Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 710
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Jestem na zaproszenie Olgi ....czy wiadomo już gdzie psiak może się znajdować ? jeśli w Dąbrowie Górniczej lub okolicach zawiadomię AgusięP i pojedziemy się rozejrzeć ...

Martiko -masz pewnie kontakt do halbiny ze Sląska ? ona jest od dogów...Juz poszlo pw do Halbiny ,ale dopiero teraz ..

Posted

olga7 napisał(a):
Martiko -masz pewnie kontakt do halbiny ze Sląska ? ona jest od dogów...Juz poszlo pw do Halbiny ,ale dopiero teraz ..

Niestety nie znam halbiny :( mam nadzieję że się odezwie .....
Doczytałam że psiak wsiadł do pociągu w stronę Częstochowy ??? więc w tej chwili może być wszędzie .....

Posted

Ja jutro będę na dworcu w Zawierciu i wydrukuję na jutro kilka ogłoszeń /przykleję na peronie i znowu dam jakiemuś konduktorowi /- tym razem ogłoszenie będzie już ze zdjęciem /dzięki jednej z Was/ - bo dzisiaj na tej kartce to był jedynie opis słowny ale to zawsze coś. W Dąbrowie na dworcu też oczywiście przykleję co trzeba.
Dodam tylko tyle, że byłam w szoku jak PROFESJONALNIE ten pies wchodził do wagonu - podejrzewam, że głównie funkcjonuje na trasie pociąg-peron.

Posted

joanka40 napisał(a):
Ja jutro będę na dworcu w Zawierciu i wydrukuję na jutro kilka ogłoszeń /przykleję na peronie i znowu dam jakiemuś konduktorowi /- tym razem ogłoszenie będzie już ze zdjęciem /dzięki jednej z Was/ - bo dzisiaj na tej kartce to był jedynie opis słowny ale to zawsze coś. W Dąbrowie na dworcu też oczywiście przykleję co trzeba.

Szkoda że nie zrobiłaś psiakowi zdjęcia choćby telefonem .... było by łatwiej ....

Posted

Może ktoś go wywalił na jakiejś trasie i nią jeździ jak ten

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34864,9603064,Pies_sam_jezdzil_koleja__kilka_tygodni_szukal_domu.html

Trzymam kciuki, żeby się znalazł cały i zdrowy. Mam nadzieję, że go nie wywalili z pociągu w lesie.

To ta trasa-2 ?

Lp.Szczegóły1
Gliwice - Chorzów - Katowice - Sosnowiec - Będzin - Dąbrowa Górnicza - Chruszczobród - Wiesiółka - Łazy - Zawiercie - Borowe Pole - Myszków - Żarki-Letnisko - Natolin - Poraj - Korwinów - Częstochowa -2
Gliwice - Zabrze - Ruda Śląska - Świętochłowice - Chorzów - Katowice - Sosnowiec - Będzin - Dąbrowa Górnicza - Chruszczobród - Wiesiółka - Łazy - Zawiercie - Borowe Pole - Myszków - Żarki-Letnisko - Natolin - Poraj - Korwinów - Częstochowa -

Posted

Tak sobie pomyślałam, że spróbuję pomyszkować po internetowych stronach śląskich kolei i namierzyć punkt zbiorczy konduktorów, jakąś bazę, czy coś w tym stylu /może coś takiego jest w Katowicach/ i tam grzecznie poproszę o poinformowanie konduktorów o psie podróżującym koleją i żeby, jakby co dali mi znać. To chyba najlepszy pomysł na jaki do tej pory wpadłam. Zaraz biorę się za szukanie.
A te zdjęcia, które Kochane Dziewczyny zamieściłyście jak najbardziej się nadają, dodam tylko na ogłoszeniu, że pies jest w chwili obecnej strasznie wychudzony.

Posted

dam znać na forum kolejowe infokolej.pl ... tam jest sporo pasażerów, pracownicy kolei też się zdarzają :)
joanka40 - zapożyczam sobie Twoje info z pierwszego postu...

Posted

joanka40 napisał(a):
Tak sobie pomyślałam, że spróbuję pomyszkować po internetowych stronach śląskich kolei i namierzyć punkt zbiorczy konduktorów, jakąś bazę, czy coś w tym stylu /może coś takiego jest w Katowicach/ i tam grzecznie poproszę o poinformowanie konduktorów o psie podróżującym koleją i żeby, jakby co dali mi znać. To chyba najlepszy pomysł na jaki do tej pory wpadłam. Zaraz biorę się za szukanie.
A te zdjęcia, które Kochane Dziewczyny zamieściłyście jak najbardziej się nadają, dodam tylko na ogłoszeniu, że pies jest w chwili obecnej strasznie wychudzony.

Podjadę tam w poniedziałek lub wtorek i podpytam o psiaka ....czy mogłabyś podać do siebie jakiś numer kontaktowy ???

Posted

Olga7 - wysłałam już do Ciebie dwie wiadomości i niestety nie przeszły - kurcze, najpierw zupełnie nie wiedziałam, gdzie szukać prywatnych wiadomości, a jak w końcu znalazłam, to nie umiem wysłać - będę próbować dalej. Do Martiki@Aischa udało mi się wysłać odpowiedź, a tu nic, przepraszam może w końcu mi się uda.

Posted

joanka40 napisał(a):
Olga7 - wysłałam już do Ciebie dwie wiadomości i niestety nie przeszły - kurcze, najpierw zupełnie nie wiedziałam, gdzie szukać prywatnych wiadomości, a jak w końcu znalazłam, to nie umiem wysłać - będę próbować dalej. Do Martiki@Aischa udało mi się wysłać odpowiedź, a tu nic, przepraszam może w końcu mi się uda.

Olga miała zapchaną skrzynkę ...już posprzątała więc możesz słać PW ;)

Posted

Dorobello, przejrzałam ten wątek i zamieszczone tam zdjęcia. Ten dog z dąbrowskiego dworca wyglądał prawie identycznie - te żebra, kręgosłup tak wystający, że można było zobaczyć kręgi i te tylne łapy - no prawie identyczny - wyraz ryjka inny, ale sylwetka jak dla mnie prawie na 99 % identyczna.
Zaraz sprawdzam ten SOK.

Posted

Trzeba dać w necie ogłoszenia i kontakt do kogoś, że szukamy psa.

Niestety czasem ludzie nie skojarzą i jak widzą na fotce pieska zadbanego, to chudy dla nich jest innym psem :(

Dog błękitny to moje niespełnione marzenie z dzieciństwa. Bardzo chciałabym, żeby ten się odnalazł.

Posted

Jeśli będzie w Zawierciu, to go zabiorę do domu i dalej będziemy myśleć. Wydaje mi się też ,że w Zawierciu normalnie funkcjonuje dworzec /w Dąbrowie jako takiego dworca nie ma, w Będzinie podobnie, dopiero Sosnowiec ma cywilizowany dworzec, Katowice w przebudowie ale tam jacyś pracownicy się przemieszczają i to Zawiercie też ma chyba normalnie działający dworzec - spróbuję się czegoś dowiedzieć/. Padam już na nos, życzę wszystkim kolorowych snów.

Posted

Zjawiam się jako dogowa ciotka.
Jedyna szansa w kolajarzach i toromistrzach którzy robią obchód. Jak wiadomo jaka trasa pociągu moze podzwonić po stacjach kolejowych?? Pojęcia nie mam gdzie go szukać. Jaka szkoda do Dąbrowy mam blisko...ech..