SARA.dierra Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 dostałam wiadomość od pani nauczycielki że Psota( Mania ) jest grzeczna, spokojna, czysta - a jej pani szczęśliwa :) Quote
SARA.dierra Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 27. TĘCZA TĘCZA - zabawna, bardzo ufna i przyjacielska sunia. Złapana w mieście, gdzie biegała od dłuższego czasu. Ma ok roku. Idealna sunia do domu z dziećmi, bardzo lubi być głaskana, bawi się chętnie. Toleruje inne zwierzaczki. Szukamy dla niej odpowiedzialnego opiekuna! W schronisku od 21 lutego 2012r. Quote
SARA.dierra Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 63. ASTEK ASTEK- znaleziony w lesie ok 3-4 letni psiak w typie amstaffa. Jest to bardzo zrównoważony samiec, spokojny i przyjacielski. Toleruje inne psiaki, na koty nie zwraca większej uwagi. Astek to pies znający dom- wie co to kanapa, chodzi an smyczy, utrzymuje czystość. Szukamy mu nowego, odpowiedzialnego domu. W schronisku od 15 lutego 2012r. Quote
SARA.dierra Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 64.GRAD GRAD - ok 2 letni mieszaniec znaleziony na wsi, miły, wesoły. Lubi kontakt z człowiekiem, chętny do zabawy. Na smyczy chodzi dobrze. Trafił lekko wychudzony, ale ładnie dochodzi do siebie i będzie wspaniałym psem. Potrzebuje tylko domu! W schronisku od 21 lutego 2012r Quote
SARA.dierra Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 65.POLAR POLAR - 1,5 roczny rudy psiak średniej wielkości. Ma bardzo miłą mordkę, zero jakiejkolwiek agresji. Lubi inne zwierzaki, toleruje koty. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, posłuszny. Idealny towarzysz rodzinny. Pilnie szuka domu. W schronisku od 21 lutego 2012r. A RIKI W NOWYM DOMKU ? Quote
asia-s Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='SARA.dierra']27. TĘCZA TĘCZA - zabawna, bardzo ufna i przyjacielska sunia. Złapana w mieście, gdzie biegała od dłuższego czasu. Ma ok roku. Idealna sunia do domu z dziećmi, bardzo lubi być głaskana, bawi się chętnie. Toleruje inne zwierzaczki. Szukamy dla niej odpowiedzialnego opiekuna! W schronisku od 21 lutego 2012r. Dosalam sunieczke na watek Kudlacze w potrzebie Quote
SARA.dierra Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 na facebook pewnien pan dopytywał o pieski, ma dzieci , psa chce do mieszkania i na podwórko, ma dzieci w wieku szkolnym, - pytał o dużego psa, np amstafa, owczarka, - pokazałam różne psiaki, - na koniec ASTKA - pan wolałby nie wiem czemu psa a nie sunię - i ASTEK NAjbardziej mu się spodobał - ale podstawowe pytanie - jaki Astek ma stosunek do dzieci ? - pan mówi że chce się wybrać do schroniska i samemu obaczyć - Aniu znasz stosunek Astka do dzieci mając na uwadze fakt że on od niedawna w schronie? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 dzięki Łyska wróciła do domu. edit- nie znam stosunku Astka do dzieci Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 jeszcze nie skonczyła kwarantanny, nikt sie po nią tez nie zgłosił bedzie potem wysterylizowana, zaszczepiona i zaczipowana...no i gotowa do adopcji;) przez mojego maluszka dawno juz w schronie nie była, tylko kontakt telefoniczny i mailowy mam , wiec jej nawet na żywo nie widziałam... Quote
SARA.dierra Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 [quote name='Ania+Milva i Ulver'] edit- nie znam stosunku Astka do dzieci[/QUOTE] ok - dziś pan mówił że wpadnie na facebook po południu bo wcześniej wyjedża a zależy mu na dobrej odpowiedzi co do dzieci - więc napiszę żeby tak jak planował pojechał do schronu ... Łyska? kurcze nie rozumiem takich rzeczy - Robin mi niszczy jak cholera, ale jest członkiem rodziny - oddać psa to jakby oddać dziecko własne :shake: Quote
