Jump to content
Dogomania

Klara... była bita, przeganiana i w ciąży - malutka sunia szuka domu...

Recommended Posts

Posted (edited)

Dowiedziałam się o niej przypadkiem - sąsiadka zapytała TZ-ta, czy nie chcemy psiaka (bo skoro mamy trzy, to przecież i czwarty się zmieści :roll:)

Okazało się, że przywiozła sunię ze wsi, gdzie malutka była przeganiana, bita i nikomu niepotrzebna... Zaraz potem wyjechała do sanatorium a psinkę powierzyła innej sąsiadce - pani dokarmiającej blokowe koty, trochę zbieraczce, osobie bardzo ubogiej.

Sunia nie może zostać tam, gdzie jest, starszej pani nie stać na opiekę nad psiakiem, poza tym jest to osoba schorowana i nie zawsze ma siłę wyprowadzić psinkę.

Malutka jest najprawdopodobniej w ciąży - właściwie na pewno:-(

Potrzebuje wszystkiego: karmy, odrobaczenia, odpchlenia, szczepień i na cito sterylki! Imię też by się przydało!
Gdyby znalazł się BDT, byłoby cudownie - ale na taki cud raczej nie liczę...

Oto sunia:

spójrzcie na brzuszek :shake:

taki ma zgryz...

malutka, wylękniona dziewczynka...

Jest młodziutka, jeżeli jej nie pomożemy, nie wiem, co się z nią stanie...

TEKST DO OGŁOSZEŃ:

Klara to roczna, malutka sunia, waży ok. 8 kg., większa już nie urośnie.Ma krzywy zgryz, niekiedy zawadiacko wystaje jej jeden ząbek, co sprawia, że jest niepowtarzalna. Lubi się przytulać, umie już prosić o pieszczoty, widać, że bardzo tęskni za kontaktem z człowiekiem. Czasem jest troszkę nieśmiała, ale każdą chwilę uwagi przyjmuje z wielką radością. Jest zdrowa i wysterylizowana. Swojemu CZŁOWIEKOWI ofiaruje bezgraniczną miłość i wierność. Bardzo lubi dzieci, dogaduje się z kotami i innymi psami, jest chętna do zabawy. Przebywa w domu tymczasowym w Kielcach.
Jeśli szukasz małego i kochanego PRZYJACIELA, to Klara na Ciebie czeka...
Suczka zostanie wydana po podpisaniu umowy adopcyjnej.
Kontakt w sprawie adopcji:
Kinga 503-126-082
email: [email protected]

Edited by Roszpunka
  • Replies 445
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ROZLICZENIE:

WYDATKI:

- puszki 11zł
- podatek od posiadania :cool3: psa 8 zł
- dopłata do sterylki 35 zł
- odrobaczenie 6 zł
- wizyta i zdjęcie szwów 10 zł

WPŁYWY:

- z bazarku ewy gonzales :loveu: 81 zł
- z mojego bazarku 142,50 zł

Posted

Kinguś mamy karmę ....chyba Bosh....może chociaż 10 kg dla suni ....tylko od razu mówię że część jej po terminie ...Iwonka konsultowała to z wetem i nie ma żadnych przeciwskazań aby dostały ją psiaki ....kurcze :( kolejna bida :(

Posted

eliza_sk napisał(a):
O boziu Roszpunko, na każdym kroku ... A jakby ją ciachnąć i u tej Pani przechować ?

Na razie może u tej Pani być, kobieta nie chce jej wyrzucić - tak naprawdę została w sunię wrobiona i sobie nie radzi...

Posted

Roszpunko, załatwisz fakturę za sterylkę? No i taka mała sunia dobrze, żeby się zmieściła w 200, a jeszcze lepiej 150. Poproszę Sterylkową Skarbonkę.

