Jump to content
Dogomania

psy do adopcji - schronisko dla zwierząt "Reksio" - BRODNICA - kujawsko-pomorskie

Recommended Posts

Posted

Je-Dynusia pozdrawia wszystkich, którzy trzymali za nią kciuki, dobrzeje z każdym tygodniem, nabiera ciała, jest posłuszna (pod warunkiem, że na jej drodze nie stanie jakieś leśne stworzenie;)), ale wraca... zawsze wraca... czekam tylko, aż smutek zniknie z jej oczu i na lepszą pogodę na sesję fotograficzną w plenerze, póki co mamy kanapowe piesi... dziewczyny bardzo się kochają, choć basset zaczepia na każdym kroku, a Dynka godzi się na bezustanne zapasy

czujemy jakby była u nas od zawsze

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kkasiiiar napisał(a):
Cudna !!!!!!!!!!!!

no wiem!
w domu codziennie jest spór z kim ma spać i do kogo się tulić! :)
ale i tak sama wybiera miejsce do snu
ja osobiście uwielbiam grzać nóżki jedną o tłuścioszka basseta, a drugą o pluszaka
jest super!

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):

Sara....a może byś miała czas porobic bazarki na schron? Mam duzo fantów na ten cel, ale czasu zero- z chęcią bym to komus oddała aby porobił ...

Aniu wiem że teraz jesteś mało czasowa, i nie chcę ci jeszcze dorzucać, więc jeśli w tygodniu nie uda ci się czasowo wyrobić, to ja podjadę po pracy po fanty do ciebie - ale nie na kawę :) bo trzeba szybko jechac do domu palić w piecach - tylko po fanty - ps. poza tym, zrobiłam też schroniskowe nk coś na wzór facebooka, ale link mi się nie chce wkleić dziś - na razie rewelacji tam nie mam, na razie trwa wciąż uzupełnianie danych, i wklejanie wszystkich psów, na fb jeszcze psów wszystkich nie ma - brak czasu, - ale pokolei, a jak już wszystko będzie i skupie się tylko na aktualizacji to pomyślę jak to zrobić żeby działało - Aniu nie wiem jak chcę zrobić bazarek na schron to tak jak kiedyś na cel - sterylizacja i kastracja ? - wiem że to tak mały bazarek że nie starczy nawet na jedego psa ale żeby było zgodnie z regulaminem - a i tak myślę, że te fanty które masz to być mi jakieś ceny musiała podać na fantach bo ja się nie znam :) i termin do kiedy - a z resztą to ja już sobie poradzę :) i buziaki powrotu do zdrowia dla Juli :) ciesze się że trafiła do Ciebie bo tak jakby do raju :) hihi - ps, jeszcze jedno - czy w związku z tym że Ania ma dzidziusia to czy ktoś inny bywa czasowo w schronie częściej i mógłby tu uaktualniać częściej tu ? kurcze, ja pracuję teraz od 6 do 15 i nie mam jak , a chciałabym żeby te strony żyły ......... i cichutko tu :(

Posted

Sara- co do bazarów masz pw;)
W schronie nikt nie bywa i na zmiany się nie zanosi.

Dom dla suni husky nie wypalił- Kierownik pojechał i wrócił z nią do schronu, ludzie może i z sercem , ale warunki absolutnie nie dla psa-jakiegokolwiek.
Domek dla Kalisi nadal aktualny- wyjasni się wszystko 6-8 lutego, jest tam młode dziecko i zobaczymy czy sunia zaakceptuje. Jak nie, to Państwo i tak chcą jakiegoś psiaka adoptować od nas.

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):

W schronie nikt nie bywa i na zmiany się nie zanosi.

.
a to jest przykre :( bo choć ludzie są chętni - ale w słowach a nie w czynach ( pewnie mi sie tu oberwie ale co tam - nie pierwszy raz :(

Posted

nowe psiaki

Żurek- ok 1 roczny psiak.
Idealnie utrzymany,na szyi ma brązowy pasek,
błąkał się w Kominach
Piesek bardzo ufny i zabawny.
Może ktoś go znajdzie przez internet.
Na pewno to nie jest bezdomny psiak tylko może komuś uciekł.
NR CZIP : 941000013815138.

