Jump to content
Dogomania

psy do adopcji - schronisko dla zwierząt "Reksio" - BRODNICA - kujawsko-pomorskie

Recommended Posts

Posted

Wszystkim adoptowanym psiakom szczescia w nowym domu, Jedynce, Dryndzie itd :-)
Na pierwszej stronie sa wszystkie sunieczki ze strony schroniska, zostali chlopcy do wstawienia

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

troska o Je-Dynkę doprowadza mnie chyba do histerii ;))
dyszenie zmieniło się w sapanie (jakby nochal miała zapchany), więc wygląda na to, że jedna z trzech prawdopodobnych diagnoz pani weterynarz wchodzi w grę, czyli przeziębienie...ufff
jest przekochana! wszystko daje przy sobie zrobić, ma przycięte pazurki, wyczyszczone "dogłębnie" uszy, zdjęty kamień z ząbków... nie gardzi kanapką, a miziana się rozaniela :)
czy ktoś mi przypomni jak to było, kiedy jej nie było? bo już nie pamiętam!

Posted

mufa idz z nia do weta, samce-wyzly , ktore Tatiana przywiozla ze schronu-Radysy- do Hoteli, a za niedlugi czas poszly do domu, tak samo sie zachwywaly
obydwa do lecznia, poszly z zimnego do cieplego i przeziebienie, nie ma co czekac

Posted

Wczoraj mieliśmy super adopcyjny dzień- Szuwarek, Dino- ale ten ala owczareczek i Odlot!!! Psiaki już w swoich domach:)
A Odlot pojechał do Wrocławia!! Bardzo się ciesze z jego adopcji, bo mi chłopak mocno na sercu leżał- a trafił suuuper:)

Szykują się jeszcze chyba dwie adopcje przez weekend...trzymajcie kciuki!!

Posted

Udały się weekendowe adopcje: nowy dom znalazła Biedronka i młody szczeniak rottka Gucio- tu dzięki pomocy fundacji rottkowych:)
A dziś do domku pojechał Rympek:)
Na szczęście ostatnio zbyt wiele psiaków nie dochodzi, ale święta się zbliżają i wiadomo jak jest....

Posted

Cioteczki, robicie tyle dobrego
ja się śmieję, że jeszcze trochę to Je-Dynka całkiem się zbasseci
Je-Dynka trafiła do cudnego domu
miałam okazję na zlocie bassetów, poznać osobiście Rodzinę Mufki
to cudni ludzie, o wielkich sercach

Przy okazji życzę Wam
Spokojnych i Radosnych Świąt
aby każdy psiaczek, kotek znalazł swoje miejsce cieplutkie, miseczkę pełną
świat wtedy byłby piękny
a Wy zostałyście bez pracy jaką jest Wasz wolontariat

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']ojej , wspaniale!! jak pomyślę , ze ona biedna spała gdzieś po krzakach w deszczu sama, głodna...ehhhh
takie zdjęcia nadają siły do działania:)
ze smutkiem stwierdzam, że chyba we śnie przeżywa swą bezdomność :( nawet się nie budzi, ale przytulona i pogłaskana uspokaja się, czasem chce się najeść na zapas, ale nie żebrze, jest cierpliwa, czeka na to co dostanie no i chyba przez te dwa tygodnie trochę ciałka nabrała
samo szczęście, bardzo ją kochamy

Posted

Magnat jest świetnym psem- bardzo kontaktowym i wesołym. Jedyne co , to trzeba uważać bo potrafi przeskoczyc ogrodzenie. Jakie Pani ma pytania i watpliwości- postaram się dowiedzieć jak najwięcej- ale też dobrze by było wiedziec w jakich warunkach ma byc pies, czy do towarzystwa inne zwierzaki, małe dzieci itp.

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Magnat jest świetnym psem- bardzo kontaktowym i wesołym. Jedyne co , to trzeba uważać bo potrafi przeskoczyc ogrodzenie. Jakie Pani ma pytania i watpliwości- postaram się dowiedzieć jak najwięcej- ale też dobrze by było wiedziec w jakich warunkach ma byc pies, czy do towarzystwa inne zwierzaki, małe dzieci itp.

Pani ma sie ze mna skontaktowac to przekaze namiar na Ciebie..jak zdarzysz to Pani wszystko wyjaśnisz ;)

• 2 weeks later...
Posted

W tym tygodniu w schronie tyle adopcji,że aż sami się dziwimy:)
Nowe domki mają: Juna, Taja, Rola i Bąbel (Kierownik zawoził je do Warszawy we wtorek), Szczekuś, Rosa i Tedino:)
Do adopcji poszła tez Bryza, ale wróciła po 1 dniu....to jej 3 adopcja i 3 zwrot:( ciągle trafia na jakiś głupich ludzi...
Po sylwestrze do schronu trafiły 3 psiaki,ale dwa zostały odebrane przez właścicieli.

Posted

Rola :) ją sobie ulubiłam obok Horrora i Wyspy - te trzy psiaki leżą na dnie mojego serca, więc cieszy Rola, :multi: jeszcze za tę pozostałą dwójkę trzymam kciuki, - ps. u nas też sąsaidka podobno szukała swojego psa po sylwestrze - teraz mówi mi tz, ale nie wie czy znalazła
ps. i bąbelek trafił już do siebie, - jego też oglądaliśmy - to taki czarny podhalan
:)