Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

też miałam ponad rok temu na tymczasie Milkę, nawet kolorystycznie podobną, ale znalazła fajny domek:) Czego i tej Mili życzę. Tymczasu nie mogę zaoferować, zajęty i nie zanosi się na zwolnienie. Na półtorej roku pobytu u mnie dwa zapytania, oba bez odzewu:(

• Replies 709
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Dzisiaj niczego nie można być pewnym :( Mileczka miała mieć super domek i ten super domek ją oddał tak z dnia na dzień jak sobie pomyślę to już mi niedobrze ....jak można ? :(:(:(

mało brakuje, a ludzie zaczną swoje dzieci oddawać, bo za często sika w pieluchy, bo nie śpi całą noc, bo płacze, bo nie chce jeść.
Masakra... :/

Posted

Lolalola napisał(a):
no to pieknie......Neris co to za wymysly?;)........a tak slodko brzmi....coz......
Milusia spij slodko dzieciaku:)

To miała być gra słów, a tu zaraz definicje przytaczają...

W takim razie dusiałką będziesz...

Posted

Dzisiaj znalazłam wątek Mili i przeczytałam cały.Nic nie znalazłam o wizycie poadopcyjnej,czyżby właściciele tak uśpili czujność dziewczyn,że się nie odbyla.
No i Martika mieszka i pracuje w pobliżu tych ludzi,czy nigdy tam nie zaglądała,nie spotykała ich z sunią?
Tak pytam,bo na pewno coś bylo wcześniej z tą rodzinką nie tak jak trzeba,tylko wrażenie umieli zrobić dobre,bo jak trzeba być podłym,żeby oddać psinkę
po 4 miesiącach.

Posted

azalia napisał(a):
Dzisiaj znalazłam wątek Mili i przeczytałam cały.Nic nie znalazłam o wizycie poadopcyjnej,czyżby właściciele tak uśpili czujność dziewczyn,że się nie odbyla.
No i Martika mieszka i pracuje w pobliżu tych ludzi,czy nigdy tam nie zaglądała,nie spotykała ich z sunią?
Tak pytam,bo na pewno coś bylo wcześniej z tą rodzinką nie tak jak trzeba,tylko wrażenie umieli zrobić dobre,bo jak trzeba być podłym,żeby oddać psinkę
po 4 miesiącach.

Wizyta poadopcyjna się nie odbyła bo Maszka była w stałym kontakcie z Panem. Pan pisał @ przesyłał zdjęcia Mileczki nie zgłaszając żadnych uwag!!! I nagle po 3 miesiącach telefon! Dziś odwiozę do Pani psa .....byłam na wizycie obiecywano złote góry ....NIGDY w życiu bym nie przypuszczała że tak można!!! Dziś już Niczego i Nikogo NIE jestem pewna!!!
Ludzie na potrzebę sytuacji zakładają MASKI !!!!

Posted

to bardzo smutne, ale dobrze ze zdzwonil aby Milke odebrac a nie wyrzucil jej gdzies do lasu....
ludzie nieodpowiedzialni i bez empatii dla zwierzat czesto obiecuja zlote gory bo chca sie profilowac ....i tak jak Marta pisze Maski zakrywaja ich prawdziwe oblicze....

Posted

Wizyta miała być w okolicach sterylizacji, po takich mejlach, smsach i zdjęciach jakie dostawałam naprawdę nie było potrzeby nikogo tam wysyłać. Żeby nie było, Mila była tam traktowana dobrze, tylko ...hmm chyba się znudziła a może sytuacja życiowa rzeczywiście się zmieniła- tylko to nie jest powód aby tak potraktować i psa i mnie. Co do wizyt poadopcyjnych to jak ktoś chce to i tutaj by grał, że jest wszystko ok. Nie da się wynająć detektywa i śledzić ludzi przez całe życie psa, nie o to tutaj chodzi. Adopcja w dużej mierze opiera się na zaufaniu i dobrej woli nowych opiekunów. Ciężko nawet po 10 wizytach przed i poadopcyjnych ocenić czy ktoś jest odpowiedzialnym człowiekiem - przecież one trwają godzinę- dwie a życie toczy się między nimi.

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Wizyta poadopcyjna się nie odbyła bo Maszka była w stałym kontakcie z Panem. Pan pisał @ przesyłał zdjęcia Mileczki nie zgłaszając żadnych uwag!!! I nagle po 3 miesiącach telefon! Dziś odwiozę do Pani psa .....byłam na wizycie obiecywano złote góry ....NIGDY w życiu bym nie przypuszczała że tak można!!! Dziś już Niczego i Nikogo NIE jestem pewna!!!
Ludzie na potrzebę sytuacji zakładają MASKI !!!!

Świat jest coraz bardziej podły a raczej ludzie....:shake::shake::shake:

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Cioteczki, nie mam jak pomoc.
Uswięcam sie w przekonaniu, że ludzie to idioci i nigdy sie nie zmienia!

No niestety chyba tak. Cioteczki błagam rozsyłajcie wątek do innych- musimy zebrać jeszcze 150 zł deklaracji, ja i Patkant same nie damy rady opłacić DT...

Posted

Bo tak jest. U mnie sunia z różnych powodów zostać już dłużej nie może. Dlatego znalazłam jej domowe PDT bo nie chciałam, żeby trafiła do boksu hotelowego, gdzie się oduczy fajnych, domowych zachowań jakie ma. Poza tym hotele w Krakowie są droższe niż PDT u Karmelci. Na jutro jest transport. Potrzebujemy pomocy finansowej w utrzymaniu Mili. Jełsi byłby BDT to ja jak najbardziej bym tam Mili umieściła, ale jak dotąd od 2 tyg się nie znalazł ) musi być bez małych psów i kotów bo Milka by je zaganiała)

Posted

Lolalola napisał(a):
witaj serduszko Milusiu....
Masza 44 czy Ty masz moze paypala,tak zeby mozna bylo cos do Ciebie wplacic,wykanczaja mnie prowizje przelewow zagranicznych:(

powiedz mi prosze Lolalola czy placac paypalem nie masz zadnych oplat?
mnie tez wykanczaja te oplaty operacyjne

Posted

Kava napisał(a):

na kilkanaście przelewów które tą drogą otrzymałam 95 % było bez opłat, przy dwóch ściągnęli prowizję i nie mam pojęcia od czego to zależy.
Cleo2008 puszcza stale przez mojego paypala przelewy dla psiaków i jeden od niej był właśnie z prowizją, pytałam jej czy w tym jednym jakoś inaczej puszczała i mówiła że nie, nie mam pojęcia od czego to zależy.
zaraz poszukam jaka to była kwota i napiszę

Posted

znalazłam
te dwa przypadki to były takie opłaty:
wpłata 50 zł - opłata 3,30 zł
wpłata 10 Euro - opłata 0,64 Euro
Wszystkie przelewy miały status "błyskawiczny" i te ze ściągniętą opłatą i te pozostałe, może kiedyś podzwonię i się dowiem od czego to zależy.
Wszystkie pozostałe były bez opłat

Posted

Kava napisał(a):

Kurcze Kava.....musze sprawdzic wyciag z banku.....bo nie wiem,wczoraj akurat placilam,wiec za chwile zerkne i dam znac;)totalnym zlodziejstwem sa oplaty za przelew......