ŁAPO- pies w typie sybieran husky,
mieszaniec z jednym niebieskim okiem.
Młody, ma ok 1,5 roku.
Psiak złapany na wsi, gdzie biegał dłuższy czas.
Łapo to idealny pies do domu z ogrodem,
nie potrafi za dobrze chodzić na smyczy,
woli biegać i bawić się.
Jak na mix rasy, to jest wyjątkowo terytorialny.
Ma chłopak charakter;) Szukamy nowego domu!

Posted

MAX- psiak odebrany interwencyjnie z domu.
Ma 2 lata , jest średniej wielkości,
dobrze chodzi na smyczy.
Psiak ma zdecydowany charakter,
instynkt terytorialny,
lubi szczekać i bronić swojego.
Szukamy dla niego nowego domu!

Posted

BIAŁKA - sunia błąkała się po mieście,
ma ok 1 roku.
To miła, spokojna sunia, bardzo łagodna i wystraszona...
Kto wie jaki los ją spotkał do tej pory.
Słabo chodzi na smyczy.
Białka pilnie szuka nowej rodziny,
jest niekłopotliwym psem, który da wiele miłości!!

Posted

CZWÓRKA - mała sunia, biało-brązowa
znaleziona na terenie szkoły 4 w Brodnicy.
To bardzo wesoła i miła sunia.

Lgnie do każdego , uwielbia głaskanie.
Bez problemu dogaduje się z innymi pieskami.
Sunia zadbana- miała dom,
ale dlaczego nikt jej nie szuka?
Czwórka szuka nowej rodziny,
która ją mocno pokocha...ma ok 2 lat.

Posted

RUDKA- sunia przywieziona z terenów wiejskich,
średniej wielkości, młoda- ma ok 1 roku.
Rudka to sunia nieśmiała, spokojna, nie wadząca nikomu.
Potrzebuje tylko ciepłego kąta i odrobiny miłości.
Słabo chodzi na smyczy. Daj jej szansę!

Posted

dziś miałam wystawić pierwszy bazarek na sterylki dla schroniska, ale zeszło mi na uaktualnianiu nowych piesów - czemu ich tak dużo tych nowych :( - pierwszy bazar malutki z tych najdrobniejszych rzeczy - co kilka dni wstawię kolejny bazar, - bazar nr 1 - obróżki, smyczki, kilka tych malutkich ciuszków, czapeczki, bandamki - poza tym kilka drobiazgów moich i od kogoś - mało ale nie dam rady więcej naraz, dziś tylko jeszcze pozmniejszam zdjęcia tego co na bazar numer 1 - jutro wstawię

Posted

wstawilam Zurka na kudlacze w potrzebie, cudny, mam nadzieje ze jesli sie zgubil to wlasciciel sie szybko znajdzie, poszukam w necie czy oby ktos nie szuka w tych okolicach

Posted

asia-s napisał(a):
wstawilam Zurka na kudlacze w potrzebie, cudny, mam nadzieje ze jesli sie zgubil to wlasciciel sie szybko znajdzie, poszukam w necie czy oby ktos nie szuka w tych okolicach

Sprawdziłam czip w Bazie Danych i taka informacja mi się wyświetliła.

Znaleziono numer identyfikatora 941000013815138.
Powyższy numer został zarejestrowany w lecznicy: Przychodnia Weterynaryjna Lekarze Weterynarii Brążkiewicz i Marciniak spółka partnerska, ul. Powstańców Wielkopolskich 14A, 87-300 Brodnica, tel. 0693860380 ,608512077, 0564933631
Jeżeli znalazłeś zwierzę o podanym numerze identyfikacyjnym, zadzwoń pod numer tel. 058 324 44 27. Pełnimy dyżur całą dobę.