joanka40 Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 A jeśli chodzi o Facebooka,to poprosiłam moją koleżankę /biegłą Facebookowiczkę/ o pomoc w szukaniu zwierzaka. Ja FB już zupełnie nie ogarniam. Quote
Martika&Aischa Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Jestem na zaproszenie Olgi ....czy wiadomo już gdzie psiak może się znajdować ? jeśli w Dąbrowie Górniczej lub okolicach zawiadomię AgusięP i pojedziemy się rozejrzeć ... Quote
Olga7 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Jestem na zaproszenie Olgi ....czy wiadomo już gdzie psiak może się znajdować ? jeśli w Dąbrowie Górniczej lub okolicach zawiadomię AgusięP i pojedziemy się rozejrzeć ... Martiko -masz pewnie kontakt do halbiny ze Sląska ? ona jest od dogów...Juz poszlo pw do Halbiny ,ale dopiero teraz .. Quote
Martika&Aischa Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 olga7 napisał(a):Martiko -masz pewnie kontakt do halbiny ze Sląska ? ona jest od dogów...Juz poszlo pw do Halbiny ,ale dopiero teraz .. Niestety nie znam halbiny :( mam nadzieję że się odezwie ..... Doczytałam że psiak wsiadł do pociągu w stronę Częstochowy ??? więc w tej chwili może być wszędzie ..... Quote
joanka40 Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Ja jutro będę na dworcu w Zawierciu i wydrukuję na jutro kilka ogłoszeń /przykleję na peronie i znowu dam jakiemuś konduktorowi /- tym razem ogłoszenie będzie już ze zdjęciem /dzięki jednej z Was/ - bo dzisiaj na tej kartce to był jedynie opis słowny ale to zawsze coś. W Dąbrowie na dworcu też oczywiście przykleję co trzeba. Dodam tylko tyle, że byłam w szoku jak PROFESJONALNIE ten pies wchodził do wagonu - podejrzewam, że głównie funkcjonuje na trasie pociąg-peron. Quote
Martika&Aischa Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 joanka40 napisał(a):Ja jutro będę na dworcu w Zawierciu i wydrukuję na jutro kilka ogłoszeń /przykleję na peronie i znowu dam jakiemuś konduktorowi /- tym razem ogłoszenie będzie już ze zdjęciem /dzięki jednej z Was/ - bo dzisiaj na tej kartce to był jedynie opis słowny ale to zawsze coś. W Dąbrowie na dworcu też oczywiście przykleję co trzeba. Szkoda że nie zrobiłaś psiakowi zdjęcia choćby telefonem .... było by łatwiej .... Quote
dorobella Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Może ktoś go wywalił na jakiejś trasie i nią jeździ jak ten http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34864,9603064,Pies_sam_jezdzil_koleja__kilka_tygodni_szukal_domu.html Trzymam kciuki, żeby się znalazł cały i zdrowy. Mam nadzieję, że go nie wywalili z pociągu w lesie. To ta trasa-2 ? Lp.Szczegóły1 Gliwice - Chorzów - Katowice - Sosnowiec - Będzin - Dąbrowa Górnicza - Chruszczobród - Wiesiółka - Łazy - Zawiercie - Borowe Pole - Myszków - Żarki-Letnisko - Natolin - Poraj - Korwinów - Częstochowa -2 Gliwice - Zabrze - Ruda Śląska - Świętochłowice - Chorzów - Katowice - Sosnowiec - Będzin - Dąbrowa Górnicza - Chruszczobród - Wiesiółka - Łazy - Zawiercie - Borowe Pole - Myszków - Żarki-Letnisko - Natolin - Poraj - Korwinów - Częstochowa - Quote
dorobella Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Joanko40 mógł mieć lekko przekrwione oczy znalazłam lepsze zdjęcie doga, nawet z sos dla zwierząt (z jakiegos starego ogłoszenia). http://dabrowagornicza.olx.pl/dog-niemiecki-szuka-odpowiedzialnego-domu-iid-54796869 Quote
malawaszka Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 ech pies teraz może być w każdej części Polski jak się tak przesiadał biedny :( Quote
joanka40 Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Tak sobie pomyślałam, że spróbuję pomyszkować po internetowych stronach śląskich kolei i namierzyć punkt zbiorczy konduktorów, jakąś bazę, czy coś w tym stylu /może coś takiego jest w Katowicach/ i tam grzecznie poproszę o poinformowanie konduktorów o psie podróżującym koleją i żeby, jakby co dali mi znać. To chyba najlepszy pomysł na jaki do tej pory wpadłam. Zaraz biorę się za szukanie. A te zdjęcia, które Kochane Dziewczyny zamieściłyście jak najbardziej się nadają, dodam tylko na ogłoszeniu, że pies jest w chwili obecnej strasznie wychudzony. Quote
ewunian Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 dam znać na forum kolejowe infokolej.pl ... tam jest sporo pasażerów, pracownicy kolei też się zdarzają :) joanka40 - zapożyczam sobie Twoje info z pierwszego postu... Quote
_Dunaj_ Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Powysyłałam kilka pw, niestey nie mieszakm w tamtym rejonie Quote
