Jump to content
Dogomania

Klara... była bita, przeganiana i w ciąży - malutka sunia szuka domu...

Recommended Posts

• Replies 445
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Martika@Aischa']A ja uprzejmie donoszę że karma oraz puszeczki odebrane ;) teraz tylko czekam na sygnał jak przesłać je do suni :)[/QUOTE]

Super! Transport spróbuję wykombinować. Wy też cioteczki pomyślcie, może akurat ktoś będzie się wybierał w nasze strony - nawet przejazdem :)

Posted

[quote name='Roszpunka']Super! Transport spróbuję wykombinować. Wy też cioteczki pomyślcie, może akurat ktoś będzie się wybierał w nasze strony - nawet przejazdem :)[/QUOTE]

Będę czujna ;) puszeczki są do 2013 roku ...karma ważna i troszeczkę po terminie :) Paczucha czeka :):):)

Posted

[quote name='Martika@Aischa'] puszeczki są do 2013 roku ...[/QUOTE]

Ale aż tak długo to my nie będziemy czekać - do tego czasu Klarcia już dwa lata będzie grzać doopkę w DS ;)

Posted

Nad transportem żarcia pomyślę, może uda mi się dogadać z pewnym miłym Panem ze Śląska, który w czwartek będzie jechał do Kielc. A jutro lecimy raniutko z córeczką mą na zabieg, i bardzo proszę o zaciskanie kciuków, najmocniej jak się da!

Posted

[quote name='Incia']Nad transportem żarcia pomyślę, może uda mi się dogadać z pewnym miłym Panem ze Śląska, który w czwartek będzie jechał do Kielc. A jutro lecimy raniutko z córeczką mą na zabieg, i bardzo proszę o zaciskanie kciuków, najmocniej jak się da![/QUOTE]

Kciukasy za córcię mocno zaciskamy ;) a gdyby i transport udało się zgrać było by super :) ja zwarta i gotowa w każdej chwili przekazać jedzonko:lol:

Posted

[quote name='Roszpunka']Chrzestną córeczką zapomniałaś dopisać :)
Bo jeszcze cioteczki pomyślą niewiadomoco ;)[/QUOTE]
Ech, ja tylko psie córeczki posiadam...i chomikowe:lol:

Posted

Sunia już u weterynarza. Określił ją na 8-9 miesięcy, waży 7 kg.
Psinka bardzo lubi jazdę samochodem, po pierwszym stresie wyglądała przez okno z zaciekawieniem.
Do lecznicy zawiozła nas cioteczka Incia, za co jestem jej niezwykle wdzięczna, sama pewnie długo bym błądziła...

Rozmawiałam z panią u której jest sunia - córka kobiety, która przywiozła Klarcię ze wsi, bardzo chce, żeby sunia została tam gdzie jest.
Byle nie u nich w domu - mama ma alergię a babcia psów nie lubi:roll:

Czeka mnie poważna rozmowa :mad:

Posted

[quote name='mmd']No to gdzie ma zostać? ;) Rozumiem, że na wycieraczce lub coś w tej okolicy :)

Jak nasze sprawy finansowe?[/QUOTE]

Nie na wycieraczce, tylko u tej starszej Pani... a sunia może żyć nawet 20 lat (wiem z doświadczenia) Kompletny brak wyobraźni :-(

Co do finansów, wszystkiego się dowiem przy "odbiorze". Mam nadzieję, że będzie ok.

Posted

Taki maluszek i w ciąży. W głowie się nie mieści

Wyperswadować trzeba zostawianie suni, dasz radę
niech wydobrzeje i trzeba leciec z ogłoszeniami - można na kilka regionów w tym ŁÓdź - będę jechać pod koniec października, więc miałaby transport jakby co :)

Posted

Sunia już u mnie. Wystraszona ale w dobrej formie - Pani na razie nie ma w domu, więc póki co leży w izolatce (tzn. pokoju dziecia)

Dopłaciłam 35 zł, więc sądzę, że nie ma co zawracać głowy Sterylkowej Skarbonce rozliczeniami, wieczorkiem wkleję paragon. Były dwa maluchy :-( - jeden bardzo duży, drugi mniejszy, jeszcze tydzień i byłaby to cesarka a nie aborcja :shake:

Co do zostania małej - zgodzę się, pod warunkiem, że sunia zmieni lokum i zabierze ją do domu osoba, która ją przywiozła...
Poproszę również o zwrot kosztów, w tym paliwa, bo na wodę nie jeżdżę niestety. A przecież dojdą także koszty odrobaczenia, szczepień, wyżywienia i pewnie kilka innych. Skoro łatwo było przywieść i zostawić samej sobie, to teraz niech będzie równie łatwo wybulić kilka stówek na psiaka... nawet obróżki psina od niej nie dostała :-(

Posted

Masz rację.
Dobrze, że już po wszystkim. Czekam w takim razie na rozój wydarzeń, ale myślę, że jakieś dobre zakończenie uda się wyczarować :)

Posted

[quote name='mmd']Masz rację.
Dobrze, że już po wszystkim. Czekam w takim razie na rozwój wydarzeń, ale myślę, że jakieś dobre zakończenie uda się wyczarować :)[/QUOTE]

Najwyżej zwołamy sabat... mały zlot czarownic jeszcze nikomu nie zaszkodził ;)

Wkurzyłam się dzisiaj, wybiorę się do sąsiadki, która Klarcię podrzuciła - do bezdomniaka mogę dokładać - nie pierwszy i nie ostatni raz ale sponsorować psiaka, który ma właściciela nie mam zamiaru :angryy:

W dodatku poproszę o natychmiastowe przerejestrowanie psa na siebie - mogę być figurantką i odstawiać szopki urzędnikom ale jak wyżej...
Beznadzieja...