mufa Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 wczoraj minęły 3 miesiące jak Dynka jest u nas, więc pozwoliłam sobie na sesję w terenie: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 To niemożliwe, że to ten sam pies!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jaka ona jest piękna!!!!!:) Cuuuuuudo!!! Quote
Onaa Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Ania+Milva i Ulver napisał(a):jeszcze nie skonczyła kwarantanny, nikt sie po nią tez nie zgłosił bedzie potem wysterylizowana, zaszczepiona i zaczipowana...no i gotowa do adopcji;) przez mojego maluszka dawno juz w schronie nie była, tylko kontakt telefoniczny i mailowy mam , wiec jej nawet na żywo nie widziałam... Pytałam o Tęczę bo jakaś osoba z fb pisała że mogłaby dać dt ale w Zielonej Górze. Ale skoro sunia dopiero na kwarantannie, i chyba nie ma tam źle, a pewnie szybko domek znajdzie, to chyba nie ma sensu jej przenosić. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 zielona góra, to kawał drogi...będzie problem z transportem, a skoro to dt , to pewnie nie pokryją kosztów... na pewno sunia nie ma u nas źle, jest rzeczywiście adopcyjna i pewnie znajdzie domek raz dwa Quote
SARA.dierra Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 [quote name='mufa']wczoraj minęły 3 miesiące jak Dynka jest u nas, więc pozwoliłam sobie na sesję w terenie: cichutkie eh :) :) :) Quote
asia-s Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Dynka wyglada cudownie, chyba ktos podmienil psinke;) Dynka wyglada cudownie! Mam psy ze schroniska i wziete bezposrednio z ulicy, czesto jak spacerujemy pada pytanie: "o jakie sliczne pieski " i " jaka to rasa", wiec odpowiadam " callejeros" czyli psiaki z ulicy... I prawie zawsze wielkie oczy pytajacego: i komentarz: na prawde?, niemozliwe!, jaki piekny, nie wiedzialem ze takie psy sa w schroniskach ect. Ze tak powiem "normalni ludzie" , ktorzy na co dzien nie maja doczynienia z tym z czym dogomaniacy maja - po prostu nie wiedza, brakuje im wyobrazni, jaka metamorfoze przechodza psy Marzy mi sie taka wielka akcja bilbordowa - metamorfozy - z psami schroniskowymi ze zdjeciami "w schronisku" i "w domu" Quote
mufa Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 asia-s napisał(a):Dynka wyglada cudownie, chyba ktos podmienil psinke;) Dynka wyglada cudownie! Mam psy ze schroniska i wziete bezposrednio z ulicy, czesto jak spacerujemy pada pytanie: "o jakie sliczne pieski " i " jaka to rasa", wiec odpowiadam " callejeros" czyli psiaki z ulicy... I prawie zawsze wielkie oczy pytajacego: i komentarz: na prawde?, niemozliwe!, jaki piekny, nie wiedzialem ze takie psy sa w schroniskach ect. Ze tak powiem "normalni ludzie" , ktorzy na co dzien nie maja doczynienia z tym z czym dogomaniacy maja - po prostu nie wiedza, brakuje im wyobrazni, jaka metamorfoze przechodza psy Marzy mi sie taka wielka akcja bilbordowa - metamorfozy - z psami schroniskowymi ze zdjeciami "w schronisku" i "w domu" dokładnie tak! nikt nie wierzy, że Dynka jest ze schroniska i to zarówno weterynarz, jak i spotkany przechodzień. Wszyscy są w szoku, że taki piękny pies był bezpański. A jej zachowania wskazują nie tylko na długą bezdomność, chyba była w domu gdzie były małe dzieci (na płacz dziecka w TV wpada w szaleństwo) i była bita (na energiczne podniesienie ręki albo inny gest kuli się i ucieka). Nie chcę myśleć co przeżyła... Wcześniej raz mieliśmy psa ze schroniska, ale to chłopak był i łajza, rozwalał płot i uciekał, po trzech tygodniach uciekł na amen. Dynka jest przykładem na to jak wierne i wdzięczne są schroniskowe psiaki. Cichutka, spokojna, oddana... jej nie można nie kochać, nie można przejść obok, żeby nie przytulić, pogłaskać czy pocałować. Quote