Posted

Faktura za sterylkę to najmniejszy ze wszystkich problemów. Pasja Hera podsunęła mi pomysł, żeby zadzwonić do TOZ-u, może coś pomogą. Jeżeli nie, będziemy się dobijać do Skarbonki i wszystkich dobrych ludzi...
Postaram się wyżebrać sterylkę jak najtaniej.
Sunieczka jest naprawdę miła i przylepna tylko bardzo strachliwa - na pewno była bita...:(

Posted

To Ty załatwiaj TOZ, a ja juz w Skarbonce byłam.
Robisz piękne zdjęcia, postaramy się później razem ja wyekspediować do domu, nie martw się :) Młoda, malutka, takie znajdują domki.

Posted

mmd napisał(a):
To Ty załatwiaj TOZ, a ja juz w Skarbonce byłam.
Robisz piękne zdjęcia, postaramy się później razem ja wyekspediować do domu, nie martw się :) Młoda, malutka, takie znajdują domki.

Jesteś wspaniała! Dziękuję! A martwić się będę, dopóki sunia nie trafi do fajnego domku, szczególnie, że nie mogę osobiście się nią zająć, na ten moment miejsce zaklepane, dwa psiaki w kolejce...

Posted

Skoro ta pani zgodziła się nią zająć, a żarełko jest to jakoś sobie poradzi.
Ty zadbaj o czadowe foty.
A ja zadbam o ogłoszenia.
A później sobie wreszcie powyjemy ;)

Posted

mmd napisał(a):
Skoro ta pani zgodziła się nią zająć, a żarełko jest to jakoś sobie poradzi.
Ty zadbaj o czadowe foty.
A ja zadbam o ogłoszenia.
A później sobie wreszcie powyjemy ;)

Plan świetny! Może wreszcie uda nam się zbiorowe wycie!

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Kinguś mamy karmę ....chyba Bosh....może chociaż 10 kg dla suni ....tylko od razu mówię że część jej po terminie ...Iwonka konsultowała to z wetem i nie ma żadnych przeciwskazań aby dostały ją psiaki ....kurcze :( kolejna bida :(

Karma jest wartościowa conajmniej 6 miesięcy po dacie przydatności do spożycia. Wiem ze źródła;)
Melduje się u sunieczki, i będę kminić co dalej. Faktycznie, powinna mieć imię. Mnie się Klara podoba, znam cudną suczkę o tym imieniu:lol:

Posted

:-(:-(:-(Witam sie u sunieczki .... cudownej sunieczki , malizny :bye::glaszcze::iloveyou:piszesz Roszpunciu o tej pani starszej , biednej , :-(:-(:-(co za kobieta cudna postokroc , serce placze ..... jak dobrze , ze malizna ma was kochane mojeeeeeeeeeee:modla::modla::modla:zaraz lece kombinowac bazarus

Posted

iwonamaj napisał(a):
Witam...Jedzonko czeka na transport, to jest Husse...

Super, dziękuję bardzo :)

Dzwonię dziś od rana do kieleckiego TOZ-u, niestety nikt nie odbiera... Zaraz wyjeżdżam, wracam w niedzielę wieczorem, w poniedziałek od rana znowu będę dzwonić. Chociaż to trochę dziwne, dzwonię na numer interwencyjny i nie powinno mieć znaczenia, czy to weekend, czy nie...

Posted

cioteczki kochane , mam pomysla takiego , aby uzbierac tez rzeczy troszke , co kto moze - dla tej cudownej straszej pani , karmicielki kocikow! prosze rozsylajcie wateczek , aby tutaj jak najwiecej janiolow przyszlo , kazde serce , kazda rada dobra:multi::multi::multi::multi::modla::modla::ylsuper::ylsuper::ylsuper::bye:cioteczki zrobmy ile mozem,y , zdzialamy razem napewno jakis cudzik malenki , Roszpuneczko kochana nasza powiedz co tej starszej kobiecie najbardziej moze sie przydac , co lubi , pisz kochana i delikatnie jak mozesz wypytaj