Becia66 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 [SIZE="3"]Maleńka Mimi już szczęśliwa i bezpieczna.!!!! Nie mam słów , nie wiem co mam napisać i jak bo stek przekleństw ciśnie mi się na usta. Jakim trzeba byś draniem, żeby maleńką, bezbronną suczynkę i do tego ze złamaną łapą, przerzucić przez płot do przytuliska. Sytuację potęguje fakt, że na wybiegu były inne psy i to duże, ktore mogły dosłownie maleńką rozszarpać. Nie jest to świeże złamanie ale widocznie na tyle komuś przeszkadzało, że pozbyli sie jej jak śmiecia. Mimi jest drobniutka, malutka, w typie ratlerka, nie wiem ile waży ale leciutka jak piórko, można utrzymać ją bez problemu na jednej ręce. Jest bardzo kochana, spokojniutka, cichutka jak myszka, wszystkie pieski w przytulisku traktują ją ze szczególną troskliwością. Nie wiemy co ją czeka, czy łapka jest do ustawienia, czy lepiej tego nie ruszać bo Mimi chodząc opiera się na niej. Jedno jest pewne, malutka przed zimą musi znależć dom, choć bodaj tymczas bo zimy u nas w budzie nie przetrzyma. Proszę wszystkich o pomoc w szukaniu dla niej domu, to takie słodkie maleństwo, bezbronne, przytulaśnie i o dziwo...ufne, chociaż już tyle złego doznało od człowieka. Mimi jest w przytulisku w Boguchwale k/Rzeszowa tel. 606262450 mail: [email protected] Quote
arabiansaneta Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Ale to słodziutkie! Łapkę dobrze byłoby ustawić, bo kiedyś w przyszłości może jej przeszkadzać, ale jak zwykle wszystko pewnie rozbija się o szmal. Takie maluchy zwykle mają powodzenie. Quote
Becia66 Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 Tu widać jakie to maleństwo. Pieski podchodzą do niej delikatnie, liżą ją, nawet Kaja zołza co atakuje wszystkich jest wobec niej łaskawa. Quote
majuska Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 O matko jaka to straszna bidula, w zimie jej tam sobie wogóle nie wyobrażam, trzeba koniecznie zdiagnozować sytuację z łapką. Quote
Agula99 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Mimi już ma się lepiej, bardzo cieszyła się na mój widok, ale oczywiście wbiła się za budę. Na szczęście można ją łatwo wyciągnąć, a potem to już tylko poskakiwała, nawet się uśmiechała, serio, szkoda że nikt nie robił zdjęć, bo ona była tak dziś zadowolona!! Jak ją postawiłam na ziemi, to ona natychmiast wyskoczyła na ławkę obok mnie i tylko do tulenia i głaskania (jest bardzo skoczna mimo tej łapki), a potem jak szłam z innymi na spacer to bidulka płakała, piszczała, aż mi się serce krajało, ale nie miałam jej jak wziąć, może do plecaka??? A muszę przyznać, że dziś nie była moja kolej w przytulisku, ale tak mi sunia jakoś spokoju nie dawała, że musiałam pojechać i trochę ją wytulić. Dobrze, że w między czasie przyszła taka dziewczynka, to poprosiłam ją żeby weszła i wytuliła mocno Mimi, kiedy ja będę spacerowała z Czoko i Ninką!!! Ale jak odchodziła, ona tak żałośnie cichutko płakała!!! Musimy jej znaleźć szybko domek!!! Bo ona mi spokoju nie daje!!! :( Quote
SZPiLKA23 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 A wet ja widział bo z ta łapa to kiepsko wyglada:-/ Quote
Becia66 Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 Tę łapę trzeba prześwietlić i wtedy będzie wiadomo co dalej. Dostałam na pw propozycję tymczasu dla Mimi ale niestety nie stać nas na 300 zł miesięcznie, musimy szukać jakiegoś bezpłatnego dt bądż najlepiej od razu domu stałego. Quote
Agula99 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 O matko żeby ktoś się ulitował nad tą kruszynką, to takie cudne psisko, taka kochana, taka miła, matko serce mi pęka!!! Ogłoszenia!!! Ciotki od ogłoszeń!!! Róbcie!! O łapce pomyślimy później, teraz ogłoszenia!!!! Działajmy!!!!! Bo zimne nocki!!! Działajmy!!! Quote
