Ania+Milva i Ulver Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 W nowym domu jeszcze Rożek . Dorsia czeka na wyjazd do domu, jest właśnie po sterylizacji. Sporo nowych psów, jest nawet Sajmon w typie białego owczarka;), a dziś trafił alaskan malamut z obrożą. Na razie nikt nie szuka..... A to fajna metamorfoza Dina: trafił do schronu w sierpniu tamtego roku w takim stanie: A tak Dino wygląda teraz- nadal jest w schronisku, mieszka z Pestką i szaleją razem:) Quote
SARA.dierra Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 (edited) GRUDA GRUDA - sunia błąkała się lasku miejskim, spokojna, nieśmiała mała sunia. Bardzo zasługuje na nowy dom, idealnie chodzi na smyczy. Jest sunią kochającą ludzi, nie sprawiającą problemów. Dogaduje się z innymi pieskami. Wspaniały towarzysz dla starszej osoby, jak i do domu z dziećmi. Gruda ze względu na gładką sierść może mieszkać tylko w domu lub mieszkaniu. W schronisku od 20 marca 2012r. BĄK BĄK - ok 1,5 roczny piesek podrzucony do gospodarstwa nocną porą ... Bąk jest wesołym pieskiem, lubi zabawę i bieganie. Dobrze chodzi na smyczy. Łagodny i przyjazny, dobry towarzysz dla całej rodziny. Prosi o nowy dom! W schronisku od 21 marca 2012r. DINO DINO - 1,5 roczny pies, mieszaniec z niebieskimi oczami, został odebrany z domu,był bardzo zaniedbany. Teraz jest psem nie do poznania: piękny, o mocnej budowie. Bardzo przyjazny i miły, lubi ruch, zabawę, radzi sobie z chodzeniem na smyczy. Najlepiej czułby się w domu z ogrodem. Toleruje inne psy. W schronisku od sierpnia 2011r. FANT FANT - 1 roczny, bardzo duży pies. Znaleziony w miejscowości Kominy. Na szyi miał potężny łańcuch... Swoją młodość spędził więc w niewoli. Fant jest psem , który dogada się z innym, łagodny i przyjazny. Potrafi jednak zaszczekać, byłby idealnym stróżem. Pilnie szukamy mu nowego domu! W schronisku od 8 lutego 2012r. Edited March 25, 2012 by SARA.dierra Quote
SARA.dierra Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 (edited) MAŁY MAŁY - ok 2 letni psiaczek, wesoły, przyjazny i szczekliwy. Bardzo ciekawski, niczego się nie boi. Znaleziony był niedaleko miasta, zaniedbany, ze śladami po łańcuchu na szyi. Ten mały psiak szuka nowego domu. Domek z ogródkiem byłby dla niego idealny! W schronisku od 20 marca 2012r. SAJMON SAJMON - młody , ok 1roczny pies w typie białego owczarka szwajcarskiego, złapany w okolicach Wąbrzeźna. Psiak był wychudzony . Charakter ma super: miły, przyjazny, nie jest to pies stróżujący tylko przyjaciel dla rodziny. Dobrze czułby się w mieszkaniu-przy odpowiedniej dawce ruchu, lub w domu z ogrodem. W schronisku od 21 marca 2012r. Edited March 25, 2012 by SARA.dierra Quote
SARA.dierra Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 zapraszam na psie bazary na brodnickie schronisko :) http://www.dogomania.pl/threads/224762-kombinezony-kubraki-buty-ochronne-dla-psa-na-brodnickie-schronisko-do-30-kwietnia i http://www.dogomania.pl/threads/225154-ANTYALERGENY-niedost%C4%99pne-wPolsce-obro%C5%BCe-psie-BUTY-i-kupa-rarytas%C3%B3w-dlaBrodnicy-10.04 Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Bryś adoptowany, ma fajny dom;) Lamut odebrany przez właścicieli, ma na imię Gufi. Do schroniska trafiła mała sunia 5 letnia po śmierci właściciela, jest od tygodnia, a dopiero teraz dało się jej zrobić zdjęcia- totalny stres:( Quote
SARA.dierra Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Bryś adoptowany, ma fajny dom;) Lamut odebrany przez właścicieli, ma na imię Gufi. Do schroniska trafiła mała sunia 5 letnia po śmierci właściciela, jest od tygodnia, a dopiero teraz dało się jej zrobić zdjęcia- totalny stres:( Lamuta nie było jeszcze na stronie a ta sunia - wygląda jakby płakała :( Quote
SARA.dierra Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Lamut, to ten alaskan malamut. aaaa ten co mi spać po nocy nie dawał przez moje durne głupie domysły Quote
abra43 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Brodnica może się poszczycić takim schroniskiem,to nie schronisko a hotel pięciogwiazdkowy,cudowne psionki,cudowny kierownik i cudowne schronisko Quote