ewunian Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Historia na forum infokolej.pl: http://infokolej.pl/viewtopic.php?t=14563 Quote
Martika&Aischa Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 joanka40 napisał(a):Tak sobie pomyślałam, że spróbuję pomyszkować po internetowych stronach śląskich kolei i namierzyć punkt zbiorczy konduktorów, jakąś bazę, czy coś w tym stylu /może coś takiego jest w Katowicach/ i tam grzecznie poproszę o poinformowanie konduktorów o psie podróżującym koleją i żeby, jakby co dali mi znać. To chyba najlepszy pomysł na jaki do tej pory wpadłam. Zaraz biorę się za szukanie. A te zdjęcia, które Kochane Dziewczyny zamieściłyście jak najbardziej się nadają, dodam tylko na ogłoszeniu, że pies jest w chwili obecnej strasznie wychudzony. Podjadę tam w poniedziałek lub wtorek i podpytam o psiaka ....czy mogłabyś podać do siebie jakiś numer kontaktowy ??? Quote
dorobella Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Może zapytać w Straży Ochrony Kolei (SOK) czy nikt nie zgłaszał,ze w pociągu jeździ taki pies, może go odłowiono ? Znalazłam jeszcze takie zdjęcie Pies z tego wątku http://www.dogomania.pl/threads/173040-Chory-zabiedzony-Dog...-Szafir-ju%C5%BC-bezpieczny!Szukamy-Domu-Sta%C5%82ego/page4 Quote
joanka40 Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Olga7 - wysłałam już do Ciebie dwie wiadomości i niestety nie przeszły - kurcze, najpierw zupełnie nie wiedziałam, gdzie szukać prywatnych wiadomości, a jak w końcu znalazłam, to nie umiem wysłać - będę próbować dalej. Do Martiki@Aischa udało mi się wysłać odpowiedź, a tu nic, przepraszam może w końcu mi się uda. Quote
Martika&Aischa Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 joanka40 napisał(a):Olga7 - wysłałam już do Ciebie dwie wiadomości i niestety nie przeszły - kurcze, najpierw zupełnie nie wiedziałam, gdzie szukać prywatnych wiadomości, a jak w końcu znalazłam, to nie umiem wysłać - będę próbować dalej. Do Martiki@Aischa udało mi się wysłać odpowiedź, a tu nic, przepraszam może w końcu mi się uda. Olga miała zapchaną skrzynkę ...już posprzątała więc możesz słać PW ;) Quote
joanka40 Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Dorobello, ten pies ze zdjęcia jest bardzo podobny do tego, którego widziałam - te żebra sterczały mu tak samo rozpaczliwie. Bardzo za nie dziękuję. Quote
joanka40 Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Dorobello, przejrzałam ten wątek i zamieszczone tam zdjęcia. Ten dog z dąbrowskiego dworca wyglądał prawie identycznie - te żebra, kręgosłup tak wystający, że można było zobaczyć kręgi i te tylne łapy - no prawie identyczny - wyraz ryjka inny, ale sylwetka jak dla mnie prawie na 99 % identyczna. Zaraz sprawdzam ten SOK. Quote
dorobella Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Trzeba dać w necie ogłoszenia i kontakt do kogoś, że szukamy psa. Niestety czasem ludzie nie skojarzą i jak widzą na fotce pieska zadbanego, to chudy dla nich jest innym psem :( Dog błękitny to moje niespełnione marzenie z dzieciństwa. Bardzo chciałabym, żeby ten się odnalazł. Quote
_Dunaj_ Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Zamieściłam informację na watkach dogów i bazarków na dogi Quote
dorobella Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Mam nadzieję, że nie trafił do jakiegoś podejrzanego schronu :( Jak wysiadł w Zawierciu- tam nie ma schronu (są w Wolbromiu, Cieszynie, Olkuszu) http://pszczyna.naszemiasto.pl/forum/watek/553432,4268,1872458,fwid,fkid,fodpid.html Mam nadzieję, że się znajdzie. Quote
joanka40 Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Jeśli będzie w Zawierciu, to go zabiorę do domu i dalej będziemy myśleć. Wydaje mi się też ,że w Zawierciu normalnie funkcjonuje dworzec /w Dąbrowie jako takiego dworca nie ma, w Będzinie podobnie, dopiero Sosnowiec ma cywilizowany dworzec, Katowice w przebudowie ale tam jacyś pracownicy się przemieszczają i to Zawiercie też ma chyba normalnie działający dworzec - spróbuję się czegoś dowiedzieć/. Padam już na nos, życzę wszystkim kolorowych snów. Quote
Glutofia Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Zjawiam się jako dogowa ciotka. Jedyna szansa w kolajarzach i toromistrzach którzy robią obchód. Jak wiadomo jaka trasa pociągu moze podzwonić po stacjach kolejowych?? Pojęcia nie mam gdzie go szukać. Jaka szkoda do Dąbrowy mam blisko...ech.. Quote
joaaa Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Wysłałam pw do Glutofii z Fundacji SOS dla zwierząt- Ratujemy dogi Oni też są na Śląsku. edit: już jest, nie wyświetliło mi ostatniego posta Quote
Recommended Posts