SZPiLKA23 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Kurde kurde kurde ja bym ja mogła ew na pare dni wziac ale to dosłownie na pare dni bo prawdopodobnie od 1 bede miała umowe i bede pracowala po 12 h na dzien a wiec to nierealne ja trzymac tyle czasu sama, siostra mnie zabije:x Quote
Agula99 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Nigdy nie wiadomo Szpileczko, może ona by sobie spała, czuła się wreszcie bezpiecznie, może wcale by nie broiła, spałaby sobie...nie wiem już, ale jakbyś ją zobaczyła na żywo, to miłość od pierwszego wejrzenia!! Robcie ogłoszenia!!!! A ty może faktycznie byś ją wzięła, a dom by się w międzyczasie znalazł??? O matko!!! oby, oby już nie wiem co robić!!! :( Quote
majuska Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Ale jak tylko na parę dni, to co nam to da?? Quote
SZPiLKA23 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 http://allegro.pl/show_item.php?item=1844171129 Nie zdecyduje sie na trzymanie psa ponad 12 h (prawie 13) na dzien kiedy pies miałby byc sam, to nawet nie o brojenie chodzi czy siuski i kupki poprostu to zadługo Majusku własnie dlatego pisałam ze tylko tyle moge zaoferowac Quote
Agula99 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Kurde, dlaczego my nie mamy jakichś ciotek klotek, które przetrzymały by czasami jakiegoś psiaka!!??? nooo dlaczego???? :( Quote
Becia66 Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 Agula99 napisał(a):Kurde, dlaczego my nie mamy jakichś ciotek klotek, które przetrzymały by czasami jakiegoś psiaka!!??? nooo dlaczego???? :( Agula, a ty nie możesz ? ona taka cichutka, spokojniutka, leżała by sobie w kąciku :diabloti:. Quote
Agula99 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Becia66 napisał(a):Agula, a ty nie możesz ? ona taka cichutka, spokojniutka, leżała by sobie w kąciku :diabloti:. Ona by może leżała by sobie w kąciku, ale w postaci zwłok!!!!! Becia....ty, ty...noo, wiesz, że jakbym mogła to już byłaby u mnie!!!! :( Quote
Florentynka Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Wrzucę małą na mikropsiaki na facebooku. Straszne biedactwo :( Quote
Agula99 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Florentynka napisał(a):Wrzucę małą na mikropsiaki na facebooku. Straszne biedactwo :( Dziękujemy Florentynko!!! Trza działać, trza i trza jakiegoś cudu!!! :( Quote
Agula99 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Dziękujemy za allegro Szpilka!!:multi: Szkoda, że Becia nie użyła dosadniejszych słów, można było by tam też zacytować :evil_lol::diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Becia66 Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 SZPiLKA23 napisał(a):http://allegro.pl/show_item.php?item=1844171129 Szpileczko czy można dodać jeszcze jedno zdjęcie ? chodzi mi o to w zbliżeniu, ma na nim taką biedną, smutną mordkę... Quote
BasiaD Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 O jejku ale biedna malizna..Podnosze do góry, domek potrzebny na cito.... Quote
SZPiLKA23 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Becia66 napisał(a):Szpileczko czy można dodać jeszcze jedno zdjęcie ? chodzi mi o to w zbliżeniu, ma na nim taką biedną, smutną mordkę... http://allegro.pl/show_item.php?item=1844171129 tooo? Quote
Florentynka Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 "Mikropsy" poinformowane. Pytają o wiek maleńkiej. Quote
majuska Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Jutro z rana zadzwonię popytać co z tą łapką można zdziałać, jakby Justyna nie miała czasu to mogłabym jakoś wygospodarować chwilę żeby ją zawieźć na prześwietlenie ( bo to pewnie do Azora trzeba będzie ) Quote
Becia66 Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 SZPiLKA23 napisał(a):http://allegro.pl/show_item.php?item=1844171129 tooo? właśnie to, dzięki :loveu:. Szpilka, jadę jutro po południu do przytuliska porobić zdjęcia 2 nowym wilczurom, pracujesz czy chcesz się przejechać ? Quote
Recommended Posts