SARA.dierra Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 abra43 napisał(a):Brodnica może się poszczycić takim schroniskiem,to nie schronisko a hotel pięciogwiazdkowy,cudowne psionki,cudowny kierownik i cudowne schronisko heh mniej więcej to samo dziś pipi mówiła :) i ja się też dołączam i kłąnię się nisko wszystkim którzy tam pracują :) ps. a tak na serio oglądałam dziś inne polskie schroniska i jestem przerażona coniektórymi, że tak straszne rzeczy dzieją się w dzisiejszych czasach, i zastanawiam się kto rządzi tym krajem i dopuszcza do takiego stanu Quote
abra43 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 :Rose::Rose:Tak,tym którzy pracuja w schronisku należą się ukłony,w każdej chwili mozna przyjechac i odwiedzic Reksio,serdecznie każdy,gość zostanie przyjęty przez kierownika pana Mariusza,jak i przez pania Marylkę tam pieski nie mają smutnych min pysie się im śmieja,koty nie są zamknięte tylko latają luzem tak,że zwierzęta czuja się jak w domach oby nasze wszystkie schroniska tak wyglądały to by było dobrze-zapraszamy. Quote
Ajula Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 przyznam się, że zaglądam często na ten wątek, ale że nie mogę Wam pomóc, to się nie odzywam....... zaglądam, bo właściwie wasza ziomalka jestem - Ania wie :) zastanawiam się, czy macie miejsca w schronisku, bo byłam w mojej rodzinnej wiosce i siostra powiedziała mi, że dwa psy od dłuższego czasu błąkają się po wsi, jeden jest duży i ludzie go przeganiają, bo się boją o dzieciaki, ale on jest łagodny - boję się, że ze względu na to że jest duży ktoś go w końcu załatwi.... zresztą takie przeganianie może się skończyć albo całkowitym wycofaniem i zdziczeniem psa, albo przerodzi się w agresję lękową......poza tym lata za samochodami po ulicy, w końcu ktoś go potrąci autem.. to już lepiej jakby do schroniska trafił, tym bardziej dobrego - no a w niedzielę siostra zobaczyła latającego po wsi pięknego haskacza (nie wiadomo jaka płeć), nie wiadomo skąd się wziął, może uciekł komuś, może ktoś go szuka Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Ajula, aby psy z poza miasta zostały przyjęte , to musi być to załatwione przez daną gminę. Schronisko jest miejskie i psy nie stąd przyjmuje wtedy , gdy są miejsca. Najlepiej jakby siostra najpierw zadzwoniła do Kierownika , on jej powie jak to zrobić -zna gminy, a nie wszystkie sa chętne do pomocy niestety. Muszę powiedzieć, że na naszym terenie widać jednak postęp co do troski o bezdomne zwierzaki, wiadomo , że zdarzają się przypadki -nic nie widziałem, nic nie słyszałem, kasy brak itp- ale jednak w większości nie ma problemów ze współpracą . Ale to też dzięki Kierownikowi i temu, że schronisko bardzo się zmieniło. Wiele gmin woli przetrzymac psy i poczekać na miejsce niż dawać gdzie indziej, bo wiedzą , ze psy u nas są bezpieczne. No to się nachwaliłam;) Pomyślę nad jakimiś negatywami teraz hehe;) Quote
SARA.dierra Posted March 29, 2012 Author Posted March 29, 2012 a ja z innej beczki, bo w zeszłym roku znalazłam w necie jakiś numer krs niby że brodnickiego schroniska a potem wzywali mnie do skarbówki, że brodnickie schronisko nie ma numeru krs i nie mogę przelać jednego procenta i sprawa ucichła i zapomniałam o tym czy jakoś tak, a jak to jest w rzeczywistości, bo przed chwilą byłam na stronie http://szczecinek-schronisko.home.pl/artykul.php?show=159 - też super schronisko i tam można przelać jeden procent , więc dlaczego nie można w Brodnicy ? tak na przyszłość? i dla mnie i dla brodniczan którzy chcieli by to zrobić na ten cel? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Brodnica nie ma wyrobionego Krs i na razie nie będzie miała. Nie ma więc możliwości przelania 1%. Ten temat już poruszałam, ale z założeniem numeru są powiązane finanse, a na razie kasa idzie cały czas na coś innego. A na Szczecinek warto podarować 1%, wspomagajmy dobre miejsca. Quote
