Jump to content
Dogomania

psy do adopcji - schronisko dla zwierząt "Reksio" - BRODNICA - kujawsko-pomorskie

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Buźka pojedzie do wawy ;) idzie na sterylke jutro, Kierownik się śmieje, że trudno u niej rozpoznać gdzie przód a gdzie tył od tych kudełków haha
niektórzy z dzwoniących, po usłyszeniu, że sunia zarezerwowana próbowali przekupstwa:)

oooooooo heh - wygrywa ten co da więcej :)

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Buźka pojedzie do wawy ;) idzie na sterylke jutro, Kierownik się śmieje, że trudno u niej rozpoznać gdzie przód a gdzie tył od tych kudełków haha
niektórzy z dzwoniących, po usłyszeniu, że sunia zarezerwowana próbowali przekupstwa:)

Takiej Buzce to dobrze;), kurcze jest jeszcze Tecza - rownie piekna psinka, domki powinny sie bic, :shake:

Posted (edited)

a jak to się z Tęczą zaczęło ?

cyt. opiekunkę Tęczy, która jeszcze nie wiedziała że będzie opiekunką Tęczy - " ładna jest. Wziełabym ją. Tylko ona jest bardzo daleko. To chyba południe Polski. Nie wiem czy takie schronisko zorganizowałoby transport pieska. Gdyby była bliżej mojego domu pewnie bym pojechała. A tak to trochę daleko. Co myślisz o tym? Takiego psa w tym typie szukam."

cyt. opiekunke Tęczy w której rodziła się miłość do Tęczy - " Znalazłam Brodnicę. Leży w wojew. Kujawsko - Pomorskim. Ten piesek rzeczywiście podobny do mojej Pusi. Dojazd pewnie pociągiem z przesiadkami. Mam adres i tel. Skontaktuję się z nimi. "

cyt. opiekunkę Tęczy która już wiedziała że Tęcza będzie jej pieskiem " Napisałam do tego schroniska maila. Zadzwonię w poniedz. Może byliby mi go podrzucić. Zobaczę rozkład pociągów.Jaki tam jest dojazd. "

cyt. opiekunkę która w biegu wsiada w pociąg i rusza w drogę po swojego piesa : " Mam już rozklad poc. Podróż z 2 przesiadkami, przeszło 6 g w jedną stronę. wyjazd o 6.24, w Brodnicy o 14.16, powrót o 17.15, przyjazd o 00.07. Nie wiem czy dam radę z nowym psem w pociągu. Co o tym myślisz?Już niedługo będzie z nami. Jest zarezerwowany. Chyba zmienię jej imię na Dora, Dorcia, Doreczka.Zobaczę czy szybko zareaguje, No chyba że na Tęcza reaguje, Ale zmienię jej . "

cyt. opiekunkę Tęczy która jest już opiekunką Tęczy " Tęcza już jest w moim domu. U nas będzie miec na imię Dorka. Powoli przyzwyczaja się do nas. Jest wspaniała. Będzie kochana , będzie mieć wszystko, to co potrzebuje piesek. "

cyt. opiekunkę Tęczy - "Tęcza juz powoli zadomawia się u nas. Zaakceptowali ją wszyscy członkowie. Kotki przyglądają sie jej z ciekawoscią. Ma apetyt. Karmimy ją 2razy na dzień, duża miska ryżu z gotowanym kurczakiem. Wychodzimy często na spacer , by poznała okolicę i drogę do domu. A najważniejsze ,to ,że dostaje porję pieszczot i czułych słów, tak , aby zapomniała o tych złych chwilach , które przeżyła. Kochamy ją całym sercem!"

ps oczywiście nie cytuję pw tylko facebookowe rozmowy które widzą wszyscy :)
ps tak sobie patrzę na te plany , pani w brodnicy byłaby po 14 a po 17 pociąg z powrotem, a przeciez w brodnicy na ustronie tyle kilometrów i jeszcze trzeba te umowy spisać , a jednak ona była dobrej myśli i dobrej nadziei i ma pieska o którym marzyła i kocha go :)

Edited by SARA.dierra
Posted

Tęcza:
- przed wyjazdem pojechała na kąpiel do salonu psiego, niestety Pani nie zrozumiała i ją obcięła dodatkowo...z lekka szoku doznaliśmy;), ale na szczęście domkowi , to nie przeszkadza- sunia odrośnie;)

Spakowana do wyjazdu

W trakcie postoju po drodze;)

I już u siebie ze swoją Panią:)

Łasuch adoptowany;)