SARA.dierra Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 na stronie schronu widziałam nowe psiaki dziś - uaktualnię do soboty jak tylko uporam sie z aktualnymi wysyłkami z brodnickiego bazaru na który serdecznie zapraszam :) link w sygnaturze niżej :) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 W imieniu schroniska dziękuję za bazarki!!! Pieniążki wpłynęły i cieszymy się bardzo!!! Quote
SARA.dierra Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 a ja przepraszam że tak późno - niektóre wpłaty dostałam do ręki i w banku kwota była umniejszona - mój tz zrobił mi przelew brakującej kwoty w piątek ale do poniedziałku musiałam czekać aż to się uaktywni . a teraz czytam o suni przywiązanej do drzewa w Bachotku i krew mnie zalewa - i wciąż nie mogę zrozumieć świata i ludzi Quote
SARA.dierra Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 (edited) 66.BACHA BACHA - sunia trafiła do schroniska po tym jak została znaleziona przywiązana do drzewa w miejscowości Bachotek... Na szczęście nie trwało to długo, gdyż stan suni jest dość dobry. Trudno zrozumieć, dlaczego ktoś wyrządził jej taką krzywdę, gdyż Bacha jest bardzo łagodna i miła. Nie sprawia kłopotów, lgnie do człowieka i domaga się uwagi. Ma ok 1,5 roku. Szukamy dla niej dobrego domu! W schronisku od 2 marca 2012 roku. 67.KOMEDIA KOMEDIA - ok 8 letnia sunia, mieszaniec znaleziony w okolicach Karbowa. Sunia dobrze utrzymana, na pewno miała dom. Nikt jej jednak nie szuka... Komedia to straszna przylepka. Uwielbia pieszczoty, kontakt z człowiekiem. Grzeczna i łagodna, dobrze chodzi na smyczy. Szuka nowego domu! W schronisku od 27 lutego 2012 roku. 68.MINIA Minia - ok 4-letnia miniaturowa sunia. Waży nie więcej 3 kg. Jest bardzo śmieszna. Chodzi idealnie na smyczy idealnie. Sunia moze mieszkac tylko w domku na poduszkach :) Jest bardzo ufna i łagodna. NR CZIP ; 941000013815199. MINIA JEST WYSTERYLIZOWANA. Edited March 7, 2012 by SARA.dierra Quote
SARA.dierra Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 (edited) napisała do mnie na fb osoba, młoda kobieta - zapytała mnie o Wyspę - czy jest jeszcze w schronie - bo jakiś czas temu obserwowała jej wątek a także na bierząco wchodzi na stronę schronu i czyta o psiakach - Monika ma 1,5 roczną córeczkę i własnie zdobyła domek z ogródkiem który jest remontowany i zamieszka w nim dopiero pod koniec lata, ale chciałąby by zamieszkał tam psiak w typie wilczura , łagodny, taki by bez obaw mogła mieć i tego psiaka i 1,5 roczną córeczkę - napisałam jej o Wyspie, a ona napisała że bardzo podoba jej się także Białka, ale że z zabraniem pieska i tak musi poczekać do końca lata bo teraz mieszka w ciasnym pokoiku :) ps. na koniec zapadło że jak córeczka wyzdrowieje to cała rodzinka wybierze się do schronu na wstępne rozejrzenie :) Edited March 7, 2012 by SARA.dierra Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 do końca lata, to może być wiele fajnych psiaków do adopcji;) ale ciesze się, że jakis znajdzie dom Quote
SARA.dierra Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=245245552236369&set=a.245245475569710.56119.100002527784736&type=1&theater strona ze zdjęciem Komedii na której ktoś twierdzi że sunia ma na imię Kora i zna właściciela Quote
Recommended Posts