abra43 Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Ajula ,sostra tak jak radzi Ania niech zadzwoni do schroniska tel 564982629 napewno coś zaradzą i nie odmówią pomocy trzeba też zawiadomić gminę Quote
Ajula Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 pomyślałam o schronisku brodnickim nie tylko dlatego, że jest super :) ale dlatego że wiem, że jakieś psy z terenu tej gminy już były do Brodnicy zabierane, myślałam, że może mają w takim razie umowę podpisaną z Brodnicą. Ale przeczytałam w internecie, że schronisko ma Kowalewo Pomorskie, a moja wieś jest w powiecie golubsko-dobrzyńskim, więc pewnie psy powinny trafić do Kowalewa. W gminie nikt nie jest zainteresowany łapaniem psów. Ja już dwa psy z tej wioski zabrałam - jeden ma szczęśliwy dom, drugi (czarny owczarek Orion) już ponad rok siedzi w hotelu ii nikt go nie chce :( nie jestem w stanie zabrać kolejnych psów Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Ajula, z tego co wiem , to w Golubiu jest małe przytulisko . Jak widać, dość ładnie działają. http://www.facebook.com/pages/PRZYTULISKO-DLA-PS%C3%93W-GOLUB-DOBRZY%C5%83/129073283841510 I z pewnością jest lepsze niż to w Kowalewie...stamtąd w tamtym roku nawet sami psa zabieraliśmy do nas do schronu i Kierownik pomagał im z jedzeniem , bo nie mieli. Wiem, że zmienił się tam Kierownik i jest lepiej, ale daleko do normalności, bo nie ma pieniędzy... Quote
SARA.dierra Posted March 29, 2012 Author Posted March 29, 2012 do adopcji perełki brodnickiego schroniska :) Quote
SARA.dierra Posted March 29, 2012 Author Posted March 29, 2012 (edited) 42. WIOSNA WIOSNA - sunia ma 5 lat, jej Pan umarł i sunia trafiła do schroniska. Bardzo trudno jej jest znieść nowe miejsce, dlatego pilnie potrzebuje nowego domu! Sunia jest bardzo łagodna, idealna do domu z ogródkiem. Nie bardzo radzi sobie z chodzeniem na smyczy. Daj jej szansę! W schronisku od 28 marca 2012r. wrr kurcze zamiast edytować jakiś tam początkowy post to usunęłam :( wrrrrr i teraz trzeba szukac jakie ja psiaki usunęłam :( co za gapa ze mnie :( ps. a przy okazji na dniach musze zrobić remanent - bo mi sie nic nie zgadza, nie mam gumisia, ale go kojarzę - :( usiądę na dniach i po kolei wszystko przejrzę Edited March 29, 2012 by SARA.dierra Quote
SARA.dierra Posted March 29, 2012 Author Posted March 29, 2012 ja mam pytanie odnośnie: https://www.facebook.com/brodnica.schronisko?sk=photos czy zostawić osobne indywidualne albumy psów adoptowanych, czy też tak jak na stronie schroniska po jednym zdjęciu każdego psa wrzucać do jednego albumu psów adoptowanych? bo zaczyna się robić bałagan w sensie że psy do adopcji toną w ilości psów adoptowanych ? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Ja to nie bardzo na tym fb się znam, ale najlepiej jakby był jeen album psów adoptowanych i po jednym zdjęciu jeśli się da. Quote
SARA.dierra Posted March 29, 2012 Author Posted March 29, 2012 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Ja to nie bardzo na tym fb się znam, ale najlepiej jakby był jeen album psów adoptowanych i po jednym zdjęciu jeśli się da. No tak właśnie myślałam, tylko szkoda mi usuwać te albumy z adoptowanymi, bo tam często coś można znaleźć na metamorfozy bo i aktualne zdjęcia czasem, ale niepotrzebny bałagan jest i ginie to co najważniejsze czyli psy do adopcji, człowiek wchodzi i nie wie co można adoptować a co nie Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Wszystkie zdjęcia na metamorfozy trzymam u siebie w folderze na kompie;) Będę robić w tym roku nowe - albo ty haha Quote
SARA.dierra Posted March 29, 2012 Author Posted March 29, 2012 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Wszystkie zdjęcia na metamorfozy trzymam u siebie w folderze na kompie;) Będę robić w tym roku nowe - albo ty hahaTY haha, a czy pani wie że trzeba mieć kopie? bo jak dysk siądzie albo cośkolwiek:) a tak a propo to musze się zwierzyć na ucho, ale obiecuję że króciutko , mam tylko jedno malutkie pytanie, a poza tym zreaktywowałam pierwsze posty i wreszcie jest porządek, tak jak na stronie schronu Quote
Recommended Posts