Posted

do schroniska trafił nowy pies

GALON

a jego historia przeraża :cry:

GALON - jego historia jest smutna.
Psiak został wyrzucony z samochodu niedaleko Pokrzydowa.
Czekał przy drodze kilka dni, jednak nikt po niego nie wrócił...
Ale może to i dobrze, gdyż na jego szyi są ślady po łańcuchu...
Galon jest bardzo przyjaznym psem, łagodnym,
lubi towarzystwo psów i kotów. To wielki nie tylko gabarytem,
ale i sercem przyjaciel dla całej rodziny.
Idealny do domu z ogrodem. Zasługuje na nowy kochający dom.
Daj mu szansę a zyskasz wspaniałego psa!
W schronisku od 14 marca 2012r.

Posted

A ja byłam dziś w schronie, na 1,5 godziny.
Psy biegały na 3 wybiegach, szalały wesołe. Zdjęcia nie oddają piekna niektórych psiaków, także jak tylko zrobi się na prawdę wiosennie to trzeba im porobić zdjęcia koniecznie.

Lapo-adoptowany, ma super domek, Kierownik sam zawoził do miejscowości kamień.

Dorsia zarezerwowana. Jaka ona jest mała! Po fotach tego nie widać, a ona waży może z 3 kg;)

Widziałam na żywo rozchwytywaną Buźkę- ależ to pocieszne stworzonko, maluteńka, wesoła, a jak się kładzie, to wygląda jak pluszowy podnóżek:) Nad jej sierścią trzeba będzie popracować, ale to już zrobi nowy domek, nie chcemy dawać u nas do fryzjera, bo znowu na łyso obetną;)

Posted (edited)

Dorsia ?
myślałam o Dorci hihi - tak nazwał nowy domek tęczę
ale Dorsi żadnej ni ma tu :(

JUŻ TRAFIŁAM - DORSIA- sunia błąkała się po mieście,
ma ok 2-3 lat, średniej wielkości.
Na szyi miała zielony plastikowy pasek.
Chodzi bardzo dobrze na smyczy,
bardzo kontaktowa i wesoła.
Po odwiedzeniu psiego salonu
i strzyżeniu stanie się pięknym,
sznaucerkowatym psiakiem,
jak najbardziej gotowym do adopcji!
W schronisku od 18 marca 2012r.

Edited by SARA.dierra
Posted (edited)

Znalazłaś;)

Trzeba koniecznie Pusię wypromować- jaka to maleńka sunia, waży może z 4 kg!!! Biedulka uciekła do budki jak mnie zobaczyła.
Frotka następne małe cudeńko, Ilka też ...ehhh

Edited by Ania+Milva i Ulver
Posted

cyt. " Tęcza jest wspaniała. Nauczyła się spać w swoim legowisku.Z każdym dniem jest coraz bardzej związana z nami. Czuje się gospodarzem naszego domu. Szczeka juz na obcych ludzi na klatce schodowej. Kotki powoli przyzwyczajają się do niej. Ma dobry apetyt. Lubi gotowane skrzydełka z kurczaka i serca z odrobiną ryżu polane rosołkiem. "

Posted

do schroniska trafiła nowa sunia
ILKA - młoda suczka, ma ok. 1 roku.
Znaleziona na ul Mostowej w Brodnicy, zadbana.
Ilka jest troszkę nieśmiała i boi się nowej sytuacji.
Szybko jednak nabiera zaufania i prosi o głaskanie.
Dobrze chodzi na smyczy, nie wykazuje żadnej agresji,
idealna do mieszkania jako towarzysz dla całej rodziny!
W schronisku od 15 marca 2012r

Posted

[quote name='"SARA.dierra"']
FROTKA

Frotka- to ok 1 roczna sunia.
Błąkała się na obrzeżach miasta.
Być może ktoś wyrzucił ją z samochodu.
Frotka jest bardzo łagodna, bardzo miła
i bardzo urokliwa.
Niestety nie umie jeszcze chodzić na smyczy,
ale jest bardzo młodziutka i na pewno szybko się nauczy.
Czeka na sojego człowieka.

Frotka - maleńkie cudo - potrzebuje swojego domu

Posted

Pusia nie potrafi odnaleźć się w schroniskowym świecie :( - trafiła tu spanikowana, przestraszona, smutna, zrezygnowana, bez chęci do życia - Pusia jest psem domowym, zadbanym, czystym, łagodna wobec innych psów, dogaduje się z kotami a wobec dzieci ocean łagodności -
jest miksem ratlerka z jamnikiem - potrzebuje ciepłego swojego własnego domku