :modla: :modla: A Saida i Bea sa super w taka slizgawice tyle kilkometrów jechać, nie mam słów :D Quote
Recommended Posts